Περί σειρών γενικά

Γενικά ψιλοδιαφωνώ με τέτοια what ifs, αν ήταν πρωτοεμφανιζόμενος και δεν είχε την επιτυχία του Breaking Bad θα έβγαζε…το Breaking Bad! :upside_down_face:

Tο ότι το κοινό αντιμετωπίζει διαφορετικά ΚΑΘΕ σειρά αν είναι από τον τάδε γνωστό δημιουργό και όχι από τον άγνωστο Χ είναι επίσης γεγονός, αλλά αυτό ισχύει για την αρχή, σε βάθος χρόνου αν η σειρά αξίζει θα πάρει τις κριτικές που της αναλογούν (όπως έγινε με το ΒΒ) και αν είναι φλόμπα θα λέμε “τι μαλακία ήταν αυτή τώρα, γιατί έτσι” που λέω εγώ πχ για το

(ontopic) Highjack, που είδα ότι είχε καλές κριτικές, έχει και τον αγαπημένο μου Elba, και γαμώ τον χριστό σου ρε Idris, τι θα γίνει, θυμήθηκα το άρθρο από το Κουλούρι που έλεγε “σοκαρισμένος ο ΝτεΝίρο όταν έμαθε ότι μπορεί να αρνείται προτάσεις”.

To Pluribus btw μάρεσε πολύ, εννοείται όμως ότι όποιος δεν την πάλεψε με ΒΒ/BCS ε προφανώς τι να βρει εδώ να του αρέσει.

2 Likes

Κι εμένα με προβλημάτισε λίγο η καθολική αποθέωση του Pluribus, τόσο σε παγκόσμιο τύπο (ηλεκτρονικό και μη) αλλά και όλο αυτό το υπερβολικά θετικό word of mouth μεταξύ θεατών… όχι γιατί περίμενα κάτι λιγότερο από σειρά του Gilligan, αλλά επειδή η τηλεόραση δεν είναι σινεμά και ακόμα και οι μεγάλοι δημιουργοί της δεν αποφεύγουν τις περιστασιακές “αποτυχίες”/δεν τους “χαϊδεύουν” εύκολα τα αυτιά - καθώς ο όγκος και ο ρυθμός της δουλειάς τους στη μικρή οθόνη αφήνει πολλά περισσότερα περιθώρια “ατασθαλιών” και, εν πάση περιπτώσει, projects που δεν “περπατάνε” καλά (μέχρι το επόμενο κοκ)…

Αλλά προσωπικά τάσσομαι και εγώ υπέρ του κύματος ενθουσιασμού για τα 2 πρώτα της επεισόδια - το pilot έχει μπει αυτομάτως στα καλύτερα pilot episodes της πρόσφατης τηλεοπτικής ιστορίας για εμένα - καθώς όλο αυτό το, εκ πρώτης όψεως, “παιχνίδι” αυτονομίας VS τεχνητής συλλογικής συνείδησης με μια διαφαινόμενη σατιρική διάθεση, τοποθετημένο σε ένα κάτι-σαν επεισόδιο του Twilight Zone… ε με ιντριγκάρει προφανώς αρκετά περισσότερο από το να δω άλλη μια σειρά-στον-αυτόματο…
Πόσο μάλλον όταν το παραπάνω “σερβίρετε” με αυτούς τους ρυθμούς, τη σκηνοθεσία, το ύφος και την γενικότερη επιμέλεια του Gilligan πάνω στον τρόπο που θα σε βάλει μεθοδικά και ουσιαστικά “μέσα” στο σύμπαν του + τη αδιαπραγμάτευτη διάθεση, για τηλεόραση που όπως είπα, δείχνει να θέλει να φέρει κάτι φρέσκο στο τραπέζι…

Καλά, η Rhea Seehorn δεν χρειαζόταν να μας πείσει τώρα για το τι ηθοποιός είναι - εδώ πάντως είναι αχαλίνωτη και έχω φοβερή περιέργεια το που μπορεί να φτάσει στη συνέχεια

Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά προσωπικά πέρασα εξαιρετικά με τα 2 πρώτα επεισόδια, η σειρά φαίνεται πως έχει πολύ ψωμί ακόμα και αυτό… θα φανεί στη πορεία η πραγματική φύση της σειράς (και ελπίζω να μην εξελιχθεί σε καμιά mystery box παπαριά) νομίζω πως είναι ταμάμ σε όσους άρεσαν τα BB/BCS αλλά και το Twillight που ανέφερα, ή πχ το Leftovers + εμφατικό ναι από εμένα προς το παρόν!

2 Likes

Να πω εδω οτι περασα πολυ καλα με τα πρωτα 3 επεισοδια του It: Welcome to Derry. Το γεγονος οτι η σειρα δεν διαδραματιζεται στην περιοδο του Ιτ αλλα στους προηγουμενους κυκλους δινει ελευθερια να κανουνε ο,τι θελουν και ουσιαστικα εχουν φτιαξει ενα πολυ διασκεδαστικο, over the top φανφικ.

4 Likes

σήμερα ξεκινήσαμε το landman. billy bob thorton θεούλης όπως πάντα.

2 Likes

Και η σύζυγος. Και η κόρη. Καλές είναι :heartpulse:

2 Likes

Ξεκινησε κανεις το Beast in me? Το πρωταγωνιστικο ντουετο με δελεαζει πολυ

θα το δούμε το ΣΚ. Λεπτομέρειες από Δευτέρα.

1 Like

Βαδίζοντας ολοταχώς για το 2ο επεισόδιο και παραβλέποντας το γεγονός πως δεν είχα καμία όρεξη να ξαναδώ τα κλαμένα και νευρωτικά μούτρα της Κάρι Μάθεσον, που οκ τα συνήθισα, έχει καλές προδιαγραφές η σειρά. Έχει το παληκάρι από The Americans κι απ ότι κατάλαβα στη συνέχεια θα δούμε και τον goat:

Summary

2 Likes

Αληθινο screenshot απο το τι απαντησα στην forever one οταν μου ειπε πριν 3-4 μερες οτι βρηκε νεα σειρα να δουμε :sweat_smile: Λατρευω ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ Claire Danes, και θα μπορουσα να την βλεπω σε σειρα για 78 σεζον. Το Homeland το εχω μεσα στις 10 καλυτερες σειρες που εχω δει.

5 Likes

100%

3 Likes

Αληθεια υπαρχει κοσμος που τελειωσε το Homeland;

1 Like

Homeland επος

4 Likes

άλλο γράφετε, άλλο διαβάζω εγώ

5 Likes

Beast in me έχω δει 4 επεισόδια μέχρι στιγμής. Συμπαθητικούλι αλλά μέχρι εκεί. ~Ρηχό το σενάριο θα έλεγα.

Τελειωσαμε Gen V 2ο κυκλο εχθες.

Ξεκιναει χλιαρα αλλα οσο περνανε τα επεισοδια απογειωνεται.

Θα ηθελα καπως πιο εντυπωσιακο τελος αλλα οκ, το δεχομαι οτι ηθελαν να λειτουργει κυριως σαν γεφυρα για τον τελευταιο κυκλο boys.

2 Likes

Ήταν ότι έπρεπε. Μια καλή τζούρα για να μας δώσει δύναμη να περιμένουμε το the boys

2 φορες κιολας. Φανταστικη σειρα, ολες οι 8 σεζον.

2 Likes

Τι είδαν πάλι τα μάτια μου.
Τον Χανκ Μούντι να γίνεται λιάρδα σε κωλάδικο στην Πάρο.
Ωιμέ.
Είναι από τις σειρές που βλέπεις ένα επεισόδιο και χαιρετάς.

είδα τα πρώτα 6 του beast in me. διαφορετικό από ότι το περίμενα. περίμενα περισσότερο δράμα και λιγότερο θρίλερ και είναι ακριβώς το αντίθετο. ελάχιστο δράμα. works for me. το καστ καταπληκτικό και οι δύο πρωταγωνιστές είναι όλα τα λεφτά. ίσως ήθελε να είναι λίγο πιο σφιχτό, 6 ή 7 επισόδεια αντί για 8, αλλά και έτσι είναι πολύ καλό. approve.

Είδα χθες πρώτο επεισόδιο και λέω τι μου θυμίζει η πλοκή. Η Cosmote είχε πέρσι το The Agency με Fassbender, Richard Gere που είναι remake του Bureau.

1 Like