Περί σειρών γενικά

ωραιο φανηκε, λενε οτι θα παει πιο πολυ to the book η σειρα σε σχεση με τη ταινια. αναμενω τριπλη μαχη μεταξυ ταινιοφιλων, βιβλιοφιλων και σειροφιλων για το πως θα πρεπει να ειναι το ρουχο του Νταμπλντορ και κατα ποσο θυμιζει μιξα η σοκολατα, ποο ψηλα ειναι τα πιονια στο σκακι κτλ κτλ

Ξεκίνησα το The Bureau γαλλική κατασκοπευτική σειρά του 2015, των 5 σεζόν και των 10 ωριαίων επεισοδίων ανά season - αν κάποιος ψάχνει κάτι πιο στιβαρό και “βαρύ”, σε ύφος John LeCarre (κάτι που κινείται στις γκρίζες ζώνες της ανθρώπινης ύπαρξης, με πυκνό σενάριο και ρεαλισμό over δράσης) να τσεκάρει όπως και δήποτε… πρωταγωνιστεί ο Mathieu Kassovitz, ως ένας πράκτορας που επιστρέφει στο Παρίσι μετά από 6 χρόνια στη Δαμασκό, όπου όμως συνεχίζει να διατηρεί μυστικά την κρυφή του περσόνα (για Χ-Ψ λόγους) κάτι που οδηγεί σε πολλαπλά προβλήματα/καταστάσεις εντός και εκτός υπηρεσίας.
Είχα διαβάσει τα καλύτερα παλαιότερα, μάλλον σιγά σιγά και η ίδια η σειρά τα επιβεβαιώνει - εξαιρετική ως τώρα.
Έτυχε και αγγλικό remake πρόσφατα, το The Agencyμε τους Michael Fassbender, Jeffrey Wright και Richard Gere, για το οποίο δεν έχω άποψη.

3 Likes

Εγώ πάλι έκανα το ανάποδο. Είχα δει το The Agency στην Cosmote και χωρίς να ξέρω τίποτα ξεκινάω να δω το The Bureau γιατί μου είχαν πει είναι καλό. Καθώς βλέπω το πρώτο επεισόδιο είμαι διαρκώς σε φάση ρε κάπου το έχω δει αυτό, ρε μήπως την έχω δει παλιά αυτή τη σειρά. Ε τελικά δεν το συνέχισα, αλλά το The Agency είναι αρκετά καλό.

2 Likes

…βέβαια όλα αυτά θα μπουν προσωρινά στον πάγο, όταν στις 16 του μήνα επιστρέψει για μια ακόμα σεζόν ο πραγματικός πράκτορας της καρδιάς μας

Summary

a man eating a bowl of food with chopsticks

9 Likes

Πόσο γαμάει η 2η σεζόν The Gentlemen. Είναι όλα πιο σε σχέση με την 1η. Υποβλητικό, ατμοσφαιρικό, soundtrack που σε καθηλώνει με τις σκηνές. Γκάι Ρίτσι επιτέλους στάνιαρες.

Το 7ο επεισόδιο είναι τόσο γαμηστερό όσο και ο Βίνι Τζόουνς. Άλλο ένα έμεινε.

3 Likes

να τι θα δω το βραδυ… :slight_smile:

1 Like

Τέλος και το The Bear

The Bear GIFs on GIPHY - Be Animated

Επιτέλους η σειρά απέκτησε ξανά πόδια και έτρξε full bonkers σε ένα κανονικό και full συναισθηματικό (και όχι χωρίς τα ενίοτε κλισέ του αλλά κλάιν) finale - όπου ο Carmy και όλα του τα ψυχολογικά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα (τα λύσαμε επιτέλους :stuck_out_tongue: ) και το The Bear γίνεται The Bear ΑΚΑ το μαγαζί και όλοι μέσα σε αυτό.

Στα πρώτα 2-3 επεισόδια ήμουν ελαφρώς off (αν και τα έβλεπα ευχάριστα) αλλά όταν μπήκαν τα stakes και φάνηκε πως μπαίνουμε σε μία τελική ευθεία γεμάτη ένταση, συναίσθημα και όλα πάνω κάτω τα στοιχεία που έγιναν συνώνυμο της σειράς, ε έκανα all in και πέρασα μια χαρά/με κάλυψε σχεδόν απόλυτα η πορεία μέχρι το τελευταίο επεισόδιο.

Έχει όπως είπα πολλά κλισέ (που αρκετά παραδόξως δεν ενοχλούν, ενώ άλλα όπως οι συμφιλιώσεις επί συμφιλιώσεων και τα πολλαπλά συγγνώμη κτλ οκ, λίγο νισάφι) και η πορεία είναι κάπως αναμενόμενη από ένα σημείο και μετά ΑΛΛΑ → διάολε οκ, έχεις φτάσει 5η σεζόν σε μια σειρά που και η 2η σεζόν ήταν ελαφρώς υπερβολή → τουλάχιστον κάνεις deliver σε όσους έφτασαν μέχρι εδώ ακριβώς αυτό που θέλουν (και παράλληλα είσαι και εντός γενικότερου κλίματος και διάθεσης και ύφους της σειράς).

Το The Bear anyway ήταν το comfort zone μου όσο κράτησε και δεν με χάλασε ποτέ ιδιαίτερα παρά το ότι, όπως είπα, θεωρούσα ανέκαθεν πως τράβηξε τόσο χωρίς ουσιαστικό λόγο - και το φινάλε του ήταν legit ταιριαστό και “γεμάτο”.
Υποθέτω πως όσοι έφτασαν μέχρι εδώ, δεν θα απογοητευτούν

3 Likes

Εξαιρετική έναρξη σεζόν χτες για τον Πράκτορα της Καρδιάς μας - ανανεώθηκε ήδη για 8ο κύκλο, με τον 7ο να έχει ήδη γυριστεί

Jackson Lamb's guide to management part 19537 – @idlesuperstar on Tumblr

7 Likes

θύμισέ μου παίζει σε κάποια πλατφόρμα;

apple TV+

2 Likes

The Gentlemen - S02 - Netflix

image

Ναι μεν…

Ο Γκάι ο Ριτσι συνεχίζει να απλώνει το σύμπαν που έφτιαξε, βάζει Ιταλία και Λατινική Αμερική μέσα (όχι που δεν θα έβαζε) και φέρνει τον Δουκα σε πολλά και κρίσιμα σταυροδρόμια.

Πολύ αίμα, πολλή προδοσία, και ένα προτελευταίο επεισόδιο μέσα στο δάσος που ειναι φα ντα στι κο, και θύμισε το πρώτο Predator, το ορθόδοξο.

Δεν ξερω γιατι ο Theo James δεν ειναι ακόμα ο νέος Μπόντ, κλέβει τις σκηνές παντού η Kaya Scodelario, Vinnie Jones με ειδικό βάρος και όλος ο υπόκοσμος που αγαπάμε, ειναι εκεί.

Αλλά…

Πηγμένο με υποπλοκές που ξεπετάει, και α-χιουμορο. Ο τρελάκιας αδερφός ειναι απών, και έτσι βλέπουμε άλλη μια σειρα, που νταρκίζει πολύ και επικίνδυνα. ΡΕ Ριτσι, για άλλο σε βλέπουμε, όχι για μια από τα ίδια.

Δεν ξερω αν θα συνεχιστει, αλλα εχει λιγο πει σε 2 σεζον, ολα που θα έπαιρναν σε άλλες, πέντε.

Άνισο τελικά.

1 Like

ααααααα διαφωνώ.
τουλάχιστον για μένα που βλέπω σειρές με έναν πολύ πιο απλοικό τρόπο το δίλλημα είναι πάντα ένα.
Με διασκέδασε ή όχι?
και αυτό με διασκεδάζει πολύ.

1 Like

δεν βρίσκεις οτι η πρώτη σεζόν ήταν μακράν πιο αστεια ; Και πως στην τελική, γι’αυτο τον λογο βλεπει καποιος Γκαι Ρίτσι ;

για την ακρίβεια κάποιος θα μπορούσε να πει και πως έβλεπε Guy Ritchie για αυτό, χονδρικά μέχρι το Snatch :stuck_out_tongue:

ναι ήταν πιο αστεία.
αλλά δε ξεχωρίζω το ποιος έχει κάνει τη σειρά
όπως και να τον λένε, όλα καταλήγουν στο ίδιο ερώτημα
Με διασκέδασε ή όχι?
και αυτπή με διασκεδάζει πολύ. έχω 2 επισόδεια ακόμα.

Αυτό.

Δεν ξέρω πόσα χρόνια είχα να κάνω pause σε επεισόδιο νομίζοντας ότι είχα άλλο τόσο να δω, και με έκπληξη είχαν μείνει 5 λεπτά για να τελειώσει.

Βλέπει κανείς :

1.Chad Powers S02 : Είμαι στο τρίτο επεισόδιο, αλλά η σειρά γέρνει. ήδη από το τέλος του πρώτου είχα πει οτι ειχαν δεσει πολύ τον ήρωα και δεν ήξερα που θα πάνε μετά. Και τώρα η σειρα μοιαζει να πατάει την ουρά της. Την βλέπει κανείς εκεί έξω ;

1. The Diplomat S03 : Κάτι ανάλογο και εδώ, μετά από δυο πολύ καλούς πρώτους κύκλους, που εξάντλησαν όμως το αρχικό θέμα - ένας φίλος με προειδοποίησε ότι η σειρα ξεφευγει, και όχι με καλό τρόπο, και κάτι ανάλογο βλέπω και εδώ. Βλέπει κανείς ;

Για diplomat, ναι κάνει λίγο κοιλιά η 3η σεζόν αλλά περίμενε λίγο στο τέλος και θα δεις.

2 Likes

Εγω εβαλα Gentlemen τελικα που για καποιο λογο το σνομπαρα και εριξα πολυ γελιο στα 2 πρωτα επεισοδια

2 Likes

Τελειωνω Sugar που λατρευω - γενικα μου αρεσει παρα πολυ η neo noir αισθητικη του και ο χαρακτηρας του man crush Sugar - και μετα σειρα τα νεα Slow Horses και Gentlemen.
Γενικα πολλα καλα πραγματα στην OTT TV.

3 Likes