Περί σειρών γενικά

Το Gotham πιο πολύ το φοβάμαι γιατί φαίνεται να το χουν τιγκάρει χωρίς λόγο με κόσμο παρά για την ατμόσφαιρα. Πέρα δηλαδή από τον Gordon, τον Bullock, τον Falcone, τον Cobblepot και γενικά το αστυνομικό κομμάτι, σοβαρά, τι μπαγκραουντ να βάλουν στο τσουτσεκι Catwoman. Που κυκλοφορεί με τα γυαλιά. Ή στην μικρή Poison Ivy. Που τη λένε Ivy Pepper. Ivy Pepper. Είπαμε, θέλετε να βάλετε αναφορές στα κομικ, αλλά δω κάτι στράβωσε.

Πραγματικά πολλές επιφυλάξεις για αυτή τη σειρά. Θα δω το πρώτο το βράδυ και θα πω γνώμη μετά.

Αν εμφανίζεται Thomas Elliot πάντως, πάω πάσο και τους βγάζω το καπέλο προκαταβολικά.

Για πρώτο επεισόδιο καλό ήταν αλλά στην συνέχεια το περιμένω καλύτερο. Μου άρεσε το Gotham σαν πόλη, όπως είναι λογικό πολλές ομοιότητες με την Gotham που είδαμε τις ταινίες του Nolan. Γενικά η σειρά προσπαθεί να ακολουθήσει την τριλογία Dark Knight αλλά προς το παρόν φαίνεται να λείπει ένας καλός σκηνοθέτης για κάτι τέτοιο.

Είδα όλα τα επεισόδια που έχουν βγει μέχρι σήμερα. Αρχικά να πω ότι η σειρά είναι μεταφορά από βιβλία, έχει Ronald D. Moore στο τιμόνι και Bear McCreary στο σάουντρακ. Αυτοί οι δύο από μόνοι τους είναι πολύ καλοί λόγοι να το ξεκινήσει κάποιος.

Aν κάποιος δεν πτοείται απ’ τους αργούς ρυθμούς, το ότι είναι σειρά εποχής, το ότι το sci-fi εξαντλείται μέχρι στιγμής στο πρώτο επεισόδιο και στο ταξίδι πίσω στο χρόνο, και απ’ την άλλη γουστάρει το Σκωτία βέρσους Αγγλία και τα δράματα εποχής, μην τυχόν και δεν το ξεκινήσει. Η σειρά είναι εξαιρετική, με το 6 επεισόδιο να είναι απ’ τα επεισόδια της χρονιάς για φέτος. Αν το αναφέρουν καμπόσοι θα ανοίξω και θρεντ.

Ό,τι είπατε για το Gotham. Καλό πρώτο επεισόδιο αλλά περιμένω πολλά περισσότερα. Την μαυρίλα που πρέπει την είχε, τα lore ήταν λίγο πειραγμένα αλλά κλάιν. Με χάλασε λίγο ο Άλφρεντ. Τον ήθελα λίγο πιο “sir” και όχι τόσο χύμα. Νομίζω σε μερικά επεισόδια θα ξεκαθαρίσει το πόσο καλή σειρά είναι (αν είναι).

Επισημως Κολιν Φαρελ και Βινς Βων οι νεοι τρου ντετεκτιβς μας…

Χμμμ…Δεν θυμάμαι να τον έχω δει σε σοβαρό ρόλο τον Βινς Βον. Είμαι περίεργος για το αποτέλεσμα…

Και μερικές πληροφορίες ακόμα: http://variety.com/2014/tv/news/true-detective-hbo-confirms-colin-farrell-vince-vaughn-to-star-in-season-2-1201312038/

Τον Βον τον έχω δει να παίζει τον κακό σε μια μαλακία ταινία τρόμου με τον Τραβόλτα. Πάντως γενικά τον πάω σαν ηθοποιό.

Τι απίστευτη σειρά είναι το FARGO…

Μετά τον Τζόκερ του Χηθ Λέτζερ η φάση είναι “περίμενε πριν κράξεις, και για τον άλλον τα ίδια λέγανε” και φτάσαμε να βλέπουμε τον Μπεν Άφλεκ Μπάτμαν και τον Βινς Βον στο τρου ντετέκτιβ, μακάρι να γίνω ρόμπα και να σκίσει κώλους αλλά μέχρι τότε ΤΙ ΒΙΝΣ ΒOΝ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ.

μαλάκες.

Τον έχω δει και εγώ τον Βον σε 1-2 ρόλους διαφορετικούς από τις συνήθεις κωμωδίες του. Δεν μου αρέσει και τόσο το καστ και σε σύγκριση με το δίδυμο από την προηγούμενη σεζόν χάνει από τα αποδυτήρια. Και εγώ εύχομαι να κάνω λάθος αλλά…

Και εμένα πάντως η πρώτη αντίδραση μόλις είδα το όνομα του Βον ήταν η ίδια με του μπάσταρντ. Μετά το καλοσκέφτηκα και είπα ότι θα είχαν κάποιο λόγο που τον διάλεξαν. Συν αυτό που πόσταρε ο Keyser που λέει ότι δεν θα κάνει τον έναν από τους τρου ντετέκτιβ αλλά έναν μαφιόζο, οπότε είμαι πραγματικά περίεργος για τη δεύτερη σεζόν αλλά και για το υπόλοιπο καστ (και κυρίως για τον δεύτερο/η ντετεκτιβ)

Χμου, αυτό δεν το είδα, έμεινα στο ποστ του Giasonas οκ, κάπως καλύτερα τώρα. Ο Φάρελ μου αρέσει πολύ, περιμένουμε το 2ο όνομα.

[SPOILER]Κανονίστε να βάλετε τον Βινς Βον, δίδυμα αδέρφια, ένας καλός και ένας κακός.

μαλάκες.[/SPOILER]

Α σορρυ παίδες, επικεφαλιδες διάβασα, που να φανταστώ

ντα ντα ντα νταααμπλ ποστ.

το λοιπον, σε σχεση με το Γκοθαμ, δε μου αρεσε ουτε λιγο. Δεν ξερω τι περιμενα, αλλα με κουρασε αφανταστα και με εστειλε, κυριολεκτικα, για υπνο.

Το κυριως προβλημα μου ειναι το κακο ηθοποιιλικι και η μετρια σκηνοθεσια (σε κατι chasing scenes που εβαζε front facing shake cams, με επιασαν τα γελια απο το ποσο αβολα με εκανε να νιωσω αυτο που εβλεπα)

Πλακα ειχαν τα απαραιτητα (:wink: references στον γενικοτερο κοσμο της Γκοθαμ, αλλα οκ, ως εκει. Δεν ειδα ιδιαιτερη σκοτεινιλα (περα απο κατι λιγο πιο βιαιες σκηνες που δε θα ειχες πχ σε κατι τυπου Arrow, Marvel) .

Ειναι πιλοτος, και σαν καλος και συνειδητοποιημενος σειρακιας, θα του δωσω τα τεσσερα επεισοδια που του αρμοζει, αλλα ως εκει.

γιατι οχι.

γενικα μου αρεσουν οι επιλογες προς το παρον, ακομα και ο βον ισως μας εκπληξει. [ισως]

Περί πιλότου Gotham…

Ε ΝΑΙ.

Κατά τα άλλα, δυνατή ατμόσφαιρα, συμπαθητικό καστ, μόνο αγάπη για Bullock, Falcone και Cobblepot, τουλάχιστον τίμιος ο Gordon, αλλά δυστυχώς πολύ μέτριο σα σύνολο για τα γούστα μου.

Όλη η πλοκή έμοιαζε εκνευριστικά βιαστική και οι αναφορές στα κομικ ήταν το λιγότερο αποτυχημένες. Γιατί δηλαδή η Selina Kyle να κυκλοφορεί με το δερμάτινο και τα γυαλιά; Γιατί πρέπει ο μικρός Wayne να κατακτάει το φόβο του τόσο σύντομα; Γιατί πρέπει ο ραντομ κακοποιός που φορτώνεται το φόνο να είναι ο πατέρας της Poison Ivy; Γιατί να φωνάζουν από τώρα στον Cobblepot “hey Penguin”; Κλείσε το μάτι σε όσους γνωρίζουν, κι άσε τους άλλους να γουστάρουν περισσότερο όταν συνειδητοποιήσουν ποιος είναι. Και γιατί τέλος πάντων έπρεπε να δούμε με το καλησπέρα τη σκηνή στο σοκάκι; Δώστε λίγο χρόνο στους χαρακτήρες, όχι απαραίτητα πολύ, δύο-τρια επεισόδια, και μετά θα κλαίμε όλοι μαζί. Αλλά όχι.

Προσωπικά δε θα χα πρόβλημα να πήγαινε σε CSI - Gotham η κατάσταση, αλλά η πιο story-driven-τιγκα-στα-origin-story κατεύθυνση κάπου με χάνει. Και το γεγονός ότι η σειρά φαίνεται να παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά, την ώρα που είδαμε τον Gordon να αναλύει τις επιλογές του με το δεκάχρονο Bruce, δε βοηθάει ιδιαίτερα την κατάσταση.

Ε ΝΑΙ και σε σενα λοιπον.

Ξεχασες και αλλο ενα κλεισιμο ματιου…

[SPOILER]ο stand up comedian που εδινε παρασταση για τη τσατσομαφιοζισσα ειναι και καλα ο τζοκερ.[/SPOILER]

Χωρις να ξερω τα παντα για το συμπαν του μπατμαν, ηταν πραγματικα ακρως αχρειαστο να δειξουν όλους αυτους τους ηρωες. Καλα που δεν δειξανε Σβαρτζενεγκερ τζουνιορ δηλαδη να φτιαχνει χιονανθρωπους.

Φανταζομαι το μπορντ μυτιν να ειναι σε φαση (να διαβαστει με φωνη μαφιουζου των 20ς): “πως θα φερουμε περισσοτερο κοσμο, χεεεη; Το βρηκα! Ας βαλουμε οποιον πιθανο ηρωα παιζει να ξερει και ο καθε πικραμενος στον πιλοτο, να δεθει με τη σειρα, να δεθει, να με ραντισουν με χρημα!”

[SPOILER][/SPOILER]

Το είδες κάπου αυτό ή είναι εικασία?

[SPOILER]i guess, εικασια.

Αλλα αποσα ξερω για το σχετικο backstory του Τζοκερ (και την πραγματικη ακυριλα της σκηνης) δενει. [/SPOILER]

it makes sense πάντως.