Για 2η σεζόν είμαστε εκεί όμως ε; ![]()

Για 2η σεζόν είμαστε εκεί όμως ε; ![]()

συνελθετε ρε.
Σε αλλα νεα, αρχισαμε αυτο και ειναι πολυ ωραιο
Α το εχω στα υποψιν, πρεπει να ειναι πολυ καλο οντως. Στηβ Καρελλ εγγυηση βασικα, αλλα φαινεται και ενδιαφερουσα η υποθεση, συν το οτι ειναι στο HBO.
Γιατι μας νοιαζει ομως? Δεν εχει απολυτως καμια διαφορα απο το να εχει καποιος χαρακτηρας διαφορετικα μαλλια απο οτι στο βιβλιο, ή διαφορετικο χρωμα ματιων, το οποιο σιγουρα εχει συμβει με δεκαδες χαρακτηρες και δεν παραπονιεται κανενας.
Προσυπογράφω Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ο @Lupin για “All’s Fair”, το βλέπουμε με ένα μόνιμο “we stand in awe” βλέμμα, έχουμε αφήσει το φινάλε 8ο επεισόδιο για κάποια γκράντε βραδιά.
Sarah Paulson ![]()
I second that.
Κι αφήστε επιτέλους το ρουθούνι με λεύκανση της Έμεραλντ Γκριν και δείτε Καραμίχο στο Daredevil.
Δεν ξερω,οταν ενας χαρακτηρας εχει συγκεκριμενη εμφανιση δεν θελω να τον αλλαζουν.Αλλους δεν τους ενοχλει,εμενα με χαλαει ομως.
Κάποιος πόσταρε ένα ωραίο μικρο κείμενο με τους λόγους για τους οποίους το casting του Snape είναι εντελώς λανθασμένο και πιθανόν καταστροφικό.
Για όσους λίγους δεν έχουν επαφή με Potter αλλά θέλουν να αρχίσουν να ασχολούνται, εδώ έχουμε spoilers.
There are obviously some pretty awful things and memes being said/shared that are clearly just racist. But it isn’t necessarily racist to be a bit annoyed the character has been changed from the book’s description, because his appearance carries meaning.
Snape is specifically and deliberately described as having “sallow skin” and being “pale.” It mirrors the same pale complexion Voldemort has, which is partly why Snape always feels suspicious. They’re designed as visual inversions of each other: Snape has a big hooked nose, Voldemort has a flat snakelike one. The whole point of Snape is that he LOOKS like the villain. Everything about his physical description screams untrustworthy. That’s Rowling’s deliberate misdirection, teaching readers not to judge by appearances. Change the appearance, you risk losing the power of that twist.
There’s also an irony nobody seems to be talking about. By making Snape the suspicious, untrustworthy, seemingly villainous character AND the only prominent black actor in the cast, you’ve actually created the exact optics you were presumably trying to avoid. The one black guy is the one everyone’s supposed to distrust? How is that progressive?
People are making a false equivalence with Hermione being black in the Cursed Child. That’s completely fine because the books never say she’s white in the text, and it doesn’t affect her story either way. Snape’s appearance is different. It’s written into the plot.
The writers now have a real issue down the line. How are they going to portray Snape being bullied when younger? How are they going to portray James Potter suspending Snape upside down with Levicorpus? Surely they aren’t going to force racist undertones onto Lupin, Potter, Black and Pettigrew? PLEASE do not turn this into some politically driven TV series where the Marauders’ cruelty becomes a racial storyline. That would ruin both Snape AND James.
Σορρυ κιολας αλλα αυτα τα επιχειρηματα ειναι καπως θλιβερα. Ειδικα αυτο με το βιβλιο, το 3ο “επιχειρημα”, καθως η ιδια η Ροουλινγκ εχει δηλωσει πως το casting ειναι μια χαρα και εγκρινει. Αν δεν εχει προβλημα η ιδια η συγγραφεας, νομιζω τα υπολοιπα περιττευουν.
Επισης, γιατι να πρεπει να εχει καποιος χλωμο δερμα για να φαινεται villain? Δεν μπορει δηλαδη ο Essiedu να υποκριθει τον villain επειδη ειναι μαυρος? What in the racist hell is this? Γελαω που λεει αυτο το “επιχειρημα” οτι ο Snape ειχε γατζωτη μυτη στα βιβλια και πως αυτο ειναι σημαντικο, καθως μεχρι προτινος δεν ενοχλησε κανεναν το οτι ο Rickman δεν εχει γατζωτη μυτη
Στο τρεηλερακι παντως, ο Essiedu βγαζει 100% την αυρα του Snape. Πιστευω πως οταν βγει η σειρα, ακομα και οι πιο ρατσιστες των ρατσιστων θα αρχισουν να τα γυριζουν…
Το 2ο επιχειρημα ειναι ηλιθιο, καθως κανενας δεν δηλωσε οτι ο Essiedu εγινε cast για τον συγκεκριμενο ρολο επειδη η σειρα κανει καποια progressive σταυροφορια. Ισα ισα που αυτα ειναι ρητορικες των συντηρητικων. Η αληθεια ειναι πως απλα μαλλον ο τυπος ειναι ο καλυτερος ηθοποιος, και το να λεμε οτι πηρε τον ρολο επειδη ειναι μαυρος ειναι απο επικινδυνο εως εξωφρενικα προσβλητικο.
Το 4ο επιχειρημα ειναι υποθετικο και αρα ανυπαρκτο.
“Πω ρε γμτ τωρα που ο Snape ειναι μαυρος ισως δειξουν αυτο κι αυτο, κι αν δειξουν αυτο κι αυτο, τοτε η σειρα θα καταστραφει ολοκληρωτικα”. Ειλικρινα, ποιος τα γραφει αυτα?
Αυτο που ρωτησα εγω βεβαια ειναι γιατι σε ενοχλει οταν αλλαζουν το χρωμα του δερματος καποιου χαρακτηρα, αλλα οχι το χρωμα των ματιων ή τα μαλλια ή οτιδηποτε αλλο? Το οποιο εχει γινει κατα κορον στις ταινιες Harry Potter παρεμπιπτοντως. Ολες αυτες οι πτυχες της εμφανισης ενος ανθρωπου βασιζονται σε ενα γονιδιο (ή συνδυασμο καποιων γονιδιων εστω), το οποιο διαμορφωνει την εμφανιση. Υπαρχει κατι τοσο ξεχωριστο δηλαδη στο χρωμα του δερματος το οποιο το κανει πιο σημαντικη παραμετρο απο τα αλλα?
Ολα με ενοχλουν!
Πχ η Triss στο Witcher s1 που δεν ηταν κοκκινα τα μαλλια της ή η Ellie στο Last of us που δεν εφερνε καν στην original εμφανιση (αλλα και στον χαρακτηρα).
Δεν εχει καμια σχεση με ρατσισμο τουλαχιστον απο την δικη μου πλευρα.Αν ο Snape ηταν μαυρος στα βιβλια ετσι θα τον ηθελα και στην σειρα.
Για Star wars μιας και εισαι ομοιοπαθης δεν θα ηθελα στην σειρα Lando να μου βαλουν ηθοποιο με Ασιατικα χαρακτηριστικα.
Θελω οι εμφανισεις να ειναι οσο πιο κοντα στο πως τους φανταστηκε ο δημιουργος τους.Τοσο απλα…
Αχ μην πιασουμε την Ellie σε παρακαλω, μου ερχεται αναγουλα και μονο στην σκεψη των ινσελς που εξεγερθηκαν γιατι δεν τους φαινοταν αρκετα fap material ΤΟ 14ΧΡΟΝΟ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ.
Για τον Σνεηπ δεν εχω γνωμη, εχω κανει εδω και πολλα χρονια disengage απο το Συμπαν λογω της συγγραφεως, αλλα εχει την πλακα του ποσο ενοχλουν συγκεκριμενα πραγματα συγκεκριμενους ανθρωπους, παντα, ολως τυχαιως, και μενω εκει γιατι δεν εχω περεταιρω γνωμη (ουτε διαθεση για να ειμαι ειλικρινης).
Δεν ξερω αν αναφερεσαι σε μενα με την τελευταια παραγραφο ή μιλας γενικα.
Προσωπικα δεν καταλαβαινω γιατι δεν μπορω να εχω την αποψη μου οσον αφορα την εμφανιση ενος χαρακτηρα.Οπως ειπα και πιο πριν αλλοι δεν δινουν σημασια και αλλοι δινουν.Ισως εχει να κανει με το ποσο εχει ασχοληθει καποιος με τον καθε κοσμο.
Και παλι δεν ειναι κατι που θα με αποτρεψει να δω την σειρα απλα θα προτιμουσα να ηταν πιο πιστοι στις πρωτοτυπες εμφανισεις.
Οχι δεν παει σε εσενα (δεν ξερω τις αποψεις σου γενικα) αλλα ειναι γενικη παρατηρηση.
Απλα μια σημειωση. Η σειρα γινεται με την απολυτη εγκριση της Ροουλινγκ η οποια μαλιστα εχει αποδειξει πως ειναι εξαιρετικα protective ως προς το υλικο της, οποτε το επιχειρημα ‘οπως το φανταστηκε ο συγγραφεας’ ειναι λιγο στον αερα. Αμα αυτης της κανει σαν μαυρος και δεν βλεπει implications δεν βλεπω προς τι η αγανακτηση.
Καμια σχεση με αγανακτηση προσωπικα.Απλα το θεωρω κακο καστινγκ.Μεχρι εκει.
Καλα εγω δεν μιλησα πουθενα για ρατσισμο απο χρηστες εδω μεσα, γιατι πολυ απλα προφανως αν θεωρουσα οτι καποιος χρηστης ειχε τις διαφωνιες του λογω του οτι ο χρηστης ειναι ρατσιστης, δε θα εμπαινα στον κοπο.
Απλως πιστευω οτι ειναι bad faith απο πολυ κοσμο, και ειδικα απο τα διαφορα media, η γκρινια για τον συγκεκριμενο χαρακτηρα.
Καταρχας, μιλαμε για fictional χαρακτηρα. Δεν μιλαμε για καποιο υπαρκτο προσωπο. Η συζητηση για τον οποιονδηποτε Snape ειναι εντελως διαφορετικη συζητηση απο οτι για την Ωραια Ελενη που ο Νολαν εβαλε την Lupita στον ρολο (αν φυσικα θεωρησουμε οτι η Ωραια Ελενη οντως υπηρχε και δεν την κατεβασε απο το μυαλο του ο Ομηρος). Εκει περα μπορουμε να κανουμε καποιες υποθεσεις για τους λογους και για το παρασκηνιο πισω απο εκεινη την αποφαση (αν και μαλλον θα πεσουμε κι εκει εξω οικτρα, αφου κανενας μας δεν ηταν παρων στο casting). Αλλα στην περιπτωση του Essiedu, καπου λιγο τα ακουω βερεσε προσωπικα ολα αυτα τα παραπονα τυπου “δεν σεβονται το source material” οταν μιλαμε για χαρακτηρες που απλα τους γεννησε η φαντασια ενος ανθρωπου. Η ουσια παραμενει οτι ο τυπος μαλλον εντυπωσιασε στο casting και απλα πηρε τον ρολο για αυτον τον λογο.
Καλα κοιτα αυτο δεν θα μπορουσε ποτε να γινει, γιατι απλα θα ξεσηκωνοταν το συμπαν ![]()
Αλλα περαν αυτου… να σου πω κατι? Αν οντως γινοταν αυτο και ο ασιατης ηθοποιος επαιζε φανταστικα τον Λαντο, και η σειρα ειχε γαματο σεναριο και ηταν εξαισια στα παντα της, τοτε δε θε με ενοχλουσε καθολου. Θα με ξενιζε στην αρχη, αλλα η ουσια θα ηταν πως μιλαμε για εναν χαρακτηρα που απλα τον κατεβασε η κουτρα του Λουκας, κι ετσι δε με ενδιαφερει το οπτικο του θεματος. Αλλωστε this crude matter we are not, luminous beings are we, και το μονο που εχει σημασια ειναι η προσωπικοτητα και οι πραξεις του χαρακτηρα, οχι το αν εχει σχιστα ματια ή σκουρο δερμα.
Καθήστε να δείτε γλέντια όταν ανακαλύψουν όλοι αυτοί το καινούριο casting για τους Mulder και Scally για το reboot του X-Files.
Ινδος και Αφρικανα, κλαιω, θα γινει χαμος, ανυπομονω
Απο οσο εχω καταλαβει θα ειναι νεοι χαρακτηρες και οχι οι παλιοι.
“According to an individual with knowledge of the project, Deadwyler and Patel will be playing wholly new characters rather than new iterations of Fox Mulder and Dr. Dana Scully.”
Ευτυχώς, είπαμε ρίσκο αλλά σε λογικά πλαίσια. Δεν θα αρχίσουν να αγγίζουν έτσι εύκολα iconic χαρακτήρες.
Ο Essiedu πάντως είναι καλός σε όσα τον έχω δει, περισσότερο με ξενίζει το νεαρό της ηλικίας του.
(Ξεκίνησα American Primeval, πολύ καλό)
But producers have been clear that Deadwyler and Patel are not playing Mulder and Scully, and while there are currently no plans for Duchovny or Anderson to appear, the possibility of a cameo remains. Anderson has revealed that she’s read Coogler’s script for the pilot, and has pronounced it, “fucking cool.”
κρίμα. θα είχε πιο πολύ πλάκα αν ήταν Μώλντερ και Σκάλυ.