Περί σειρών γενικά

Τον πάω πολύ τον τύπο γενικά φουλ γέλιο τα ριβιούς του τσεκάρετε. Τεσπα φουλ αρνητικό review δίνει και συμφωνώ με τα περισσότερα που λέει αλλά και πάλι γουστάρω και θέλω να μην τελειώσει. Καταφέρνει για 5η σαιζόν να είναι άκρως διασκεδαστικό κατ εμέ

Τρελός φαν του χιούμορ της σειράς δεν είμαι και με βάση ότι είναι κωμικό σιτκομ με πετάει κατευθείαν. Μου άρεσε ο πειραματισμός της Marvel να βγάλει και ένα τέτοιου στιλ πρότζεκτ αλλά κάντο σε τρολ χαρακτήρα του στιλ howard the duck. Πως θα χώσεις την She hulk σε event τύπου infinity war τώρα δεν θα κολλάει με τίποτα…

Εμφανίστηκε και ο Μπαρνς και η Τζέσικα η φίλη του Ντάνιελ από το 3.
ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ Η ΧΙΛΑΡΙ ΣΓΟΥΑΝΚ!!!
Το έχω πει από την σεζόν 2… Χίλαρι Σγουάνκ μάνα της ΤΟΡΙ για να μας τρελάνουν!!!

Όταν η Taylor ‘‘σκοτώθηκε’’ σε αεροπλανικό δυστύχημα το 1994, απεδείχθη in a shocking twist ζωντανή - και με αμνησία-, καθώς ένας ληστής την είχε ακινητοποιήσει νωρίτερα και είχε πάρει τη θέση της στο αεροπλάνο, όσο εκείνη τριγυρνούσε στο Μαρόκο (μετά γύρισε LA, παντρεύτηκε τον Ridge, την πυροβόλησε 10 χρόνια μετά η Sheila, την έθαψαν κτλ ΑΛΛΑ απεδείχθη πάλι ότι ζούσε, καθώς στο φέρετρο υπήρχε στη θέση της μια κούκλα - και την ίδια, την είχε απαγάγει στο meanwhile από το νοσοκομείο ο Πρίγκιπας Omar, ο οποίος την είχε σώσει και στο Μαρόκο μια δεκαετία νωρίτερα).

Αν γίνει το παραπάνω με την Swank, Τόλμη και Γοητεία (και είμαι και μεγάλος, διαχρονικός φαν) τρέμε, γιατί σαπουνόπερα με καράτε είναι δύσκολος αντίπαλος.

1 Like

Το She-Hulk ξεκίνησε ως ένα σχετικά συμπαθές superhero sitcom αλλά έχει αρχίσει να γίνεται ένα ανυπόφορο SNL show, ειδικά από το 4ο και μετά. Μόνο αστεία με κλανίδια δεν έχουν κάνει ακόμα, αν και το παράτησα στο 6ο άρα ποτέ δεν ξέρεις. Θέλω να δω Daredevil αλλά πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο. Έτσι και αλλιώς το πιθανότερο είναι πως θα εμφανιστεί για μια σκηνή των 3-4 λεπτών (καλά να ναι το youtube).

Ξεκίνησα το Κορεάτικο All of us are dead, 3 επεισόδια ως τώρα είναι πολύ ωραίο. Αν και δεν μου αρέσει που έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια (πάνω από ώρα το κάθε επεισόδιο ως τώρα). Φοβάμαι πως θα αρχίσει να κουράζει από ένα σημείο και μετά.

Είδα και 3η σεζόν Harley Quinn. Μάλλον η πιο αδύναμη so far, το επεισόδιο με Batman (Batman Begins Forever ο τίτλος) είναι εξαιρετικό πάντως. Αλλά κάπου σαν να ξεμένουν από ιδέες. Ωραία πέρασα βέβαια. Αναμένουμε και την 4η του χρόνου.

1 Like
4 Likes

Απο τις σειρες της χρονιας, βασισμενη στην αληθινη ιστορια ενος απο τους χειροτερους δολοφονους κατα συρροην της συγχρονης αμερικανικης ιστοριας (και παγκοσμιως δηλαδη), του Jeffrey Dahmer, ο οποιος σκοτωσε συνολικα 17 αντρες και εφηβους. Η φρικη δεν σταματαει εκει, αφου κρατουσε διαφορα οργανα και κοκαλα απο τα θυματα του στο διαμερισμα του, κυριως κατα τα τελευταια 2 χρονια της δρασης του.

Ο Evan Peters ειναι καταπληκτικος στον ρολο του Jeffrey Dahmer, και ολο το supporting cast δεν παει πισω. Ενα απο τα δυνατα ατου της σειρας ειναι η ατμοσφαιρα που δημιουργειται λογω της εξαιρετικης σκηνοθεσιας και της μουσικης, η οποια ειναι γραμμενη εξ ολοκληρου απο τον Nick Cave και τον Warren Ellis των Bad Seeds. Το 6ο επεισοδιο με τιτλο Silenced ειναι φανταστικο, και αξιζει να αναφερθει ξεχωριστα.

Απο οτι φαινεται εχει δημιουργηθει controversy για την σειρα, για διαφορους λογους, ολοι εκ των οποιων ειναι μαλλον εφευρεσεις απο αυτους που κατακρινουν τα παντα, αλλα οκ what’s new? Τα λεγαμε και στο αλλο θρεντ. Η LBGQT κοινοτητα αντεδρασε γιατι ο δολοφονος ηταν gay και δεν τους αρεσε το να δειχνουν καποιον που δεν ειναι υποδειγμα για την κοινοτητα (…) , καποιοι κριτικοι τονισαν οτι η σειρα ενω δεν πεφτει στην παγιδα του να κανει glorify τον δολοφονο, καλυτερα να μην ειχε βγει γιατι καποιοι μπορει να τον κανουν glorify ουτως ή αλλως (…), ενας κριτικος ειπε οτι ολοκληρη η σειρα επρεπε να ειναι οπως το 6ο επεισοδιο που βαζει σε περιοπτη θεση εναν κουφο μαυρο γκεη (…), ενω καποια ξαδερφια ενος απο τα θυματα λενε οτι αναγκαζονται να ξαναζησουν τον τρομο που ενιωσαν πριν 30 χρονια, γιατι αλλωστε ειναι υποχρεωμενοι να κατσουν να δουν την σειρα φανταζομαι.

Κοινως, ενα σωρο μαλακιες, γιατι ο κοσμος βαριεται και δεν εχει τι να κανει οποτε ας κραξει μια απο τις σειρες που εχουν μεγαλο hype αυτες τις μερες. Τεσπα, δειτε το αν θελετε, αξιζει 100%.

6 Likes

Και ταυτόχρονα ακουμε αυτό: 213 - YouTube

Πρέπει να ζητήσω ενα μεγάλο συγγνώμη στο φιλο μου @JTN που αμφισβήτησα την επικοτητα του
the rehearsal απλα το 2ο επ το ειχα σκυλοβαρεθει. Που να ξερω ομως τι ηταν αυτο που θα ακολουθούσε… Ευτυχώς βρήκα το 3ο στον σκληρο και λεω αντεε να δωσω αλλη μια ευκαιρια. :rofl:

*Ο τύπος απλα ειναι εξωγήινος και κανει την πλάκα του με εμας τα ανθρωπάκια…

1 Like

Αν ο σκοπός του Rehearsal ήταν να αποδείξει το αυτονόητο, πως δεν μπορείς να προσομοιώσεις την αληθινή ζωή και πως δεν είναι ο,τι καλύτερο να είσαι παιδί-ηθοποιός, έχει καλώς. Ο,τιδήποτε άλλο να είχε στο μυαλό του, με ξεπερνάει με τόσες τρύπες που υπήρχαν από παντού.

:disappointed_relieved:

1 Like

Είδα το επεισόδιο τελικά αφού έχει αρκετές σκηνές και ως Matt. Δυστυχώς αδιάφορο, μόνο σε μια περίπτωση έδειξαν να πάνε στο ύφος της σειράς και φυσικά το διέκοψαν με αστειάκι. Όλοι οι χαρακτήρες στο MCU πρέπει γίνουν κωμικοί πλέον επειδή έτσι. Τα δε CGI με τις κωλοτούμπες του daredevil είναι αίσχος. Οι σειρές της Marvel έχουν πραγματικά απαίσια CGI. Ψηφιακά εφέ από τα 90s.

2 Likes

λογικά θα κοπεί γρήγορα, άντε ίσως μια δεύτερη σεζόν… αλλά επειδή το έχω δει, πραγματικά δεν είναι και ότι χειρότερο έβερ.σίγουρα είναι ασόβαρο και γραμμένο απο γυναίκα σεναριογράφο, αλλά οκ. πλουραλισμός. απο τις χαζομαριές του τίκα, μερικές απο τις σειρές παίζει να είναι πιο καλογραμμένες πάντως. ευτυχώς τα κομικ μουβις, αυτοεκφυλλίζονται. δεν θα κοπούν, αλλά ίσως αραιώσουν λίγο.

7 Likes

Δεν αποκλείεται να είναι γραμμένο κι από καμιά λούγκρα. Σε τι κόσμο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας…

1 Like

Όντας μεγάλος οπαδός του horror, έχω χάσει το μέτρημα ταινιών και σειρών που έχω δει πάνω στο είδος.Όσα περισσότερα βλέπεις τόσο λιγότερο σε επηρεάζουν.Και αν πλέον ταινίες με φαντάσματα-πνεύματα και jump scares δύσκολα θα πουν πολλά πράγματα αφού κυρίως ακολουθούν την (πετυχημένη αρχικά) συνταγή των Insidious-Conjuring franchises, υπάρχουν από την άλλη πιο down to earth προσπάθειες που μπορούν να σε ταρακουνήσουν γερά.

Το τελευταίο για εμένα ήταν το αριστουργηματικό Midsommar του Ari Aster, με τον ωμό ρεαλισμό του και την λιτή αλλά πολύ γραφική βία, τα σχόλια πάνω στις δυσλειτουργικές ερωτικές σχέσεις, την αυτοκτονία και λοιπά άλλα υπαρκτά προβλήματα, που πραγματικά με φρίκαρε και με έκανε να το σκέφτομαι για μέρες (και κυρίως νύχτες!!).Δοσμένα όλα τα παραπάνω σε ένα φουλ φωτεινό παγανιστικό σκηνικό.

Μέχρι που ήρθε και ο Τζέφρι ο Ντάμερ.Αληθινή ιστορία λέει.Εδώ και αν μιλάμε για ρεαλισμό!! Το όνομα είναι ακουστό γενικά, και ο τύπος είναι μέλος της χρυσής τριάδας των Αμερικανών serial killers, μαζί με Τεντ Μπάντι, και φυσικά τον κλόουν δολοφόνο Gacy.Παρένθεση εδώ.Οι Αμερικανοί γενικά νομίζουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου, και όντως τους φρίκαραν οι 3 αυτοί, κυρίως γιατί ήταν καθημερινοί ‘υπεράνω υποψίας’ άνθρωποι, αλλά όποιον τον ελκύουν οι πραγματικές ιστορίες τέτοιου είδους, ας τσεκάρει και κάτι τύπους στην Λατινική Αμερική…Φρίκη.

Τέλος πάντων η σειρά ακολουθεί σχεδόν κατά γράμμα τα όσα βγήκαν τότε σε ειδήσεις και εφημερίδες, καταθέσεις αστυνομίας και θυμάτων, μάρτυρες, συνεντεύξεις των ίδιων των εμπλεκομένων (δηλαδή του Νταμερόσογου).Επειδή ακριβώς τα όσα έγιναν τότε είναι σχετικά γνωστά, οι σεναριογράφοι φέρονται έξυπνα, και μπλέκουν χρονικά τα επεισόδια, ώστε να κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον ακόμα και για εμάς τους κρίπουλες που τα ξέραμε.Επίσης δίνουν σωστό βάρος στους γύρω γύρω, με αρκετά μεγάλο κομμάτι ενός επεισοδίου να αφιερώνεται στην περσόνα του κωφάλαλου θύματος.Τέλος, αποφεύγουν την παγίδα του ανούσιου gore, εδώ άλλωστε ο στόχος είναι η σκέψη και το μυαλό, όχι η εικόνα.

Όχι ότι λείπουν κάποιες φρικιαστικές τέτοιες, αλλά το κυριαρχικό κομμάτι τρόμου (για εμένα), είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ της υπόθεσης.Ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας πως φτάνει το μυαλό του να κάνει ότι έκανε.Η δυσλειτουργική οικογένεια.Τα δίχως στοργή παιδικά χρόνια.Ο ρατσισμός.Η προκατάληψη της αστυνομίας.Εάν γινόντουσαν αυτά σε ‘πλούσια’ γειτονιά θα είχε ‘φάει’ έναν, όχι 17.Η απόρριψη και οι τρόποι αντιμετώπισης της.Η κατάθλιψη και τα όρια της ψυχικής ασθένειας.Που ξέρεις τι είναι ο διπλανός σου? Στην Ελλάδα δεν έχουμε Ντάμερ αλλά τα τραβηγμένα σκηνικά πολλαπλασιάζονται με μεγάλο ρυθμό μετά την οικονομική και κοινωνική κρίση.Όλα αυτά εμένα με τρομάζουν κιας μην πετάγεται κανένα τέρας από τα σκοτάδια.Μπορεί να είναι στο φως και απλά να μην το έχεις καταλάβει.

Για την ερμηνεία του Evan Peters, δεν υπάρχουν λόγια, είναι οσκαρικού επιπέδου.Προφανώς ο τύπος έδωσε μεγάλη βάση στις συνεντεύξεις του Ντάμερ και πραγματικά μπήκε στο πετσί του για όλη τη διάρκεια.Εξαιρετική και η τραγικότητα του πατέρα, και οι β ρόλοι.Άψογη η σκηνοθεσία που δίνει να καταλάβεις την μικροαστική σαπίλα που άφησε (ή και προκάλεσε ίσως) όλα τα παραπάνω.Σούπερ και απόλυτα κατάλληλη,η μουσική.

Άντε να δούμε τι θα βγάλει ο Flanagan τώρα.Ψηλά ο πήχης.

ΥΓ Μόνο γέλιο για το controversy…

5 Likes

Συμφωνώ μέχρι και με κάθε κόμμα και τελεία :sunglasses:

Παρά πολύ καλό το Midsonmar. Το Hereditary από την άλλη, μέτριο προς κακό.

Flanagan άψογος. Έχει τρελό σερί. Νομίζω σήμερα ή αύριο βγαίνει το Midnight Club. Θα γίνει μαραθώνιος την Κυριακή.

1 Like

με το οτι μιλας για “τρυπες” στο The Rehearsal και οτι “εχει να αποδειξει κατι”, το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι εισαι σε αλλο μηκος κυματος και δεν εχεις καταλαβει τπτ ή οτι δεν εχεις καμια επαφη με αλλες δουλειες του Fielder. Μη ξεχναμε πως στο τελευταιο πλανο βλεπουμε τον κωλο του

1 Like

Πραγματικα η μονη τρυπα στην σειρα ειναι αυτη της τελευταιας σκηνης.:rofl:
Μαλλον δεν καταλαβες τα mind games του…

Εγω μολις τελειωσα αυτο:
image

Το εχει δει κανείς; Το ειχα ξεκινήσει παιζει και κανα χρονο πριν αλλα εβλεπα ενα επ αραιά και που και μετα πήγαινα και άκουγα τα original podcast και το άφηνα pending

Πιο ειναι το concept;

Ο δημιουργός της σειρας ειναι ο Duncan Trussell (δεν το ηξερα τον κυριο) stand up comidian που εχει ενα podcast (σύνολο ειναι καμια 500+ επισοδεια) με διάφορους καλεσμένους διάσημους και μη στα οποία κατα κυριο λογο μιλάνε για διάφορες φιλοσοφικές/πνευματικές αναζητήσεις (εν συντομία παπαρολογιες)με μεγαλη δοση χιουμορ και ίσως ναρκωτικών…

Οποτε η σειρα εχει παρει 8 απο τα μαλλον καλυτερα ή αγαπημενα θεματα του Duncan και τα οπτικοποιησαν σχεδον αυτούσια με την βοήθεια των δημιουργών του Adventure time. καταλαβαίνετε οτι το αποτέλεσμα ειναι αρκετα τριπι και wft.

Εγω τείνω να το χαρακτηρίσω masterpiece και σιγουρά με ενα απο τα καλυτέρα επεισόδιά σειράς που εχω δει. Ο λογοςς για το επ.8 το οποια ειναι το podcast που είχε κανει με την μητερα του 3 μηνες πριν τον θάνατο της απο καρκίνο.

Τεσπα γενικά τσεκαρετε αξίζει…

4 Likes

Καλό το Midnight Gospel, αλλά συνολικά too much για μένα. Τρομερό το 4ο επεισόδιο, μου θύμισε Adventure Time λόγω setting, το οποίο λατρεύω. Το ακύρωσαν πρόσφατα κιόλας, κρίμα γιατί προτείνει κάτι διαφορετικό στο χώρο του animation, αν και μάλλον δύσπεπτο για πολύ κόσμο.

Βέβαια όλα σβήνουν για μένα κάπου εδώ, γιατί σύντομα σκάει το παρακάτω έπος για 2ο κύκλο:

Έχω ξαναποστάρει για τον 1ο, κορυφαίο κύκλο.

Gareth Evans, δεν ξέρω τι άλλο να πω.-

4 Likes

Οντως πηγαινε για 2η?? κριμα ρε φιλε πραγματικα ηταν κατι πολυ ξεχωριστο…

Απο την αλλη επιτελους 2η σεζον gangs of London και στα κοντα!! \μ/

1 Like