Περί σειρών γενικά

Κάπου 15 λεπτά αφού διάβασα το ποστ σου και κανά δυο περί Black Sabbath, μου πετάει το creepy fb αυτό:

The 1984 mockumentary comedy film “This is Spinal Tap” (about the fictional band Spinal Tap) features a now classic scene in which the band’s Stonehenge concert set was mistakenly built to be only 18 inches tall, instead of 18 feet.

A similar incident happened to Black Sabbath during their 1983/1984 “Born Again” tour – except they had the opposite problem, as theirs was too big to fit on stage.

For years there had been speculation that “This is Spinal Tap” has used Black Sabbath as inspiration for the hilarious bit seen in the movie. However, the scene in question was actually filmed in 1982, one year before Black Sabbath’s “Born Again” tour. The Stonehenge scene was originally featured in a 20-minute short called “Spinal Tap - The Final Tour,” which the production team used to get the greenlight for the film.

Now, in an interview with Screen Rant, director Rob Reiner has addressed the crazy coincidence, and calls out Black Sabbath for accusing him of lifting their idea.

Εντωμεταξύ, ο Rob Reiner:

1 Like

:sweat_smile:
Δεν ήθελα να δώσω guests και cameos - αλλά Rob Reiner είχε ωραίο guest + pairing με χαρακτήρα που δικαιούταν επίσης λίγο χρόνο παραπάνω στην οθόνη

Τέλος και mid-season finale σε Sandman, όπου ευτυχώς η σειρά έκανε απότομο άλμα ποιότητας στα επεισόδια 3-4-5-6 και μετρίασε κάπως το χλιαρό της ξεκίνημα.

Ο Gaiman λείπει σε σημαντικό βαθμό και αυτό ναι, φαίνεται, αλλά το όποιο του touch πρόλαβε να ενσωματωθεί στη σειρά, ευλόγως την ανεβάζει ανά διαστήματα σε στρατόσφαιρα. Από την άλλη, ακόμα και όταν μοιάζει να τρέχει στον “αυτόματο” (που δεν συμβαίνει ποτέ ουσιαστικά, αλλά υπάρχουν σημεία που νιώθεις πως με μια λιγότερο “ταραγμένη” παραγωγή, το τελικό αποτέλεσμα θα ανέβαινε κατακόρυφα) το αρχικό πρωτότυπο κείμενο έχει τόσο context και τέτοιο επίπεδο γραφής, που η σειρά περπατάει χωρίς να ιδρώνει.
Το σενάριο έχει εμφανώς αναπροσαρμοστεί αρκετά στο τηλεοπτικό του νέο format και “τρέχει” να κλείσει plot-lines και ιστορίες που κανονικά θα ήθελαν ολόκληρες σεζόν δικές τους - και αν μη τι άλλο το καταφέρνει αξιοπρεπέστατα, το να διαχειριστεί δηλαδή μια υπέρογκη πηγή έμπνευσης, πληροφορίας και συναισθημάτων. Θα ήθελα να δω ένα επεισόδιο ολόκληρο για το A Midsummer Night’s Dream αλλά και πάλι, έτσι όπως αποδόθηκε ταίριαξε με την ιστορία + ανέδειξε εξαιρετικά και την κλάση της πρωτότυπης γραφής του Gaiman…

Αν κάτι μπορεί να “κλωτσήσει” περισσότερο, σε σχέση με τη προηγούμενη σεζόν, είναι το γεγονός πως ο πρώτος κύκλος βασιζόταν σε ένα πολύ πιο συμπαγές και “σφικτό” storyline - όπως και το ίδιο το comic δηλαδή, που ξεκίνησε αρκετά διαφορετικά σε αφηγηματικό επίπεδο, από αυτό που εξελίχθηκε.
Εδώ στη δεύτερη σεζόν δεν υπάρχει μια τόσο συμπαγής ενιαία ιστορία (δηλαδή ναι, προφανώς υπάρχει μια αφήγηση που πηγαίνει προς τα κάπου και εν διαμέσου της γίνονται περισσότερα πράγματα) αλλά περισσότερο μια περιπλάνηση σε διάφορους μύθους ή ιστορίες του Ονείρου ανά τους αιώνες, μέσα από τα οποία ο θεατής “παίρνει” πράγματα - τόσο για τον ίδιο τον κεντρικό χαρακτήρα όσο και για την πλοκή.
Εδώ ίσως έγκειται και περισσότερο ή με πιο προφανή τρόπο το ζήτημα της μείωσης των επεισοδίων/σεζόν λόγω του όλου σκανδάλου με τον Gaiman (όσο και αν διατείνεται η παραγωγή πως είχαν εξαρχής προγραμματίσει 2 μόνο σεζόν, δεν με πείθει απόλυτα) αλλά και πάλι, εξαιρουμένης της χλιαρής αρχής και των 2 πρώτων επεισοδίων, η σειρά περπατάει άνετα ακόμα και έτσι…

Εξαιρετικές όλες οι προσθήκες στο νέο cast, πολύ ωραία η απεικόνιση της δυσλειτουργικής οικογένειας των Endless, εξαιρετικό κορύφωμα της ιστορίας - και αρκούντως τραγικό - και overall, σίγουρα ένα τσικ κατώτερη από την πρώτη σεζόν αλλά νομίζω πως έχει εξίσου δυνατές κορυφώσεις όπως εκείνες της πρώτης σεζόν.
Α και η εικονογραφία σε στιγμές (ειδικά προς το τέλος) ξεφεύγει (παρά τα περιστασιακά μέτρια effects)…

Αυτά, σε λίγο καιρό και το 2ο μισό + finale

Κρίμα που τελειώνει τόσο νωρίς - αλλά και πάλι, αν κλείσει αξιοπρεπώς θα μιλάμε για ένα “γεμάτο” πακέτο - συμπλήρωμα σε όποιον αρχικά αγαπάει τα comics του Sandman και κατά δεύτερον την καλή γοτθική τηλεοπτική φαντασία…

Reblog by @miacullenstark · 5 images

4 Likes

Για εφαρμογές τύπου spliiit που στην ουσία μοιράζεσαι το ποσο της μηνιαίας συνδρομής σε πλατφόρμες με άλλα άτομα, ξερουμε τί παίζει; Ας πουμε θέλω να πειραματιστώ λιγο με διάφορα προν κόψω το νετφλιξ απλα δεν ξερω κατα πόσο ειναι ασφαλές κ κατα πόσο ειπναι νόμιμο.

Μπορω να σου πω με σιγουρια οτι στο cosmote tv γινεται.

Νέο South Park

Αυτό ήταν το φινάλε.

Dear God :joy: :joy: :joy:

7 Likes
2 Likes

Τέλος το The Sandman για εμένα (έμεινε το special μόνο που βγήκε χτες, βασισμένο στο Death: The High Cost of Living του '93, το οποίο το κρατάω για το ΣΚ) και overall πολύ καλό κλείσιμο σε μια πολύ “γεμάτη” ιστορία που “έτρεξε” αναγκαστικά για φινάλε μετά το σκάνδαλο Gaiman.

Όντας τεράστιος fan του πρωτότυπου υλικού, καμιά φορά λίγο στεναχωριόμουν που τόσα subplots και χαρακτήρες δεν πήραν τον χρόνο που τους αναλογούσε (η σκηνή πχ με τον Σέξπηρ στο φινάλε και τον Πρόσπερο της Τρικυμίας είναι ολόκληρο τεύχος) - όμως από την άλλη, το λέω και επίτευγμα το πως κατάφερε η παραγωγή να είναι τόσο οικονομική στην αφήγηση, ενώ παράλληλα να φορτώσει τόσο πολύ την πλοκή και όλο αυτό να βγει κάτι (πολύ παραπάνω από) αξιοπρεπές και “βιώσιμο” σε τηλεοπτικούς όρους.
Εννοείται ξανά πως το κείμενο, όπως και στα προηγούμενα επεισόδια/σεζόν, όταν παίρνεται αυτούσιο από το χαρτί (στο 80% σχεδόν της σειράς) είναι τουλάχιστον αριστουργηματικό - είναι σε ένα επίπεδο πολύ υψηλό για το μέσο.

Το άλλο κρίμα ήταν πως κάποιοι χαρακτήρες που είχε ακουστεί πως προορίζονταν για spin off σειρά, δεν θα την πάρουν ποτέ -και εννοώ κυρίως την Joanna Constantine της Jenna Coleman, η οποία ήταν από τα highlights της σειράς γενικότερα (δη στο 2ο μέρος, όπου έφτιαξε και με τον Boyd Holbrook ένα φανταστικό δίδυμο).
Το δεύτερο μισό είχε πολύ δυνατά συναισθηματικά highlights (το Time and Night πχ επεισόδιο ήταν, με τον τρόπο του, πολύ έντονα φορτισμένο ποικιλοτρόπως) μέτρια ειδικά εφέ για άλλη μια φορά (συγκριτικά με την πρώτη σεζόν πχ αν και ξανά, τα πρακτικά του εφέ και σκηνικά ήταν top notch) ενώ όλοι οι ηθοποιοί νομίζω ήταν ξανά spot on στους ρόλους τους.

Μην γράψω πάλι σεντόνι, έχω ήδη γράψει 2-3 για τη σειρά και παλαιότερα - overall 2 σεζόν μεστής σκοτεινής, γοτθικής τηλεοπτικής φαντασίας με αρχή, μέση και τέλος.
Σίγουρα θα ξαναδώ back to back και τις 2 σεζόν στο μέλλον - ίσως από Σεπτέμβρη να ξαναδώ πρώτο κύκλο (τον οποίο προτείνω σίγουρα να ξαναδεί κανείς πριν την 2η σεζόν)
Τεσπά αυτά, φοβερή σειρά κατ’ εμέ, καλή δουλειά απέναντι στο πρωτότυπο υλικό (ειδικά με όλες τις δυσκολίες της παραγωγής) και ένα κρίμα που δεν επεκτάθηκε σε 2-3 σεζόν ακόμα, ώστε τα πάντα να γίνουν ακόμα περισσότερο impactfull και να αποκτήσουν μια πιο οργανική και λιγότερο “βιαστική” ροή… αλλά it is what it is, πάνω από όλα κρίμα που τελείωσε

Dreams shape the world
Tumblr

υγ. Αν και η Death της Batiste είναι πάρα πολύ καλή (κυρίως όμως στην 1η σεζόν και λίγο στο φινάλε της 2ης) η Coleman εδώ στο τέλος, σε μερικά επεισόδια δίπλα στον Μορφέα έγινε το μεγαλύτερο μου ίσως what if της σειράς - φταίει το make up, το μαλλί, τα ρούχα, οι αρκετές σκηνές διαλεκτικών τετ α τετ με Μορφέα για γενικότητες (context δηλαδή εκτός του main plot) ο τρόπος που έπαιζε απέναντί του, ο σαρκασμός της κτλ δεν ξέρω, όμως σε ένα άλλο σύμπαν θα ήταν ίσως η τέλεια Death για εμένα.

4 Likes

Θα το πιάσω το από πάνω αμέσως μόλις ολοκληρώσω την επαναληπτική, κι έπειτα από πολύ καιρό, προβολή του Hell on Wheels. Μια χαρά γερνάει, εξαιρετικό όπως και τότε. Σκληρός καργιόλης ο Cullen Bohannon / Captain Pike του Star Trek, αλλά η αδυναμία παραμένει η ίδια:

3 Likes

Είναι η επόμενη που θα ξεκινήσω… Έχω ταυτόχρονα και το IronHeart, το ένα για μαλακίαση και το άλλο για σοβαρό viewing.

1 Like

Τελευταία τα βράδια κάθομαι και αράζω να δω κάτι χαλαρό να γελάσω, οπότε έχω βρει αυτό:

έτσι είμαι σχεδόν πάντα, βλέπω όλες τις σειρές με μερικά χρόνια καθυστέρηση :roll_eyes:

6 Likes

image

9 Likes

Αρκετά καλά ξεκίνησαν τα 2 πρώτα επεισόδια του Alien Earth. Τόσο καλά όσο και τα τραγούδια στους τίτλους τέλους καθενός από αυτά:

Summary

https://youtu.be/8MBVgvCdM0E?feature=shared

Summary

https://youtu.be/M1tIH55Bo8k?feature=shared

3 Likes

άρα γαμάνε :bangbang:

σούπερ - θα κρατηθώ και δεν θα τα κατεβάσω για το πλοίο αύριο, καθώς θέλω να τα δω σε μεγάλη οθόνη, αλλά έχω τώρα άλλο ένα λόγο να κλειδωθώ πάλι σπίτι καλοκαιριάτικα μπροστά από μια οθόνη :stuck_out_tongue:

2 Likes

Τιμιοτατο το πρώτο μισό της δεύτερης σεζόν wednesday παρά την μη συμμετοχή του Burton. Η σειρά πάει λίγο στον αυτόματο αφού η Ορτέγκα φαίνεται να βρήκε ρόλο ζωής, ενώ βλέπουμε πολύ περισσότερο και τους γονείς της. Εκνευριστικο το κόψιμο στη μέση που κάνει το νετφλιξ, ειδικά σε σειρές που βγάζουν σεζόν ανά δύο χρόνια. Buscemi μεγάλη προσθήκη στο καστ.

1 Like

Απο τις μεγαλυτερες αποκαλυψεις των τελευταιων χρονων το Wednesday, τι να λεμε τωρα. Σειρα με τα ολα της. Προσωπικα λατρευω ενα τσικ παραπανω την Emma Myers στον ρολο της Enid. Επισης, γουσταρω πολυ που ο Γκομεζ και η Μορτισια εγιναν κανονικα μελη του καστ.

Εμενα μου αρεσει η τακτικη του Netflix, γιατι σε αντιθεση με αλλες streaming πλατφορμες σου δινει την δυνατοτητα να κανεις binging αφου βγαζει τουλαχιστον την μιση σεζον μαζεμενη, και ταυτοχρονα σου δινει και την ευκαιρια να συζητησεις λιγο τι γινεται στην υποθεση με παρεες κτλ, να υπαρχει ενας ντορος πριν βγει το δευτερο μισο.

Εχω δει μονο το 1ο επεισοδιο της 2ης σεζον ως τωρα και ηταν παρα πολυ καλο.

Εχει σκηνοθετησει 4 επεισοδια στην δευτερη σεζον, οπως δηλαδη και στην πρωτη σεζον :stuck_out_tongue:

ΥΓ. Επισης, η animated sequence στο πρωτο επεισοδιο με την ιστορια του παιδιου με την καρδια-ρολοι ηταν 100% δημιουργια του Tim Burton, και ηταν απλα υπεροχη.

1 Like

Α καλά είχα διαβάσει ότι δεν θα συμμετείχε στη δεύτερη. Ότι να ναι. Και μένα μαρεσει η ινιντ περισσότερο αλλά εντάξει η άλλη έχει όλη την σειρά επάνω της. Εν τω μεταξύ μπορεί να είναι ιδέα μου αλλά πείραξε κάτι στο πρόσωπο της; Αλλαγμένη φαίνεται. Η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς είναι θεαρα. Ο Γκόμεζ ίσως είναι ένα μικρό κλικ παραπάνω προς το κόμικ ριλιφ για τα γούστα μου, αλλά δε πειράζει και πάλι καλός είναι και δυνατό κάστινγκ ( μου διαφεύγει το όνομα). Γενικά η όλη σύλληψη με αυτό το dark hogwarts φάση, ανοίγει άπειρες δυνατότητες.

1 Like

Once upon a time, these four were American as apple pie. Say hello to Jensen Ackles as Soldier Boy, Mason Dye as Bombsight, Elizabeth Posey as Private Angel and Will Hochman as Torpedo in VOUGHT RISING - a new origin story from the world of The Boys - in production this month.

6 Likes

Northern Exposure κανείς; Μπήκα 2η σεζόν.

Τελειωσα την 2η σεζον του The last of us…

Θετικά:

• Μεταφερουν το κλιμα του παιχνιδιου αρκετα καλά.
  • Ο Pedro Pascal ειναι αρκετα πειστικος στον ρολο (αν και εχω βαρεθει να τον βλεπω παντου)

Αρνητικα:

• Πολυ λιγα τα 7 επεισοδια…
  • Δυστυχως η Bella Ramsey ηταν πολυ κακη επιλογη για τον ρολο.Μου χαλαει πολυ την εμπειρια…
  • 9/10 απο τα εξτρα πραγματα που προσθεσαν δεν λειτουργουν πολύ καλά
  • Δεν εχει πολυ καλο ρυθμο
1 Like