τέλος Slow Horses σε Appletv+ (4 σεζόν των 6 επεισοδίων, η 5η το καλοκαίρι).
Όποιος είναι σε φάση σχετικά σφικτό Βρετανικό κατασκοπευτικό θρίλερ με δόσεις κωμωδίας και περιπέτειας και τον ιντριγκάρει η ιδέα πως τα (low life) rejects της MI5, αντί να απολυθούν υποβιβάζονται στο χειρότερό τμήμα της υπηρεσίας - σε ένα γραφειοκρατικό εφιάλτη στο κέντρο του Λονδίνου, μέσα σε ένα άθλιο κτίριο και με head officer τον Gary Oldman να βρίζει/καπνίζει/πίνει/κλάνει/ρεύεται/σαβουριάζει fast food ακατάπαυστα, ας επενδύσει αβίαστα
Ακραία fun σειρά, ωραίες ψιλό-αυτοτελείς πλοκές σε κάθε σεζόν, δυνατή δράση, καλό σασπένς και γενικά καλό overall πακέτο διασκεδαστικής τηλεόρασης.
Με τον Νολαν στο υπερπεραν, ο ινβινσιμπλ εχει coming of age φασεις, που παλευει να βρει ποιος ειναι, ερωτευεται κτλ. Κανουν και ενα σεταπ για υπερμαχη που ερχεται. Εμενα μου αρεσαν τα 4 πρωτα
Μπορουσαν να γινουν σε λιγοτερο χρονικο διαστημα πολλα απο αυτα, και μερικα να μην επεκταθουν τοσο. Ή τουλαχιστον ισορροπημενα με καλυτερα προσωπικα stakes/side stories που νιωθω πως θα τα φορτωσουν ολα εδω.
Δεν εχω εικονα και το comic πως παει για να κρινω βεβαια, αν κανει και εκει τετοια κοιλια, ε πασο.
κάθε σεζόν έχει έναν δικό της villain ας πούμε + ένα δικό της storyline και όλα οδηγούν σταδιακά σε κάτι μεγαλύτερο/πιο προσωπικό για κάποιους από τους πρωταγωνιστές - που ψιλό-έρχεται στην 4η σεζόν.
έχει τις κοιλιές και τις επαναλήψεις της η σειρά - δεν είναι προφανώς κάτι παραπάνω από ότι υπόσχεται - αλλά νομίζω πως περνάς καλά overall χωρίς να το πολύ-αναλύεις
4η πάντως μάλλον η καλύτερη, γίνεται πιο προσωπική για μερικά μέλη της ομάδας και κλείνει κάποια αναπάντητα (ψυχροπολεμικά) ερωτήματα
Invinvcible παράτησα μετά την 1η γιατί άργησε πολύ η δεύτερη και το έχασα κάπως, ίσως τα binge-άρω κάποια στιγμή στα κοντά
Άλλο ένα επεισόδιο χτίσιμο στο Severance, πότε θα έρθει η επόμενη Παρασκευή γαμώ.
Τι ηθοποιάρα είναι ο Christopher Walker, πραγματικά έχει το καλύτερο poker face που υπάρχει, δεν ξέρεις αν είναι δολοφόνος, παππούς, έξυπνος, αγαθός, πονηρός, χαζούλης, οι εκφράσεις του είναι αδιανόητες
Ειδα χθες τα 4 απο τα 5 επεισοδια Cobra Kai που βγηκαν πριν λιγες μερες, και μολις ειδα το φιναλε σημερα, αφου χθες εμεινα απο μπαταρια. Διχως καμια υπερβολη, μπορουμε σιγουρα να μιλαμε για μια απο τις πιο καλογραμμενες σειρες που εχουν βγει ποτε. Μπορει ειδικα στις πρωτες σεζον να ειχε ενα λιγο πιο campy στυλ η σειρα, αλλα εν τελει οταν εχεις καταφερει να :
κλεισεις καθε character arc οχι απλα ικανοποιητικα, αλλα για τους περισσοτερους φανταστικα
δωσεις ενα πληρως ανταξιο φιναλε για μια σειρα που ειχε πολλα και πολυ μεγαλα ζενιθ
βγαλεις τα 5 ισως καλυτερα επεισοδια ολης της σειρας στο τελος, το ενα μετα το αλλο
περασεις ενα σωρο πολυ καλα μηνυματα και διαχρονικα και επικαιρα
σεβαστεις το αρχικο υλικο και το οποιο παρελθον καποιας ιστοριας
τοτε για μενα δεν υπαρχει πραγματικα τιποτα που θα μπορουσαν να εχουν κανει καλυτερα.
ΥΓ1. Η ερμηνεια του Zabka στον διαλογο με τον Kreese απλα ανατριχιαστικη. Και του παππου βεβαια.
ΥΓ2. Ειναι παντοτε υπεροχο οταν μια ιστορια ερχεται full circle με τοσο σωστο τροπο, κι οχι με φτηνια. ΥΓ3. Προσωπικα συγκινηθηκα ή/και με πηραν τα ζουμια με αρκετες σκηνες στον αποηχο οσων εγιναν στο Sekai Taikai στην Βαρκελωνη, και με το “δραμα” που εζησαν αρκετοι χαρακτηρες. Tory μαλλον η αγαπημενη μου, αλλα και με Miguel, Robbie και φυσικα Johnny νιωσαμε.
Δεν ξέρω αν έχετε πάρει χαμπάρι το MO, αλλά είναι μία απ’ τις πιο ωραίες σειρές που έχω δει, απλή, λιτή, to the point, και γαμάτη απ’ την αρχή ως το τέλος
Χάζεψα στο Ertflix το Killing Eve, που λογικά κατέβηκε σήμερα κι ενώ ήταν συμπαθέστατο, το κατακρεούργησαν την τελευταία σεζόν. Λες και τους έπιασε κωλοπιλάλα να το τελειώσουν. Κρίμα.
Εξαιρετική τηλεοπτική επιστροφή Steven Knight. Αγγλικός υπόκοσμος, διαφορετικός αυτήν τη φορά, Τζαμαϊκανοί, Κινέζοι, Ρώσοι αναρχικοί και το τσαχπίνικο μουσικό θέμα που πλέον είναι must.
2/6 επεισόδια μέχρι τώρα, δεν στραβώνει για κανένα λόγο.