Έπος το disclaimer.
Cuaron μαγεύει . Να πω την αλήθεια δεν ήξερα οτι είναι βιβλίο η σειρά μέχρι που το είδα στους τίτλους τέλους.
Μπράβο στην apple εχει ανεβει πολλά επίπεδα τελευταία.
Καλα για την blanchett δεν εχω να πω τπτ… αυτή η γυναίκα κάθε φορά που την βλέπω με μαγεύει.
Summary
…ήταν η αντίδραση του συζύγου όταν έμαθε την αλήθεια. Πήρε ένα μπουκάλι να το πιει οδηγώντας και να κοιμηθεί στον δρόμο. Ούτε ο Χριστόφορος αυτά. Μακάρι να στρώσει στη συνέχεια γτ μέχρι τώρα είναι ανούσιο κι αναληθοφανές δράμα του κερατά.
Κρατάω προς το παρόν μόνο την θυγατέρα του Βίνσεντ Ντονόφριο. Αυτή κι αν είναι από άλλον πλανήτη.
Ταφόπλακα για Disclaimer. Άντεξα μέχρι τα 20’ του 5ου επεισοδίου και το παρατάω. Οικογενειακές ιστορίες βασισμένες σε βιβλίο της Λένας Μαντά ξέρω γω, με μια εκνευριστική αφήγηση που απευθύνεται σε χαζούς / παιδιά Δημοτικού που δεν αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα των ηρώων και τους τα κάνει λιανά.
Ρε δεν πα να γυρίσει στο τέλος και να βγει έπος. Δεν αξίζει όλη αυτή η διαδρομή. Έβαλα τα γέλια από τα νεύρα μου στη φάση
Summary
που φτιάχνεται ψεύτικο προφίλ στα social του νεκρού κι ο πατέρας του μαθαίνει την γλώσσα των μηνυμάτων στα social. Αχαχα, δεν μπορώ.
Κάτι παρόμοια είχες πει και για κάτι άλλες σειρές που ήταν οι καλυτερες της χρονιάς , άρα τώρα έχω μεγαλύτερη ανυπομονησία για να το δω
Βλέπω λίγο καθυστερημένα την 4η σεζόν the boys, πόσο γαμάτο επεισόδιο το 6 με tech knight και τρομερά αστείες οι bat-references. Έκλαψα!
Και εγώ προχθές την τελείωσα. Κατώτερη η 4η από τις υπόλοιπες, έπιασα τον εαυτό μου πολλές φορές να βαριέται. Παρόλα αυτά το τέλος σε ψήνει φουλ για την 5η, αλλά λέει θα βγεί το 26. Καλά κρασιά.
Μπορεί να μην του αρέσει η Kylie Minogue γι’αυτό να παράτησε τη σειρά.
Σοβαρά τώρα…
Ταφόπλακα για Disclaimer […] ψεύτικο προφιλ […] απευθύνεται σε χαζούς / παιδιά Δημοτικού που δεν αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα των ηρώων και τους τα κάνει λιανά.
Συμφωνώ. Όχι περί ταφόπλακας αλλά περί κακής δουλειάς στο σενάριο.
Επίσης εμένα μου φάνηκαν κλισέ ή/και κακογραμμένα…
Tο περιστατικό με το βιβλίο στη δουλειά της κλπ.
Το ίδιο και ο γιος ναρκομανής που ?θα πεθάνει? αφού έμαθε.
Είναι κατα τ’αλλα αρκετά καλοφτιαγμένη σειρά. Όμως κάπου λες κρίμα γιατί θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ καλύτερο. Να δούμε όμως που το πάνε γιατί κάποια πράγματα μπορεί να μην είναι αποτέλεσμα κακού σεναρίου. Δηλαδή απ’οτι φαίνεται… (στο επεισόδιο 5, δεν έχει βγει άλλο ακόμα)
Η μάνα του νεκρού προφανώς εντελώς αυθαίρετα υπέθεσε τι έγινε σύμφωνα με 4-5 πληροφορίες και κάποιες φωτογραφίες τις οποίες έκανε βιβλίο. Αυτό που βλέπουμε ως αναμνήσεις είναι το βιβλίο ναι;; π.χ. Ακόμα και η Kylie μπορεί να είναι γιατί η μάνα ήταν κλειδωμένη στο δωμάτιο και είχε 5-10 πράγματα να βλέπει. Ένα, όπως είδαμε, ήταν κάτι αφίσες της Kylie.
Η Kathrine με την πρώτη (άντε δεύτερη) που φάνηκε clingy o Μικρός ήθελε αυτός να πεθάνει;; (στο βιβλίο) …και αφού πέθανε αυτή συνέχισε να το θέλει;; (στην πραγματικότητα) !
Κάτι δεν πάει καλά εκεί νιώθω. Μάλλον μας πετάνε hints.
Επίσης η σειρά μοιάζει να κατευθύνεται προς ολοκληρωτικό χλεβασμό της Kathrine από όλη την κοινωνία, οικογένεια κλπ άρα μήπως το νόημα αντί για ένα νόημα του τέταρτου επεισοδίου… Όπου για’μενα αρκετά ωραία θα μπορούσε να δείχνει πως η αλήθεια, η ειλικρίνεια κλπ είναι κάτι πολύ σημαντικό και οι σκιές έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν ντόμινο από νευρώσεις, ψυχολογικά κλπ στους ανθρώπους καταστρέφοντας σχέσεις, ζωές κλπ.
Αντ’αυτού πάμε που;; Μάλλον σε μια ιστορία όπου όλοι (και οι θεατές;; αυτό είναι το συγκλονιστικό υποτίθεται πως μας έπεισαν για την ενοχή της;; ) υποθέτουν πράγματα βασισμένα στο σχεδόν τίποτα αρνούμενοι πεισματικά να ακούσουν την πλευρά της κατηγορούμενης και προσπαθούν να την καταστρέψουν… δηλαδή… innocent until proven guilty?
Προφανέστατα, αλλά θεωρώ πως η πηγή του κακού είναι η πρώτη ύλη, το βιβλίο. Δεν ξέρω, αλλά θεωρώ πως αυτή η ανυπόφορη αφήγηση είναι μέρος του.
Επίσης,
Summary
εκεί που δηλώνει η ηρωίδα πως ήθελε να πεθάνει ο πιτσιρικάς εραστής, τι φάση; Στην διάσωση στην θάλασσα, ο μικρός τον έδιωχνε, δεν τον ήθελε ενώ τα πήγαιναν καλά πριν. Έτσι και υποψιαστώ πως βίασε το πιτσιρίκι ή την ίδια και θα γυρίσει τούμπα η ιστορία σε ακόμα πιο δακρύβρεχτο δράμα, θα ναι ακόμα χειρότερο. Αλλά θα μου το πείτε, δεν θα το δω
Στην διάσωση […] τι φάση;;
Πρέπει να κάνεις διαχωρισμό δεδομένων από βιβλίο με πραγματικότητα.
Δεν υπάρχει άνθρωπος (εκτός αν ο Μικρός ο ίδιος το θυμάται) που να ξέρει τι έγινε εκεί.
Ξεκινησαμε Sons of anarchy,7 επεισοδια μεχρι στιγμης και εχω αρχισει να κολλαω…
Κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα αρχίσει να σε κουράζει αλλά αυτή η στιγμή αργεί πολύ ακόμα.
Παρ’ ότι και εγώ βλέπω το Disclaimer με ενδιαφέρον -και “περνάω καλά” short of speech- το γενικότερο σενάριο σαν γραφή και δομή αυτή καθαυτή, θεωρώ πως έχει αρκετά προβλήματα.
Είναι που έχω και πρόσφατο το Ripley (με το οποίο βρίσκω κοινές αφηγηματικές… επιθυμίες θα πω ), δεν ξέρω, αλλά συμπεριφορές, διάλογοι και επιλογές χαρακτήρων μου μοιάζουν κάποιες φορές εντελώς αφύσικες (και σπάνια κολλάω σε κάτι τέτοια). Η αφήγηση με τα μπρος και πίσω ( ; ) είναι κάπως “άτεχνη” ενώ αν και δεν με χαλάει το voice over, καταλαβαίνω πως είναι μια παράξενη επιλογή που δεν υποστηρίζεται απόλυτα από το σενάριο.
Το φινάλε (και το επερχόμενο twist) νομίζω είναι προφανέστατο και επειδή μάλλον η σειρά θα αποκτήσει “πόδια” κυριολεκτικά στο τελευταίο της επεισόδιο, αν κατευθύνεται εκεί που πιθανολογώ πως κατευθύνεται, ε μου μυρίζει ήδη μια λίγο φθηνή ηθικολογία και ένα αρκετά “εύκολο” σεναριακό τρικ διασκέδασης των εντυπώσεων - θα περίμενα κάτι λίγο πιο βαθύ και ουσιαστικό anyway
Με κρατάει πολύ η σκηνοθεσία του Cuaron, χωρίς να είναι και αυτή εντελώς πάντοτε του γούστου μου (κάνει πχ. κάτι άκυρα ψευδοντοκιμαντερίστικα zoom in στα πρόσωπα ώρες ώρες, ενώ σκηνοθετεί είτε βιρουοζιτέ είτε με λίγο shacky cam κλασσικά για ένταση, που με πετάει εντελώς off) και η φωτογραφία (Lubezki και Delbonnel κεντάνε σε παρόν και παρελθόν).
Ερμηνείες έτσι και έτσι, η Blanchett δεν με τρελαίνει αλλά δεν με χαλάει (“σπάει” αρκετά τον φαινομενικά σκληρό της χαρακτήρα με τρόπο ιδιαίτερο και αρκετά προσγειωμένο/γίνεται εύκολα “κακομοίρα” χωρίς να το κουράζει πολύ με πομπώδη κινησεολογία/φρασεολογία να το θέσω διαφορετικά), ο Cohen είναι μια χαρά ενώ ο Kline έχει το εξής παράδοξο - μου αρέσει τέρμα όπως παίζει (δηλαδή τον απολαμβάνω όποτε τον βλέπω), αλλά νομίζω πως ώρες ώρες έχει ερμηνευτική καθοδήγηση για λάθος σειρά (είναι ανοικτά καρικατούρα σε πολλές στιγμές της σειράς - που δεν με χαλάει καθόλου γιατί είναι φανταστικός, απλά είναι προφανώς κάπως off από όλα τα υπόλοιπα τεκτενόμενα).
Ωραίο soundtrack επίσης
Γενικά so and so μέχρι τώρα αλλά οκ, όπως είπα περνάω οκ βλέποντάς το - είναι λίγο σαν βιβλίο παραλίας, δεν το αφήνεις από τα χέρια σου αλλά παραμένει βιβλίο παραλίας, μάλλον θα ξεχαστεί μόλις μπει ο Σεπτέμβρης (έχει πλάκα πλάκα και ένα κάπως pulp λογοτεχνικό αέρα).
Δεν θα το παράταγα πάντως, με έχει ιντριγκάρει με έναν παράξενο τρόπο.
Ίσως θα πρέπει όντως να τελειώσει για να βγει κάποιο πιο ολοκληρωμένο συμπέρασμα
Νομίζω πως το κυρίως ερώτημα είναι τι έκανε στην πρώτη, την ανέμελη που έφυγε νωρίς. Γιατί εμείς βλέπουμε την εκδοχή της μάνας η οποία είναι βασισμένη στο τηλεφώνημα / δικαιολογία του γιού!
Μπορεί έτσι (γιατί αλλιώς πως;; έχει κρατήσει αποδείξεις;; Χλωμό το βλέπω αλλά μπορεί …δεν ξέρω!) να αθωωθεί στα μάτια όλων η Kathrine.
Η φάση πάει φουλ προς #metoo …η αλήθεια να λέγεται
spoileeeeeeerrr
(κάτι δεν πήγε σωστά)
επειδη ακομα βλεπω και επειδη ευτυχως δεν καταλαβα το σποιλερ, σε εβαλα και εσενα λουπιν σε σποιλερ
εκτιμω την προσπαθεια σου στον χωρο, αλλα να γραφεις ενα κατεβατο, αλλα τιποτα για την νεράϊδα που παιζει την νεαρη μπλανσετ, νομιζω σε θετει εκτος χωρου.
Να περασεις απο το λογιστηριο, ευχαριστω
αυτό που εικάζω χονδρικά είναι πως
προφανώς ότι βλέπουμε είναι μια αλλοιωμένη εικόνα της πραγματικότητας του παρελθόντος, μιας και το βιβλίο έχει γραφτεί από τη μητέρα του νεκρού παιδιού - η οποία είχε προφανώς συναισθηματικά καταρρεύσει κατά τη συγγραφή και “είδε” την Kathrine όπως ήθελε να την δει, δηλαδή μια άπιστη predator που εκμεταλλεύτηκε τον γιό της και εξαιτίας της σχέσης τους εκείνος έχασε τη ζωή του. Ειδικά δε όταν η ίδια η Kathrine την απέφευγε διαρκώς μετά τα γεγονότα και θέλησε να αποκοπεί εντελώς από αυτή την ιστορία.
Το βιβλίο λοιπόν κυκλοφορεί από τον άνδρα της, καταστρέφει τη ζωή της Kathrine ολοκληρωτικά, όπως βλέπουμε να συμβαίνει στο παρόν - και στο τέλος αναμένω πως θα μιλήσει με κάποιο τρόπο η ίδια η Kathrine, θα ξεκαθαρίσει πως τα πράγματα δεν συνέβησαν έτσι ακριβώς και κυρίως η ίδια δεν υπήρξε ποτέ αυτή η bitch που την ανεβάζουν και κατεβάζουν οι πάντες.
Το επιμύθιο θα είναι πως η πραγματικότητα δεν είναι ποτέ μονόπλευρη/πόσο εύκολα μπορεί μια φήμη να γίνει χιονοστιβάδα και να σε διαλύσει, πως η γυναικεία φωνή πνίγεται πιο εύκολα από την ανδρική και τέλος.
Fine by me btw, δεν διαφωνώ σε τίποτα ως προς το “μήνυμα”, απλά δεν είμαι 100% με τον τρόπο που αυτό περνάει ή τεσπά δομείται - παρά-είναι χοντροκομμένο για εμένα και στερείται δυναμικής.
Τεσπά, φιλολογία τώρα, ΑΝ γίνουν έτσι anyway όλα - νομίζω πάντως πως πάνω κάτω, με μικρές διαφορές ή και όχι, έτσι θα καταλήξει η ιστορία
Δευτερο trailer, πιο ωραίο.
Μακάρι όλα τα μακάρι, να μου θυμίσουν περισσότερο την ένταση με Προστ. Μιλάμε για τον οδηγό που άλλαξε το άθλημα για εμένα και ανίκητος στη βροχή.
Εάν το πάει όπως με narcos το Netflix τότε καλώς.
είχα ξεχάσει την ύπαρξη της , μόνο 3 χρόνια πέρασαν κλαιν ξέρω γω
το ίδιο και ALicce in Borderland τώρα το θυμήθηκα λόγω Netflix, το είχα αγαπήσει αλλά το ξέχασα εντελώς
well done παραγωγοί
Θα τα δω σε καμία δεκαετία που ΙΣΩΣ ολοκληρωθούν