Χαχα! Καλά, αυτό έχω συνηθίσει να το ακούω από όσους θέλουν να με τσιγκλάνε! #-o Αλλά επειδή στην πραγματικότητα δεν είμαι και φυτούκλα, δε μου το λέει κανείς πια!
Είχα διαβάσει κάπου ότι λόγω των ιδιοτήτων της "η αλόη είναι το συνώνυμο της προστασίας, της αγάπης, της ακεραιότητας αλλά και της σοφίας και της πνευματικότητας. Είναι ένα σύμβολο που κλείνει μέσα του τον πόνο και τη λύτρωση μαζί? όσο στον πικρό χυμό του φυλά τη θεραπεία? " Ας κρατήσουμε αυτά καλύτερα!!! :roll:
Αααα δεν τις μπορώ άλλο τις κόντρες μεταξύ κατευθύνσεων! Από τη μία τα παιδιά της θεωρητικής μας λένε ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από τα μαθήματά μας και επειδή δεν καταλαβαίνουν για άμυνα λένε ότι είναι ανούσια (τα παίρνω άσχημα), και μετά ακούω το μπάζο ψυχικά/φυτούκλα του μπροστινού θρανίου να λέει ότι όποιος πάει θεωρητική είναι 100% ηλίθιος! (και τα παίρνω ακόμα πιο άσχημα!)
Στην οικογένειά μου υπάρχουν απ’όλα, αλλά κυρίως άνθρωποι των γραμμάτων! Εγώ αποφάσισα να κάνω τη διαφορά! Αρχαία δεν έμαθα ποτέ πολλά πράγματα, -αν και υπάρχει φιλόλογος στην οικογένεια!- γιατί μεγάλωσα εξωτερικό, ιστορία την σιχάθηκα στην Ελλάδα μόνο και μόνο για τον τρόπο με τον οποίο διδάσκεται, ενώ παλιά τη συμπαθούσα…
Όμως, για να μη λέμε βλακείες, όλα είναι εξίσου σημαντικά. Αν δεν υπήρχαν άτομα στη θετική-τεχνολογική δε θα είχαμε γιατρούς να πάμε, δε θα κατασκευάζονταν φάρμακα, δε θα χτίζονταν κτίρια. Όπως και αν δεν υπήρχε κόσμος στη θεωρητική, η γλώσσα σιγά σιγά θα αλλοιωνόταν, το παρελθόν θα ξεχνιόταν κλπ κλπ κλπ…
Απλά εμένα τα μαθηματικά με προκαλούν να σπάσω το κεφάλι μου να τα λύσω, η φυσική μου μαθαίνει πράγματα που βρίσκονται παντού γύρω μας και σε κάθε μάθημα ανακαλύπτω τον κόσμο(!) , η χημεία είναι σαν παιχνίδι σε άλλη γλώσσα και η βιολογία απλά τρελά ενδιαφέρον μάθημα!
@ Maiden1979: Με πρόλαβε ο led_zeppelin! Πάντως η 1η και η 4η δέσμη είχαν σίγουρα μαθηματικά γιατί λύνω θέματα απ’τις εξετάσεις που έδιναν τότε…
:lol3: :lol3: :lol3:
Της 4ης ήταν αρκετά πιο εύκολα από της 1ης (ευτυχώς για μένα!) :lol:
Αν κατάλαβα καλά δηλαδή (από αυτά που είπε ο led_zeppelin) η θετική περιέχει την πρώτη δέσμη (μαθηματικά-φυσική-χημεία) και την δεύτερη (βιολογία-φυσική-χημεία) χωρίς την έκθεση (που είχαν και οι δύο).
Συνεπώς, εσύ είσαι “δευτεροδεσμίτισσα” όπως λεγόταν τότε… :-k
Ναι, maths, φυσική, χημεία, βιολογία είνα τα της κατεύθυνσης. Αλλά εννοείται ότι όλοι δίνουμε έκθεση και ένα μάθημα επιλογής(μαθηματικά γενικής, βιολογία γενικής, φυσική γενικής ή ιστορία γεν.-το τελευταίο κυρίως για μαζόχες!) …εγώ επέλεξα βιολογία γενικής. Δηλαδή δύο βιολογίες στο σύνολο!
Εσύ πού ήσουν;; Δεν κατάλαβα! :? Τι σχέση έχεις με την τέταρτη δέσμη; Αφού κατέληξες Πάντειο!
Αυτο με τα επιλογης ειναι με το καινουριο συστημα.
Μεχρι προπερσι διναμε 9 μαθηματα,τα 4 της κατευθυνσης,εκθεση και τα 4 επιλογης (πια) που ανεφερε η Αloe.
Ακου εκει 6 μαθηματα χωρις πανελληνιες Β Λυκειου.
Τς τς τς τι τεμπεληδες που ειναι οι σημερινοι νεοι…!!
:lol2:
Δύο βιολογίες; :-k
Δυνατό μυαλό δηλαδή… =D>
Τέταρτη δέσμη έδωσα! Ή αλλιώς η δέσμη του λαού -όπως μας κοροϊδεύανε οι “επιστήμονες” των 2 πρώτων δεσμών. :lol:
Το Πάντειο μπορεί να έχει κυρίως κοινωνικά - πολιτικά τμήματα, αλλά έχει και το οικονομικό που πέρασα εγώ! #-o
[SIZE=“1”]…που να μην πέρναγα…[/SIZE]
Χεχε… καλά, πανελλήνιες β’λυκ. ήταν τρελός τουρισμός όσους ρωτάω… και τα μαθήματα ήταν εύκολα.
Τα 9 της 3ης λυκείου πρέπει να ήταν λίγο βαρύ, αλλά τώρα που λιγόστεψαν, ζητάνε περισσότερες λεπτομέρειες και πάνε να κάνουν τα θέματα πιο δύσκολα… οπότε… πάλι μαύρη είναι η μοίρα μας!
Πανελληνιες Β Λυκειου ηταν ενα πολυ καλο ξεψαρωμα απο τη μια για τις τελικες εξετασεις της Γ Λυκειου,ενω απο την αλλη σου ανεβαζαν τον βαθμο σε περιπτωση που εγραφες χειροτερα στην Γ(εμενα πχ μου ανεβασαν τον βαθμο προσβασης κατα 0.5…Δεν ειναι και λιγο.)
Τουρισμος δεν ηταν,αλλα ουτε και παλουκι.Οι πιο πολλοι δυσκολευονταν κυριως λογω αγχους.
Πιθανως να ειναι καλυτερο το συστημα ετσι,γιατι σε μας το τελικο αποτελεσμα ειναι να βαριομαστε να παρακολουθησουμε μαθηματα και να ξεκινησουμε να διαβαζουμε στο πανεπιστημιο,αφου για κανα 2 χρονια λεμε οτι ακομα ξεκουραζομαστε απο τις πανελληνιες…:roll:
Οι Πανελληνιες της Β’Λυκειου εμενα με εσωσαν. Πατωσα και συνηλθα και διαβασα στην Τριτη αλλιως δεν θα χα περασει τελικα ουτε κορδελιαστρα. Και γενικα πιστευω ηταν ενα καλο που ειχε το παλιο συστημα.
+1
Etsi akrivws eimoun kai egw! Mas kanan ta arxaia enan ateleiwto, apothitiko axtarma pou kan aksizei na asxolitheis gia tin pragmatiki gnwsi tou Ellinikou glwssikou kai filosofikou ploutou.
Που οι Ιced Earth δεν θα ειναι headliners:evil: :evil: :evil: :evil:
Που οι Dream Theater δε θα είναι headliners
IIIIIII, βλάσφημοι!!!
Κακως το συζηταμε, η καλυτερη κατευθυνση ειναι αυτη που εχει Μαθηματικα.
Και ναι, ειστε τεμπεληδες. Συνολικα δωσαμε 18+1 μαθηματα εμεις οι παλιοι. Οχι σαν τους τωρινους που δινουν 6+1 μαθηματα και γκρινιαζουν.
Εγώ που δεν έδωσα Β’ Λυκείου νιώθω απλά κορόιδο που διάβαζα τα μαθήματα κατεύθυνσης γιατί τα περισσότερα δε χρειάζονται φέτος! Οπότε θα προτιμούσα να τα έδινα Παν/νιες α) για να μην πάει τζάμπα το διάβασμα και β) για να πάρω βαθμό!
Όσο για το τελευταίο που λες ισχύει και τώρα ακριβώς το ίδιο… Δεν άλλαξε κάτι. Το ίδιο κουρασμένοι είναι όλοι μετά τις Παν/νιες… Και αυτή είναι η βλακεία του συστήματος, γιατί εξαντλείς τις δυνάμεις σου για να περάσεις στο πανεπιστήμιο, και μετά αργείς πολύ να πάρεις μπρος μες στη σχολή…
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα ήθελα να δίνω τότε που έδιναν και Θρησκευτικά κλπ. Ξέρω πολλά περιστατικά με παιδιά που έχαναν σχολές όπως ιατρική, αρχιτεκτονική κλπ. για λίγα μόρια λόγω των θρησκευτικών! Έλεος! Ρόμπαααα! Να και ένα σωστό πράγμα που έχουν στην Αμερική (απ’όσο γνωρίζω) : απαγορεύεται να διδαχτεί κάποια θρησκεία στο σχολείο.
Εμείς που δώσαμε με Δέσμες ήμασταν οι πιο τυχεροί από όλους…
Δεν πιστευω να το εννοεις αυτο, ετσι ???
Δεν είμαι τεμπέλαααα… Δίνω 6 μαθήματα, αλλά έχω 31 ώρες σχολείο, 15 ώρες φροντιστήριο και ό,τι μένει διαβάζω στο σπίτι! Μπουχουχουυυυ! Τεμπελιά θα πει αυτό; :dunno:
Βέβαια, δε μπορώ να πω ότι σε ζηλεύω που έδωσες τόσα μαθήματα, αλλά κάθε εποχή έχει άλλες δυσκολίες… :-k #-o
Για εξήγησε μου το σκεπτικό σου…
Απο οσο ξερω οι δεσμες παρα το οτι ειχαν 4 μονο μαθηματα, ειχαν τεραστια υλη και στις εξετασεις (τουλαχιστον στα φιλιλογικα) ζητηγαν τρελες λεπτομεριες και τοτε οι βασεις ηταν πολυ υψυλες σε ολες τις σχολες, πχ ατομα με 14 μενανε εκτος, βεβαια εδωσες εσυ δεν ξερω πως ακριβως ηταν τα πραγματα.