Εκλογές 2012

O Πανούσης είναι όπως πάντα αστείος ακόμα και αν κανείς δεν συμφωνεί μαζί του πολιτικά. Το να επικαλούνται όμως έναν καραγκιόζη σαν τον Τζαβέλλα νέοι άνθρωποι εδώ μέσα είναι άκρως απογοητευτικό! Ο Τζαβέλλας ήταν ένα τομάρι που έκανε καριέρα στην πορώτη δεκαετία της μεταπολίτευσης, κεφαλαιοποιώντας την νομιμοποίηση του ΚΚΕ με το να πουλάει κασέτες με αντάρτικα και να ονομάζει τον χώρο που εμφανιζόταν “αντάρτικο λημέρι”. Θυμάμαι να κοροϊδέυω τους κνίτες στο σχολείο για αυτόν και ακόμα και εκείνοι να ζορίζονται να τον υπερασπιστούν…

Με τον “κυρ-Παντελή” πιθανότατα δεν θα πήγαινα για μπύρες! Δεν θα του άρεσαν και εκείνου τα ακούσματα μου, θα του έπεφτα ίσως λίγο αλητάκος και πολύ κοσμοπολίτης για τα γούστα του. Αλλά, εγώ από μέρους μου αναγνωρίζω απόλυτα την σημασία της ύπαρξης “νοικοκυραίων” σε μία οικονομία/κοινωνία. Είναι οι άνθρωποι που με τις διαχρονικές “συντηρητικές” αξίες της σκληρής δουλειάς, της αποταμίευσης, της έννοιας για την επόμενη γενιά, παράγουν πλούτο και χτίζουν υγιείς οικονομίες και κοινωνίες.
Σίγουρα προτιμώ να συνυπάρξω με τον “κυρ-Παντελή” σε μία κοινωνία παρά με αυτούς που θεωρούν δικαίωμα τους μία θέση καλοπληρωμένης αργομισθίας στο δημόσιο, μεγάλη ζωή με δανεικά (και μετά θα κλαίνε και θα ψάχνουν προστασία σε νόμους για “υπερχρεωμένους” κλπ.

Πάει και ανάποδα: Στον συριζα ξεκίνησαν διεργασίες μετά την κακή επίδοση στις εκλογές του 2009, η κόντρα Τσιπραίων-Κουβελικών εξελισσόταν ανεξάρτητα από το τι έκανε το πασοκ ως κυβέρνηση και χρονικά συνέπεσε η απόσχιση των κουβελικών με το μνημόνιο κλπ.

Το είχες διαβάσει ένα ποστ μου πάντως που έγραφα πως “έχεσαν οι νεοφιλελεύθεροι και βγήκε ο Τζήμερος”; Συνεχίζει να ισχύει, το παληκάρι είναι αδιάβαστο.

Εδώ συμφωνίτε με τον Τζήμερο και τους Γερμανούς που έχουν το -μαρξιστικό- φετίχ της παραγωγής.
Εγώ πάλι λέω, laissez faire και εδώ: Aν γίνει το Ελληνικό μία Disneyland με καζίνα και πίστα F1 δεν βλέπω κανένα εργοστάσιο ούτε καμία πρωτογενή παραγωγή, αλλά βλέπω χοντρά λεφτά να βγαίνουν.
Και αν φτιάξουμε ένα αξιόπιστο κανονιστικό πλαίσιο και καταργήσουμε όλους τους φόρους, δεν βλέπω γιατί να μην αποκτήσουμε ξανά χρηματιστήριο που να μην είναι φούσκα αλλά να κάνει την δουλειά του και να προσελκύει εταιρείες και επενδυτές από όλο τον κόσμο. Πάλι χωρίς κανένα εργοστάσιο στη μέση…

Το που “πρέπει” να βασίζεται η οικονομία είναι δουλειά της αγοράς να το κρίνει και μόνο!

Xωρίς να εύχομαι να γίνει η χώρα Βουλγαρία:

GDP/Capita (PPP)
Bulgaria $13,500
Venezuela $12,400

Kαι ατό με την Βενεζουέλα να έχει πετρέλαια, εμείς ακόμα ΘΑ τα βρούμε… :roll:

Ο απολαυστικός διάλογος Μαίλη-νεοναζί στο 48’

Ε όχι! Αυτή η “ελεύθερη” αγορά καταστρέφει ανθρώπους και χώρες!

Το που πρέπει να βασίζεται η οικονομία μιας χώρας, πρέπει να είναι απόφαση ΜΟΝΟ του λαού της και της νόμιμης πολιτικής εξουσίας της που θα εκφράζει την απόλυτη πλειοψηφία του λαού, και πάντα προς το συμφέρον του λαού.
Δεν χρειαζόμαστε ούτε ντίσνειλαντ, ούτε φόρμουλα 1, για να βγάζουν λεφτά κάποιοι λίγοι. Ούτε χρηματιστήριο χρειαζόμαστε… αυτά αποτελούν τα παράσιτα της παγκόσμιας οικονομίας και θα έπρεπε να επιδιώκουμε την καθολική κατάργησή τους.
Δηλαδή Mule, σου φαίνεται φυσιολογικό και υγιές π.χ. να καθορίζονται οι τιμές ενός προϊόντος (είτε είναι πετρέλαιο, είτε είναι τρόφιμο) από τους αεριτζίδες των χρηματιστηρίων; Γιατί όχι με την εξής απλή μαθηματική έκφραση… “τιμή προϊόντος = κόστος παραγωγής + [U]λογικό[/U] κέρδος”;
Προφανώς επειδή έτσι δεν θα γινόντουσαν δισεκατομυριούχοι κάποιοι, και δεν θα έβγαζαν κέρδη τα υπόλοιπα λαμόγια-αεριτζίδες που ζουν παρασιτικά εις βάρος των οικονομιών ολόκληρων χωρών.

Αρα αν καταλαβα καλα απλα προτεινεις απλη αναλογικη. Ετσι η απολυτη πλειοψηφια του λαου θα επιλεγει την πολιτικη ηγεσια που θα τον αντιπροσωπευει.

Οταν πολυς κοσμος απο το land of the free κατεβαινει νοτια στο εμπαρκο τους για να νοσηλευτει ,το συστημα της ελευθερης αγορας καπου χανει

Οχι πρεπει να εφαρμοσουμε αυτο που προτεινει η ΡΟΖΑ(μια απο τις συνιστωσες του ΣΥΡΙΖΑ για οποιους αδαης δεξιους δεν το γνωριζουν) Δωρεαν υγεια για οσους ειναι στην Ελλαδα. Τοτε θα ερχονται απο το land of the free εδω να θεραπευτουν :slight_smile:

Περα απο την πλακα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο που λες. Ξερω παντως οτι ο ξαδερφος μου στη Βοστωνη με το που πηρε το πτυχιο του πολ. Μηχανικου επιασε δουλεια χωρις να δυσκολευτει με 3000 δολλαρια τον μηνα και εχει την δυνατοτητα να ασφαλιστει σε οποια εταιρια επιθυμει που του παρεχει υψηλοτατες υπηρεσιες.

Τράβα κι εσύ μαζί του τότε και στέλνε μας καρτποστάλ :!:

[SPOILER]Kατ αρχην δεν ειναι η πρωτη φορα που υπαρχει σχετικη ειρηνη στην Ευρωπη. Το 19ο αιωνα, που δεν υπηρχαν καν τετοιου ειδους συμμαχιες, ειδικα στο πρωτο μισο του, οι μεγαλες δυναμεις τους Ευρωπαικου υποσυστηματος ΄καθισαν πολυ ησυχα΄, αναφερομαι κυριως για τις δυναμεις που ηταν προκατοχοι του σημερινου πυρηνα της Ευρωπης. Δεν εγιναν παρα 3 με 4, πολεμοι δεν θυμαμαι ακριβως, στις παρυφες της Ευρωπης οπως ο Κριμαικος μεταξυ Ρωσιας Οθωμανικης Αυτ. και σιγουρα καποιοι εθνικοαπελευθερωτικου τυπου, που ετσι κι αλλιως, μοιραια σημερα δεν ειναι πολυ πιθανο να υπαρξουν, αλλωστε ειναι φυσιολογικο να υπαρχει μεγαλη περιοδος σταθεροτητας οταν εχουν κλεισει τα μετωπα. Και αυτο δεν βασιζεται σε καμμια περιπτωση στην ΕΕ, που αν εχω καταλαβει καλα, εκτος απο τα προφανη, ειχε σαν σκοπο να δημιουργησει σχεσεις εξαρτησης και οικονομικης συνεργασιας μεταξυ των μεγαλων δυναμεων, ετσι ωστε να μην χρειαστει να ανταγωνιστουν σε ισχυ. Κατι που προς το παρον οντως δεν εχει χρειαστει να γινει γιατι, ειτε γιατι προσπαθουν οι Μεγαλες Δυναμεις να πεισθουν για το ιδεαλιστικο της πολιτικης ενωσης μεχρι να ερθουν προ τετελεσμενων (ποιος μπορει να προβλεψε το μελλον, ακομα και οταν η σημερινη κριση αναδεικνυει ανταγωνισμους εθνικων συμφεροντων), ειτε επειδη η λανθανουσα ισχυς των κρατων δεν εχει προλαβει να εκφραστει σε ικανη στρατιωτικη ισχυ προκειμενου το κοστος ενος πολεμου να μπορει να αναδειξει εναν σαφεστατο ηγεμονα.
Αν μη τι αλλο η ΕΕ εχει συμβαλλει σε μεγαλο βαθμο στο περιβαλλον ειρηνης (οσο αφορα το επιπεδο ασκησης στρατιωτικης ισχυος) που απολαμβανουμε σημερα, αλλα θελω να πω πως αντιστοιχο περιβαλλον ισορροπιας εχει συμβει και στο παρελθον οπου τα κρατη δεν ηταν και τοσο ΄ωριμα΄ για κατι τετοιο. Και σε τελικη αναλυση να θυμισω και το πιο χοτ βιβλιο προ Α΄ π.π. ηταν το Great Illusion του Νορμαν Εηντζελ που προεβλεπε πως το εμποριο και οι στενες οικονομικες σχεσεις θα αντικαταστησουν τον πολεμο, κατι που διαψευστηκε οχι μονο μια αλλα 2 φορες με καταστροφικοτατους πολεμους στον Ευρωπαικο χωρο[/SPOILER]

ισως ολα αυτα επρεπε να στα στειλω σε πμ, μιας και ειναι οφφ τοπικ, αλλα νομιζω ατομα οπως ο φλουνταηζντ η ο μιουλ θα ηθελαν να τα σχολιασουν…

αν ειναι μεταφερτε το καπου αλλου

Δεν νομιζω οτι ο ξαδερφος σου αποτελει πλειοψηφια.O tom morello τελειωσε harvard καυ δουλευε στο LA san male stripper :roll: .Παρολαυτα η αμερικη ειναι η δυτικη χωρα με τις μεγαλυτερες ανισοτητες.Αν το παμε παραδειγματικα η κολλητη μου συνοδευε γρουπ αμερικανων φοιτητων στη μυτιλη με ενα προγραμμα και μια φοιτητρια επαθε σοκ οτι για ακτινογραφιες και κατι αλλα ψηλα στο νοσοκομειο πληρωσε 20 ευρω τη στιγμη που στην αμερικη θα εδινε 500-600 δολαρια.Δεν τυχαιο νομιζω που στη πιο φιλελευθερη χωρα του κοσμου υπαρχουν οι μεγαλυτερες ανισοτητες αλλα και σοβαρη οικονομικη κριση.Φοβουνται το σοσιαλισμο σαν να ειναι ο διαβολος.Ο ρουσβελτ τη στιγμη που ο κοσμος πεθαινε της πεινας εβαζε να καινε το στοκ απο τα σπαρτα.Δεν μπορω να δω τον ελευθερο καπιταλισμο σαν ανθρωπιστικο συστημα,αδυνατω.Τπτ ομως δεν ειναι ασπρο μαυρο και δεν μπορω ουτε και να υπερασπιστω το κουμμουνισμο καθως τον εχω μαθει μονο απο εκλαικευμενα αρθρα(ειχα προσπαθισει να διαβασω εναν τομο το κεφαλαιο του Μαρξ και το παρατησα στις 80 σελιδες).Παρολαυτα βλεπω πως η Κουβα σε σχεση με την ιστορια της και την τοποθεσια της τα εχει καταφερει μεσα σε γενικα πλαισια

Δηλαδη πιστευεις οτι το βιοτικο επιπεδο στην Κουβα ειναι καλυτερο απο οτι στην Αμερικη;

Στο συνολο του λαου ναι ,ετσι πιστευω.Σιγουρα ξερω πως εχει το καλυτερο βοιοτικο επιπεδο απο ολη την λαιτινικη αμερικη και ισως το καλυτερο συστημα σημοσιας υγειας στο κοσμο,και να υπολογιζουμε και τον πολεμο που της γινεται.Ο εργατης εκει που δουλευει στα εργοστασια πανακριβων πουρων εχει δικαιωμα δωρεαν να καπνιζει οσα θελει και στα διαλλειματα ερχεται ενας τυπος και τους διαβαζει ποιηματα :lol: πραγματα τελειως κουλα για τον καπιταλιστικο κοσμο.Αυτο που δεν εχεις στην κουβα ειναι το δικαιωμα οικονομικης(αρα για μας κοινωνικης) ανελιξης.Εκει ειναι που μπαινουν οι διαφωνιες.

Εξαρτάται για ποιον μιλάμε, για τον ξάδερφο σου σίγουρα όχι, για μερικές δεκάδες εκατομμύρια αμερικάνων σίγουρα ναι.

και επισης στην αμερικη δεν συζηταμε για μεγαλες ανισοτητες οσων δεν ειναι ασφαλισμενων αλλα κυριως μεταξυ ανθρωπων που ειναι

Κατά δική σου διαπίστωση η “αγορά” και τα αόρατα χέρια κατάφεραν να κάνουν τη δουλειά τους στην Αμερική του 19ου αιώνα (ω τι έκπληξη, στην αυγή του καπιταλισμού δηλαδή), άντε και στα πρώτα χρόνια του Ρίγκαν. Δηλαδή σχεδόν πουθενά.

Θα μου πεις ότι ποτέ δεν την άφησαν να κάνει τη δουλειά της και θα απαντήσω ότι όταν δε σε αφήνουν συστηματικά να κάνεις τη δουλειά τότε μάλλον δεν είσαι και ικανός να την κάνεις, γιατί μετά πρέπει να τρέχουν άλλοι να συμμαζεύουν το χάος που προκαλείς. Πώς έγινε με τον ελπιδοφόρο Γιαννάκη Παπαδόπουλο στον Ολυμπιακό που όποτε τον έβαζε μέσα, εκείνος έκανε μαλακίες και τρέχανε μετά οι αμυντικοί? Ε, ένα τέτοιο πράμα. Γι αυτό τον στείλαμε στην [U]ανατολική[/U] Γερμανία για να στρώσει. 8)

Δεν ξέρω αν ήταν τομάρι ο Τζαβέλλας στην προσωπική του ζωή, πάντως πολέμησε στην αντίσταση κατά των ναζί και βασανίστηκε επί χούντας. Έγινε γνωστός τραγουδώντας αντάρτικα τραγούδια και κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης έβγαλε στην ελεύθερη αγορά αυτό που ήξερε να κάνει καλύτερα. Όπως λέει κι ο Πανούσης, “Πληρώνομαι και ζητάω πολλά χρήματα για να κατεβάσω όσο το δυνατόν το ποσό της υπεραξίας που μου παίρνει ο εργοδότης”. Για ποιο λόγο να είναι κατακριτέο από έναν φιλελεύθερο αυτό το πράγμα;

Εκτός από τους πασόκους και τους νοικοκυραίους που περιγράφεις υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες ανθρώπων που μπορούν να χτίσουν υγιείς κοινωνίες. Και για να πηγαίνεις για μπύρες μαζί τους.

Aδαείς θαις να ποις.Σεινεχύστε.

Τι παραλογισμός θεέ μου

Δεν είναι παραλογισμός το μέτρο που προτείνει η ΡΟΖΑ; :-k

νομιζω οτι δωρεαν υγεια και δωρεαν παιδεια για ολους ειναι τα βασικοτερα στοιχεια που θα πρεπει να εχει μια κοινωνια ακομη κι αν ειναι φιλελευθερη…

εκτος κι αν θελουμε να γινουμε σαν την νεοφιλελευθερη αμερικη που αν δεν εχεις φραγκα πεθαινεις…

Απλα αν το κανεις ακομα και αυτο μπαινεις στα χωραφια του σοσιαλισμου,κατι που δεν θελουν οι υπερηφανοι αμερικανοι.