Μου τη σπάει

Λάθος. Από τα ελληνικά σχολικά βιβλία δε μαθαίνεις!

Σωστο. Απο τα σχολικα βιβλια δεν μαθαινεις. Μαθαινεις οτι θελει το κρατος να μαθεις.

Για αυτο δεν μενω σε αυτα.

Όντως!!! Είχε γίνει και θέμα φέτος, αλλά δε μπόρεσα να το παρακολουθήσω…

Πάντως, στην ιστορία δε μαθαίνεις γιατί μέσα σε μια σελίδα έχει 200 πληροφορίες. Και οι απλές πληροφορίες δεν είναι η ιστορία. Προσωπικά, δε μου μένει τίποτα από αυτά. Στο εξωτερικό είναι αλλιώς… [-X και είναι φοβερό πως εδώ σιχαίνομαι την ιστορία(παρά το γεγονός ότι η καθηγήτρια είναι απίστευτη, δεν ευθύνεται αυτή), ενώ εκεί μου φαινόταν ένα απ’τα πιο ενδιαφέροντα μαθήματα…

Ακριβως…

Οσο για τη συγκριση θεωρητικης με τεχνολογικη/θετικη κατυεθυνση νομιζω δεν υπαρχει καν… Ο μαθηματικος ειναι αυτος που σκιζεται στον πινακα, σε αντιθεση με τον φιλολογο οπου αραζει στην εδρα και λεει 10 μαλακιες…:stuck_out_tongue:

Οι περισσότεροι έτσι είναι, και βοηθάει σ’αυτό το μπλα-μπλα της υπόθεσης. Είναι ελεεινό. Η δική μας μόνο χασμουριέται. Επειδή όμως έχω πολύ καλό φιλόλογο στην οικογένεια δε μπορώ να πω ότι συμφωνώ μαζί σου γιατί αδικείται! :stuck_out_tongue: Δε το λέω επειδή είανι στην οικογένεια, το λένε όλοι! :lol: :roll:
Υπάρχουν πάντως και μαθηματικο-φυσικοί που ξύνονται… είναι γενικό φαινόμενο στην Ελλάδα. Δυστυχώς.

Υπαρχουν μερικα εξαιρετικα βιβλια ιστοριας, ευαναγνωστα και με πολυ ενδιαφερον. Ο Eric Durschmied ή καπως ετσι τελος παντων εχει γραψει καποια. Εχει βεβαια τις ανακριβειες του, αλλα ειναι πολυ ενδιαφεροντα τα οσα λεει. Ενα αλλο ωραιο ειναι “τα μεγαλα ρεπορταζ” του John Carey. Απο ελληνικα, πολυ ενδιαφεροντες βρηκα και τους δυο τομους του Καμπουρακη, “μια σταγονα ιστορια”.

Εμεις στην τριτη λυκειου ειχαμε τον καλυτερο φιλολογο που εχω συναντησει στη ζωη μου ο οποιος εκανε το μαθημα με τετοιον τροπο που με εκανε ν’αγαπησω την ιστορια και ταυτοχρονα να μαθω πραγματα τα οποια δεν θα μαθαινα αλλιως. Το βιβλιο ηταν απλως ενας οδηγος κι ενας μπουσουλας ταυτοχρονα, αφου επρεπε να καλυφθει η υλη μιας και διναμε πανελληνιες και Ιστορια εμεις. Αλλα κατα τ’αλλα, τα ελληνικα βιβλια ειναι γεματα ηλιθιοτητες. Οι Αγγλοι, οι Γαλλοι, οι Κουρδοι, οι Ζουλου, ολοι ηταν φιλελληνες. Ολοι μας αγαπουσαν. Οι αλλοι εσφαζαν, εμεις μεταλαμπαδευαμε τον πολιτισμο μας στους αγριους. Διαφορες τετοιες βλακειες. Ειμαι σιγουρος οτι αν ο Κεραμμυδας ελεγε οτι η ομαδα-Ε αποτελουνταν απο Χριστιανους, θα την εβαζαν κι αυτην στα σχολικα βιβλια. Αλλα αυτα δεν ειναι τιποτα. Οι Τουρκοι μαθαινουν οτι ο Ομηρος ηταν Ομερ, ο Ηρακλης Γιρακλες, οτι οι Ιωνες ηταν προγονοι τους, οτι οι πρωιμοι Τουρκοι εφτιαξαν τον πολιτισμο στην Μικρα Ασια τον οποιο οικειοποιηθηκαμε αφου δανειστηκαμε εμεις και λοιπα και λοιπα.

Καλα, δεν τα ισωπεδωνω και ολα… Παντως μονο η θεωρητικη ειναι η μονη επιστημη(ο θεος να την κανει:p ) οπου εχουν τη λεξη “ανωμαλο”:stuck_out_tongue: :smiley:

Στη Γ’ Λυκειου ειχα την καλυτερη φιλολογο που ειχα ποτε μου… Μακαρι να την ειχα και σε προηγουμενες ταξεις… Η γυναικα ειναι ανοιχτομυαλη οσο δεν παει, μας εκανε πραγματα εκτος βιβλιου, μας ελεγε για τα κρυφα σχολεια κλπ, την ειχα πετυχει και σε μια-δυο φοιτητικες πορειες και το καλυτερο απ’ολα ειναι ΜΕΤΑΛΛΟ!!!

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ:respect:

Βασικα ο μαθηματικος χρησημοποιει αποδειξεις, ενω οι φιλολογοι την πειθω… Μια μαθηματικη αποδειξη σου δειχει κατι που δε μπορεις να ειχεις τη παραμικρη αμφιβολια γι’αυτο (αφου εχει αποδειχθει…), και εκει ακριβως στοχευουν και τα μαθηματικα, στο αναμφισβητητο, ενω καποιον που προσπαθει να σε πεισει για κατι με επιχειρήματα, μπορεις ευκολα να θεσεις εσυ καποια αλλα και να τον διαψευσεις…
Δεν ξερω αν το εθεσα σωστα…

Τα μαθηματικά έχουν κάποιες απλές αρχές, δόγματα τα οποία αφού παραδέχονται όλοι αυθαίρετα ότι είναι σωστά, μετά με βάση αυτές τις αρχές μπορούμε να αποδείξουμε κάτι. Παραδείγματως χάρη, μία βασική αρχή είναι ότι 0=0 , όσο αυτονόητο και αν φαίνεται αυτό. Με άλλα λόγια, οι μαθηματικοί καταλαβαίνουν ότι κάθε αλήθεια είναι σχετική και εξαρτάται από τις αρχές που επιλέγεις ως δεδομένα…
Αυτό δεν το καταλαβαίνουν πολλοί της θεωρητικής, και γι’ αυτό έχουν πολλές φορές έναν απόλυτο και παράλογο τρόπο σκέψης… Και γι’ αυτό είναι κολλημένοι πολλοί φιλόλογοι. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις!

Ετσι ακριβως. Γι’αυτο και 1+1=2 στην γνωστη μας Αλγεβρα ενω 1+1=0 στην Μπουλιανη. Με βαση τις παραδοχες που κανουμε, εξελισσουμε την θεωρια μας.

Μου την σπάει που σε ανυποψίαστο χρόνο χαράμισα το 666ο μήνυμά μου… Γαμώτο και όταν είχα πρωτομπει στο foroum σκεφτόμουν ιδέες για το τι να γράψω όταν ερχόταν η ώρα!!#-o :stuck_out_tongue:

Φιλόλογος εδώ…για ιδαίτερα pm…Έρχονται και πανελλήνιες οπότε όλο και κάποιος θα χρειάζεται ιδιαίτερα και εγώ χρειάζομαι λεφτά για τις συναυλίες…Κάνω και καλές τιμές :smiley:

Μπροεισ να μπεις με καινουριο account! #-o :lol:

ή απλά να περιμένω το 1666!!! :stuck_out_tongue:

Μάνο, σε ποια σχολή είσαι στο ΕΜΠ;

Και αν δεν υπήρχαν οι Μηχανολόγοι, δε θα είχε νόημα η ύπαρξη των μαθηματικών, γιατί θα ήταν ιδέες και αποδείξεις που δε θα μπορούσαν να βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο!!!:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Ψώνιααααααααα!!! :lol:

Karvou, ο Manos είναι ναυαγός / υπομηχανολόγος :lol: :lol3: . Ξεκίνα το δούλεμα :lol: \:D/ :smiley: