Έχουμε ημερομηνία πρεμιέρας για το House Of The Dragon!
θα πέσει μαζί με τον Τολκιν γαμωτο ! Ηλίθιοι είναι οι άνθρωποι ; ή ετοιμάζεται κανένα καθόλικο lockdown το φθινόπωρο και δεν το ξέρουμε ;
Δες και τα δύο
ε προφανώς , απλά θα ήταν καλύτερα για όλους μας να αρχιζε το ένα όταν τελείωνε το άλλο
Η μια σειρα ειναι το Prime Video, η αλλη στο HBO MAX.
Ακριβως το αντιθετο απο “ηλιθιοι” ειναι προφανως.
Ανταγωνισμος λεγεται, αν και εν προκειμενω νομιζω καμια απο τις δυο πλατφορμες δεν εχει προβλημα, η πλειοψηφια του αγοραστικου κοινου εχει και τα δυο.
Δεν είμαι σίγουρος, εμένα μου φαίνεται να κυκλοφορούν οι maiden/metallica δισκό τον ίδιο μήνα περίπου…
Όπως και να έχει η σύγκριση των 2 σειρών θα είναι αναπόφευκτη και ανελέητη (αν και για μένα τα 2 universe έχουν τεράστιες διαφορές και εντελώς διαφορετική νοοτροπία)
Δηλαδη υπαρχει κοσμος που γουσταρει και τις δυο μπαντες και θα πει “α οχι δεν ακουω και τα δυο, θα διαλεξω ενα” επειδη βγηκαν τον ιδιο μηνα?
Μπορεί να μη σου περνάει από το μυαλό αλλά μπορεί κάποιος να μην έχει λεφτά να αγοράσει δύο δίσκους σε ένα μήνα, οπότε να διαλέξει το ένα (πχ ταλλικα) και μετά να κατεβάσει το άλλο (πχ το μειντεν) να το βαρεθεί και εν τέλει να μην το αγοράσει (το μειντεν).
Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τις πλατφόρμες. Απώλεια κερδών, αχρείαστη.
Βασικά Αμερική συνήθως έχουν και τα δύο. Εδώ Ελλάδα βρες κανα torrent ρε η βάλε vpn και είσαι άρχοντας
Μπορουμε να επιχειρηματολογησουμε για 3 μερες σερι αν θελεις, αλλα η αποψη μου θα πηγαινει παντοτε πισω σε αυτο:
Και νομιζω πως κατι ξερουν καλυτερα απο σενα η Αμαζον και το HBO.
Εσυ δηλαδη λες οτι αν οι δυο σειρες κυκλοφορουσαν η μια τον Αυγουστο κι η αλλη τον Νοεμβριο, ο καταναλωτης θα εβαζε συνδρομη στην Αμαζον για 3 μηνες και μετα θα αλλαζε και θα πηγαινε στο ΗΒΟ? Για ΜΙΑ σειρα που εχουν να προσφερουν οι δυο εταιριες… ναι, οχι.
Δεν εχουν τα ιδια συμφεροντα με τον θεατη οι εταιρειες ρε. Δεν περιμενουν να δεις και τα 2, ο,τι κοψουν ο ενας απο τον αλλον καο θα τους κανει και ο καθενας προφανως πιστευει οτι το δικο του οπλο ειναι πιο δυνατο απο του αλλου και θα κερδισει την μαχη. Εμενα σαν θεατη φυσικα και δεν με συμφερει αυτο γιατι δεν ειμαι Αμερικανος με 5 χιλιαρικα μισθο που τα παπαρια μου να εχω καμια δεκαρια συνδρομες να τρεχουν.
Και οι δυο δικιο εχετε αλλα το βλεπετε απο διαφορετικες οπτικες γωνιες.
Δεν ειναι τοσο απλο.
Το συγχρονο marketing βασιζεται στην συμπραξη ολων αυτων των κολοσσων, και δεν περιοριζεται μονο στον τομεα της τηλεορασης (βλεπε ανοιγμα νεου μπαρ σε γειτονια που εχει ηδη 3-4 μπαρ με κοσμο και πελατεια, και τελικα κερδιζουν ολοι παραπανω γιατι η γειτονια γινεται “στεκι” - παραδειγματα τα τελευταια 15-20 χρονια Πανορμου, η πλατεια Καρυτση, το Χαλανδρι, τα Μελισσια στο νοσοκομειο διπλα, και πολλα αλλα). Οταν αυξανεται το hype και η κουβεντα για οποιαδηποτε απο τις 2 σειρες αυτες, κερδισμενες βγαινουν και οι δυο πλατφορμες, γιατι εν τελει ο κοσμος θα δει ΟΝΤΩΣ και τις 2 σειρες.
Την τελευταια δεκαετια ρε συ το ποσοστο του πληθυσμου της Αμερικης (και οχι μονο) που ασχολειται με τις τηλεοπτικες σειρες αυξανεται ολο και περισσοτερο, και το βλεπεις και στα social media παντου αλλα και σε οποιαδηποτε κουβεντα κανεις με εναν ανθρωπο. Consume. Start another. Repeat.
Πιστευω οτι οι πελατες που εχουν να κερδισουν οι ιθυνοντες του HBO MAX και του Prime Video με το να βαλουν αυτες τις δυο σειρες να βγουν την ιδια περιοδο, ειναι πολλοι περισσοτεροι απο το “κερδος” που θα ειχαν αν τις εβαζαν σε διαφορετικη εποχη, με την ελπιδα να προτιμησει καποιος το δικο τους καναλι απο του αλλουνου.
Ασε που πλεον Amazon Prime εχει ενα τεραστιο ποσοστο Αμερικανων ουτως ή αλλως. Για μενα ειναι πολυ λαθος να το βλεπετε ανταγωνιστικα το θεμα, δεν παει να “κοψει” καμια απο τις δυο εταιριες απο την αλλη. Και οι δυο πανε να αυξησουν το δικο τους κερδος, και το καταφερνουν μια χαρα απο οτι φαινεται.
Παντως δεν ειναι κατι πρωτοφανες αυτο, ακομα και στην τηλεοραση πχ, που οταν βλεπεις το ενα καναλι δεν βλεπεις το αλλο, οποτε ειναι ,utually exclusive, ειναι πολυ κλασσικη πρακτικη οταν το ενα καναλι εχει ενα βαρυ χαρτι να το πεταει ιδια ωρα με το αντιστοιχο βαρυ χαρτι του αλλου.
Τωρα φυσικα παιζουν πολλα και διαφορα, ειδικος δεν ειμαι, αυτο που καταλαβαινω λεω.
Εγω μιλαω μονο για τις δυο συγκεκριμενες πλατφορμες που ειναι κολοσσοι, οπως ειναι και η Disney με το Disney+
Για μικροτερες πλατφορμες, προφανως και δε θελουν να κοντραριστουν με τους κολοσσους.
Αν βάλετε Amazon μόνο για τον Άρχοντα καλώς. Ειδάλλως δεν αξίζει μια . HBO μακράν καλύτερο
Σιγά σιγά αποκτά και αυτό τα δυνατά χαρτιά του πχ the boys, wheel of time κλπ.
Γενικά καλά είναι να υπάρχει ποικιλία για να υπάρχει ανταγωνισμός και πίεση για καλές σειρές.
Ο θείος σας δεν έχει να σας δώσει να δείτε τις νέες σειρές; Γιατί να κάνετε νέες συνδρομές;
Μπορεί αργότερα να ανεβεί , ντάξει εγώ το έχω λόγω του gaming.
Περίμενα κάτι καλύτερο, πολύ ενωτικός μας βγήκες βραδιάτικα.
Δεν υπηρχε λογος να προκαλεσω…