Εκλογές 2012

καλα δεν ντρεπεσαι να παραπονιεσαι που πηρες 620 ευρω τα οποια αντε με μεγαλες κουβεντες να δωσεις 100 ευρω για τα εξοδα και μεσα τα οδοιπορικα;

θα΄πρεπε να ντρεπεσαι εγω βγαινω με 500 ευρω το μηνα και ζω και στην ιταλια που ειναι πιο ακριβη απ την ελλαδα και εσυ μου διαμαρτυρεσαι οτι πηρες ΜΟΝΟ 620 ευρω για τρεις μερες;

καλα δηλαδη δεν ψαχνεσαι καθολου οταν σου λενε κατι; το κρατας ως δεδομενο; επισης το λινκ του κραμπσοδυ το μονο που λεει γι αυτο
Η δε δήλωση του κ. Γλέζου, περί κατάσχεσης κεφαλαίων άνω των 20.000 ευρώ ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Πηγή:www.capital.gr

λεει απλα κατι χωρις πηγες, χωρις να το ονομασει, χωρις να πει τιποτα απλα για να προκαλεσει.
και ειπαμε να ελεγχουμε και λιγο απο τι πηγες διαβαζουμε
η σελιδα capital.gr ειναι κατι αντιστοιχο του κοσμου του επενδυτη τι θα ελεγε για το θεμα τραπεζες και δημοσιος ελεγχος;

και πραγματικα λιγο μυαλο να σκεφτομαστε; ειναι δυνατον υπο τετοιες συνθηκες ο γλεζος να ελεγε ποτε κατι τετοιο; που ξερει οτι οτιδηποτε και να πει μπορει να κορεστει;

χαχαχαχα γελαω με το πρωτο αν ειχε ενα πιστολι θα τον πυροβολουσε…
δηλαδη με τετοια δημοσιογραφια δεν μπορω να πιστεψω οτι υπαρχει εστω και ενας που πιστευει αυτο το αρθρο

Είπα ότι δεν ήθελα να το πιστέψω, όμως πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί με αυτά που λένε ή αφήνουν να εννοηθούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο συριζα αποτελείται από πολλές συνιστώσες και είναι δύσκολο κανείς να μαζέψει όλο αυτό το χάος, και φυσικά εκεί μέσα υπάρχουν και κομμουνιστές και πρωην πασοκοι και και και…

Είναι φυσιολογικό ότι τα ΜΑΤ και γενικά στρατιρωτικοί να ψήφισαν ΧΑ. Το περίεργο θα ήταν να ψήφιζαν Σύριζα.

Ο γίγαντας της πολιτικής διανόησης μίλησε…

[B]Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ[/B]

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά. Προσθέτει ότι «με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές», ενώ τονίζει ότι με τις αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της δεν υπάρχει πολιτική συνεννόηση. Επίσης, αναφέρει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρει: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση.

» Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπιση.

» Οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του για την ελληνική οικονομία, η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση. Η διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων ακυρώνει οποιαδήποτε λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο.

» Η ΔΗΜΑΡ επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αλλά και τη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Χωρίς να θέλω να υποστηρίζω τον σύριζα, αλλά ο Κουβέλης γιατί δεν πάει με πασοκ-νδ; Ίδιους στόχους έχουν… μινιμαλιστικούς (μηδενικούς βασικά) και υποτακτικούς :-k

ειλικρινά ρε shadowking, δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό μάλλον δεν έχει ειπωθεί καν??? δεν υπάρχει δήλωση όπως του στρατούλη, δεν υπάρχει καν κάτι που να πλησιάζει σε δήλωση. το να λες ότι

όμως πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί με αυτά που λένε ή αφήνουν να εννοηθούν
εμένα μου δείχνει ότι είτε δεν έχεις την δυνατότητα να καταλάβεις κάτι απλούστατο ή θες να δημιουργήσεις κλίμα.

μου έχουν πει ότι θα πάει και θα την κάνουν την κυβέρνηση οι 3 τους εντέλει, αλλά αυτό θα γίνει μετά από κάλεσμα σωτηρίας του σεβαστού προέδρου της δημοκρατίας και θα παρουσιαστεί ως ύστατη λύση “τραβάτε με κι ας κλαίω” στυλ από τον κουβέλη.
αυτός που μου τα πε είναι συνάδελφος πασόκος μέχρι το κόκκαλο και στέλεχος χρόνια, τώρα δε ξέρω αν λέει πίπες!

By the way, η… λαλίστατη ΕΣΗΕΑ πότε θα βγάλει ανακοίνωση καταδίκης των αριστερών τραμπούκων που χτύπησαν τον Μπόγδανο? Πριν ή μετά την δευτέρα παρουσία?

ΚΟΥΒΕΛΗΣ? Ο ΝΕΟΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ? ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑΤΙ?

Βάζεις το χέρι σου στη φωτιά ότι δεν έχει ειπωθεί? Πως είσαι τόσο σίγουρος? Μάλλον εσυ δημιουργείς κλίμα…

δε χρειάζεται να βάλω το χέρι μου στη φωτιά γιατί δε το επικαλέστηκα εγώ σαν είδηση. εσύ το έκανες. να στο πω αλλιώς? πάμε vice versa:

μου είπανε κάτι φίλοι μου ότι έκανε δήλωση ο τσίπρας ότι θα μεγαλώσει τα βυζιά σε όλες τις γκόμενες μας ένα νούμερο!

απέδειξε ότι δε το είπε.

Δες κι εδώ

http://www.zougla.gr/blog/article/527471

Μακάρι να το κάνει χεχε :stuck_out_tongue:

καταλαβαίνεις τι σου λέω, δεν είναι σωστό να επικαλείσαι μια δήλωση και να βγάζεις συμπεράσματα αν δεν είσαι σίγουρος ότι αυτή η δήλωση έχει γίνει. just that.

Δεν ξέρω αν είδες το link που σου έδωσα παραπάνω αλλά ο συριζα υποστηρίζει ότι ο Γλέζος “είπε απλά μια γνώμη”. Προφανώς πρέπει να διασταυρώνουμε ό,τι ακούμε και βλέπουμε, συμφωνώ απόλυτα.

το είδα το λινκ, αλλά εφόσον δεν βρίσκω πουθενά αυτή καθαυτή τη δήλωση δε μπορώ να την παρω ως δεδομένη. τα ελληνικά μμε με έχουν μάθει να είμαι υπερβολικά καχύποπτος πριν καταπιω μια 'πληροφορία" που βγάζουν προς τα έξω.

δεν ξερω αν εχει ξαναμπει
ενα κειμενο για το νεο φρουτο, το Τζημερο

Ο Μίχας μας λέει(τελευταία παράγραφος) ότι οι ευρωπαίοι δεν εκβίασαν αρκέτα τον ελληνικό λαό ώστε να ψηφίσει σωστά στις εκλογές.
Ο Σόιμπλε μπροστά τους είναι η ευρώπη της αλληλεγγύης (ή “παραμύθια για παιδιά”).

Έλα μην τσακώνεστε άλλο, καθώς φαίνεται το πασοκικό DNA του Κουβέλη και των “συντρόφων” του (που τόσο άδικα τους πέταξαν έξω από τον ΣΥΝ ο παλιοτσίπρας και τα τσιπράκια του :frowning: ) θα μας κάνει τη χάρη και θα σώσει το μνημόνιο, τη χώρα, τα αφεντικά και τις καταθέσεις των shadowking και crabsody.

Ο λαός να πα να γαμηθεί χεστήκαμε, ΖΗΤΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!! :drunk:

Επίκαιρον.

Απαντώ μία φορά, γιατί εν προκειμένω δεν νομίζω ότι έχει νόημα μακρύς διάλογος (ειδικά αν δεις πόσες πλευρές του θέματος παρουσιάζω), και απαντώ σε εσένα eNick, γιατί δεν επιχειρείς να προσβάλλεις και μου έχεις δώσει την αίσθηση ότι δεν είσαι «τοίχος», αλλά διαλλακτικός και λογικός άνθρωπος.

Ας αρχίσω από τα επουσιώδη. Ο δικηγόρος (των μεγάλων πόλεων τουλάχιστον) δεν βρίσκεται εκτός της κοινωνίας, είναι ένας άμισθος δημόσιος λειτουργός που κινδυνεύει σαν ελεύθερος επαγγελματίας και βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία και τον παραλογισμό του δημοσίου όλη τη μέρα, κάθε μέρα. Η συντριπτική πλειονότητα των δικηγόρων, όπως μεγάλη μερίδα του λαού, «δεν βρίσκει μεροκάματο», όπως λες, ή δουλεύει για ψίχουλα, από τις οκτώ το πρωί, μέχρι τις δέκα το βράδυ. Δεν παραπονιέμαι, περιγράφω.

Αν και η αμοιβή που παίρνει στις εκλογές τού δίνει μια ανάσα, μέσα στην κατεστραμμένη αγορά, ας συμφωνήσω ότι μπορούμε να συζητήσουμε, όταν πρέπει, αν το ύψος της (που δεν είναι και θεόρατο) θα μπορούσε να μειωθεί (όπως και μειώθηκε) και αν θα μπορούσε να μειωθεί κι άλλο ή ακόμη και να μηδενιστεί. Βέβαια, ο δικηγόρος χρησιμοποιείται εδώ σαν αποδιοπομπαίος τράγος του λαϊκισμού, γιατί από τη μια η κυβέρνηση του δίνει προεκλογικά ένα ψηφοθηρικό «δωράκι», από την άλλη το παρουσιάζει στον Τύπο πολλαπλάσιο της πραγματικότητας για να προκαλέσει τον κόσμο. Από πίσω από όλα αυτά δε, κρύβονται φοβερά ποσά (γιατί οι εκλογές κοστίζουν και μάλιστα πολύ, αν αναλογιστείς πόσους απασχολούν). Μεταξύ αμέτρητων άλλων, βλέπουμε πως δίδονταν ποσά σαν εκλογικό επίδομα ακόμα και σε δημόσιους υπαλλήλους που δεν εργάζονταν κατά τη διάρκεια των εκλογών ή που το λάμβαναν εκτός εκλογικής περιόδου. Αυτά είναι επίσης ψηφοθηρικά «δωράκια», τα οποία όμως δεν χαίρουν της δημοσιότητας που θα έπρεπε, για άλλους «ευχάριστους» λόγους.

Επιμένω, όμως, πως όλα αυτά είναι επουσιώδη και δεν επιθυμώ να τα συζητήσω εδώ, πρωτίστως γιατί δεν θεωρώ ότι ο όποιος συνδικαλιστικός λόγος ενός επαγγελματία έχει οποιοδήποτε βάρος απέναντι στον αβάσταχτα φορολογούμενο πολίτη. Είναι όμως επουσιώδη κυρίως γιατί η αποστολή του καθενός στις εκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει λογική σύνδεση με το αν αυτός αμείβεται. Αν λόγω εκτάκτου ανάγκης, μας ανάγκαζαν να εργαστούμε για τις εκλογές χωρίς αμοιβή, πιθανότατα να δυσανασχετούσα, αλλά θεωρώ ειλικρινά ότι το χρέος μας στο δημοκρατικό πολίτευμα προέχει. Είναι, για μένα, μοναδικής σημασίας να αποτυπωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η λαϊκή βούληση και ο δικηγόρος, ως δικαστικός αντιπρόσωπος, φέρει την ευθύνη της υπογραφής του, αντιπροσωπεύοντας την τρίτη εξουσία, την δικαστική. Επωμίζεται την ευθύνη των ανακοινωθέντων αποτελεσμάτων και κινδυνεύει ποινικά.

Από την άλλη, ο πολίτης που κληρώνεται ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής αποτελεί επίσης θεσμό μοναδικής σημασίας για την δημοκρατία. Είναι μάρτυρας της διαδικασίας και αποτελεί τα μάτια του λαού. Το γεγονός δε ότι κληρώνεται, εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δυνατή ουδετερότητα και την δικαιότερη μέθοδο επιλογής. Θυμίζω ότι ακόμη κι αν τα μέλη της εφορευτικής απουσιάζουν, η διαδικασία συνεχίζεται με μοναδικούς μάρτυρες να μένουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων (που επίσης δεν πληρώνονται, αλλά από επιλογή), αλλά βεβαίως δεν είναι ουδέτεροι. Θυμίζω επιπλέον ότι η λούφα του δήθεν επαναστάτη γίνεται βάρος στην πλάτη όσων μένουν και υπηρετούν τη λαϊκή βούληση. Μου έχει τύχει μπεσαλού εργαζόμενη μάνα να μένει στο εκλογικό κέντρο μέχρι τις τέσσερις τη νύχτα, γιατί από την άλλη ο «μάγκας» πούλαγε τρέλα και έφυγε. Αν δημιουργούμε ανταγωνισμό λούφας με στόχο την λιγότερη δυνατή προσπάθεια, ειδικά την κατεξοχήν ιερή στιγμή έκφρασης της λαϊκής βούλησης (και πόσο μάλλον σε τέτοιες εκλογές), ζήτω που καήκαμε.

Συνεπώς, λέω πως ασχέτως αμοιβής (και δεν υποστηρίζω απαραίτητα πως δεν πρέπει να αποζημιώνονται οι εφορευτικές), η δήθεν «ηρωική» λούφα, η οποία βολεύεται σε δικαιολογίες που μόνο αριστερές ή φιλελεύθερες δεν λογίζονται, λειτουργεί σε βάρος της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και κυρίως του καθήκοντος που τόσο εύκολα εμπαίζεις. (και μιλάω για καθήκον απέναντι στους άλλους πολίτες, που δεν μπορούν να είναι παρόντες)

Συνοψίζοντας, α-σχέ-τως αμοιβής (που μακάρι να αμείβονταν όλοι, αλλά και μακάρι να είχαν όλοι τις ίδιες ποινικές ευθύνες), η λογική «δεν πάω, γιατί ? σιγά ? δεν κινδυνεύω που δεν πάω» είναι προσβολή στην ίδια την λαϊκή βούληση και βέβαια γαϊδουριά απέναντι στους πολίτες που έχουν το φιλότιμο να προσέλθουν. Δεν έστειλα την αστυνομία στο σπίτι κανενός για να μου τον φέρει σηκωτό, δεν κίνησα διαδικασίες εναντίον κανενός. Αντιλαμβάνομαι ότι η συμμετοχή σε εφορευτική επιτροπή δεν είναι και η πιο ευχάριστη μέρα στη ζωή κανενός (έχω υπάρξει μέλος εφορευτικής και ? σχεδόν ? αδιαμαρτύρητα, έκατσα όσο έπρεπε, γιατί η ψήφος του άλλου είναι ιερή για εμένα). Ας μου επιτραπεί να χλευάσω την ανευθυνότητα του λουφαδόρου και την ηρωοποίηση του σταρχιδισμού.

Δεν θα είχα το θράσος να διαμαρτυρηθώ για το ποσό της αμοιβής μου, όσο κι αν ήταν αυτό. Θράσος θεωρώ τη λούφα, που πλέον έχει γίνει παντιέρα, από τον εφοπλιστή και τον γιατρό μέχρι τον φοιτητή και τον άνεργο (γιατί ο κλήρος είναι τυφλός).