Περί σειρών γενικά

Σμαράγδα Καρύδη;

Οντως δεν εχει σχολιασει κανεις το American Primeval? Δεν το χετε δει; Δεν σας αρεσε;
Μολις τελειωσα το τριτο επεισοδιο κ ειμαι σε κατασταση ενθουσιασμου.
Φοβερη φωτογραφια. Φοβερη ενταση κ καφριλα. Ενιοτε γκροτεσκ. Ωμο. Ωραιο σεναριο κ χαρακτηρες. Κ αρκετα πιστο σε ιστορικα γεγονοτα. Με κανε να τα ψαξω βασικα. Αγρια Δυση πραγματικα.

4 Likes

Γάμησε λέμε.
Από τις πάντες.

Κι εγώ έψαξα πολύ τα ιστορικά στοιχεία, κυρίως των Μορμόνων.

Τεράστια κι αγαπημένη μορφή, ο μαν:

3 Likes

Φοβερη μορφη. Κ αλλοι πολλοι. Καλοι, κακοι, λευκοι, Ινδιανοι, γεματο μορφες

2 Likes

Πολύ καλό, βέβαια για αυτό που θέλει να είναι, δηλαδή πρωτίστως διασκεδαστικό και μετά ιστορικά ακριβές. Θεωρώ φοβερή ιστορική περίοδο την επίκοιση (“κατάκτηση”) της Αμερικής, σε όλα της τα στάδια μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα. Μιας και μιλάμε για μικρή (και μεγάλη) οθόνη, ασφαλώς πρέπει να δείτε και τα 1883, 1923, το American Horizon Saga, και μετά μου έρχονται στο μυαλό True Grit, Bone Tomahaw, Ballad of Buster Scruggs κ.λπ. Και φυσικά να διαβαστεί το καλύτερο μυθιστόρημα του είδους, Lonesome Dove, που ίσως είναι και από τα καλύτερα μυθιστορήματα ever γενικά.

Πήγα πέρσι στο δυτικό Τέξας λόγω αυτού του πάθους και σου αλλάζει το perspective η αγριότητα του τοπίου, η ιστορία και όλα αυτά (Fort Davis και ο ρόλος αυτού και άλλων forts στην κατάκτηση της Δύσης, μάχες με Ινδιάνους και Μεξικάνους, μάχες με τη φύση, ghost towns όπως η Terlingua, ο ρόλος των Texas Rangers, το Big Bend National Park και δε συμμαζεύεται).

5 Likes

Αυτες τις μερες διαβαζω το Lonesome Dove. Εξαιρετικο καρακτερ γουορκ.

ΥΓ. Bone Tomahawk, True Grit εξαιρετικα. Θα τσεκαρω οτι προτεινες

Το remake λετε η’ το παλιο με John Wayne; Εμενα μου ειχε αρεσει λιγο περισσοτερο το remake!

Το ρημεηκ φανταζομαι

έκατσα και είδα όλο το Η Mαρία που έγινε Κάλλας στο ertflix → γιατί; → για να μην το δείτε εσείς apparently

και ναι, μην το δείτε :stuck_out_tongue: ΕΚΤΟΣ αν είστε 20κάτι και την πίνετε ακόμα - τότε ναι, γαμάει (υποθέτω/είμαι σχεδόν σίγουρος βσκ)

Scared Look GIFs - Find & Share on GIPHY

5 Likes

Οι γονείς μου περνάνε υπέροχα πάντως με κάτι τέτοια :")

5 Likes

Είχα υψηλές προσδοκίες για το “Η Μαρία που έγινε Κάλλας”, όσο είδα δεν θα το έλεγα κακό αλλά ούτε κάτι τρομερό. Σταμάτησα στο τρίτο επεισόδιο, είπα στη γυναίκα μου να το δει μόνη της αν θέλει. Μέχρι στιγμής άρεσε σε όλες τις γυναίκες της παρέας για κάποιο λόγο. Ακόμα και σε αυτές που δεν βλέπουν Ελληνικές σειρές.

Είδα 6 επεισόδια από τη δεύτερη σεζόν “The night agent”. Έχω μια αδυναμία στα κατασκοπικά, τα action κατασκοπικά κλπ. Νομίζω πως η πρώτη σεζόν ήταν καλύτερη αλλά ok …είναι διασκεδαστικό.

Ξεχνάω καμιά φορά πόσο ισχνή είναι η απόσταση μεταξύ της stoner θέασης μιας ταινίας/σειράς και εκείνης της θέασης από γονείς (δη ηλικίας 60+) → προχτές η μάνα μου έκλεισε σχεδόν το τηλέφωνο στα μούτρα γιατί “έλασεικλείνωτώραγιατίαρχίζει"το έργο"γειά!!!

3 Likes

Τι πιο σύνηθες να συμβεί. ;p Ευτυχώς τελείωσε ο σασμός θα πω!!
Οι δικοί μου βέβαια είναι μια ιδιάζουσα κατηγορία θαρρώ, ο πατέρας μου είναι ταινιάκιας και σειράκιας (αρκεί να μην ακουμπήσουμε σε τέχνη/κάτι arthouse) και η μάνα μου πιο κλασική (αρκεί να μην ακουμπήσουμε οτιδήποτε “τρομακτικό” ή “ανεγκέφαλο”). Έτσι τα βρίσκουν κάπου στις πιο καλογυαλισμένες αυτές ελληνικές παραγωγές. Το φοβερό λοιπόν είναι ότι εκεί που ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ξεκίνησαν (από,τι μου είπαν δηλαδή - εγώ ακόμα δεν πιστεύω τίποτα) Twin Peaks. o.O

2 Likes

Γονείς μου να βλέπουν Twin Peaks στο Seven X στα 90ς - αξία ανεκτίμητη.

Έχουν δει ότι detective, scandi noir, thriller υπάρχει κ τελευταία έχουν πιάσει τα αντίστοιχα K-drama …

2 Likes

Δυστυχώς ότι είδαμε είδαμε - λόγω της υπόθεσης Gaiman το Netflix τερματίζει πρόωρα τη σειρά και την τελειώνει στον 2ο κύκλο της.
Τουλάχιστον ας κλείσει ομαλά, όπως κλείνει και το 2ο graphic novel/ας μην έχουν κάνει κανένα mash up της κακιάς ώρας (γιατί αρχικά η σειρά προοριζόταν για πολλές σεζόν) και ας μείνει το υπόλοιπο 70% των περιπετειών του Μορφέα στο χαρτί.

3 Likes