Περί σειρών γενικά

post αλήθειας - το Slow Horses αυτής της σεζόν τρέχει εντελώς στον αυτόματο, με πρόσχημα μια ιστορία που μοιάζει σα να μην έχει αρχίσει ακόμα, ενώ θέλει 2 (νομίζω) επεισόδια να τελειώσει… οκ το φινάλε του τελευταίου επεισοδίου ήταν κάτι σαν επική φάρσα, αλλά διαβάζεται και ως ένα αποκορύφωμα αμηχανίας και “ας πετάξουμε και κάτι τέτοιο μέσα να δούμε τι θα γίνει”…
Έχω γελάσει φοβερά με τη σεζόν μέχρι τώρα -δηλαδή είναι εύκολα η πιο αστεία εκ των 5- αλλά είναι και αυτό άλλο ένα δείγμα του “πάμε στον αυτόματο - unleash όλα τα καρικατουρέ στοιχεία των βασικών πρωταγωνιστών να τσουλήσει ευχάριστα η σεζόν”

Τεσπά ναι, δεν με χαλάει καθόλου, το βλέπω φοβερά ευχάριστα αλλά είναι προς το παρόν και πολύ εύκολα η λιγότερη καλή σεζόν μέχρι τώρα… εκτός αν με κάποιο μαγικό τρόπο όλα βγάλουν τρελό νόημα στο τέλος, τι να πω :stuck_out_tongue:

Double post αλλά χτες είδα το πρώτο εκ των 5 επεισοδίων του Mr. Scorsese στο appleTV+, ένα πορτρέτο του Martin Scorsese από την Rebecca Miller (κόρη του Arthur Miller και σύζυγος του Daniel Day Lewis) στο οποίο ο ίδιος σε πρώτο πλάνο και τριγύρω του παλιοί παιδικοί φίλοι, ηθοποιοί, συνεργάτες κτλ ξετυλίγουν τη βιογραφία του χρονολογικά - και σε άμεση αντιδιαστολή με το πως μεγάλωσε και πως πορεύτηκε στον ιδιωτικό του βίο και εν μέσω μιας Αμερικής που άλλαζε και αλλάζει διαρκώς, αλλά και πως τα προσωπικά του βιώματα (και το πως εξελισσόταν διαρκώς και η “κοσμοθεωρία” του μεγαλώνοντας) σμίλευσαν τρόπο τινά το κινηματογραφικό του ύφος και τις θεματικές ενότητες με τις οποίες καταπιάστηκε…

Πολύ ευχάριστο, κυλάει πολύ ωραία, έχει μερικές ανέκδοτες ιστορίες και ντοκουμέντα που θα φανούν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σε όσους αγαπάνε το έργο του - δεν είναι ανάλυση των ταινιών του ή του τρόπου κινηματογράφησής του (αν και το δεύτερο αναπτύσσεται σε σημαντικό βαθμό ανά, όπως πχ το πως επηρεάστηκε από το Γαλλικό Νέο Κύμα στις αρχές τις καριέρας του, το τι στοιχεία ενσωμάτωσε στο στυλ του από τον Ιταλικό Νεορεαλισμό, από που άντλησε την έμπνευση για τα περίφημα crane shots του και τι σήμαιναν για αυτόν, το πως επηρέασε η καθολική του ανατροφή την θεματολογία των πρώτων του βημάτων κτλ κτλ κτλ) αλλά πιο πολύ, όπως είπα, ένα ολοκληρωμένο (από ότι φαίνεται τουλάχιστον μέχρι στιγμής) πορτρέτο, ενός εκ των μεγαλύτερων Αμερικανών σκηνοθετών που βρίσκονται εν ζωή σήμερα.

5 επεισόδια συνολικής διάρκειας περίπου 1 ώρας το κάθε ένα, check

2 Likes

Αυτος με τα γυαλια ποιος ειναι?Μην μου πεις ο Brian Austin Green!

:sweat_drops: :sweat_drops: :sweat_drops: :sweat_drops: :sweat_drops:
7/11/2025

7 Likes

παλι με weird-ιες θα μπλεξουμε ; καμια κανονικη ιστορια χάθηκε να πουν ; εχει πολυ severance vibes και δεν το λεω για καλο δεδομενου ποσο βαριεμαι να επιστρεψω για τον Β κυκλο

2 Likes

a man in a white shirt and tie is sitting at a desk in front of a television screen .

6 Likes

εχεις καταλάβει τι παίζει με σενάριο, ή σε πείραξαν τα μικυμάου που παίζεις, στο κεφάλι ;

Με εχει ψησει απιστευτα!

Δεν έχω καταλάβει ακόμα, κάτι που γενικότερα μου εξάπτει τη περιέργεια.
Αν λάβω υπόψη και την σφραγίδα του Gilligan στο project, αυτομάτως η περιέργεια γίνεται ενδιαφέρον

Oπότε 1+1=2, i am a simple man

2 Likes

τον αγαπάμε ναι, αλλά θέλω πίσω ένα 17% του χρόνου που έχω περάσει με τις σειρές του

ΥΓ : εσεις που κανετε λάηκ σε Λουπιν, σας βλέπω/ξέρω

1 Like

100% personally

2 Likes

Αν και είμαι πολύ περίεργος να το δω (Gilligan και Seehorn είναι instant win combo), έχω την αίσθηση ότι (δυστυχώς) θα πάει άπατο.

Επίσης, ελπίζω μια (ενδεχόμενη) 2η σεζόν να μην κάνει 3 χρόνια να βγει (Severance εσένα κοιτάω).

Μακάρι να διαψευστώ και στα 2.

Δεν παλευεται αυτο το πραγμα τα τελευταια χρονια. Βγαινει μια σαιζον και σε 3 χρονια που θα εχει βγει η επομενη εχεις ξεχασει τα παντα και θες συνοψεις. Ο βασικος λογος που δεν εχω τελειωσει τον Σαουλ ακομα γαμω το κερατο.

2 Likes

Είναι τι γκελ θα σου κάνει η κάθε σειρά.
Εγώ για παράδειγμα θα μπορούσα να δω μια ολόκληρη σεζόν με τον Τζίμι Μαγκίλ να κοιμάται, να τρώει, να πηγαίνει τουαλέτα σε λούπα

4 Likes

Α συμφωνω απολυτα, μου αρεσαν παρα πολυ οι πρωτες 2 σαιζον, αλλα την πρωτη την ειδα, μετα την ξαναειδα να θυμηθω τι εγινε οταν βγηκε η δευτερη, ε οταν βγηκε η τριτη και ειχα ξεχαει και παλι τα παντα δεν ειχα κουραγιο παλι. Τωρα που τελειωσε θα το πιασω καποια στιγμη.

Για αυτό βλέπεις μόνο ολοκληρωμένες σειρές που μπορείς να τις δεις με το ρυθμό που εσύ επιθυμείς.

2 Likes

Σε γενικές γραμμές ναι, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα, π.χ. τρελός fan Alien, οπότε το Alien: Earth δεν μπορούσε να περιμένει. Τουλάχιστον περίμενα να τελειώσει η σεζόν και το είδα στο χρόνο μου.

1 Like

Εχει βγει Nobody wants this season 2 και ακόμα κανένα σχόλιο ; Τελειώνω (με βαριεστημάρα) Gen-V (πωπω, όλα copy/paste μου μοιαζουν) και θα το πιάσω. το έχει δει κανείς ;

τρίβω λυχνάρι και κάνω summon @Giasonas

Κάπως ανάποδα τα πράγματα για μένα. Καταρχάς το Gen V ήδη από την πρώτη σεζόν το θεωρώ σε κάποια πράγματα καλύτερο κι από το The Boys. Στην 2η σεζόν από μόνη της η ερμηνεία του Linklater είναι απλά λόγος για να πάρει ένα σκασμό βραβεία. Και βρήκα την υπόθεση πολύ ενδιαφέρουσα. Δεν μπορώ προσωπικά να εξηγήσω γιατί κάποιοι βαρέθηκαν με την τελευταία σεζόν The Boys ή με το Gen V, καθώς εμένα με καθηλώνει και σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για κορεσμό με 6 συνολικά σεζόν υλικού συνδυαστικά για τις δύο σειρες, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Το Nobody Wants This από την άλλη μου φαίνεται από τα πιο γλυκαναλατα πράγματα εκεί έξω. Δεν μπορώ την φάση που το πιο σημαντικό πρόβλημα μεταξύ δύο ανθρώπων είναι το αν ο ένας θα αλλάξει θρησκεία για να είναι μαζί. Υπάρχουν 3.5 δις άτομα εκεί έξω για σένα, βρες κάποιον που δεν θέλει να σου αλλάξει τον χαρακτήρα και την ταυτότητα ξέρω γω, τεράστιο red flag.

EDIT:

Who Wants. To Live. Forever.

2 Likes

Πόσο γαματο θα ειναι!

2 Likes