Γενικά έχω την αίσθηση ότι θα είναι με διαφορά το πιο wtf κομμάτι της όλης πορείας της σειράς. Εννοείται ότι ελπίζω να διαψευστώ και να το απολαύσω κι αυτό, όπως συνέβη με όλες ανεξαιρέτως τις τέσσερις παλιές σεζόν.
Εν τω μεταξύ, δεν ανέφερα ακόμα το πιο βασικό απ’ όλα… Σειρά “Spartacus” και δεν θα έχει Σπάρτακο; Και πώς θα βλέπεται αυτό;;; Θα μου πεις, έχει ήδη υπάρξει το prequel (Gods of the Arena) που επίσης δεν είχε Σπάρτακο, αλλά τουλάχιστον είχε Κρίξο, Γαννικό, Οινόμαο… Τέλος πάντων, στοπ στη μίρλα και αναμένουμε.
Επ’ουδενι δεν ειμαι η εξαιρεση σε αυτο, μαλλον ο κανονας. Απο οσα ατομα γνωριζω που το εβλεπαν απο την αρχη, ξερω μονο ενα ατομο που σταματησε να το βλεπει, κι αυτη βρισκεται σε τρελη φαση που μισει τα παντα (μεχρι και το Alien: Earth βρηκε σκουπιδι - να ναι καλα ο ελιτιστης boyfriend της που την επηρεαζει).
Επισης, η ερωτηση μου αναφεροταν στις διαρκειες προσωπικα. Τα Matrix, Alien ειναι franchise απο ταινιες που υπαρχουν εδω και 3-4-5 δεκαετιες, δεν επιασα τον παραλληλισμο ομολογω.
Το Stranger Things εχει πιασει κοινο την τελευταια δεκαετια απο καθε ηλικια απο 10 εως 50 χρονων, και για αυτο εχει γνωρισει την επιτυχια που εχει γνωρισει. Το βρισκω απλα απιθανο να φλοππαρει, περιμενει τοσος κοσμος να δει το πως θα τελειωσει, σιγα μην αποθαρυνθουν επειδη τα επεισοδια ειναι 80 κι οχι 50 λεπτα οπως ηταν στις πρωτες 4 σεζον. Θα δουμε
Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα δικαιολογηθούν (αν όντως ισχύουν) τέτοιες διάρκειες -ήδη τα 70+ λεπτά της S4 έβγαζαν διαστήματα φλυαρίας, αν και δεν χαλούσαν το τελικό αποτέλεσμα.
Νομίζω όσα ήταν να ειπωθούν έχουν ειπωθεί και πάμε για την τελική μάχη, αλλά εδώ θα είμαστε για να αναδιατυπώσουμε.
Έχουμε post με τις διάρκειες των 4 πρώτων επεισοδίων από τον Ross Duffer (έναν εκ των 2 αδερφών/δημιουργών/σεναριογράφων/πιο επίσημο δε γίνεται).
Ίσως τα προηγούμενα είναι τα directors’ cuts;
Χτες ξεκίνησα το Platonic στο apple tv+ (σε αναμονή του Pluribus, έψαχνα την πλατφόρμα για κάτι να με κρατήσει μέχρι αρχές Νοέμβρη) με τους Seth Rogen και Rose Byrne.
Αφορά 2 παιδικούς κολλητούς φίλους, που τα είχαν σπάσει μικροί και πλέον ενήλικοι, με οικογένειες κτλ και στα πρόθυρα της κρίσης μέσης ηλικίας, κάνουν ένα απρόσμενο reunite και πιάνουν τη φιλία τους από εκεί που την είχαν αφήσει - επηρεάζοντας εν μέρει και την ενήλικη τους ζωή… γενικά είναι αυτό → κωμωδία με Seth Rogen και Rose Byrne, ότι περιμένει κανείς από αυτό το πακέτο, αυτό θα πάρει.
Πολύ feelgood σειρά γενικότερα, επεισόδια πάνω κάτω στο μισάωρο (δηλαδή όλα καλά ) και humor αυτό που είπα και πριν (αν σου αρέσει ο Rogen και η Byrne, τότε εδώ είσαι)… 2 επεισόδια είδα μόνο, αλλά εικάζω πως θα το δω όλο τελικά (2 σεζόν με 10 επεισόδια η κάθε μια, η 2η έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο).
Υποθέτω δεν είναι τυχαίο που δεν έχει γράψει κανένας για την σειρά του Νετφλιξ με τον Ed Gein.Μιλάμε για μεγάλη απογοήτευση.Δικαίως τρώει το κράξιμο που τρώει και η εξαιρετική ερμηνεία της πάντα καλής σε ότι κάνει Laurie Metcalf, δε μπόρεσε να σώσει αυτό το ναυάγιο.Εννοείται καμία σύγκριση με το εξαιρετικό Dahmer που ήταν και ιστορικά ακριβές σχετικά.Εδώ ξεχνάμε αυτό το στοιχείο.Και καλά οκ αν είναι καλή σειρά γενικά δεν έχει σημασία η πιστή απεικόνιση…έλα όμως που δεν παίζει ούτε αυτό.Ο Χάναμ προσπαθεί αλλά δεν έχει το βάθος σαν ηθοποιός να παίξει τέτοιους χαρακτήρες και η φωνή Πίκατσου τον έκανε περισσότερο αστείο παρά κάτι άλλο.
Ένα μπερδεμένο πράγμα που ακουμπάει πολύ επιδερμικά τη φανατική σχέση της μητέρας με την θρησκεία και περνάει κυριολεκτικά σε 2 σκηνές τις σχέσεις του Ed με πατέρα και αδερφό.Αντίθετα έχουμε ολόκληρη υποπλοκή φίλερ με wannabe ανύπαρκτη φωτογράφο που της αρέσει το μακάβριο, και επειδή έπρεπε να γεμίσουμε και κάποια επεισόδια ε πέτα μέσα λίγο Χίτσκοκ (τρίζουν κόκαλα ρε αλήτες), λίγο δολοφόνο με το πριόνι, λίγο ναζί, και δέσαμε.Ένας κυριολεκτικός ΑΧΤΑΡΜΑΣ που έφτασε πάτο όταν επιχείρησε να ‘συνδέσει’ τις προσωπικότητες του Gein και του Antony Perkins του Psycho, επειδή ήταν ο δεύτερος bisexual.Ε εκεί το τερμάτισαν.Αναμένουμε Welcome to Derry και Devil In Disguise μπας και δούμε κάνα σοβαρό χόρορ φέτος.
Το Ed Gein το βρήκα εξαιρετικό, και σαν ηθοποιία και σαν ατμόσφαιρα. Πέρα από τη φωνή, που συνηθίζεται γρήγορα, ο Χαναμ αποδίδει εξαιρετικά το ρόλο του, το ίδιο και η μαμά. Η σύνδεση του Gein με Χίτσκοκ, Πέρκινς και σχιζοφρενή δολοφόνο είναι άμεση, καθώς αυτόν κόπιαραν. Ωραία και η αναφορά στη σειρά Mindhunters, αφήνει ελπίδες για συνέχεια της. Η ουσία της ιστορίας όπως την κατάλαβα είναι η σχέση μητέρας - γιου και τα ακόλουθα της, για αυτό και εστιάζει εκεί. Και οι δεύτεροι ρόλοι εξαιρετικοί επίσης.
Εγω θα συμφωνησω με την πρωτη αποψη οτι προκειται περι αχταρμα. Το μπλεξιμο της πραγματικοτητας με το φαντασιακο και τα πηγαινελα timelines κατα τη γνωμη μου υποσκαπτουν σοβαρα τη σειρα. Δλδ καπου εκει που εβλεπα Περκινς να μιλα με Χιτσκοκ και απο πισω τον Εντ Γκιν λεω νταξ μας επεισες. Πολυ χαρτινο δυστυχως. Dahmer παραμενει το μακραν καλυτερο.
Μιας και βλέπω ότι έχει γίνει θέμα, θα είχε ενδιαφέρον να ακουστούν οι απόψεις των χρηστών, και συγκεκριμένα για τις “Σέρρες” του Καπουτζίδη όπου έγινε, για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, αναφορά στα intersex (διαφυλικά) άτομα, και νομίζω ότι το χειρίστηκε με εξαιρετική λεπτότητα και χιούμορ. Υποθέτω πως πολλοί εδώ μέσα δεν παρακολουθείτε ελληνικά σίριαλ, αλλά -από την εμπειρία μου τουλάχιστον- η σειρά αυτή αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό τον κοινωνικό περίγυρο στον οποίο έχουμε μεγαλώσει οι περισσότεροι, όπως απόψεις και συμπεριφορές - και ειδικά όσοι μεγαλώσαμε στην επαρχία βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις.
Σέρρες 1η σεζόν την είδα μέσα σε ένα απόγευμα - περιμένω να τελειώσει και η τρέχουσα (και να βρω και χρόνο) να την binge-άρω και αυτήν… προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ και το χιούμορ της ήταν
Επίσης, αν ποτέ κάποιος προσπαθήσει μια βιογραφική σειρά ή ταινία για τον Βασιλιά - ο Γιώργος Γάλλος (τυχαίο επώνυμο; ) είναι μια επιλογή που τικάρει απόλυτα και υποκριτικά και φυσιογνωμικά κουτάκια
Ελπιζω να το λες για θετικο αυτο, γιατι ο τροπος με τον οποιον παρουσιαζαν αυτες τις ιστοριες ηταν για awareness για μια ολοκληρη γενια. Ειχαν θιξει και ναρκωτικα, και domestic violence, και ενα σωρο αλλα πολυ σοβαρα προβληματα, τα οποια πρεπει μαθητες Γυμνασιου και Λυκειου να γνωριζουν.
Ως είθισται, τουλάχιστον 1 ντοκυμαντέρ βγήκε μετά την σειρά με τον Εντ Γκέην, το προσπερνάμε με συνοπτικές και πάμε ανάποδα, σειρά που βγήκε μετά από ντοκυμαντέρ. Αληθινή ιστορία:
Καλά το πάει η σειρά στα πρώτα 3 επεισόδια, λογικά θα τα δω όλα αν και γνωρίζω τι παίζει λόγω Νέτφλιξ.
Τελευταίο, θαρρώ, επερχόμενο επεισόδιο από το πολύ καλό Task με μπυροκοιλιά Μαρκ Ράφαλο:
Slow Horses μου φαίνεται έχει μπει στον αυτόματο η σειρά, χωρίς σενάριο της προκοπής. Ίσως η λιγότερη καλή σεζόν αυτή, αλλά προφανώς θα τα δούμε όλα.
Τέλος, κάτι μου λέει πως αυτό θα είναι σίγουρα καλύτερο από Εντ Γκέην και γενικά μια πολύ καλή σειρά. Το επόμενο στην λίστα: