Περί σειρών γενικά

Το η “Μαρία που έγινε Κάλλας " η 9χρονη κόρη μου το ευχαριστήθηκε πάντως.
Και η μάνα μου. Νομίζω καλό εκεί απευθύνεται.
Εγώ βλέπω τον 3ο κύκλο από το " Τα καλύτερα μας χρόνια” στο Ερτφλιξ.
Είναι απολαυστικό. Τώρα προσπαθεί να αναπαραστήσει, με μεγάλο ρεαλισμό θα έλεγα, την κατάσταση σε μια γειτονιά του Γκύζη στην Αθήνα του 1981. Με ΠΑΣΟΚ, χωρισμένα καφενεία, νέφος, νόμους για διαζύγιο,χειραφέτηση γυναικών.
Τις προηγούμενες σεζόν δεν τις είδα παρά μόνο αποσπασματικά.
Είναι απολαυστικό πάντως. Με κάποιες απλουστευσεις που γίνονται αλλά χαλάλι.

2 Likes

Το ξεκίνησα εγώ πριν καμιά βδομάδα, φαίνεται ενδιαφέρον (έχω φτάσει μέχρι το 6-7 κάτι τέτοιο) αλλά δε μου έχει κάνει τρελό κλικ. Προχωράει πολύ αργά, αλλά με έναν περίεργο τρόπο δεν είναι βαρετό.

Για πείτε καμιά καλή σειρά στο appletv, έχω 3 μήνες δωρεάν να τους εκμεταλλευτώ

2 Likes

Ντοκυμαντέρ είναι και μάλιστα πολύ καλό. Όσα και να γνωρίζουμε ή έχουμε δει για το Βιετνάμ πάντα θα ανακαλύπτουμε νέα πράγματα. Κάθε άλλο παρά αμερικανιά είναι, αντιπολεμικό θα το έλεγα και στο 4ο επεισόδιο σκάει η πιο σκληρή Βιετναμέζα γιαγιά έβερ.

2 Likes

Ολες.

2 Likes

Slow Horses βλέπω τελευταία και περνάω (πάρα) πολύ καλά, ενώ για γαρ ποδοσφαιρόφιλους το Ted Lasso είναι μονόδρομος - αν και το να σου γυρίσει σταδιακά μπούμερανγκ (από fun to watch σε guilty pleasure ή σε κάτι τεσπά εθιστικό αλλά απάλευτα γλυκανάλατο) είναι μια πιθανότητα με ισχυρές βάσεις

4 Likes

Τελειωσαμε το Say Nothing

Για οσους ενδιαφερονται για τα Ιρλανδικα Troubles, ειναι ενα ωραιο ιστορικο δραμα.

Εγω δε μπορουσα να ξεκολλησω απο τη φαση οτι ολοι οι εμπλεκομενοι (απο ολες τις μεριες) ειναι γενικως ανικανοι, ξεροκεφαλοι και πολλες φορες απλα ηλιθιοι. Ζωντας βεβαια στη Γλασκωβη, αυτο ειναι το default μου οταν προκειται για βια με κατα βαση θρησκευτικο υποβαθρο.

Τελοσπαντων.

Πιανουμε Severance τωρα

2 Likes

Λοιπόν το είδα μέχρι το προχθεσινό το severance και από τα δύο τελευταία του πρώτου κύκλου μέχρι και το Woe’s Hollow η σειρά πάει τάπα, παρά παρά πολύ καλή.

Το τελευταίο έπεσε λίγο, αλλά χρειαζόταν νομίζω, το άφησε να αναπνεύσει και να χτίσει πάλι, για να γίνει (ελπίζω) χαμός στα 4-5 τελευταία.

Δεν νομίζω να κατάλαβε κανείς το ότι η Helly ήταν η Helena, αλλά όταν το έβλεπα και είδα σε κάποια στιγμή ότι άλλαξε το ύφος της στη σκηνή είπα «ώπα τι έγινε εδώ» και το ξέχασα τελείως…

…μέχρι που είδα μετά το behind the scenes που μιλάνε για το επεισόδιο και το ξαναέδειξε. Το εκτίμησα πολύ αλλά δεν είχα την όρεξη να τα ξανακοιτάξω, όταν είπε ο Ben Stiller (ή ο γραφιάς) ότι ήταν δύσκολο, αλλά το κατάφεραν οι ηθοποιοί να δίνουν δείγματα ότι ήταν η Helena και αν το προσέξουμε θα γίνει εμφανές.

Έχει καταλάβει κανείς γιατί διαδραματίζεται στα 00s ή λίγο πιο πίσω? Έχουν κινητά αλλά τα αμάξια είναι παλιά

Οβερολ, πάρα πολύ ωραία σειρά, αλλά με πολύ περίεργο τρόπο αφού δεν είναι ενδιαφέρουσα εντελώς στο premise (αφού λογικά θα είναι καμιά χαζομάρα τι κάνει η Lumon), όμως οι χαρακτήρες είναι τέλειοι, δεν μπορείς να ξεκολλήσεις τα μάτια σου και η ώρα περνάει νερό. Νομίζω απλά ότι είναι πολύ καλογραμμένη και κάθε μικρό πραγματάκι το έχουν κάνει τέλεια.

Τέλειο επίσης που σου δίνει τη δυνατότητα η apple, να δεις ποιος και τι μουσική παίζει σε κάθε σκηνή, τόσο απλό αλλά χρήσιμο :100: :100: :100:

2 Likes

Διακόπτω λιγο για να πω οτι το τελος του cobra kai ηταν γαμημενο επος!

Σε πιο σοβαρο τονο και υφος… με bold οσες εχουν ηδη τελειωσει.
Σε παρενθεση το ποσες σεζον εχει καθε μια (συνηθως 8-10 επεισοδια ανα σεζον):

Science Fiction / Dystopian

1. Foundation (2) - βασισμενο σε σειρα βιβλιων του Asimov απο τα 50ς.
  2. For All Mankind (4) - alternate universe στο οποιο συνεχιζεται το Space Race.
  3. Silo (2) - Η ναυαρχιδα της πλατφορμας, ή εστω μια απο αυτες. Αψογο απλα.
  4. Monarch : Legacy Of Monsters (1) - 1000 φορες ανωτερο απο οποιαδηποτε Monsterverse ταινια
  5. Dark Matter (1) - δεν το εχω δει ακομα, λογικα πολυ παρομοιο με το Constellation
  6. Constellation (1) - εχω ηδη πρηξει, δυστυχως ακυρωθηκε. Τελεια πρωτα 5 επεισοδια, μετα meh

Mystery / Crime Drama

1. Black Bird (1) - βασισμενο σε αληθινη ιστορια, απροσδοκητα υπεροχο
  2. Criminal Record (1) - με λατρεμενο Πητερ Καπαλντι.
  3. Sugar (1) - Ουδεν σχολιο, τα εχουν γραψει κι αλλοι. Κολιν Φαρελ και εντελως WTF πλοκη.
  4. Presumed Innocent (1) - Ερμηνειες καλυτερες απο το 90% των προτεινομενων για Οσκαρ.
  5. Disclaimer (1) - ακομα μια ναυαρχιδα, οσο περνανε οι βδομαδες απο τοτε που το ειδαμε, τοσο καλυτερο φαινεται. Οσο πιο καλοφτιαγμενο οσο μπορει να ειναι κατι, Αλφονσο Κουαρον εισαι οκ.

Comedy / Feel Good

1. Shrinking (2) - Εχω πρηξει για αυτο αρκετες φορες, απο τις πιο ανθρωπινες σειρες που εχω δει
  2. Ted Lasso (3) - Γνωστο και μη εξαιρετεο.
  3. The Afterparty (2) - whodunnit με 2 σεζον ομως κι οχι απλα 1 ταινια, Lord & Miller = εγγυηση
  4. Platonic (1) - Αν δεν σας αρεσει ο Seth Rogen, μακρια. Αλλα εσεις χανετε, πολυ καλο
  5. Bad Monkey (1) - Εχω πρηξει επισης, απο τα καλυτερα που εχω δει τα τελευταια χρονια
  6. Mythic Quest (4) - δεν το εχω δει ακομα, αλλα φαινεται υπεροχο. Και εχει και 4 σεζον.

Drama / Psychological

1. Servant (4) - για καποιον λογο το αφησαμε με την forever one, πρεπει να το ξαναπιασουμε.
  2. The Morning Show (3) - το ιδιο με αποπανω. Θα το ξαναπιασουμε καποια στιγμη.
  3. Defending Jacob (1) - με τον Καπτεν Αμερικα, πολυ ιδιαιτερη υποθεση
  4. The Shrink Next Door (1) - σοκαριστικο οταν μαθεις πως βασιζεται σε αληθινη ιστορια.
  5. Surface (1) - συντομα βγαινει 2η σεζον, οχι τιποτα φανταστικο αλλα πολυ καλο
  6. The Crowded Room (1) - οτι καλυτερο εχω δει ποτε οσον αφορα dissociative identity disorder.

Νομιζω αυτα ειναι υπερ-αρκετα για 3 μηνες, ελπιζω να προλαβεις να δεις εστω τα μισα. Αφου εκαψες μιαμιση σεζον Severance μεσα σε 4 μερες, ξεκινα με τα miniseries και αν προλαβεις βλεπεις και αυτες που εχουν 3-4 σεζον :stuck_out_tongue:

Παμε για Cobra Kai τωρα.

8 Likes

image
:heart_eyes:

Silo, Platonic κ Ted Lasso ειχα στo πρoγραμμα για τα κoντα αλλα με εψησες για oλα σχεδoν ρε ατιμε. Δεν θα με ξαναδει o ηλιoς :sweat_smile:

3 Likes

Κοιτα, προφανως δεν ειναι ολα στην ιδια ποιοτητα… γενικα καλο ειναι να κοιταξει καποιος την υποθεση ολων αυτων πριν αποφασισει ποια τον ενδιαφερουν. Επισης, εβαλα και 2-3 σειρουλες που δεν εχω δει (το εγραψα αλλωστε), αλλα που ειναι ας πουμε κατι σαν educated guess πως πιθανοτατα θα ειναι απο καλες εως πολυ καλες.

Αυτες ομως που ανεφερα ως must see, νομιζω πως δυσκολα θα πεσω εξω για τους περισσοτερους.

Rebecca Ferguson ισως η πιο ομορφη γυναικα στον πλανητη αυτην την στιγμη.

Αυτα που προτεινω ανεπιφυλακτα απο τα παραπανω ειναι τα εξης:

• Foundation
  • Shrinking
  • The Crowded Room
  • Disclaimer
  • Bad Monkey
  • The Shrink Next Door
  • Sugar
  • Silo
  • Presumed Innocent
2 Likes

Μου θυμιζει αρκετα Μισελ Φαιφερ.

2 Likes

Slow Horses επίσης πολύ καλό

2 Likes

Cobra Kai ΣΚΛΗΡΑ ναρκωτικά ως συνήθως -η σειρά τρέχει εδώ και 3-4 σεζόν με ΑΙ screenwriters, η μόνη λογική εξήγηση- αλλά κάπως σαν να μπήκε ανθρώπινο χέρι στα 2-3 τελευταία επεισόδια και μέσα σε όλο αυτό το συνονθύλευμα προέκυψε ένα καλό φινάλε και μια κατακλείδα που γυρίζει πίσω στο χρόνο, βάζοντας στο επίκεντρο τον λόγο που έκανε τεράστια επιτυχία η σειρά στο Youtube Red (πριν την πάρει το Netflix και της γαμήσει τα μάτια) → ο Johnny και η αντίστροφη ανάγνωση της ιστορίας της πρωτότυπης ταινίας.

Με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να έχει έρθει αυτό το φινάλε πολύ νωρίτερα στην σειρά, αλλά οκ, κάλλιο αργά παρά ποτέ i guess.
Ήταν προσωπικό στοίχημα να την τελειώσω, τα κατάφερα και μπράβο μου :facepunch: :snake:

6 Likes

Θέλω αλλες 5 σεζόν τουλάχιστον

1 Like

H και να μην τέλειωνε ποτέ, δεν μας χάλαγε. Σαν το Supernatural ένα πράμα

1 Like

Βασικά και να τελείωνε μαζί με το silent lucidity, πάλι οκ θα ήμουν

1 Like

Να ρωτησω κατι παιδια ;

Επειδη το τοπικ ειναι χαοτικο και χανονται πληροφοριες, μηπως να το κλειδωναμε και να ανοιγαμε ενα τοπικ ανα παροχο ? πχ σειρες νετφλιξ, σειρες μικιμαους, σειρες αμαζον κτλ ?

Τούμπανο η τελευταία πεντάδα του Κομπρακαη, ειδικά τα τελευταία 2 επεισόδια. Δόθηκε ένα φοβερό φινάλε, αντάξιο των πρώτων σεζόν. :ok_hand:

2 Likes

To 14o επεισόδιο αρχίζει με Eminence Front, τρελή πουτανιά και μπράβο σε όποιον το σκαρφίστηκε.