Περί σειρών γενικά

Λίγο late to the party αλλά ξεκίνησα Cobra Kai και εγώ. Παρά τα αποθεωτικά σχόλια ήμουν αρκετά διστακτικός. Τα Karate Kid σε πιάνουν λόγο εποχής, δεν ήμουν και τόσο σίγουρος πως ένα sequel σήμερα με αυτούς του χαρακτήρες θα λειτουργούσε.

images

Προφανώς λειτούργησε μια χαρά όμως. Σε λίγες μέρες έφτασα 4η σεζόν. Κρατάει το ύφος μιας 80s braindead περιπέτειας, γίνεται αρκετά σαπουνόπερα συχνά πυκνά και απαιτεί και ένα κάποιο suspension of disbelieve αλλά ακριβώς αυτό απαιτούσαν και τα παλιά karate kid. Το ότι το κατάφεραν αυτό σήμερα με μια σειρά δίνει μεγάλο credit στους δημιουργούς.

Ξεκίνησα και το One Piece.

images (1)

Δεν έχω επαφή με το anime. Αυτά τα 1000+ επεισόδια πάντα ήταν ένα σημαντικός λόγος που δεν το ξεκινούσα ποτέ. Είπα να ξεκινήσω με το live action λοιπόν.
Πρώτη σεζόν εξαιρετική, Luffy πρέπει να είναι ο πιο συμπαθής χαρακτήρας ever σε σειρά η ταινία. Instant likeability φάση. Ωραίο το όλο σύμπαν και παρότι δεν έχω δει το συγκεκριμένο anime είναι φανερό πως έχουν κρατήσει την φάση κοντά στην λογική των anime και της τρελάς που επικρατεί σε αυτά. Έχω ακούσει πως η δεύτερη είναι ακόμα καλύτερη και χαίρομαι. Μάλλον θα ξεκινήσω και το anime τελικά.

5 Likes

Τι ειναι το One Piece το live action με λιγα λογια?

1 Like

Αν σε αποθαρρύνουν τα 1165 (:sweat_smile:) επεισόδια, μπορείς να κάνεις λίγη υπομονή και να ξεκινήσεις το πολυαναμενόμενο remake τον Φεβρουάριο. Συμπαθές το live action, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πόσο δύσκολο εγχείρημα είναι η μεταφορά του συγκεκριμένου manga, αλλα απο τη στιγμή που ασχολείσαι με anime και σου άρεσε η σειρά του νετφλιξ, πρέπει σίγουρα να τσεκάρεις manga/anime, μιλάμε για φαινόμενο και γενικώς τεράστιο franchise, και θα διαπιστώσεις πως δεν είναι καθόλου τυχαίο.

THE ONE PIECE Netflix Anime Series: Release Date, Plot, Runtime, First Look - Netflix Tudum

1 Like

Pirates of the Caribbean on LSD, Meth and Cocaine together.

4 Likes

Widow’s Bay

Καταρχας, τρελο ρησπεκτ για το google search οταν ψαχνεις την σειρα :smiling_face_with_tear:

Δευτερον, ποσο υπουλα και μεθοδικα εγινε αυτη η σειρα τοσο φανταστικη οσο πλησιαζουμε προς το τελος της σεζον? Εχω ακομα το φιναλε (αν και ειδα οτι βγηκε μια μερα νωριτερα χθες), και θα το δω σημερα το βραδυ, αλλα προς το παρον απλα αγαπη για ολα τα στοιχεια της σειρας. Περαν του οτι οπως τα λεγαμε τις προαλλες με @aggelos o Matthew Rhys ειναι φανταστικος, μετα σκαει και o Linklater και γινεται χαμος. Και φυσικα η Kate O’Flynn απο ενα σημειο και μετα σχεδον κλεβει την παρασταση. Τα διαφορα homages σε κλασικες ταινιες και tropes τρομου (Friday the 13th, Wickerman και αλλα) προσθετουν στο συνολο, και η ατμοσφαιρα ειναι αυτο που κανει την σειρα να ξεχωριζει. Ευτυχως ανανεωθηκε για 2η σεζον ηδη. Συνιστω ανεπιφυλακτα. Συνιστα και ο Hideo Kojima επισης, αν δεν εμπιστευεστε το γουστο μου.

4 Likes

προσυπογράφω για Widow’s Bay

3 Likes

Λίγα σχόλια για το κλείσιμο της πρώτης σεζόν του Widow’s Bay

Το πρόσημο ειναι θετικό και η σεζόν ήταν ωραία τηλεόραση - στα καλά λοιπόν.

1. Μου άρεσει πολύ το ηθικό δίλημμα των ηρώων και η ανατροπή του, που φαντάζομαι θα μας απασχολήσει στον δεύτερο κύκλο
  2. Το σαμπλοτ με τον γιο, ειναι τοσο ακυρο και εκνευριστικό - η ομαδα των νεων δεν αντεχεται. λειτουργει ομως ως αντιβαρο για τον πρωταγωνιστη
  3. το πιο φρικαλέο που γίνεται, ειναι η αγέλη σε κλειστο χώρο. αυτο και αν ειναι χορρορ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

Ισως δεν ειμαι φαν, ίσως τα χω χαμένα, που ακόμα πιστεύω, θα γυρισεις σε μενα, θα γλυτώσουμε από το Λοστ κάποια στιγμή.

Ωραιο και ζόρικο το κλείσιμο, αλλά κλείνει την πλοκή με ένα τόσο μονοσήμαντο τρόπο, που αν η σειρά δεν μετακινηθεί προς αρχαία ελληνική τραγωδία (που το εύχομαι αλλά δεν το βλέπω), θα πάμε σε ένα διαρκώς απλούμενο σύμπαν, α-λα Λοστ, που για να τριπλάρουμε το προφανές πρόβλημα, θα αρχίσουμε να βγάζουμε λαγούς από καπέλα. Δλδ στρίμωξαν την πλοκή σε κάτι τόσο σημειακό, που θα πρέπει να κάνουν τέρατα για να βγουν.

Επίσης, δεν ξερω πως θα επαναεισάγουν την προσέγγιση x-files - one horror tribute per episode.

Μακάρι να κάνω λάθος.