Εκλογές 2012

Δούλεψα στην απογραφή του 2011 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης με πολλούς μετανάστες από την ανατολική Ευρώπη. Χώρες προέλευσης : Ρωσία, Βουλγαρια, Ρουμανία, Γεωργία κ.α.

Η πλειοψηφία αυτών μορφωμένοι άνθρωποι, μηχανικοί, γιατροί, δάσκαλοι, γεωπόνοι στις χώρες τους. Τώρα στην Ελλάδα εργάτες, καθαριστές, νταντάδες, άνεργοι κλπ. Σχεδόν όλοι αναπολούσαν τη ζωή τους πριν την παλινόρθωση του καπιταλισμού στις χώρες αυτές, χωρίς βέβαια να παραβλέπουν τις δυσκολίες της ζωής εκείνα τα χρόνια.

Δε θα ξεχάσω Ρώσο παππού, να μου δείχνει τη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης και να μου λέει επαναλαμβανόμενα Gorbachev και με τα χέρια του ότι θα ήθελε να τον σκοτώσει, θεωρώντας τον υπαίτιο για την νέα του ζωή. Σε ένα υπόγειο της Αριστομένους.

Όχι crabsody, δεν έχω τις πηγές που θέλεις, διότι απλούστα αυτά δημοσιεύονταν κατά κόρον από τη δεκαετία του '90 μέχρι πριν λίγα χρόνια, και απλά τα θυμάμαι ως γεγονός. Δεν πιστεύω να άλλαξε κάτι δραματικά στο σκεπτικό των ανατολικογερμάνων μετά από λίγα χρόνια διακυβέρνησης της φιλολαϊκής Μέρκελ 8)
Με μια καλή αναζήτηση στο διαδίκτυο κάτι σχετικό θα βρεις.

Ξεφεύγουμε από το θέμα όμως έτσι… εδώ ας δούμε τα δικά μας τώρα.
Αν και θα ήμουν ο τελευταίος που θα υπερασπιζόμουν τον Τσίπρα (για πολλούς και διάφορους λόγους), αλλά βλέπω τις τελευταίες μέρες έντονα, και σήμερα φυσικά, οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας (+ το δεκανίκι Φώτη) να προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Τσίπρα και τον συριζα ως τον κύριο υπεύθυνο για την… ακυβερνησία #-o
Ακόμα για τόσο μαλάκα έχουν τον κόσμο που τα ακούει αυτά; Ο κάθε λογικός, χωρίς παρωπίδες, καταλαβαίνει το ύπουλο πολιτικό παιχνίδι που παίζεται από όλους τους, και ειδικά από πασοκ-νδ.
Σήμερα διάβασα ότι ο Καμμένος έλεγε στους δικούς του ότι:

Οι πολίτες μας έδωσαν εντολή να συνεννοηθούμε.

Πάει να τα γυρίσει κι αυτός, που ούτε… νεκρός δεν θα συγκυβερνούσε με πασοκ-νδ; 8)

Για αυτό το λόγο οι δημοσκοπήσεις γίνονται με δείγματα από όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Τι περίμενες πως θα απαντούσαν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι προφανώς ζημιώθηκαν με την αλλαγή του καθεστώτος;

Να αναφέρω μόνο ότι ειδικά στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα ήταν που έγινε η μεγαλύτερη πολεμική σύρραξη στην Ευρώπη με τους Ναπολεόντειους Πολέμους. Και ως αντίδραση στον επιθετικό πόλεμο του Ναπολέοντα και την τάση για απελευθερωτικούς αγώνες μετά την Γαλλική Επανάσταση δημιουργήθηκε η Ιερά Συμμαχία από Ρωσική και Αυστριακή Αυτοκρατορία και το Πρωσικό Βασίλειο για να προλάβει ή να καταστείλλει οποιαδήποτε αντίστοιχη προσπάθεια. Και αυτή η συμμαχία θεωρείται πρόδρομος της ΕΕ, επειδή έγινε με βάση κοινά πολιτικά και πολιτισμικά στοιχεία.

1. Τότε γιατί “τομάρι” και “καραγκιόζης”; Μόνο και μόνο επειδή ήταν κομμουνιστής;

2. Αν οι κυρ-Παντελήδες θέλουν η ζωή τους να είναι “τις πάπιες ταΐσαμε, σινεμά και σπιτάκι μετά” είναι δικό τους πρόβλημα και δεν ενοχλούν κανέναν. Όταν όμως εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς ψηφίζουν χρυσή αυγή, τότε είναι σοβαρό πρόβλημα για όλη την κοινωνία. Μεγαλύτερο και άλλης τάξης πρόβλημα από όταν ψήφιζαν πασοκ και νδ που και πάλι πρόβλημα ήταν.

“With us or against us” δηλαδή.
Στην Αμερική δεν έχουν ανοχή για απολογητές εγκλημάτων μόνο όταν πρόκειται για ιδεολογικά αντίπαλα καθεστώτα. Για τους εγκληματίες στις δικές τους κυβερνήσεις τα τελευταία 70 χρόνια δεν βλέπω να είναι το ίδιο αυστηροί.

Προφανώς τα δύο κόμματα προσπαθούν να τον εκθέσουν, δεν το συζητώ. Αλλά, χωρίς αυτό να αποτελεί ταυτολογία: αν δεν δίνεις αφορμές για να εκτεθείς, δεν δίνεις αφορμές για να εκτεθείς. Εννοώ, υπάρχει λόγος που κινδυνεύει να εκτεθεί. Ας πάψουμε να πουλάμε τρέλα, κάποια στιγμή. Όταν είσαι δεύτερο κόμμα, με κοντά 17% και 52 βουλευτές, και σου ζητούν να μπεις στην κυβέρνηση, οφείλεις στους ψηφοφόρους σου να συμμετέχεις στην εξουσία και να αλλάξεις τη ζωή τους μέσα από τη Βουλή. Δεν σε ψηφίζει τόσος κόσμος για να επιστρέψεις στις πορείες πιο πλούσιος, σε ψηφίζει για να καταφέρεις να δώσεις και μια επιπλέον αριστερή διάσταση στην κυβέρνηση, να διαπραγματευτείς για να παράγεις πραγματικά αποτελέσματα. Επιπλέον, η όλη τάση «ή το δικό μου ή φεύγω» (πόσο μάλλον όταν ήδη έλαβε διερευνητική εντολή και την αξιοποίησε σαν νούμερο τσίρκου) είναι χλεύη στην ψήφο των εκατομμυρίων Ελλήνων που δεν τον ψήφισαν. Πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται την δημοκρατία όπως θα όφειλε και προσβάλλει τους ψηφοφόρους του (υποσχόμενος ότι παρά την δυναμική του, δεν θα παράγει πραγματική πολιτική) και προσβάλλει και τους υπόλοιπους πολίτες (επιμένοντας στην αδιαλλαξία, λες και η ψήφος των άλλων δεν φέρει μήνυμα).

Παρότι προφανώς δεν είμαι αριστερός, λυπάμαι που, παρά την δυναμική της στιγμής, αυτή η αριστερά επιλέγει να κρατήσει τις παραδώσεις.

Αν ο Σύριζα πιστεύει αυτά που λέει πως θεωρείς ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους άλλους και κυρίως με πασοκ-νδ?
Σου διαφεύγει ότι όσοι ψηφίσανε Σύριζα δεν το ψηφίσανε για να συνεργαστεί με τους λοιπούς για το πως θα συνεχίσουνε την εφαρμογή του μνημονίου…άρα δεν προσβάλει ούτε τους ψηφοφόρους του ούτε όσους δεν το ψηφίσανε!Στην τελική σου λέει αφού οι υπόλοιποι μπορείτε να κάνετε κυβένηση και σας βγαίνουνε τα κουκιά κάντε την…τι ψάχνετε άλλοθι με συμμετοχές ή ανοχές?
Ο Αντωνάκης πλησιάζει στο να ξεπεράσει και τον Καρατζαφέρη στην κωλοτούμπα!Πριν τις εκλογές έλεγε “αυτοδυναμία ή νεες εκλογές” και τώρα καταγγέλει ότι τον σέρνουνε σε εκλογές! :lol:

α ρε damnation, παντού είσαι

Ε όχι ότι δεν χρειαζόμαστε και χρηματιστήριο όπως διάβασα κάπου πεταχτά ρε παιδιά,μπορεί να διαφωνείτε κάπου αλλά κοιτάξτε και λίγο τι γράφετε#-o:lol:

αποκλειεται να καναν τοσο απαισιο προμο (και το 2ο ειναι για σουρεαλ καταστασεις) :stuck_out_tongue:

Aπό τα πιο σοβαρά posts που έχω διαβάσει εδώ μέσα.

Σε άλλα νέα έτοιμοι είναι οι ευρωπαίοι να μας πετάξουν έξω από το ευρω. Βενζίνη στα 3 χιλιάρικα δραχμές, στάση πληρωμών σε παπούδια που δούλεψαν μια ζωή και δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε τις συντάξεις τους πια, αλλά και στον δημόσιο τομέα. Μπράβο μας!

Δεν νομίζω ότι προσθέτω κάτι με αυτό το post, γιατί θεωρώ ότι ήταν επαρκής η ανάλυσή μου παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση:

Θα μπορούσε να το κάνει για να εφαρμοστούν έστω κάποια από «αυτά που λέει». Αυτό σημαίνει για εμένα αγώνας, μπαίνω μέσα στην κυβέρνηση και παράγω έργο, όχι μένω απ? έξω και φωνάζω. Με κίνδυνο να μου γίνει κουσούρι η ταυτολογική τάση: αν δεν έχεις προσφέρει πραγματικά δεν έχεις προσφέρει πραγματικά.

Στην «τελική», λοιπόν, προτιμά να παραμείνει μια φωνή διαμαρτυρίας και να μην επωμιστεί το βάρος της διακυβέρνησης ? κάτι που βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την δύναμη που του προσέφερε ο λαός.

Αυτό σίγουρα μου διαφεύγει, γιατί πιστεύω πως είναι αδύνατο να πούμε με σιγουριά «ο κόσμος τον ψήφισε για τον άλφα ή βήτα λόγο», πόσο μάλλον να συμπεράνουμε τι θα ήθελε ο κόσμος σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Εγώ λέω, απλώς, ότι θα έπρεπε να απογοητεύεται ο κόσμος που δεν τους βλέπει να αναλαμβάνουν ευθύνες, να μπούνε μέσα και να αναλάβουν μερικά υπουργεία προωθώντας αριστερή ατζέντα, να παλέψουν να αμβλυνθούν οι γωνίες της εφαρμογής των μνημονίων (γιατί θυμίζω ότι πρόκειται για πολύ γενικόλογα κείμενα με 1000 πιθανούς τρόπους εφαρμογής). Ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να μπορούσε να εφαρμόσει απολύτως την πολιτική του αν είχε αυτοδυναμία (και λέω «πιθανόν» γιατί πιστεύω ότι ούτε τότε θα μπορούσε, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν μας έβγαλε από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ) . Όταν ο λαός δεν σου δίνει αυτοδυναμία, οφείλεις να τον σεβαστείς και να πράξεις αναλόγως, σεβόμενος και τις υπόλοιπες δυνάμεις.

(Για τον Σαμαρά δεν απαντώ, γιατί θα αρχίσει να στριφογυρίζει το κεφάλι μου και να βγάζω πράσινα σάλια πάλι.)

Εντάξει τώρα παίζουμε με τη νοημοσύνη μας!Πως γίνεται να συνεργαστούν όλοι αυτοί ενώ έχουνε διαφορετικές απόψεις στο βασικό ζήτημα?΄Και πως μπορείς να περάσεις τις απόψεις σου με 52 βουλευτές?Επειδή είπανε ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς ότι θα δώσουνε ψήφο ανοχής ΤΩΡΑ?Θα δώσουνε και σε έναν μήνα όταν θα θέλουν να περάσουνε οι Συριζαίοι κάποιο νομοσχέδιο στην βουλή που δεν τους βολεύει?Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!!!
Δεν προκύπτει από κάπου ότι ο Σύριζα θέλει να μείνει κόμμα διαμαρτυρίας…εφόσον μας σέρνει όπως λέτε σε νέες εκλογές όπου λογικά θα έχει μεγαλύτερα ποσοστά…αυτό σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερες βλέψεις!
Ξέρουμε πολύ καλά για ποιους λόγους ψήφισε κάποιος Σύριζα!Το βασικό του σύνθημα ήταν…“Αποφασίσανε μόνοι τους…προχωράμε χωρίς αυτούς” οπότε…
Και ΟΚ είναι ολοφάνερο ότι ο Τσίπρας βλέπει ότι έχει δυναμική προς τα πάνω και μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη βουλευτική δύναμη…οπότε τον συμφέρουν οι νέες εκλογές…οι υπόλοιποι βλέπουνε ότι δεν τους συμφέρει νέα εκλογική διαδικασία οπότε σκούζουνε και προσπαθούν να ρίξουν τα βέλη τους στο Σύριζα!Απλά πράγματα…

η θεση του συ.ριζ.α ειναι σαφεστατη.
ειναι η πρωτη φορα απ τη μεταπολιτευση που μπορουν να αλλαξουν αρκετα τα πραγματα, που ο δικομματισμος σπαει, που οι καιροι ειναι καλοι για μια τετοια κινηση.
βλεπει οτι ο κοσμος των αστων τους στηριζει και οτι ισως ηδη στις προηγουμενες εκλογες χασαν τη πρωτια λογω της μη ενημερωσης του κοσμου της επαρχιας, και ο πολυς κοσμος παει πολυ με το ρευμα.

τωρα για μενα ποιοι ειναι οι λογοι που το συ.ριζ.α θελει εκλογες
α) το hype που εχει δημιουργηθει, πλεον οι ανθρωποι που δεν ηξεραν το συ.ριζ.α η φοβοταν ας πουμε να το ψηφισουν ειναι ετοιμοι να πραξουν
β) το δημ.αρ με τη σταση του εβγαλε τα ματια του, γλυκαθηκε απ την εξουσια και τωρα με νεες εκλογες δεν θα χει ουτε αυτη οποτε το συ.ριζ.α μπορει να παρει ενα 5% παραπανω μονο απο κει
γ)η ανικανοτητα του δικομματισμου να αντεπεξελθει και η κρισιμη καμπη τους. αυτα τα δυο κομματα θυμιζουν μονο παλια την αιγλη που ειχαν σε προηγουμενα χρονια, οταν ας πουμε επι παπανδρεου καραμανλη μητσοτακη σημιτη τα ψεματα τα λεγαν καλα, τωρα δε μπορουν να το κανουν και ακομα και ο κοσμος που παραμυθιαζεται ευκολα εχει τρελαθει με της κολοτουμπες τους
δ) αυτο που ειπα στο γ αντιστοιχα παει στο συ.ριζ.α ειναι το μονο κομμα απ τα 4 προαναφερθεντα που εχει μεινει σταθερο στην αποφαση του και δεν δουλευει τους ψηφοφορους του και ο κοσμος δειχνει να το χει καταλαβει

οταν λοιπον εχεις αυτα και ξερεις οτι σε επομενες εκλογες μπορεις να παρεις ενα 25% και να σχηματησεις μια αριστερη κυβερνηση και να χεις πλεον ρεαλισμο στους στοχους (κατι που πριν απο 2 χρονια φαινοταν αδιανοητο) καταλαβαινουμε λοιπον για ποιον λογο θα πρεπει να γινουν εκλογες (και ειναι και το πιο σωστο)

Υ.Γ.
θλιβομαι επισης που κανενα κομμα απ τα 3 της λεγομενης οικουμενικης δε σκεφτεται οτι αν παμε σε εκλογες υπαρχει περιπτωση να γλυτωσουμε απ τους φασιστες. αλλα οχι ολοι εκει ετοιμοι να σφετεριστουν την εξουσια.

Εγώ το έγραψα… και δεν αναφερόμουν σε κατάργησή του στην Ελλάδα μόνο, αλλά γενικά στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Αν διαφωνείς, δικαίωμά σου, αλλά αν θεωρείς ότι τα χρηματιστήρια προσφέρουν κάτι θετικό στους λαούς (και όχι στους αεριτζίδες που κερδίζουν από το τίποτα), τότε κοίταξέ το λίγο 8)

Σχετικά με τα της χώρας μας… τον συριζα, όπως και π.χ. το κκε κλπ, δεν το ψήφισαν για να συνεργαστούν με πασοκ-νδ, το αντίθετο ακριβώς. Αφού δηλώνουν ότι διαφωνούν τελείως με την πολιτική που ασκούν και θέλουν να συνεχίσουν να ασκούν τα πασοκ-νδ, θα ήταν εντελώς υποκριτικό και θα προσέβαλε και τους ψηφοφόρους του, εάν αποφάσιζε να συνεργαστεί μαζί τους.
Φυσικά τα κροκοδείλια δάκρυα περί “διάσωσης της πατρίδας” και λοιπές παπαρίες, ο Αντωνάκης και ο Βαγγέλης να τα αφήσουν καλύτερα. Πιάνουν μόνο σε καθυστερημένους, και αν…

[SPOILER]Προς ολους οσους μου θυμισαν τον Ναπολεον, να διευκρινησω (λαθος μου που δεν το εκανα απ την αρχη)πως αναφερομαι στην περιοδο απο 1815 εως 1902, που οντως στην βιβλιογραφια των διεθνων σχεσεων λογιζεται ως ξεχωριστη περιοδος μελετης. Και επισης, δεν εγραψα ανταγωνιστικα για να βγαλω ενα ¨συμπερασμα που εγω επιθυμω¨, αλλα για να προσθεσω εναν προβληματισμο που καλλιστα μπορει να ειναι και λανθασμενος και επισης, δεν ειπα ποτε πως δεν συνεβαλλε η ΕΕ στο περιβαλλον ειρηνης και ουτε την αντιμαχομαι γιατι ισως ειμαι φιλοπολεμος. Απλα προβληματιζομαι, λεγοντας οτι δεν ειναι απιθανο να υπαρξει στο μελλον ενα πισωγυρισμα, που θα επιφερει και παλι συγκρουσεις. Αυτα προς αποφυγην παρεξηγησεων ετσι; Μαλλον Βικ σε παιρνουν πολυ απο τα μουτρα εδω περα και τσιτωνεις;:p:p:p

Στην ουσια τωρα: Το ¨μοιραια¨ ηταν οντως λανθασμενος ορος που παρερμηνευσε το συλλογισμο μου. Ο οποιος ειναι οτι γενικα στην Ιστορια απ οσο εγω εχω καταλαβει τουλαχιστον, μετα απο ταραγμενες περιοδους επερχεται μια σχετικα ηρεμη περιοδος ισορροπιας. Το οτι σημερα απολαμβανουν οι λαοι μια σχετικη ευημερια και μια σταθεροτητα (που βεβαιως οφειλεται και σε οσα εχει προσφερει η ΕΕ σε αυτον τον τομεα, καμμια αντιρρηση), δεν σημαινει οτι οταν ¨ωριμασουν¨ οι συνθηκες και αρχισουν να αναπτυσσονται και παλι εθνικα συμφεροντα και ανταγωνισμοι, μπορει να ξαναρχισει μια περιοδος εντονων συγκρουσεων που πολυ πιθανον να εξελιχθουν και σε φαινομενα πολεμικων συγκρουσεων. Που πολυ πιθανον να αναζωπυρωσει και διαφορα εθνικοαπελευθερωτικα αντανακλαστικα που με τις παρουσες συνθηκες ¨μοιραια¨ (με τον τροπο που και εσυ οριζεις τη λεξη αυτη), ηταν σε χειμερια ναρκη. Δεν μπορουμε να αρνηθουμε πως σημερα βιωνουμε μια κατασταση που μοιαζει με την αρχη οσων περιγραφω. Ισως να παιζω και τον ρολο της Κασσανδρας τωρα, αλλα καπως ετσι βλεπω το περιβαλλον της ΕΕ σημερα. Συμφωνω απολυτα με οσα γραφεις στην τελευταια παραγραφο, απλα με οσα περιεγραψα και εδω, αλλα και στο προηγουμενο ποστ, δεν μπορω να αποκλεισω το γεγονος να εχουμε πισογυρισματα και δεν μπορω πολυ ευκολα να αποδεχτω πως η ΕΕ θα ηταν το απολυτο αντιδοτο στην ασκηση βιας και το οτι το ¨εμποριο θα αντικαθιστουσε τον πολεμο¨.
Αποδεχομαι το γεγονος οτι ισως η σκεψη μου ειναι μηδενιστικη και απαισιοδοξη, και σιγουρα πιστευω πως και οι δυο μας ισως ειμαστε καπως αυτοαναφορικοι σε οσα υποστηριζουμε, απλα απο οσα εχω μελετησει προσωπικα εχω αυτην την αποψη που μπορει να ειναι και λανθασμενη.

Ελπιζω αυτες οι διευκρινησεις να ηταν αρκετες
[/SPOILER]

Εκτός από το γελοίο του ισχυρισμού ότι “στην Αμερική δεν υπάρχει ανοχή όπως εδώ για απολογητές εγκληματιών”#-o αφού
Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών <----------> Εγκληματίας πολέμου (σύμφωνα και με τα στάνταρ της Νυρεμβέργης, και φύσικα όχι μόνο ο πρόεδρος, απλά το ισχυρότερο παράδειγμα είναι),
μου κάνει εντύπωση πως δεν βλέπεις πόσο βαθιά αντιδημοκρατική είναι η προτροπή να πάει να ζήσει κάποιος στη Β.Κορέα. Φαντάζομαι κι εσύ θα αντιδρούσες αν σε προέτρεπε κάποιος να μεταναστεύσεις στη Σομαλία.
Επίσης δεν καταλαβαίνω με πιο δικαίωμα κάποιος που έχει αυτή την λογική, μπορεί να κατακρίνει τον Κάστρο όταν (πολύ κακώς), άνοιγε τις φυλακές του και τους έστελνε στις ηπα με την ίδια ακριβώς δικαιολογία.

ενταξει το εχουν κανει σηριαλ…τελικα ειμαστε καθυστερημενοι εδω στην ελλαδα…#-o#-o

αν ειναι λογος εθνικης αναγκης ας κανουν κυβερνηση νδ-πασοκ-δημαρ…μια χαρα βουλευτες εχουν, θα αντεξουν 2 χρονακια…

μας εχουν πρηξει τον πουτσο να κυβερνησει ο συριζα…

μηπως ειναι σχεδιο τους να βγαλουν για ενα μηνα ολοι φταιχτη το συριζα και να παρουν ανετη πλειοψηφεια πασοκ και νδ μαζι σε εκλογες σε 1 μηνα??

πιστευω θα παιξει μεγαλη προπαγανδα ενα μηνα…και επισης πιστευω ο πανεξυπνος λαος που εχουμε οτι θα το χαψει…

Όπως αγαπάς. Ας μην παίξουμε με τη νοημοσύνη μας και ας θεωρήσουμε ότι “όντως” χτυπάει βάναυσα τον δικομματισμό, ωθώντας τον να ξανακυβερνήσει μόνος του.

sorry φιλος…μου ηρθε αλλη ιδεα για το πραγματικο προβλημα…και πιστευω οτι αυτη ειναι η ποιο προφανης…

το προβλημα τους ειναι οτι αν κυβερνησουν τωρα νδ-πασοκ-δημαρ μαζι, σε 2-3 χρονακια που θα ξαναγινουν εκλογες μετα απο ολη αυτη την εξαθλιωση τα χαρατσια και την φτωχια θα ναι τοσο μεγαλη η αντιδραση που ο συριζα με μια αξιομαχη αντιπολιτευση θα βγαλει αυτοδυναμια μονος του ενω πασοκ-νδ θα παρουν τα αρχιδια τους…

κοιτανε και μπροστα τα τσακαλια μας…χαζοι δεν ειναι…θελουν να τον καψουν κι αυτον και να πονταρουν σε κυβερνησεις συνεργασιας σε ολη τη διαρκεια της κατοχης…

@crabs η ατάκα “αυτό το μέτρο είναι απολύτως κοστολογημέν﨔 δεν με πείθει. γιατί κάθομαι και σου εξηγώ πως όταν μιλάμε για λεφτά που φαίνονται στον προυπολογισμό τότε ξέρουμε και από ποια έσοδα έρχονται. Υπάρχουν λογαριασμοί γενικής λογιστικής, ΚΑΕ εσόδων και ΚΑΕ εξόδων και συνδέονται. Σκέψου λίγο τι σου λέω, δεν έχω καμια πρεμούρα να χτυπήσω το μέτρο του Μάνου για τα 15 δις.

@all περί catastroica. το θεμα δεν είναι ένα ντοκιμαντέρ να δείχνει όλες τις απόψεις. εξάλλου την αντίθετη άποψη την ακούμε τόσα χρόνια. π.χ. εγώ δεν ήξερα πως ο Κώνστας του άλτερ είχε γίνει εκπρ.τύπου του ταμείου αποκρατικοποιήσεων. ούτε ήξερα τις εταιρείες που έχουν μπλέξει με το νερό.

@all περί ΣΥΡΡΙΖΑ . αν ο συρριζα κυβερνήσει με πασόκ/νδ δεν θα έχει ακυρωθεί στην πράξη ακόμα και αυτή η κουτσουρεμένη ψευτοδημοκρατία που έχουμε? νδ/πασόκ έχασαν το 60+% των ψήφων τους σε σχέση με άλλες εποχές. δεν είναι κοροιδία ο συρριζα να συνεργαστεί με αυτούς? επιπλέον δεν είναι πιο λογικό ο τσίπρας να προσπαθήσει να ξαναγίνουν εκλογές για να βγει πρώτος?