Μου τη σπάει

Κανουν κακο στο περιβαλλον… Και ολες αυτες οι ταμπλετες …

Οκ,τοτε μην γκρινιάζεις για σπυριά μετά…:lol: :stuck_out_tongue:

Αυτο μου την δινει … Οτι δεν μπορουμε να κανουμε και τιποτα με δαυτα …

Εννοείται ότι εσείς φταίτε για αυτή την κατάντια, αφου κάθε χρόνο τους ψηφίζετε για να σας εκπροσωπούν. Ονειρεύομαι εκείνη την ημέρα που θα ανοίξουν τις κάλπες για καταμέτρηση στις φοιτητικές εκλογές τα κομματόσκυλα και θα βαρεθούν να μετρούν λευκά. Μόνο τότε θα καταλάβουν πόσο αηδιασμένοι είναι οι φοιτητές με τις τακτικές τους. Ποια παραταξη προσπάθησε να εμποδίσει αυτό που έγινε χθες? Καμμία. Αυτό εσύ το λες δυσλειτουργία των παρατάξεων?

Από την άλλη οι κάτοικοι γύρω από το Παν/μιο περίμεναν να έρθουν τα ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ βέβαια επειδή ξέρουν ότι πρόκειται για πανεπσιτήμιο θα πρέπει να πάρουν την άδεια από το Υπουργείο Δημοσιας Τάξης ή από κάποιον ανώτερο τελος πάντων. Αυτοί βέβαια θα τους πουν να μην κάνουν καμμία επέμβαση ώστε να γίνουν όλα λίμπα, για να δει ο κόσμος τι ωραία λειτουργούν τα Δημόσια Πανεπιστήμια. Έτσι περιμένουν όλοι αυτοί των παρατάξεων να αποτρέψουν την ίδρυση μη Κρατικών Πανεπιστήμιων μετά? Λήθαργος, κάποιος να τους ξυπνήσει. Εγώ από το παράθυρο έβλεπα τις μολώτοφ να πέφτουν βροχή. Μετά άκουγα τον άλλον αφού έκαιγε την σημαία να λέει “Πάμε στο Πάντειο τώρα”. και τι έγινε? Ποιος τον εμπόδισε? Κανένας. Τίποτα. Εκτός αν και αυτό εμπίπτει στην ελευθερη διακίνηση ιδεών.

που εχω αλλο ενα μαθημα

@ Leper_Jesus

Κοιτα, εδω δεν ειναι το πιο καταλληλο μερος γι’αυτες τις συζητησεις.

Παρ’ολα αυτα θα απαντησω στα λεγομενα σου.

Οι πολιτικες πεποιθησεις καθε πολιτη ειναι καθαρα προσωπικη του υποθεση, δεν μπορουν να γινονται αντικειμενα εκμεταλευσης οποιας ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, και οτι αλλο κυκλοφορει. Δεν εχουν θεση στα πανεπιστημια, οπως δεν εχουν θεση και στον εργασιακο τομεα. Για παραδειγμα, αν δουλευες σε καποια εταιρια, η σε καποια υπηρεσια θα γουσταρες ο καθε γλυφτης κομματοπαραγοντας να σου αρπαζει τη θεση που ελειωσες για να παρεις εσυ??? Οχι φυσικα…(ξερω, καπως αστοχο παραδειγμα, αλλα τα πραγματα ετσι ειναι).

Γουσταρεις να βρισκεσαι σε καποια παραταξη??? Οργανωσου στα διαφορα οργανα της ιδιας της παραταξης, (νεολαια, τοπικες/νομαρχιακες οργανωσεις κ.ο.κ), και διοχέτευσε τις ιδεες/ανησυχίες σου μεσω αυτων.

Αν διαβασες καλα το σεντονι που εγραψα, η επιλογη μου να φυγω στο εξωτερικο ηταν ξεκαθαρη.

Ειμαι ηλεκτρονικος, και αυτο το γουσταρω απ’οταν ημουν 5 χρονων πιτσιρικι.
Δεν καταφερα να περασω στη σχολη που ηθελα στο πολυτεχνειο, και την εκανα για εξω.
Τοσο απλα…
Θα ηταν δηλαδη καλλυτερο να παω στην οποια αλλη σχολη περνουσα και να μαθαινα κατι που δεν ηθελα???
Αυτο σημαινει πως δεν εκατσα να παλεψω??? Πως δεν ειχα τα @@ να το παλεψω???
Η μηπως η ψυχη της μανας μου δεν αξιζε τον κοπο για να κανω οτι καλλυτερο για τον εαυτο μου???
Και δεν λεω πως ειμαι ουτε πλουσιος, ουτε ευκαταστατος…
Η μουναρα μου επηξε στα KFC και τα McDonalds που δουλευα part time για να βγαζω κανα ψιλο…

Εισαι εντελως ακυρος εδω…

Α …οκ… τα πανεπιστημια δεν ειναι μονο χωρος μαθησης…

Νταξ…οκ…πασο εδω…

Ελευθερη διακινηση ιδεων γινεται και στις καφετεριες με το φραπογαλο στο χερι…Δεν ειδα ομως να τα σπανε στις καφετερειες για μην ψηφισουν πρυτανεις…
Ζουμε σε μια ελευθερη κοινωνια οπου ο καθε ενας μπορει να διακινει τις ιδεες του οπου και οπως θελει…

Ερευνα χωρις χρηματοδοτηση δεν γινεται, και η χρηματοδοτηση γινεται σε συγκεκριμενους (αναλογα με το ποιος ειναι κυβερνηση) καθηγητες ετσι???

Τουλαχιστον εγω ειχα την ευκαιρια να συμμετεχω σε ερευνα για λογαριασμο της Sony Ericsson, και οσο για τη μαθηση, εμαθα στα μισα χρονια αυτα που ενας φοιτητης στο αντιστοιχο τμημα του ελληνικου πολυτεχνειου θα διδασκοταν…

2-3 πραγματάκια γιατί είμαστε τελείως οφφ-τόπικ, αν υπάρχει σχετικό θέμα ας μεταφερθούμε εκεί.

Συμφωνώ με Κρισπ για τη στάση των σχημάτων της ΕΑΑΚ να σπάνε τις εκλογές απλά γιατί η διάταξη αυτή είναι στον αντιδραστικό αυτό νόμο.

Συμφωνώ επίσης ότι με τις παρατάξεις κάτι πρέπει να γίνει. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο με το πώς λειτουργούν μέσα στο πανεπιστήμιο, και μιλάω ΚΑΙ για τα σχήματα, όχι μόνο για ΔΑΠΑΣΠΚΣ, την οποία ΠΚΣ κάποιος την αποκάλεσε “μικρή”. Τι μικρή, το ΚΚΕ έχει από πίσω της. Τέλος πάντων. Κατάργηση των παρατάξεων σαφώς και είναι κάτι τραβηγμένο να το ζητάμε και δεν είμαι και σίγουρη για το αν είναι προς όφελός μας διότι η καθηγητική αυθαιρεσία δίνει και παίρνει. Και αυτός είναι ένας μόνο λόγος. Αλλά οι παρατάξεις στα ΑΕΙ-ΤΕΙ χρειάζονται επειγόντως εξυγίανση. Δε γίνεται, είναι αδιανόητο, στο όνομα της ελευθερίας των φοιτητών και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους, να φτάνεις στο τέλος να τα καταστρατηγείς εσύ ο ίδιος, κρυμμένος πίσω από μια ξύλινη επαναλαμβανόμενη παπαρολογία. Οι λόγοι αυτοί με ώθησαν να βγω από το σχήμα, καθώς ΚΑΙ πελατειακές σχέσεις με τους καθηγητές, που μάλιστα ανακοινώνονταν και με καμάρι, “πήγα στο γραφείο του και μου έδωσε τα θέματα”.

Αυτά.

Δε υπάρχει η σημερινή μέρα…απλά δεν υπάρχει…:!:

Που έχω αργό Internet και δεν μπορώ να συμμετάσχω περισσότερο στο forum:x

Επίσης μου τη σπάει αυτη η ριμαδα η ζέστη!!!Βραζω…

Elusive μια χαρά τα λες, συμφωνώ απόλυτα.

Είχα την ευκαιρία να πάω έξω για σπουδές, αλλά τη κλώτσησα την ευκαιρία. Είμαι 2 έτος στο ΕΚΠΑ, και πλέον το έχω μετανιώσει που δεν έφυγα. Και μια και που λέμε για αλλαγές και για ιδέες. Που ακριβώς? Στη Μύκονο, στη Σαντορίνη ή όταν ο άλλος σε πρήζει καθημερινά για να πουλήσει ένα φύλο του Ριζοσπάστη? Θες δημόσια παιδία, ε σεβάτου πρώτα αυτό που έχεις γαμώτο. Αφίσες παντού, συνθήματα στους τοίχους, μπουρδέλο κοινώς. Εύγε. Για μικρότερες παρατάξεις δε γνωρίζω, στη σχολή μου είναι ανύπαρκτες. Όπως είπα είμαι 2 έτος, και δεν έχω πατήσει πόδι στις εκλογές. Και δε σκοπεύω. Γιατί ακριβώς δε πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Ευτυχώς είμαι σε καλύτερη μοίρα από άλλες σχολές, ούτε επεισόδια γίνονται και γενικώς οι σχέσεις μεταξύ των μελών των παρατάξεων είναι πολύ καλές.

Ας μεταφερθούν τα ποστ στο σχετικό θρεντ καλύτερα.

1. Καλό είναι λοιπόν αφού δεν έχεις προσωπική εμπειρία να μην είσαι τόσο απόλυτος. Και να κρίνεις το τί λέει κάποιος ανάλογα με το ποιος είναι αυτός. Το ότι είναι συγγενής ή φίλος δεν σημαίνει ότι έχει αυτόματα δίκιο.

2. Μπράβο. Μάθε λοιπόν ότι οι περισότεροι από αυτούς που κάνουν τις καταλήψεις και απεργίες στην Ελλάδα είναι και αυτοί που ζητάνε ένα πανεπιστήμιο πλήρως αξιοκρατικό. Και όταν λέμε αξιοκρατικό εννοούμε ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ απαλλαγμένο από ταξικούς φραγμούς.

3. Σίγουρα δεν υπάρχουν. Εκεί τις συνειδήσεις τις επηρεάζουν τα προγράμματα σπιουδών που είναι πλήρως υποταγμένα στους κανόνες της αγοράς.

4. Δεν βλέπω πραγματικά πού υπάρχει πρόβλημα με τους “αιώνιους” φοιτητές. Μετά το 6ο έτος ούτε πάσο παίρνουν, ούτε δωρεάν βιβλία, ούτε πολυπατάνε οι περισσότεροι στις σχολές οπότε δεν έχουν κανένα κόστος.

5. Κι αυτό είναι καλό? Τα boards από ποιους αποτελούνται? Προφανώς και από ιδιώτες, οι οποίοι καμιά δουλειά δεν έχουν να μπλέκονται στις ακαδημαϊκες δραστηριότητες. Ο καθηγητής πρέπει να αξιολογείται (και αυτό ήδη γίνεται) από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Αν αυτή είναι διεφθαρμένη ας την αλλάξουμε. Όχι όμως να φέρουμε εταιρείες να αξιολογούν. Διότι ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας δεν εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς? :wink:

6. Η λύση είναι μια: Ελεύθερη πρόσβαση στις σχολές.

7. Αν δεν είχε λεφτά ο μπαμπάς σου @@ θα διάλεγες. :wink:

8. Τέλειωσα την ΑΣΟΕΕ στα 5 χρόνια άνετα κι ενώ συμμετείχα παράλληλα σε κινητοιποήσεις, καταλήψεις κι απεργίες. Αναρχικοί στη σχολή μου (πληροφορική) τελείωσαν στα 4 έτη από τους πρώτους σε μ.ο.

9. Προφανώς κάνεις πλάκα. Η ξαδέρφη μου στην Αγγλία έμενε με άλλα 3 άτομα και έδινε 450 ευρώ το μήνα νοίκι αρκετά μακριά από το κέντρο του Λονδίνου μάλιστα. Μη λέμε κ ό,τι νάναι.

10. Τέλεια. Αυτό θέλουμε και εμείς εδώ πέρα. Να παρέχονται όλα τα απαιτούμενα συγγράμματα δωρεάν. Με τη διαφορά οι διαλέξεις των καθηγητών και να δίνονται στο net αλλά και τυπωμένες. Όχι να χαλάμε 100 ευρώ/εξεταστική για φωτοτυπίες.

11. Το να κλείσουν ασχολίαστο. Το να αλλάξουν, ναι, κανείς δε διαφωνεί. Προς ποια κατεύθυνση είναι το θέμα.

12. Πραγματικά αν νομίζεις ότι τα πργράμματα σπουδών στις περισσότερες σχολές της Ελλάδας είναι υποδεέστερα αυτών του εξωτερικού κάνει τεράστιο λάθος. Η ίδρυση ιδιωτικών (ο όρος μη-κρατικά με κανει και γελάω) πανεπιστημίων έχει ένα και μόνο σκοπό. Την υποβάθμιση των πτυχίων.

ΥΓ. Σόρυ αν σε κούρασα αλλά έπρεπε να απαντήσω.

ΥΓ 2. Σε επόμενο ποστ σου λες ότι έκανες έρευνα για την Sony Ericsson. Νομίζω ότι η έρευνα στα πανεπιστήμια πρέπει να είναι επωφελής για το σύνολο της κοινωνίας. Εκτός αν η έρευνα αφορούσε τη συμμετοχή της Ericsson στις υποκλοπές ή το πόσο καρκινογόνες είναι οι ακτινοβολίες από τις κεραίες της, νομίζω ότι ο μόνος που επωφελήθηκε από την έρευνα αυτή ήταν η ίδια η Ericsson. Ελπίζω να πληρώθηκες τουλάχιστον, αλλιώς σε πιάσανε κορόιδο. Θεωρώ παρασάγγας ανώτερη την έρευνα που έκανα εγώ σχετικά με το επίπεδο γνώσεων Μαθηματικών που έχουν τα παιδιά στην Α’ Γυμνασίου, στα πλαίσια της Διδακτικής.

1. Απολυτος δεν ειμαι, απλα εκφραζω τη γνωμη μου μεσω οσων εχω γνωρισει.

2. Ετσι οπως τα εχω καταλαβει τα πραγματα μολλον τα παρουσιαζεις ως ιδανικα. Εγω γιατι βλεπω μειοψηφιες να κλεινουν σχολες και να καινε εργαστηρια στο βωμο ολων αυτων οσων υπερασπιζονται.

3. Καλυτερα να ειμαι προετοιμασμενος για το τι θα συναντησω εξω στην αγορα (εργασιας) παρα να μπουκωννωμαι με καθε ειδους ιδεολογιες.

4. Δεν κατηγορω τους αιωνιους φοιτητες…Κατηγορω ολους οσους εμποδιζουν αυτους που θελουν να τελειωσουν εστω και 2 ωρες νωριτερα και να παρουν το χαρτι τους.

5. Τα boards αποτελουνται απο ανεξαρτητες αρχες (οχι φυσικα σαν της ελλαδας) που σκοπο εχουν καθαρα την αξιολογηση και μονο αυτη.

6. Η λύση είναι μια: Ελεύθερη πρόσβαση στις σχολές. Verbatim

7. Απιστευτα ατυχες και αστοχο το σχολιο σου.
    Συνταξιουχοι και οι 2 φιλε μου…Η μουναρα μου επηξε να δουλευω στα KFC και τα McDonalds για να ζω σωστα.

8. Μπραβο. Χαιρομαι.

9. Δεν κανω πλακα καθολου. Το κοστος ζωης ειναι πανω κατω το ιδιο. Οκ, μπορει να συζεις με 3-4 ατομα στο flat αλλα φως,νερο και φυσικο αεριο ειναι μεσα στο νοικι.

10. Το να κλείσουν ηταν οντως ατυχες σχολιο. Το να αλλάξουν, ναι, κανείς δε διαφωνεί.

11. Δεν το νομιζω, απλα πιστευω στην ποικιλια θεματων/ειδηκοτητων.
    Η ίδρυση μη κρατικων πανεπιστημίων έχει ένα και μόνο σκοπό. Το κερδος.

ΥΓ 2. Στην ερευνα για τη SonyEricsson δεν πληρωθηκα, ειχα ομως τη δυνατοτητα για internship στα εργαστηρια της. Η ερευνα γενικοτερα γινεται για οποιον τη χρηματοδοτει, ειτε ειναι το κρατος, ειτε ο στρατος, ειτε η καθε Sony Ericsson.,

(εντιτ : το ξεσκισαμε το οφτοπικ, παρακαλουνται οι μοντς αν υπαρχει αναλογο τοπικ αλλου να μεταφερουν τα σχολια)

(sorry που συνεχίζω κι εγώ το offtopic)

Λίγα πράγματα μόνο. Κάποιος με ρώτησε γιατί συνεχίζω να ψηφίζω και να είμαι σε παράταξη. ΔΕΝ ψηφίζω και έκανα αντιεκλογική παρέμβαση. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μάθετε ότι υπάρχει και κάτι διαφορετικό από αριστερά και δεξιά, και ότι παράταξη/σχήμα/πολτική ομαδα δε σημαίνει κατ’ ανάγκη ψηφοθηρία. Μαζί σου, μακάρι να ανοίξουν τις κάλπες και να τα δουν όλα άκυρα.Τότε, ναι, θα βελτιιόνωνταν τα πράγματα.

@elusive cure.

Επιμένεις ξανά, να διοχετεύσω τις πολτικές μου ιδέες έξω από το πανεπιστήμιο. Και εγώ επαναμβάνω ότι ό κύριος ρόλος του πανεπιστημίου συνταγματικά είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Και το επιχείρημα που έφερες με την καφετέρια ήταν τελείως off. Δεν είπα πουθενά να τα σπάσουμε στα πανεπιστήμια επειδή διακινούνται πολτικές ιδέες. Αυτό που είπα είναι ότι ΔΕΝ είναι μόνο χώρος μάθησης όπως εσύ τόνισες επανειλημένα σε 2 post.

Anyway, η κουβέντα μάλλον δε βγάζει πουθενά. Απλώς ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι όλες οι πολιτκές παρατάξεις ίδιες, και ότι δεν είναι καλό να γενικεύουμε. Και γενικώς να μην τα βλέπουμε όλα μαύρο- άσπρο.

μου τη σπανε αυτε οι κουβεντες! :slight_smile:

Που δε μπορώ να συγκενρτωθώ να διαβάσω.

…τα ναύλα για Σκόπελο που έχουν φτάσει στα ύψη. :frowning:

Δεν είχα καμιά αμφιβολία. :slight_smile:

κακία

Και λεω να εξορμησω στο νησι τον Αυγουστο για νεες περιπετειες :confused:

Μου τη σπαει, που τα τελευταια χρονια, η απο πανω λεξη εχει γινει πορνη.