Ειναι το Severance S02E07 - Chikhai Bardo ενα απο τα καλυτερα επεισοδια οποιασδηποτε σειρας εχει βγει ποτε?
Ναι, ειναι. Πολλα πολλα συναισθηματα.
Καλα, η ερμηνεια της Dichen Lachman απο αλλο συμπαν.
Ειναι το Severance S02E07 - Chikhai Bardo ενα απο τα καλυτερα επεισοδια οποιασδηποτε σειρας εχει βγει ποτε?
Ναι, ειναι. Πολλα πολλα συναισθηματα.
Καλα, η ερμηνεια της Dichen Lachman απο αλλο συμπαν.
Ηθοποιαρα ο τυπος, μπαινει για τσεκάρισμα η σειρά.
ώπα… το ίδιο είχες πει και για το S02E04
ποιο είναι το καλύτερο τελικά;
Το Cobra Kai…
Τα βρήκα σε μια ομάδα στο fb, τα αφήνω εδώ για όποιο ενδιαφέρεται, ποτέ δεν ξέρεις
Ζούμε λοιπόν στο σύμπαν που Call και Graeber έχουν αναλύσει Buffy.
“Popular entertainment as a vehicle for ‘radical re-education’. It is in this spirit that I offer my post-anarchist reading of Joss Whedon’s popular fantasy programme Buffy the Vampire Slayer. My text will be Buffy’s fourth season. This season undeniably represents Buffy’s anarchist moment; I will argue that season four also offers its audience an accessible yet sophisticated post-anarchist politics.”
Buffy the Post-Anarchist Vampire Slayer by Lewis Call: Buffy the Post-Anarchist Vampire Slayer | The Anarchist Library
“The show’s anti-authoritarianism runs throughout”. Rebel Without a God By David Graeber - an essay on Buffy The Vampire Slayer: Buffy the Vampire Slayer!
Χρόνια τα λέμε αλλά κανείς δεν μας ακούει.
εξαιρετικό ανάγνωσμα και τα δύο
Sam Lake συμφωνεί. Εγώ κάνω υπομονή να τα δω όλα μαζί.
https://x.com/samlakermd/status/1897330997395644913?s=46&t=grxJWTsT8tTkFaEpmnxXlw
Δεν εχω προλάβει ακόμα, αλλά γύρισε ο Δερδέβιλ στο Disney, και οι κριτικοί έχουν κατουρηθεί…
Κανένας που να αντέχει ακόμα τη Μαρβελ ; Να βλεπει μικυμάου ; @Lupin που χάθηκες αγόρι ;
Εντελώς συμπωματικά είδα χτες τα 2 πρώτα το βράδυ και πέρασα πολύ καλά - δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα από τις προηγούμενες σεζόν (πάνε πολλά χρόνια, ενώ την τρίτη παίζει να μην την είδα και ποτέ) ούτε έχω επαφή με Marvel εδώ και πολλά χρόνια.
Είναι κάτι σαν soft reboot, το οποίο λειτουργεί μεν σχεδόν αυτόνομα από τις άλλες τρεις σεζόν - αλλά είναι και συνέχειά τους από την άλλη.
Υπάρχουν πολλές αναφορές σε εκείνες (πχ η έναρξη του 1ου επεισοδίου, προφανώς αφορά κάτι που έγινε στην τρίτη σεζόν και εδώ παρακολουθούμε ένα aftermath του) όμως από τα συμφραζόμενα και με λίγη καλή θέληση μπορεί, όπως είπα, να παρακολουθήσει κάποιος την νέα αυτή σεζόν αυτόνομα - δείχνει να πηγαίνει σε κάτι καινούριο ούτως ή άλλως, σαν main story ark.
Έχει λίγο χτυπητό CGI που με χάλασε σε μερικές σκηνές, αλλά από την άλλη υιοθετεί αυτό το raw ύφος των προηγουμένων σεζόν, αναφορικά με τις μάχες, που είναι αρκούντως αιματηρό και εξόχως κασκαντερίστικα χορογραφημένο.
Σκηνοθετικά είναι επαρκές -και πάλι, λείπει σχετικά αυτό το στοιχείο των προηγούμενων σεζόν με την πιο grounded και σχεδόν low budget σκηνοθεσία που “χτυπούσε” θετικά το νεύρο με την πρώτη ματιά (αλλά κλαιν κιόλας)- ενώ ερμηνευτικά οι 2 πρωταγωνιστές φαίνονται να είναι top of their league.
Έχει potential οκ, ήταν πολύ βίαιο, πολύ ευχάριστο σαν θέαμα, καλή ροή, χωρίς πολλά πολλά φιλοσοφικά και κυρίως χωρίς περαιτέρω συνδέσεις με το ευρύτερο MCU (αναφορές, easter eggs κτλ) κάτι που νομίζω θα εκτιμηθεί από όσους έχουν κουραστεί/πετάξει λευκή πετσέτα με τη φάση της Marvel τα τελευταία χρόνια.
Κριτικές δεν διάβασα, δεν είναι και η Δεύτερη Παρουσία τώρα της Marvel αλλά σε σχέση με μερικές σειρές της που έχω δει τα τελευταία χρόνια (Winter Soldier and Falcon κτλ) είναι σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο (και mindset)… τουλάχιστον και προς το παρόν για τα 2 αυτά πρώτα επεισόδια
Είδα 2 επεισόδια, έχοντας ήδη πάρει έναν κουβά KFC -ήμουν και home alone χτες - με αρχικό σκοπό να πεθάνω στο 2K Playgrounds 2 ή να δω όλα τα all possessions των χτεσινών ματς στο NBA - και αυτό λέει πιο πολλά από όλα όσα γράφω παραπάνω για την ίδια τη σειρά και το πόσο με κράτησε.
Θα το περιμένω κάθε Τετάρτη i guess.
Πρώτο επεισόδιο Severance - είχα δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα Severance ΧΤΕΣ
Anyway, σημαντικά φόντα για κάτι πολύ ενδιαφέρον με το καλημέρα
Unpopular opinion here αλλα η πρώτη σεζον περα απο τα 3 τελευταία επ. δεν μου άρεσε καθόλου… Το σεναριακό build up μυστηρίου και το weirdness της μου φαίνονται αρκετά βαρετά…
Anyway θα δω και την δεύτερη καποια στιγμή και μακάρι να κανω κωλοτουμπα αλλα οχι και ότι καλύτερο εχει βγει τα τελευταία χρόνια στην tv.
Αν μετράνε κάτι my 2 cents, γαμαει. Καλή αρχη
Το Severance κατ’εμε ξεκιναει δυνατα, και μετα απλα γκαζωνει ολο και περισσοτερο. Σιγουρα απο τα καλυτερα πραγματα που εχω δει σε σειρες τα τελευταια 5 χρονια.
Σε αλλα νεα, ξεκινησα (και τελειωσα) πριν λιγες μερες το Dexter : Original Sin. Δεν περιμενα με τιποτα τετοιο θριαμβο, αν και το Dexter : New Blood ηταν παρα πολυ καλο και θα επρεπε να με εχει προιδεασει. Ειμαι γενικα φαν των prequels αν γινονται σωστα, και αυτο εγινε οσο καλυτερα οσο γινοταν κατ’εμε.
Το casting ειναι απλα αψογο για καθε χαρακτηρα, ο μικρος ειναι πολυ ταλαντουχος και ειναι εμφανες οτι “σπουδασε” τον Michael C. Hall οσο περισσοτερο γινεται, ενω το ατου της σειρας ειναι οπως και στην κλασικη πλεον σειρα του 2006-2013 η σκηνοθεσια και η ιστορια. Με καποιον τροπο καταφεραν να δεσουν το prequel με την αρχικη σειρα με υπεροχο τροπο, εμβαθυνοντας “τοσο οσο” στους χαρακτηρες των Harry Morgan, Dexter Morgan και Debra Morgan κυριως, αλλα και στους υπολοιπους.
Πριν ξεκινησω την σεζον ενας γνωστος μου ειπε οτι ειναι η καλυτερη σεζον Dexter που εχει βγει ποτε, και την βρηκα γελοια δηλωση… πλεον δεν την βρισκω και τοσο γελοια δηλωση, και εννοω οτι καταλαβαινω απολυτα γιατι καποιος να εχει αυτην την αποψη, αν και δεν συμφωνω. Αυτα που εγιναν αλλωστε στις S1, S2 και S4 της αρχικης σειρας δυσκολα γινονται ξανα. Βλεπω πως οι κριτικοι (δηλαδη 25 τυχαια ατομα σε Rotten Tomatoes & Metacritic) την ψιλοεθαψαν την σειρα, αλλα αν θελατε ακομα μια σφραγιδα ποιοτητας την εχετε.
Οπως και να χει, πλεον αναμενουμε το Dexter : Resurrection το καλοκαιρι, το οποιο θα εκτυλιχθει στη Νεα Υορκη, οπως επισης και το Trinity Killer, που θα ειναι prequel για τον ομοτιτλο χαρακτηρα που επαιξε καταπληκτικα ο John Lithgow πριν 15 χρονια. Αρμεγουν την αγελαδα? Προφανως. Μας πειραζει? Καθολου. Βασικα οχι απλα δεν μας πειραζει, αλλα γουσταρουμε κιολας. Και ο βασικος λογος ειναι πως showrunner θα ειναι ξανα ο Clyde Philips, δηλαδη ο υπευθυνος για τις πρωτες 4 σεζον του Dexter, αλλα και για τα New Blood & Original Sin.
Το Severence είναι η μόνη δυστοπία που θέλω actually, όχι απλά να τη ζήσω, αλλά και να την κάνω full embrace
Καθώς σήμερα κυλάει η πρώτη μέρα στη δουλειά (μετά από ΣΚ και 7 επεισόδια Severence) μπορώ να το επιβεβαιώσω χωρίς καμία επιφύλαξη
Ηθικοί φραγμοί λοιπόν, υπαρξισμός και αηδίες - θ έ λ ω στη ζωή μου Severence εδώ και τώρα.-
Disclaimer: δεν έχω δει season 2 ακόμα.
Το σκέφτομαι κι εγώ όσο δυστοπικό κι αν ακούγεται. Ειδικά στα corporate περιβάλλοντα που κινούμαι και πρέπει να έχεις διαρκώς positive attitude, κίνητρο για αυτοπροβολή και ανέλιξη, καλή όρεξη για team building events και δραστηριότητες και να νιώθεις την εταιρία σαν οικογένεια και να κάνεις το extra mile να την πας μπροστά. Και όλα αυτά με τα όσα πολλά ή λίγα, σοβαρά ή μη, μπορεί να συμβαίνουν στην προσωπική σου ζωή.
Δείτε paradise, κυλάει πολύ ωραία