αυτο ελειπε ρε…
καθε ιδεολογια ειναι απολυτη και φασιστικη.Μαλλον ειναι συνεπης σε αυτα τα δυο τοτε.
αυτο ελειπε ρε…
καθε ιδεολογια ειναι απολυτη και φασιστικη.Μαλλον ειναι συνεπης σε αυτα τα δυο τοτε.
Έλα με τα ευαίσθητα συναισθήματά μας τώρα, επίσης ΦΤΑΝΕΙ με το κκε, κι εγώ τους αντιπαθώ απροκάλυπτα αλλά έχουν τις ιδεούλες τους, μ αυτές ζουν και πεθαίνουν και ΑΣ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΑΜΩ. Αν με ρωτάς ποιος είναι φασίστας, ο δεσμοφύλακας που την είδε άουσβιτς και μοιράζει διαταγές στο βίντεο που κυκλοφορεί/τραμπούκισε φίλη μου στο μετρό ή ο μουσάτος κνίτης που σου λέει ριζοσπάστη? ριζοσπάστη? στη σχολή, μάλλον χτες γεννήθηκες για να μη βλέπεις διαφορά.
Αν σου χουν ρίξει ξύλο τα κνατ πάω πάσο, αλλά και πάλι, τουλάχιστον δεν ξεχύνονται σε killing spree όποιων δεν τους κάθονται όμορφα στο μάτι, δηλαδή ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ.
όταν λες κάθε… και η ιδεολογία της αστικής δημοκρατίας; και αυτή φασιστική;
Μπορείς να κατηγορήσεις για πολλά το κκε, αλαζονεία, απομονωτισμό… αλλά όταν μιλάς περί φασισμού, δες ξανά τα βίντεο με τον μιχαλολιάκο.
Υπάρχουν και όρια στις συγκρίσεις!
Πάντως όσο αφορά την Χ.Α., μη πανικοβάλλεστε. Έχω μια προαίσθηση πως τέτοια ποσοστά δε θα τα πιάσει ποτέ ξανά στο μέλλον. Ας χαρεί αυτή την εφήμερη δόξα της, γιατί θα έρθουν πάλι οι μέρες που θα κυμαίνεται στα γνωστά ποσοστά του 1%…
Προσωπικά περισσότερο με προβληματίζει το ποσοστό της αποχής. Κόσμος που θα μπορούσε να είχε κάνει τη διαφορά απλά απείχε.
Κρατάμε την άνοδο της αριστεράς και την συντριπτική πτώση (σε σχέση με τις τελευταίες δεκαετίες) του δικομματισμού ως το θετικό γεγονός της ημέρας.
Και περιμένουμε να δούμε αν θα έχουμε μια απ’τα ίδια από αύριο, με τις συνεργασίες που θα κάνουν…
ellanor μακαρι να γινει αυτο που λες αλλα νομιζω οτι ειναι γενικο το φαινομενο.η αλλη στη γαλλια πηρε 19% και γενικα η ακροδεξια ανεβαινει στην ευρωπη με ραγδαιους ρυθμους.
Χωρίς να έχω εντρυφήσει στις θέσεις της Λεπέν, νομίζω ότι είναι πιο κοντά σε Καρατζαφέρη / Σαμαρά παρά στους χρυσαυγίτες.
midnight g η Λεπεν μπροστα στο μιχαλολιακο ειναι συντροφισα.
απο αποψε πιστευω ξεκινησαν να αυτο μουτζονονται οι ψηφοφοροι των ναζι.
ok παιδια ουτε εγω ξερω τις θεσεις της αλλα διαβαζα/εβλεπα να χαρακτηριζεται ως ακροδεξια.τωρα ποσο ακρα δεν ξερω:p
παντως εγω πιστευω πως ακομα καποιοι πιστευουν οτι θα πανε τα χρυσαυγουλα να τραμπουκισουν την τροικα.(απο αυτους που τους ψηφισαν προφανως,χωρις να εχουν ιδεα το τι ειναι).
Μεγαλεια ο Καιαδας…
το ιδιο πραμα με διαφορετικο περιεχομενο.
με ενοχλει η σταση αν καταλαβες και δε μιλαω για το περιεχομενο.
περιμενα κατι πιο ανοικτο απο αυτους
Μου αρέσει που στο ΚΚΕ θέτουν αυστηρότερες απαιτήσεις οι πολέμιοί του παρά οι οπαδοί του.
H ακροδεξιά υπάρχει στην Ευρώπη και μαζεύει κάποια ποσοστά από παλιά. Τώρα απλά το “νιώθουμε” και μεις στο πετσί μας. Και ο λόγος είναι απλός: ΠΑΝΤΑ σε περιόδους κοινωνικής/οικονομικής κρίσης, παρουσιάζεται άνοδος των άκρων.
Ωστόσο θέλω να πιστεύω πως η ιδέα του φασισμού εξακολουθεί να προκαλεί απέχθεια στην πλειοψηφία των Ευρωπαίων. Δε ζούμε στην δεκαετία του '30, όσο και αν υπάρχουν κοινά.
(θα έλεγε κανείς πως “φασίζουσες” είναι και κυβερνήσεις σαν αυτές που μας κυβερνάνε εδώ και χρόνια, μόνο που έχουν ένα κεντρώο/φιλελεύθερο πρόσωπο κλπ, δε θα διαφωνούσα από μία οπτική, ωστόσο εδώ αναφέρομαι στον καθαρόαιμο φασισμό προφανώς, τύπου Χ.Α…)
Αναρωτιέμαι. Οι ψηφοφόροι της Χ.Α. αποδέχονται τον χαρακτηρισμό “νεοναζί” για το κόμμα τους? Γιατί έχω την αίσθηση πως κάποιοι απ’αυτούς δε θα το αποδεχτούν - ακόμα και αν υφίσταται. Όπως είπα, ζούμε σε άλλους καιρούς σε σχέση με τη δεκαετία του '30, κατά τον ίδιο τρόπο που ορισμένοι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ αυτοαποκαλούνται απλά “πατριώτες”, το ίδιο μπορεί να κάνουν και οι χρυσαυγίτες. Να παίξουν με τις λέξεις εν ολίγοις.
Πολλά θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις των δεξιών και κεντρώων κομμάτων απέναντι στους χρυσαυγίτες, αν θα δείξουν διαθέσεις συνεργασίας μαζί τους κλπ. Δε θα με φόβιζαν τόσο τα αποτελέσματα της Χ.Α. μεμονωμένα, όσο ένας ενδεχόμενος συνασπισμός της με τα κόμματα της δεξιάς…
Μην πας μακριά.
Στις εκλογές της 26ης Ιανουαρίου του 1936 οι Βενιζελικοί και οι Αντι-Βενιζελικοί δεν μπόρεσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση, με αποτέλεσμα ο Γεώργιος Β΄ να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Στις 9 Μαρτίου ο βασιλιάς διόρισε υπουργό στρατιωτικών τον Ιωάννη Μεταξά. Η αρχή για τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου είχε αρχίσει ήδη. [B]Κανένα κόμμα, εκτός του Κ.Κ.Ε. και του Γεωργίου Παπανδρέου, δεν αποδοκίμασε το συγκεκριμένο διορισμό.[/B] Στις 14 Μαρτίου ορκίστηκε η κυβέρνηση Δεμερτζή, με αντιπρόεδρο και υπουργό στρατιωτικών τον Ιωάννη Μεταξά. Ένα μήνα μετά πέθανε αιφνιδίως από ανακοπή καρδιάς ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Δεμερτζής. Το τραγικό συμβάν έδωσε την ευκαιρία στο Μεταξά να αναρριχηθεί στην εξουσία. Έτσι στις 13 Απριλίου ο Γεώργιος Β΄ διόρισε τον ίδιο πρωθυπουργό και στις 16 Απριλίου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή με 241 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 4 αποχές. Ο βουλευτής Ηλείας Βάσος Στεφανόπουλος είπε τότε: «[B]Χρεωκοπήσαμεν ως κοινοβουλευτισμός, εξεπέσαμεν ως συνέλευσις και χάσαμε τον ψυχικόν σύνδεσμο προς τον λαόν. Διότι τι είδους ψυχικός σύνδεσμος είναι δυνατόν να διατηρηθή όταν ο μεν λαός φωνάζει δεν θέλω να με κυβερνήση ο Μεταξάς, ημείς δε αδιαφορούντες του απαντώμεν: Και όμως θα σε κυβερνήση ο Μεταξάς[/B]».
Και τότε τους φαινόταν αδιανόητο να γίνει πρωθυπουργός κάποιος που είχε κατηγορηθεί ως προδότης, είχε εξοριστεί και ήταν αρχηγός ενός κόμματος του 4%, αλλά εν τέλει το αποδέχτηκαν μοιρολατρικά πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.
Ευτυχώς σήμερα δεν υπάρχει βασιλιάς να αποφασίζει αυθαίρετα για το πού θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά όσο είναι μέσα στη βουλή ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Και ο Χίτλερ είχε κάνει μια αδύναμη απόπειρα για πραξικόπημα και φυλακίστηκε γι αυτό, αλλά μετά από χρόνια τα κατάφερε όταν δεν το περίμενε κανείς.
Σε πόσες δηλώσεις αρχηγών κομμάτων σήμερα ακούσατε κάτι για το ζήτημα της χρυσής αυγής; Οι περισσότεροι αναφέρθηκαν αυτιστικά στο εκλογικό αποτέλεσμα και προσπαθούν να δουν πώς θα γίνει να πάρουν ένα κομμάτι εξουσίας.
Αν όμως μεθαύριο τους φωνάξει ο Καιάδας μέσα στη βουλή “εγέρθητι” επειδή εμφανίστηκε ο φύρερ, τότε ίσως ξυπνήσουν, αλλά τότε ίσως και να είναι αργά για να τους μαζέψεις.
Το ξαναγράφω για να μην ξεχαστεί:
«Έπρεπε να μας σταματήσουν όσο ήμασταν μικροί, όταν μεγαλώσαμε ήταν πια αργά» Α. Χίτλερ ? Ο αγών μου
Για εμενα ομως εχει διαφορα η ακροδεξια (Λεπεν αντιστοιχα Καρατζαφερης εδω) με τους νεοναζι, ειδικα σε συμβολικο επιπεδο. Δεν νομιζω δηλαδη οτι η επισημη εφημεριδα το κομματος της Λεπεν εκανε αφιερωματα για τα ποσα χρονια απο τον θανατο του Φυρερ ουτε οτι στελεχη της βαρανε Sieg Heil σε συγκεντρωσεις τους. Εκει συνισταται η πρωτοτυπια μας ως χωρα.
Δεν είπα ότι γουτάρεις την χρυσή αυγή.Σ’ αυτό που ήθελα να δώσω έμφαση είναι η εξής άποψη που τον τελευταίο καιρό ακούω από αρκετούς πρετεντερόπληκτους: Επειδή η κατάσταση είναι κρίσιμη και μας πιέζει ο χρόνος ε δεν πειράζει αν αγνοήσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες μωρέ.
Και ξαναλέω ότι αυτό το φαινόμενο που έχει σαν προυπόθεση τον φόβο και την πλύση εγκεφάλου οδηγεί στους παπαδήμους και τους κοινοβουλευτικούς φασίστες.
Αλέξανδρε δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Η ΧΑ δεν είναι ΛΑΟΣ, δεν είναι καν Πατριωτική Συμμαχία ή πως διάολο λεγόταν εκείνη η μαλακία του Βορίδη προ δεκαετίας.
Δε μιλάμε για ακροδεξιά απλά εδώ. Μιλάμε για νεο-Ναζί. Στη Γερμανία και γενικά στο δυτικό κόσμο αυτά τα πράγματα είναι παράνομα ή έστω στα όρια της νομιμότητας.
Η προηγούμενη φορά που ένα Ναζιστικό κόμμα μπήκε δημοκρατικά σε βουλή πρέπει να ήταν το NSDAP το 1930 (εκτός αν κάνω τρομερό λάθος), και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Η ΧΑ είναι το αυγό του φιδιού. Εκκολάφθηκε τόσες δεκαετίες υπό την ανοχή πασοκ-νδ (εντελώς αηδία για τους εκπροσώπους τους που σήμερα σκίζουν τα ρούχα τους μπροστά στη ΧΑ btw) ως μια χειραγωγίσιμη παρακρατική εγκληματική οργάνωση-δεκανίκι, και τώρα το αυγό έσπασε. Το φίδι από αύριο θα τριγυρνάει στη βουλή.
Ο μόνος τρόπος πλέον να “ξεφουσκώσει” θα είναι α) να μην προλάβει να κάνει πραξικοπηματικές κινήσεις υπογείως (γιατί αυτό θα επιδιώξει ε), β) να αυτογελοιοποιηθεί μην κάνοντας τίποτα το ουσιαστικό σχετικά με το “μεταναστευτικό” και να απαξιωθεί στα μάτια των ψηφοφόρων της όπως έγινε με το ΛΑΟΣ και γ) τα δύο παραπάνω να γίνουν σύντομα και εξίσου σύντομα να έχουμε νέες εκλογές που θα τους βγάλουν εκτός βουλής. Όσο το φίδι είναι εκεί μέσα δεν κοιμόμαστε ήσυχοι.
Προφανώς η λαικίστικη ακροδεξιά (τύπου Λεπέν ή και Μεταξά στο ακόμα πιο φασιστικό της που ανέφερε πάνω ο eNick) δεν είναι το ίδιο με τους χρυσαυγίτες. Ωστόσο ο Χίτλερ είχε αποσπάσει πολύ υψηλά ποσοστά και σχημάτισε κυβέρνηση, από έναν λαό που ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ, σε μεγάλο ποσοστό.
Προφανώς και έχουμε πολλούς λόγους να ανησυχούμε, ωστόσο θέλω να είμαι αισιόδοξος πως το φαινόμενο είναι παροδικό. Είναι ΠΟΛΥ σημαντική η στάση των υπολοίπων κομμάτων όσο και της κοινωνίας στο σύνολο της απέναντι στην Χ.Α., από αυτή τη στάση θα εξαρτηθούν πολλά…
Μην συγκρίνετε λα.ο.ς. με χ.α. .Εκτίθεστε.
Ούτε εσύ ξέρεις τελικά πώς λέγεται η γυναίκα του Πασχάλη;
Για τον Καρατζαφέρη, τα είπε όλα ο τύπος εδώ: http://stroug.blogspot.com/2012/04/blog-post.html