Περί σειρών γενικά

Δυνατή σειρά σε σκηνοθεσία του Ben Stiller. Mindfuck τελείως δείτε την εχθές

3 Likes

Πολυ καλο το Severance - αλλη μια καλη παραγωγη της Apple TV.
Ενας καφκικος εφιαλτης οπου εργαζομενοι μιας υπερ-τεραστιας σκιωδης εταιριας υποβαλονται σε μια διαδικασια οπου διαχωριζεται ο νους σε αυτον της δουλειας και της προσωπικης ζωης.
Εκπληξη ο Adam Scott (οσο και ο Adam Stiller ως σκηνοθετης που τους εχουμε συνηθησει σε κωμωδιες), και διπλα του τιτανες οπως John Turturo και Christopher Walken.

1 Like

https://screenrant.com/winning-time-season-2-renewal-hbo-lakers-details/

Είμαι πανέτοιμος να δω την παικτούρα:

2 Likes

Είδα trailer, πάτησα wikipedia, μου γύρισε το στομάχι.

Βάλε τα δυνατά σου και δες το

Ρε γαμώτο το Winning Time το περίμενα πως και πως, γιατί αρχικά Άνταμ Μακέη + Τζόν Σ. Ράιλι και δεύτερον NBA που ασχέτως αν δεν γράφω στο τόπικ μας εδώ, παρακολουθώ ακόμα αρκετά στενά (όχι όπως μέχρι και 10 χρόνια πριν βέβαια) + ότι περιστρέφεται γύρω από το basket γενικά, γαρ μέχρι τα 20 στις μισές ομάδες του Ηρακλείου και πλέον σε basketakia.gr και εργασιακά πρωταθλήματα :stuck_out_tongue: … μέχρι τώρα ζορίζομαι να τελειώσω το 4ο επεισόδιο, το οποίο παλεύω εδώ και μέρες

Δεν ξέρω αν στρώνει μετά -θα μάθω πιθανότατα (?)- αλλά ενώ το πρώτο επεισόδιο με έψησε, από εκεί και μετά δεν μου αρέσει καθόλου! Είναι το ψευδο-ντοκυμαντερίστικο 80ς με κόκκο και υπερβολικά τονισμένη την 80ς αισθητική εικόνα, που δεν μου δουλεύει καθόλου όταν πηγαίνει σε πιο προσωπικές στιγμές και στο drama, είναι που δεν μπορώ να ταυτιστώ έστω στο ελάχιστο με τους κεντρικούς χαρακτήρες, είναι που ο ρυθμός του και η ένταση με βγάζει off πολύ νωρίς, δεν ξέρω ειλικρινά… δεν μου αρέσει το ύφος του γενικότερα μάλλον.
Και το ξεκίνησα full θετικά biased, χωρίς όμως και τίποτα προσδοκίες στον Θεό -να πεις ότι δεν ανταποκρίθηκε πχ-, απλά είχα πολύ όρεξη να δω ένα sports drama για μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο του NBA από ένα δυνατό crew συντελεστών…

Θα το προσπαθήσω μέχρι τέλους εννοείται, αλλά το κάνω εντελώς ψυχαναγκαστικά μέχρι τώρα…

Yeap, το ακούω. Μου χτύπησε κι εμένα το υπερβολικό βίντατζ ρετρό στυλιζάρισμα. Στα πρώτα επεισόδια πάντως η wikipedia είχε πάρει φωτιά, από τον πρόεδρο της Βοστώνης και την Πόλα Αμπντούλ, μέχρι τα αποτελέσματα των play off της χρονιάς και τον Jamaal Wilkes. Έχει πολύ πράμα για ενημέρωση και το κρατάω αυτό.

Πάω για το 6ο τώρα…

1 Like

Αν δεν είχε το δραματικό στοιχείο και ήταν πιο πολύ στην πλευρά του documentary -με οκ λίγο δραματοποίηση κάποιων γεγονότων και προσώπων-, δεν νομίζω να με έβγαζε off γιατί έχει αρκετή πληροφορία όπως λες και εσύ που θες δε θες, αν είσαι μπασκετόφιλος ε σκαλώνεις λίγο έως πολύ…

Αλλά δεν μου κάθεται καλά μάλλον το ότι πρέπει να δω προσωπικές σχέσεις των πρωταγωνιστών και στοιχεία της προσωπικής τους ζωής με τόσο έντονα στυλιζαρισμένο ντοκυμαντερίστικο ύφος, μου φαίνεται περίεργο… Μου φαίνεται περίεργο για 10 λεπτά να βλέπω ένα ψευδο-documentary, για τα επόμενα 5 ένα ψιλό-σύγχρονο δράμα χαρακτήρων, γυρισμένα και τα 2 σαν ένα tribute στο blaxploitation των 70ς!

Είναι μια επιλογή που νομίζω σε άλλους θα κάνει κλικ και σε άλλους όχι, δεκτό ναι…

Εγώ πάω για 6ο Peaky FOCKIN BLINDERS όμως :wink:

1389eebe7e05f58f158da51aa33db8f0

1 Like

Κανένα αξιόλογο μπασκετικό ίνφο παίζει (από τα όχι ιδιαίτερα γνωστά ας πούμε);

Ειδάλλως να μην ασχοληθώ καθόλου…

τα γνωστά θεωρώ για όποιον είναι fan, αλλά έχω δει και ουσιαστικά τα 3 πρώτα μόνο επεισόδια, δεν ξέρω αργότερα τι trivia θα παίξουν…

Αν και σιγουρα ξεχναω κατι… τους τελευταιους 3 μηνες ειδα/βλεπω τις εξης σειρες, σχεδον ολες με γυναικες σε πρωταγωνιστικους ρολους (ετυχε):

• Inventing Anna
    Φοβερο απλα. Βασιζεται στην πραγματικη ιστορια της Anna Sorokina, μια Ρωσιδα, που ομως ειναι και Γερμανιδα, που ομως κανενας δεν ξερει κι απο που ειναι, και η οποια ηταν fashion icon, που ομως ηταν και influencer, που ομως ηταν και enterpreneur, και που τελικα καταδικαστηκε για καταχρηση πολλων χρηματων αφου ολη της η ιστορια και ολες οι δραστηριοτητες ηταν απλως ψευτικες. Δεν θα πω πολλα παραπανω γιατι αξιζει να δειτε τις λεπτομερειες της ιστοριας της στην σειρα (δοσμενες φυσικα με μια αρκετα μεγαλη δοση υπερβολης), οπως επισης και την καταπληκτικη ερμηνεια της Julia Garner (δευτερη καλυτερη Garner μετα την Jennifer - να τα λεμε αυτα) ως Anna Delvey.

• The Dropout
    Με την απλα εξαιρετικη Amanda Seyfried (με την οποια καποτε ειχα και τρελο ερωτα) στον ρολο της Elizabeth Holmes, της CEO μιας φαρμακευτικης εταιριας (Theranos) που απλα εξαπατησε ολη την Αμερικη για μια δεκαετια, και καπως κατορθωσε να της δωσουν σχεδον 1 δισεκατομμυριο δολλαρια, εχοντας μια “καλη ιδεα” που ποτε δεν οδηγησε σε τιποτα. Παρα πολυ καλοφτιαγμενη σειρα, σκηνοθεσια, μουσικη, ερμηνειες, νοηματα. Παιζει και ο Naveen Andrews ή οπως μαλλον τον ξερουν οι περισσοτεροι, ο Σαηντ απο το LOST. Τον οποιο μου πηρε κυριολεκτικα 2 επεισοδια για να καταλαβω ποιος ειναι. Την συνιστω ανεπιφυλακτα.

• The Girl From Painville
    Βασισμενη επισης σε πραγματικη ιστορια, και μαλιστα αρκετα περιεργη, αφου εδω η Elle Fanning υποδυεται την Michelle Carter, μια εφηβη κοπελιτσα που ουσιαστικα ωθησε τον “γκομενο της” σε αυτοκτονια πριν μερικα χρονια και συγκεκριμενα το 2014. Εχουμε περασει πλεον σε μια εποχη που εχουμε παρα πολλες τηλεοπτικες σειρες προσεγμενες σε ολους τους τομεις, καθως η παραγωγη, η σκηνοθεσια, το casting, η μουσικη, ειναι για μια ακομα φορα σε υψιστο επιπεδο. Εχουν παιχτει 4 απο τα 8 επεισοδια, και προκειται για μια ακομα σειρα που προτεινω διχως κανεναν ενδοιασμο. Για οσους γουσταρουν limited series που δεν τραβανε για πολλα χρονια, ολες οι σειρες που αναφερω σε αυτο το post ειναι πολυ δυνατα χαρτια.

• Pieces Of Her
    Με την λατρεμενη Toni Collette, η οποια υποδυεται μια γυναικα με ενοχο παρελθον, που ερχεται στην επιφανεια οταν αναγκαζεται να σωσει την ζωη της κορης της. Ξεκινησε παρα πολυ δυνατα στα πρωτα επεισοδια, εκτυλιχθηκε επισης πολυ δυνατα, και αν και δεν εχω συγκεκριμενο παραπονο για το τελος, απλα μου εμεινε μια αισθηση του ανεκπληρωτου, χωρις να μπορω να το προσδιορισω. Παρολα αυτα την προτεινω κι αυτην την σειρα, καθως εχει ενδιαφερον και σε κραταει σε αγωνια μεχρι το τελος.

• United States Of Tara
    Αυτες τις μερες βλεπω το “United States Of Tara” (παλια σειρα 2009-2011) με την Toni Collette να πρωταγωνιστει και εδω, και να δινει ρεσιταλ ερμηνειων βασικα, και λεω ερμηνειων, γιατι υποδυεται μια γυναικα που πασχει απο συνδρομο πολλαπλης προσωπικοτητας. Ειμαι ακομα στην πρωτη σεζον μολις, αλλα η σειρα εχει πολλα ωραια σκηνικα και θιγει αρκετα συγχρονα ζητηματα, αν και μπορει κανεις επισης να διακρινει το οτι ειναι και μια δεκαετια πισω (που μαλλον λειτουργει θετικα εν τελει για την σειρα αφου λειπει αυτο το αποστειρωμενο υφος που εχουν αρκετες συγχρονες σειρες). Πρωταγωνιστει και ο αγαπημενος Ιαν απο το My Big Fat Greek Wedding, οπως επισης και η (σιχαμενη) Brie Larson σε μικρη ηλικια.

ΥΓ1. Βλεπω ξανα το The Boys επισης, για να το δει και το κοριτσι, και απλα εχω λιωσει ξανα απο την αρχη, ποσο τελεια σειρα ρε γμτ. Απλα ανυπομονω για την 3η σεζον.
ΥΓ2. Εκανα quote το post μου απο τον Ιανουαριο, για να θυμισω σε ολους να δουν το The Maid, την καλυτερη σειρα του 2021 οπως εγραψα και πιο πανω :stuck_out_tongue:

Πρέπει να το ξεκινήσω και εγώ αυτό

1 Like

Χθες, μη σου πω

1 Like

Ρε συ πάντα είναι στο πρόγραμμα αλλά όλο δεν το ξεκινάω. Θα βάλω αύριο το απογευματάκι που θα έχω χρόνο και θα επανέλθω

1 Like

Σκαλωμα μεγάλο το lines of duty
Είμαι 3η σεζόν και το παω 1 επ καθε μερα για να το γουστάρω αργα αργά… τι κλιμάκωση εχει αυτή η σειρά…

4 Likes

Είναι φανταστική σειρά !!! Απορώ πως κρατιέσαι με ένα επεισόδιο την μέρα !!!

2 Likes

Να στο προσδιορίσω:
Το ανεκπλήρωτο ταλέντο της κόρης της :stuck_out_tongue:
Μεταξύ μας, αν δεν έπαιζε η Κολέτ, στο 1ο επεισόδιο το σταμάταγα. Ούτε ο Faramir θα το έσωζε.

Τέλειωσα το Dirty Lines @Netflix κι ομολογώ πέρασα πολύ καλά. Α ρε Αμστερντάμ:

Δε νομίζω ότι με ενόχλησε πουθενά η ηθοποιία της μικρής, μια χαρά ήταν

Ένα την ημέρα λόγω δουλειάς να φανταστώ. Γιατί έκατσα τώρα το χειμώνα και απλά την ρουφήξα. Η πλοκή είναι γαμάτη… Και οι ηθοποιοί εξαιρετικοι . Θα σου προτεινα να τσεκάρεις και το Shetland επίσης βρετανικό αστυνομικό

1 Like

Tι έπος ήταν αυτό ρε; :exploding_head:

1 Like