Περί σειρών γενικά

εγω ειδα τα πρωτα 20 λεπτα απο το πρωτο του Leftovers και με πηρε ο υπνος

Τι νέα μόδα αυτή με τις σειρές που είναι βασισμένες σε ταινίες.
Δεν λέω για το θαυμάσιο Fargo που έγραψα πριν την γνώμη μου, αλλά για κάτι From Dusk Till Dawn και χθες είδα τυχαία ότι άρχισε και το Constantine.

Δεν ξεκίνησε ακόμα, απλά “leakαρε” το πρώτο επεισόδιο το οποίο δεν το προτείνω να το δει κανείς.
Πολύ κακός (σαν ηθοποιός) ο πρωταγωνιστής.

Το λες επειδή γενικά είναι αδύνατο να φτάσει κάποιος τον Κιάνου Ριβς :stuck_out_tongue:

Συνέντευξη του Lindelof για το leftovers: http://www.hitfix.com/whats-alan-watching/the-leftovers-creators-damon-lindelof-tom-perrotta-on-their-dark-mysterious-hbo-series#DiXYHlCIj1L0Fk7Y.99

Το ζουμί όλο είναι εδώ:

[SPOILER]What I embrace is that that’s going to frustrate a lot of people, that people are going to say, “Here we go again with this asshole.” In my defense, I can’t enter into this with any fear, and all I have to say is, if ever there was a case of buyer beware… [B]If you were frustrated the last time, don’t watch “The Leftovers.”[/B] That would certainly be my prescription.[/SPOILER]

Ευτυχώς που μας το ξεκαθάρισε και μας έβγαλε απ’ το δίλημμα. :bye:

Διαφορετικες περιπτωσεις καθως το Constantine βασιζεται στο φοβερο comic Hellblazer και η ταινια ηταν η ντροπη η ιδια(δεν εχω ιδεα βεβαια για το επιπεδο,απλα εχει ζουμι να γινει καλη σειρα ασχετα απτο αποτελεσμα).

Ξεκίνησα και εγώ Fargo, είμαι στη μέση περίπου. Παρά τα σχόλια περί “μην βλέπεις την ταινία, δεν είναι απαραίτητο”, θα διαφωνήσω. Η ταινία ακριβώς σε βάζει στο feeling της σειράς, μια μικρή εισαγωγή της πόλης, του σκηνικού, κάποιων χαρακτήρων. Επίσης, από την ταινία κιόλας καταλαβαίνεις ότι μπορούν να συμβούν πολλές συμπτώσεις και κάτι να πάρει στραβά, που στη σειρά το βλέπουμε συνέχεια και δεν χρειάζεται να μας φαίνεται περίεργο. Οπότε για μένα 2 ωρίτσες( ειδικά για μια τόσο καλή ταινία) δεν είναι τόσο δύσκολο!

Θα συμφωνήσω. Η εγκληματική του φυσιογνωμία είναι η πιο δυνατή που έχουμε δει σε σειρά, όπως και η υποκριτική του, σε μαγνητίζει. Δεν μπορείς να τον αντιπαθήσεις.

Το στυλ του Freeman μου αρέσει και είναι κατάλληλος για το ρόλο. Είναι εξαιρετικός ηθοποιός. Να σου που όμως ότι στην κανονική ταινία ο Macy έχει ακριβώς τους ίδιους στιγμιαίους δισταγμούς, οπότε δεν έγινε τυχαία όλο αυτό. [SPOILER]Επίσης στη συνέχεια(τουλάχιστον όσο είδα), αλλάζει “πρόσωπο” ο Freeman.[/SPOILER]

[SPOILER]
Εκεί που μπερδεύτηκα. Τα γεγονότα της ταινίας διαδραματίζονται το 1987 και είναι αληθινά, αλλά λέει το ίδιο και στη σειρά αλλά για το 2006. Αυτό έγινε για τηλεοπτικούς λόγους να φανταστώ?
Σίγουρα δεν θα μπορούσαν να βγάλουν μια ολόκληρη σεζόν βασισμένοι στην πλοκή της ταινίας και μ’ αρέσει πολύ η τροπή που πήραν όλα τα γεγονότα.
Χμ, δεν μπορώ να αποφασίσω αν μου άρεσε η σύνδεση περί χρημάτων που άφησε ο Buscemi και βρίσκει ο Stavros.[/SPOILER]

Άποψη, δεν μ’ αρέσει το στυλ και η ηθοποιός της Solverson. Θα ήθελα άλλη!
Από εκεί και πέρα η σειρά είναι τρομερά καλή, χαίρομαι που φέτος είδαμε τόσο καλές σειρές(μαζί με True Detective και Hannibal όπως κάποιος προείπε), και ανυπομονώ για το φινάλε.

H ταινία είναι διαμαντάκι,δείτε τη οπωσδήποτε αλλά εκτός από το σκηνικό της πόλης υπάρχουν και κοινοί χαρακτήρες με τη σειρά και σε προγενέστερο ή μεταγενέστερο χρόνο ?

Ναι! Ο Lundegaard και η Gunderson σίγουρα. Από εκεί και πέρα αν θυμάσαι την ταινία και στην σειρά βλέπουμε μερικά παρόμοια σκηνικά. Ας πούμε η συζήτηση του παρκινγκ, η συνάντηση της αστυνομικού με παλιό συμμαθητή. Παραλλαγμένα βέβαια τα περισσότερα.

[QUOTE=norda;1624047]
[I]Εκεί που μπερδεύτηκα. Τα γεγονότα της ταινίας διαδραματίζονται το 1987 και είναι αληθινά, αλλά λέει το ίδιο και στη σειρά αλλά για το 2006. Αυτό έγινε για τηλεοπτικούς λόγους να φανταστώ? [/I][QUOTE]

Μα δεν είναι αληθινή ιστορία . Ούτε της ταινίας και προφανώς ούτε της σειράς. Έτσι το είχαν γράψει οι Κοεν, φαντάζομαι για να κάνουν πιο ιδιαίτερη την ιστορία τους .

Πάντως το Fargo , το True Detective μαζί με Twin Peaks και Wire είναι ότι καλύτερο έχω δει σε σειρά.

Και υπάρχουν αναφορές της ταινίας ειδικά στο πρώτο επεισόδιο , κυρίως ως ένας ιδιότυπος φόρος τιμής, παρά ως αναφορά σε στοιχεία αυτά καθ’ αυτά π.χ στις αντιδράσεις κάποιων χαρακτήρων

ειδε κανεις το πρωτο του ντελ τορο να πει εντυπωσεις;

Το κατέβασα αλλα δε το ειδα ακομα… Επίσης βγήκε h 2η σεζον Hemlock Grove :wink:

μπλιαχ

[B][SIZE=7].-[/SIZE][/B]

Κριμα που ηταν μονο 12 επεισοδια η σεζον.Συγκινητικος και υπερτατος ΤΖΑΚ και παλι.

[SPOILER]Σταματηστε να σκοτωνετε οτι εχει πηδηξει ο Τζακ γαμωτο σας.[/SPOILER]

[SPOILER]Ήταν το καλύτερο δυνατό τέλος για την πιο guilty pleasure σειρά έβερ. Ήταν όπως έπρεπε (αλλά κανείς μας δεν ήθελε να είναι έτσι), δηλαδή κατάμαυρο και αποπνικτικό σε σημείο που να το αντέχεις με το ζόρι. Ο ΤΖΑΚ είναι η απόλυτη τραγική φιγούρα. Κάτι σαν τον Οιδίποδα ή τον Κρέοντα της εποχής των μυστικών πρακτόρων και των ασύμμετρων πολέμων. Thanks for everything 24, and Satan bless Jack Bauer :!:[/SPOILER]

Βγηκαν υποτιτλοι η θα περιμενω ακομη;

Έχουν βγει αγγλικοί υπότιτλοι, αν δεν το χεις μ’ αυτούς θα πρέπει να περιμένεις, ναι.

Εστω αγγλικοι…με το listening δν το εχω καθολου!
Να’σαι καλα φιλε!

Και ελληνικοι υποτιτλοι εχουν βγει.

http://subz.blog-spot.gr/archio-ipotitlon-2/