Περί σειρών γενικά

Αυτή η μόδα του νετφλιξ πρέπει να κοπεί όπως και η καινούρια μαγκιά που βγάζουν την σαιζόν σε πάρτς. Η βγάλτα όλα μαζί όπως έκανες η αν θες να κρατάς τον κόσμο κάνε το κανονικό φορμάτ και βγάζε ένα επεισόδιο την βδομάδα

2 Likes

παρατηρησαν πως πολλοι μπαινουν, κανουν ενα μηνα, βλεπουν ολη τη σεζον και μετα το ξανακοβουν

αρα την κοβουν σε κομματια για να βαρεθεις τα βαλε/βγαλε της υπηρεσιας

Περιμένοντας ακόμα την εμφάνιση της εμβληματικής αμφίεσης που δεν ήρθε στο 7ο με τον παραπλανητικό τίτλο. Υποθέτω ωριαίο + βάλε το επόμενο επεισόδιο

Είχε όμως:

1 Like

Αν και χωρίς τον DCI Perez δεν είναι τίποτα ίδιο, ξεκίνησε ο 9ος κύκλος του εξαιρετικού Shetland.

Δεν είναι πως παίζει ο Μπρους Κάμπελ, δεν είναι πως στο πρώτο επεισόδιο ακούγονται Thin Lizzy, Motley Crue κ τα πιτσιρίκα διασκευάζουν Maiden. Δεν είναι καν η τελευταία ατάκα που ακούγεται στο τρέηλερ. Είναι πως παίζει Cirith Ungol:

6 Likes

Αυτο μου το εχουν προτεινει ως πολυ καλο, αλλα οσα περιεγραψες με κανουν να πιστευω οτι θα ειναι τρελη φολα

4 Likes

Τίτλοι επεισοδίων του Υστερία

1. Hysteria
  2. Die young
  3. Can I play with madness
  4. Dance macabre
  5. Mother
  6. Speaking in tongues
  7. It’s late
  8. Heaven’s on fire

ΥΓ. Δεν κάνω πλάκα

3 Likes

Δες το ρε χαβαλέ.
Όσο πάει και γίνεται καλύτερο.
Δεν στέκεται μόνο στο συνδυασμό metal / σατανισμός.
Έχει και σαφέστατη παραπομπή σε πραγματικές καταστάσεις…

Summary

https://youtu.be/qUvj2dzBpcI?si=5VV_I1d5163oW2ks

Ναι αλλα γιατι να υποβαλω τα αυτια μου σε αθλιες μουσικες?

Έχω βύσμα στους Cirith Ungooligans.
Δεν θα σε πειράξει κανείς :rofl:

Είμαστε ντάξει με το από κάτω;

1 Like

Πάει το Hysteria, έφυγε με το κεφάλι ψηλά:

Πάει και ο δεύτερος κύκλος του, συνεχίζει να είναι, εξαιρετικού The Diplomat κι έπιασα το remake σε σειρά του The Day of the Jackal:

Μεγάλη αποτυχία η πράκτορας που τον κυνηγάει. Συμπαθητικό είναι μέχρι ώρας, ελπίζω να βελτιωθεί και η χημεία μεταξύ της Κάζα ντε Παπέλ και του Τσακαλιού.

Μόλις φύγει ή το παρατήσω κι αυτό, θα πιάσω μεταφορά βιβλίου που έχει όλα τα φόντα να είναι και στην tv εξαιρετικό:

Summary

In 2024, the New York Times named Say Nothing the 19th best book of the 21st century

1 Like

Γενικά έχω μια αδυναμία σε αυτού του τύπου τις κατασκοπικό-action κλπ παραγωγές, δηλαδή είχα λατρέψει κάποια Bourne, το Slow Horses, το Spooks κλπ.

Δεν θα το έβαζα όμως το συγκεκριμένο στο ίδιο επίπεδο με τα άλλα που ανέφερα παραπάνω. Συμπαθητικό δεν λέω, δηλαδή περνάει η ώρα ευχάριστα …αλλά το νιώθω σχετικά κενό σεναριακά. Μάλλον οι χαρακτήρες μου είναι αδιάφοροι. Επίσης είναι λες και όλοι έχουν δημιουργηθεί για να πιέζουν τον πρωταγωνιστή. Άσε που δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που θα εξαπολύσει ο καλός δισεκατομμυριούχος. Ένα πρόγραμμα που θα σπάει όλα τα encryption οπότε θα βρίσκει όλους τους κακούς δισεκατομμυριούχους και θα τους αποκαλύπτει;; !

1 Like

Όλα τα πόθεν έσχες στη φόρα :rofl:
Ναι, δεν έχει γίνει καλό κάστινγκ νομίζω. Θυμάμαι και τις ταινίες κι έχω απαιτήσεις ξέρω γω.
Έχει και κάτι τζούφιες σεναριακές ευκολίες, ειδικά στην Ισπανία που λες κάτσε ρε, κοτζάμ Τσάκαλος. Τόσο χαζός;

1 Like

Λετε για διαφορες σειρες, για το Penguin δεν λετε ομως.
Και τι να πουμε βεβαια, αψεγαδιαστο απο καθε αποψη.
Με ολη τη σημασια της λεξης.

3 Likes

Μεγάλο φινάλε.
Στα όρια του κλάσικ.

3 Likes

Πωωω μόνο το τελευταίο επεισόδιο δεν έχω δει ακόμα

Με χαιπαρατε

Penguin φανταστικο σε όλα . Ειδικά η θεά Μιλιοτι, χωρίς να αδικούμε τον Κόλιν

1 Like

Βγήκε επεισόδιο Silo :slightly_smiling_face:

1 Like

Χρόνια μετά τις Ταραχές στη Βόρεια Ιρλανδία η Ντόλορς Πράις, πρώην εθελόντρια του IRA και μέλος/στέλεχος της λεγόμενης Ταξιαρχίας του Μπέλφαστ, εξιστορεί γεγονότα στα οποία ενεπλάκη, ξεκινώντας από τη δεκαετία του '70.

Η σειρά προτείνεται για δύο λόγους:

α) Αν κάποιον δεν ενοχλεί το ότι η κατεύθυνσή της είναι 100% αντι-IRA (άρα, αντικειμενικά και είτε αρέσει είτε όχι, με την πλευρά του κατακτητή) και μάλιστα με τον ύπουλο τρόπο - δηλαδή πουλώντας συμπάθεια για τους απλούς μαχητές που παρασύρθηκαν και εν τέλει προδόθηκαν από την αδίστακτη ηγεσία - η ιστορία είναι πραγματικά καθηλωτική. Γνώριμα μοτίβα, π.χ. το αίμα των αθώων, οι ενοχές του παροπλισμένου αντάρτη πόλεων κ.ο.κ., αναπαράγονται πάντως με ιδιαίτερα καλαίσθητη οπτική. Ακόμα κι εγώ, που είμαι πεπεισμένος ότι αν φύγουν ποτέ οι Βρετανοί από τη Βόρεια Ιρλανδία θα είναι επειδή ο λαός της Βόρειας Ιρλανδίας, ανεξαρτήτως θρησκευτικού δόγματος, τους έδιωξε, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, βρήκα τον εαυτό μου να συγκινείται από τα τεκταινόμενα σε μια σειρά περιπτώσεις.

β) Η μουσική της επένδυση είναι φανταστική! Πέρα από τραγούδια της εκάστοτε εποχής που ακούγονται καθώς ερχόμαστε από τα 70s στο σήμερα, χρησιμοποιούνται και αρκετά σύγχρονα, σε μεγάλο βαθμό της εναλλακτικής/indie folk σκηνής ή όπως αλλιώς λέγεται. Ενδεικτικά, αναγνώρισα μεταξύ άλλων μουσικές των Lankum και της Lisa O’Neill (τυχαίο ταγκ @Aldebaran).

4 Likes

Θα το δω οπωσδήποτε!

Πάντως, και σόρι για το οφτόπικ, η κυνική πραγματικότητα στην Ιρλανδία σήμερα είναι ότι το νησί είναι μια χαρά έτοιμο για ένωση και η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι απολύτως ΟΚ. Που σκοντάφτει το πράγμα και καθυστερεί; Στο κόστος…

Εσύ που είσαι εκεί σίγουρα τα ξέρεις καλύτερα. Εγώ ας πούμε αν με ρώταγε κανείς “γιατί δεν προχωράει αυτό το πράγμα επιτέλους;” θα υπέθετα: Για τον “κλασικό” / “παραδοσιακό” λόγο - δεν έχει λυθεί το πώς θα φύγουν οι Βρετανοί :stuck_out_tongue: