Ιντριγκαδόρικο το πρώτο επεισόδιο του Say Nothing, με έψησε για συνέχεια - ωραία και τα 2 επόμενα, έχω κάποιες ενστάσεις (μια διαφαινόμενη σοβαρή κιόλας) αλλά θα περιμένω να τελειώσει πρώτα
Secret Level… Απο τις καλυτερες σειρες που εχω δει τα τελευταια χρονια… Αν παιζεις και παιχνιδια απλα δεν τη χανεις… Μεγιστο επος… Ειδικα το armored cored επεισοδιο παρα πολυ cyberpunk
Το βαλα κ γω. Στο 5λεπτο κ εχω ψηθει αγρια. Το χα παλια σε watchlist κ το χα ξεχασει. Μπραβο ρε Μαρσιαν
Ειδα μεσα σε δυο μερες ολοκληρο το Disclaimer του Cuaron.
Τα πολλα σχολια περιττευουν. Αψογο. Ισως η καλυτερη σειρα του 2024.
Απιστευτα σωστο το plot twist στο τελος. Ερμηνειες για πολλα βραβεια απο ολους.
Η φωτογραφια απο τις καλυτερες που εχω δει σε σειρα τον τελευταιο καιρο.
Ολα τα πλανα με ουρανο ή/και θαλασσα για κορνιζα. Η σκηνη του πνιγμου core memory.
…ήταν το Warhammer. Γά-μη-σε.
7ο & 8ο έχω να δω ακόμα, αλλά ναι η σειρά σκοτώνει.
Περι Disclaimer, που τελειωσα χθες
- το άρχισα με ενδιαφέρον και το είχα προτείνει και εδώ μέσα
- με φάγατε (@potofgold εσενα κοιταω) ότι ειναι μάπα, και σε συνδυασμό με την αργή εξέλιξη, το άφησα
- μετά ξαναειδα εδώ θετικά σχόλια για το τέλος , και το ξανάπιασα.
all in all καλώς ξοδεμένος χρόνος, ωραίο το τέλος (που δένει και την ιστορία, γιατι αν δεν πήγαινε εκεί, τι θα γινόταν ακριβώς ΑΛΛΑ
- το voiceover με πέθανε σε μια φάση, λες και έβλεπες δύο σειρές ταυτόχρονα
- όταν ο πατέρας μαθαίνει την αλήθεια και παρ’ολα αυτά πάει στο νοσοκομείο να σκοτώσει τον γιο της, ε λέω, βλεπουμε σαπουνοπερα. ΟΚ, περιμενα οτι δεν θα την πιστέψει, αλλά το να μην έχει καμία δεύτερη σκέψη, με χάλασε. Άλλο που μετά αλλάζει γνώμη
- ερμηνειάρες από όλους, και ειδικα η Μπλάνσετ αναρωτιέμαι γιατι δεν έχει 15 όσκαρ
αλλα ο Κουαρόν είναι λίγο σαδιστής. Νομίζω απολάμβανε την ταλαιπωρία όλων, η σειρά ηταν μια συνεχης μαύρη κατάβαση, και ούτε καν στην απώλεια, κυρίως στο μίσος και την εκδίκηση. Με χάλασε η θέση του, ο πατέρας οριακά ήταν καρικατούρα, αλλά διάβασα στα ιντερνετς οτι φταίει και το βιβλίο απ’το οποιο προήλθε η ταινία, για αυτό.
Λίγο άσχετο αλλά - τελευταια με το θέμα παπακαλιάτης/νέτφλιξ/κλέλια κτλ, έχω διαβάσει 100 άρθρα για το πόσο όμορφη ειναι η Κλέλια (που είναι). Αλλά από την άλλη βλέπεις και την Leila George στο disclaimer και λες ότι στο εξωτερικό έχουν 10 Κλέλιες ανα τμ. Ειναι φοβερό πόσοι πολύ όμορφοι άνθρωποι παίζουν στο σινεμα.
Για όποιον δεν το έχει πάρει ακόμα πρέφα, ξεκίνησε στο Prime το Secret Level - από τον Tim Miller και όλο το δημιουργικό team και studio του Love, Death and Robots, μια παρομοίου ύφους ανθολογία μικρού μήκους animation, όλα βασισμένα σε διάσημα videogames και το lore τους
Είδα 3 από τα 8 που βγήκαν τώρα - άλλα 8 στις 17.12, τα οποία ήταν
(Ειδικά το Sifu + το Armored Core με Keanu Reeves voiceover και motion capture φυσούσαν)
Check την σειρά οι φίλοι της γενικότερης επιστημονικής φαντασίας - δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε gamers αλλά απλώς παίρνει έμπνευση από αυτά και φτιάχνει δικά της πράγματα/σαν το Love, Death and Robots ένα πράμα
θα κατσω να το δω σιγουρα, αλλα πολυ μικρα ρε γαμωτο
Θα είναι όμως 16 συνολικά, πες και 10 με 20 λεπτά το κάθε ένα - για ένα binge-άρισμα νομίζω θα είναι μια χαρά η διάρκεια.
Πάντως, πχ το Sifu (που μάλλον μου άρεσε ένα κλικ πιο πολύ από τα 3 που είδα/αν και το Armored Core ήταν το πιο grande σε όλα του) ήταν φοβερό το πόσο impactfull ήταν σε αυτά τα 10 του λεπτά, το πόσο ωραία, συμπαγής και πλήρης ήταν η ιστορία που αφηγήθηκε.
Φαίνεται να έχει γίνει φοβερή δουλειά στο σενάριο, δεδομένου ότι “παίζουν” και με concepts όχι καινούργια για τους gamers αλλά και εύκολα να αφομοιωθούν από τους non gamers λόγω της μαζικής τους απήχησης στην ευρύτερη pop κουλτούρα (δηλαδή και να μην έχεις παίξει Pacman πχ, θα σε κλικάρει κατάλληλα το συγκεκριμένο του επεισόδιο).
Εξαιρετικό το Secret Level, εν αναμονή των υπολοίπων επεισοδίων την 17/12/24. Το ξεκινάς και το τελειώνεις την ίδια μέρα, λόγω της διαφορετικότητας του κάθε επεισοδίου και της μικρής τους διάρκειας.
Ειν ωραίο αυτό. Τουλάχιστον μέχρι τώρα και δεν βλέπω να χαλάει κάτι στη συνέχεια. Ίσως όχι τόσο γαμάτο όσο το Slow Horses που ανήκουν σχεδόν στην ίδια θεματική, αλλά και πάλι παίρνει 7+
Πολύ καλοί και οι πρωταγωνιστές, η Νάιτλι όταν δεν χαμογελάει φέρνει ώρες ώρες σε Γουινόνα Ράιντερ και υπάρχει χημεία με τον Κιού του James Bond. Ανανεώθηκε και για 2η σεζόν. Έχει αναφορές σε malaka & Arsenal οπότε μια χαρά:
Sons of anarchy μας μενει μονο ο τελευταίος κύκλος.
Δεν εχω βαρεθει δευτερολεπτο , η σειρα γαμαει και δερνει.
Σοκαριστικο το τελευταιο επεισοδιο του 6ου κυκλου…
Ίσως ήρθε αυτή η ώρα
Και το γράφω ως μία από τις 3-4 αγαπημένες μου σειρές εβερ
Το Mayans MC το εχει δει κανεις;
Δυστυχώς ναι.Άστο δεν αξίζει, μιλάμε για τρελό άρμεγμα.
2 επεισόδια για να τελειώσει το Say Nothing, mixed feelings γενικότερα που δεν νομίζω -όπως τουλάχιστον εικάζω πως θα κλείσει και η σειρά- ότι θα αλλάξουν ριζικά → full εθιστική, με 1 τουλάχιστον πολύ δυνατό επεισόδιο (εκείνο με τις φυλακές και την απεργία πείνας), δυνατές ερμηνείες (ειδικά από τις 2 πρωταγωνίστριες) και μερικές θεματικές (κυρίως εκείνη των τύψεων και των αμφιβολιών του μέσου αντάρτη πόλεων) που αν μη τι άλλο τις προσεγγίζει πετυχημένα (όχι με τον τρόπο που θα προτιμούσα εγώ προσωπικά μάλλον, αλλά αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό), ΑΛΛΑ νο1. ΒΑΘΥ αντί-IRA στον πυρήνα της και νο2. αρκετά ρηχό στα politics της (και στη γενικότερη αναβίωση και απεικόνιση της περιόδου).
Το νο2. μπορώ να το παραβλέψω σε ένα βαθμό, γιατί υιοθετεί εσκεμμένα από την αρχή ένα POV που αποκλείει μια ανάγνωση της συγκεκριμένης ιστορίας ύφους πχ ενός Ken Loach ή ακόμα και ενός Jim Sheridan (που είναι πιο ακαδημαϊκός). Με ενοχλεί όμως, αφενός μεν να γίνεται κάπως πιο pop μια τόσο κοντινή, ιστορική και βαθιά προβληματική περίοδος μιας χώρας σε διχασμό απέναντι στον σκληρό ιμπεριαλισμό της Αγγλίας των 70s και 80s, αφετέρου δε η μέχρι τώρα αντιμετώπιση της υπόθεσης Jean McConville -η οποία ήθελε θεωρώ μια άλλου είδους σεναριακή βαρύτητα και εδώ μου φαίνεται λίγο φθηνή η χρήση της (για… διασκέδαση; δεν ξέρω, αλλιώς περίμενα να εξελιχθεί αυτό το σκέλος).
To νο1. sorry, όχι, είναι πολύ αφελής η σειρά - και λίγο ύπουλη, όπως λέει και ο @GRACCHUS_BABEUF παραπάνω.
Αν τα παραβλέψει κανείς όλα αυτά όμως, νομίζω θα περάσει καλά… βασικά και αν δεν τα παραβλέψει, πάλι θα περάσει καλά - είναι αν μη τι άλλο πολύ καλοφτιαγμένη + με ωραίο ρυθμό και όπως είπα φουλ εθιστική + κάποια πράγματα τα επικοινωνεί καλά.
Όμως είναι και μια ξεκάθαρη εμπορική ματιά πάνω στα Troubles, ώστε να βγει τηλεοπτικό content και δράμα - και αυτό οκ, εμένα προσωπικά δεν με βρίσκει εντελώς εκεί
IRA Ιρλανδων = Σμυρνη μου αγαπημένη Ελληνων. αναρωτιέμαι πως βγάζουν και άλλες σειρές για το θέμα και πως αντέχετε να τις βλέπετε.
sorry notsorry
Ε νταξ, όχι
Έχει δώσει τρομερό content -κινηματογραφικό και τηλεοπτικό- η Ιρλανδία του IRA (έστω και σε ευρύτερο πλαίσιο από το αμιγώς “αντιστασιακό”), η λίστα είναι ατελείωτη (The Crying Game, In the Name of the Father, The WInd That Shakes the Barley, Bloody Sunday, Hunger, Ryan’s Daughter, το τηλεοπτικό Once Upon a Time in Northern Ireland που βγήκε πέρυσι κτλ, η λίστα είναι όπως είπα ατελείωτη και τα καλά της έργα έχουν και διαχρονικό χαρακτήρα και πανανθρώπινο)
ΝΑ ΠΩ ΕΔΩ ΕΠΙΣΗΣ ότι το Σμύρνη μου Αγαπημένη με την Μιμή Όλων των Ελλήνων ΔΕΝ ήταν τόσο κακό όσο αφήνεται να εννοηθεί
“παίρνει κινητό, σβήνει λουπιν απο κινητο, μπαινει fb, σβηνει Lupin, παίρνει κινητό, το καίει, μπαινει μπανιέρα, ανοιγει νερό, κλαίει”