Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα πώς καταδίκη στο μνημόνιο και ευρώ μπορούν να πάνε μαζί.
Επίσης δεν έχω καταλάβει πώς μπορεί να σταθεί όρθια η χώρα εκτός ευρώ, για όσους το ισχυρίζονται.
Γενικά το μέλλον της Ελλάδας το θεωρώ χαμένη υπόθεση εφόσον δεν αλλάξει κάτι στις δυνατότερες χώρες
Μαλλον δεν εχεις ιδεα τι θελουν οι ψηφοφοροι του ΣΥΡΙΖΑ και αλλων αντιμνημονιακων αριστερων κομματων, οποτε ασε κατα μερους τις αναλυσεις και τις υποθεσεις α λα πρετεντερης. Σε λιγο θα μας πειτε και τι σκεφτομαστε.
Και δεν ειναι “το δικο του” ειναι αυτο που επιθυμει η πλειοψηφια του ελληνικου λαου(ή ισως οχι η πλειοψηφια, δεν ξερω ποσοι κραμπσοντυζ κυκλοφορουν αναμεσα μας).
Oλοι παρακαλαμε τον Τσιπριξ τωρα… ελεος
Ποιος σας είπε να τον παρακαλέσετε και να του ρίξετε λάσπη?
Αν μπορούν ας κάνουν κυβέρνηση, αν δεν μπορούν ας την αφήσουν την παραμύθα.
Ο Τσίπρας προεκλογικά υποσχέθηκε κατάργηση του μνημονίου, και χαίρομαι πολύ που δεν είναι ούτε λάος ούτε νδ να κάνει κωλοτούμπα. Αν έμπαινε σε φιλομνημονιακή κυβέρνηση με τι μαγκιά και ποια περιθώρια θα μπορούσε να κάνει την υπόσχεσή του πράξη??
Στος ψηφοφόρους Vic Vega, οφείλεις πρώτα από όλα να σταθείς όρθιος βάσει των θέσεών σου!! Το 17% τον ψήφισε για να μας βγάλει από το μνημόνιο, όχι για να στηρίξει τα κόμματα που το φόρτωσαν στο ελληνικό κράτος.
Και ναι, είναι απολύτως φυσιολογικό ένα νεαρό κόμμα σαν τον σύριζα να μην έχει απόλυτη αυτοπεποίθηση να κάνει κυβέρνηση υπό τέτοιες συνθήκες. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως του δόθηκε η ευκαιρία και την πέταξε!
Εγώ προσωπικά από την προηγούμενη κυριακή ψάχνω να βρω λόγους για να μην ψηφίσω τον τσίπρα στις επόμενες, γιατί δεν είναι και η καλύτερή μου. Ε, από αυτά που ακούγονται και βλέπουμε μέχρι τώρα, δε μου έχει δώσει καμιά αφορμή ο άνθρωπος…και οι υπόλοιποι δεν δίνουν άλλη επιλογή.
Έλα;:-s Τι σου παραποίησα; Quote σε ό,τι είχες γράψει πάτησα!
Με αποκορύφωμα φυσικά τον Michael Moore που στο Capitalism: A love story για να μας πείσει ρωτάει τον παπά της ενορίας του αν ο καπιταλισμός είναι αμαρτία! :lol::lol:
- Γιατί σπέρνει το μίσος
- Όταν ψηφίζουν ΧΑ έχω και εγώ πρόβλημα. Αλλά όταν αυτό συμβαίνει σημαίνει πως τα άλλα κόμματα έχουν χάσει το παιχνίδι σε θέματα όπως η ασφάλεια και από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα.
Προφανώς και υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δηλωμένα εγκληματικά καθεστώτα που στο όνομα ανώτερων εθνών, φυλών ή κοινωνικών τάξεων εγκατέστησαν δθκτατορίες και ανάμεσα σε αυτούς που θεσμικά θα έπρεπε να είναι οι υπερασπιστές του Αμερικάνικου συντάγματος αλλά στην πράξη το έκαναν κουρέλια…
Προσωπικά θα ήθελα να δώ και τους δεύτερους να έχουν συνέπειες, Βush/Cheney στο σκαμνί! Αντιλαμβάνομαι όμως την διάθεση να αποφευχθεί ο διχασμός της χώρας…
Noμίζω πως απάντησα και στον drizzt εδώ!
Ναι παιδιά, στην Αμερική δνε τους αγαπούν τους κομμουνιστές, that’s life…
Ας μην μας το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ… [-X
Γιατί πρώτος δεν θα βγεί, απλά πολλοί από εμάς θα αναγκαστούμε σε συνεργασίες και ψήφους που δεν θέλουμε για να αποτραπεί αυτό![-X
To πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως δεν είναι ειλικρινής. Σας πουλάει μία “λύση” όπου θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να βγούμε από το ? αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο αυτό δεν θα συμβεί!
Δεν είμαι λοιπόν μέσα στα κεφάλια σας να ξέρω τι σκέφτεστε ή αν δεν σκέφτεστε και απλά αντιδράτε τσαντισμένα στα σκατά που ζούμε, αλλά επειδή ακριβώς υπάρχει αυτή η αναντιστοιχία θέσεων και απώτερων επιδιώξεων στον ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν νομίζω να μπορεί να ξέρει τι θέλουν οι ψηοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Είστε και τόσο ετερογενείς μεταξύ σας…
ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και ένας φίλος μου που μία ζωή δεν είχε ψηφίσει άλλο κόμμα από ΝΔ…
Εσύ θέλεις το ? ή τα λεφτά της μονόπολης σου κάνουν, Σόφη;
Υπάρχουν συνιστώσες που λένε “έξω από το ? και την ΕΕ” και άλλες που λένε “να μείνουμε αλλά με τους δικούς μας όρους”. Ένας αχταρμάς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ…
Ένα κόμμα που πριν ένα χρόνο θα έπρεπε να είχε διασπαστεί και τώρα θέλει και να κυβερνήσει… Πόσο πιό δυσλειτουργικό;
Kαι άσε την “πλειοψηφία του Εληνικού λαού” ήσυχη: 17% σε εκλογές με 33% αποχή πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά όταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στήριζαν τον Παπαδήμο με πολύ μεγαλύτερα ποσοστά, τότε ήταν “κυβέρνηση μειοψηφίας”, άλλα μέτρα και σταθμά… [-X
Mule ή παραποίησες στο μυαλό σου αυτά που έγραφα εγώ, και απάντησες σε κάτι διαφορετικό από αυτό που σε ρώτησα, ή κοροϊδευόμαστε… Μπορεί και τα δύο.
ψηφίστε νδ/πασοκ γιανα μη βγει ο τσίπρας. ο τσίπρας θα καταστρέψει τα πάντα. ο τσίπρας θα πηδήξει τις γυναίκες σας και θα σας αναγκάσει να βλέπετε. ο τσίπρας θα σας σφάξει χειρότερα και από τους κροάτες, που δεν προσέχουν και λερώνουν τα χαλιά. ο τσίπρας επίσης πήρε τα μάρμαρα και τα έδωσε στους άγγλους.ο τσίπρας διέδωσε το aids.ο τσίπρας σχεδίασε το πρώτο fiat multipla. ο τσίπρας φταίει για τη δυσκοιλιότητα.ο τσίπρας έκανε το τάκλιν που έσπασε το πόδι του μαραντόνα και ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο στον μέσι. στηρίζουμε οτιδήποτε άλλο για να μην βγει ο πρώτος ο σύγχρονος τζένκινς χαν,ο μακελάρης των λαών, ο πιο βρώμικος και από τους υπονόμους, ο πιο κακός και από τον σρέντερ. οι άλλοι είναι καλοί,ή έστω καλύτεροι.ο τσίπρας είναι πιο σατανικός και από τον darth vader.ουστ,έξω.
Δεν είναι καθόλου φυσιολογικό ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να χρειάζεται πίστωση χρόνου (και αγχολυτικά) για να βρει την αυτοπεποίθηση να συγκυβερνήσει. Είναι πολύ εύκολο να ασκείς αντιπολιτευτική πολιτική χωρίς ποτέ να αναλαμβάνεις ευθύνες.
Mule διαφωνεις οτι η πλειοψηφια του ελληνικου λαου δεν γουσταρει το μνημονιο; Η’ πιστευεις οτι αυτος ο λαος πρεπει να σου προτεινει εναλλακτικη λυση αλλιως να το βουλωσει και να δεχτει οσα του παρουσιαζουν ως λυση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/Παπαδημοι; Οι οποιοι ειναι ειλικρινεις, σε αντιθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. :lol: Γι’ αυτην την πλειοψηφια μιλαω, οχι μονο για το ποσοστο του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατι βλεπω τοσες μερες κοσμο που δεν ψηφισε ΣΥΡΙΖΑ, να στηριζει την σταση του μετεκλογικα, σε αντιθεση με κραξιμο που διαβαζω εδω και σε μερικες φυλλαδες. Οπως και να εχει, απο ατομο που εχει φανερωσει σε πολλα ποστ την εμπαθεια του με το συγκεκριμενο κομμα(και με τον Καμμενο αν θυμαμαι καλα, επισης) δεν μπορει να γινει κουβεντα.
@comealot ο Τσιπρας παλια ελεγε για ακυρωςη του μνημονιου. Τωρα λεει για επαναδιαπραγματευση. Δεν ειναι κωλοτουμπα αυτο;
Κακλαμανος
Είναι πολύ εύκολο να περιμένεις την τελειότητα από ένα άπειρο κόμμα, όταν είχες τόσα χρόνια έμπειρα όρνια να κατασπαράζουν ότι έπιαναν στο ράμφος τους.
Κατά τα άλλα ο Τσίπρας όταν είχε την επιστολή έκανε προσπάθεια με κατεύθυνση την προεκλογική του νοοτροπία. Τώρα αν εσύ mot ακούς Σαμαρά και συγκινείσαι από το γρέζι της φωνής του δεν σου φταίω γω.
[B]Αλαβάνος: «Έξοδος από το μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ»[/B]
[B]Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Αλέκος Αλαβάνος σε άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα υπογραμμίζει πως η Αριστερά οφείλει να πει στην κοινωνία πως έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με μια επώδυνη διαδικασία[/B]. Ο κ. Αλαβάνος υποστηρίζει πως η Ελλάδα που ήταν στους νικητές του Α? Παγκοσμίου Πολέμου γιατί ο Βενιζέλος διείδε την επιτυχία της Αγγλογαλλικής Συμμαχίας, έφτασε μετά λίγα μόλις χρόνια στη Μικρασιατική Καταστροφή γιατί έσφαλε ότι η στήριξή της θα συνεχίζονταν.
«Σε μια χώρα εξαρτημένη η σωστή ή λαθεμένη εκτίμηση για τις κατευθύνσεις και τα όρια των Μεγάλων Δυνάμεων (από τη δεξιά για να ευθυγραμμιστεί, την αριστερά για να εναντιωθεί) οδηγεί από τον θρίαμβο μέχρι την πανωλεθρία. Αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο σήμερα. Και με τον Ολάντ και τις προθέσεις του για ανάπτυξη και με ένα «όχι» των Ιρλανδών στο ευρωσύμφωνο, τα όρια τροποποίησης των όρων των δανείων είναι ελάχιστα και σε δευτερεύοντα σημεία, που δεν μπορούν να απαντήσουν στις άμεσες ανάγκες και στην κλιμακούμενη οργή του λαού. Δυνατότητα κατάργησης του μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός Ευρωζώνης. Μια λάθος εκτίμηση εδώ για τα περιθώρια ευλυγισίας της Γαλλίας ή της Γερμανίας μπορεί να αποβεί μοιραία» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος.
Ο κ. Αλαβάνος προτείνει τρεις λύσεις για την Ελλάδα. Την παραμονή στο ευρώ και την αποδοχή των όρων της δανειακής Σύμβασης, την προετοιμασμένη έξοδό μας από το ευρώ που υποστηρίζει πως έχει προοπτικές και τέλος την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που θα δημιουργήσει πανικό, χάος και με ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, με άγνωστη έκβαση
Αφου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τα εχουν βρει γιατι τα βαζουν με τον Τσιπρα? Γιατι δεν τα βαζουν με τον Κουβελη, τον Καμενο την Παπαρηγα η ακομα και τον Μιχαλολιακο? Το ιδιο εμποδια δεν στεκονται σε μια Κυβερνηση συνεργασιας? Ο σατανικος Τσιπρας φταιει για ολα και θα καταστρεψει την Ελλαδα, το λεει και ο Πρετεντερης αλλωστε!
Και μόνο γι αυτό χαίρομαι που θα γίνουν επαναληπτικές.
Πέρα από την μικροπολιτική και τις συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης, η είσοδος της χρυσής αυγής στη βουλή και η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι πολύ σοβαρά πολιτειακά ζητήματα, στα οποία αναφέρεται ένα [I][U]ωραιότατο κείμενο[/U][/I], το οποίο έχει και πολιτική θέση στην αρχή με την οποία μάλλον δεν θα συμφωνήσουν όλοι.
Μου φαίνεται πολύ περίεργο που υπερασπίζομαι τον συριζα, αλλά αν υποθέσουμε ότι το ζητούμενο είναι να χτυπήσει τον δικομματισμό στην παρούσα φάση πώς αλλιώς να το κάνει αν όχι με επαναληπτικές εκλογές όταν οι δημοσκοπήσεις του δίνουν 25%;
Πάντως η πολιτική υποκρισία των δύο (μέχρι πρόσφατα) μεγάλων κομμάτων δεν έχει όρια. Τόσο καιρό προεκλογικά κατηγορούσαν τον συριζα για ανευθυνότητα στις θέσεις του κι ότι θέλει να οδηγήσει τη χώρα στο γκρεμό και ξαφνικά μετά τις εκλογές τον κατηγορούν για ανευθυνότητα επειδή δεν κάνει κυβέρνηση μαζί τους. Μέχρι τις 5 Μαΐου ήταν το κόμμα της ανεύθυνης αριστεράς, στις 7 Μαΐου δεν γίνεται κυβέρνηση χωρίς αυτό και από αύριο που περνάμε σε προεκλογική περίοδο πάλι τα ίδια.
Δεν σας παραξενεύει καθόλου γιατί νδ-πασοκ-δημ.αρ. δεν κάνανε κυβέρνηση μόνοι τους εφόσον τα βρήκανε μια χαρά κι έχουν 162 βουλευτές όλοι μαζί και αντί αυτού λένε ότι χρειάζονται και τον συριζα; Μήπως επειδή ο πραγματικός λόγος είναι πως ξέρουν ότι φιλομνημονιακή κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταθεί ούτε έξι μήνες κάτω από την κοινωνική πίεση και μετά είναι πολιτικά τελειωμένοι όλοι τους; Και έχουν το θράσος να δηλώνουν ως δικαιολογία τη λαϊκή βούληση; Όταν έδιναν υπουργεία στον καρατζαφέρη του 5% και έβαζαν πρωθυπουργό κάποιον που δεν τον ψήφισε κανένας τι σημασία είχε γι αυτούς η λαϊκή βούληση;
Ο συριζα με αντιμνημονιακό και φιλοευρωπαϊκό λόγο έκανε τον προεκλογικό του αγώνα κι έτσι συνεχίζει. Γι αυτό τον ψηφίσανε όσοι τον ψηφίσανε, όχι για να κάνει κυβέρνηση με το ζόρι με όσους διαφωνούν στα βασικά μαζί του. Αν δεν ήταν τόσο κρίσιμη η εποχή δεν θα υπήρχε σοβαρός λόγος για να μην γεφυρωθούν οι διαφωνίες τους και θα μπορούσε να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας όπως γίνεται στις περισσότερες βορειοευρωπαϊκές χώρες. Τώρα όμως οι επαναληπτικές φαίνονται αναγκαίες.
@ Mule: Οι δικτατορίες που επέβαλε ανά τον κόσμο η Αμερική τι διαφορά έχουν με τις υπόλοιπες; Οι πόλεμοι που έκανε; Οι ‘ανθρωπιστικές επεμβάσεις’;
Ας μην γίνουν ποτέ τους κομμουνιστικό κράτος αν δεν το θέλουν, οι επεμβάσεις σε ξένες χώρες τι σχέση έχουν με το αμερικανικό σύνταγμα;
Ακριβως. Χειροτερο φτυσιμο στους ψηφοφορους του απο το να εμπαινε στην “κυβερνηση συνεργασιας” τους δεν θα υπηρχε.
Όντως, πολύ ωραίο κείμενο στο σύνολο του, και με ουσιώδεις προτάσεις πάνω στο θέμα της Χ.Α.
Ποσο αλήθεια ομως!!!
[SPOILER]ειναι γνωστο οτι ο ευρωκομμουνισμος και ολα τα αισχρα του εξπηδησαν απο την Ιταλια!!!
[/SPOILER]
Μα δεν ζητάει εκλογές (πράγμα προς το οποίο τον ωθούν οι άλλοι πονηρά)! Αντιθέτως, λέει «αφού μπορείτε να κυβερνήσετε, κυβερνήστε χωρίς εμένα». Δηλαδή, προηγουμένως δεν άντεχε ούτε λεπτό με το μνημόνιο και έπρεπε να το ξεφορτωθεί αμέσως και πάρτε τη Μέρκελ τηλέφωνο να της ξηγηθώ, αλλά τώρα αφήνει τους άλλους να το εφαρμόσουν με μια κυβέρνηση όμοια με την προηγούμενη, χωρίς να μπει στη μέση να αγωνιστεί να εξισορροπήσει καταστάσεις. Εμένα, αυτό δεν μου αρέσει. Θα το εκτιμούσα πολύ περισσότερο και θα υποκλινόμουν, αν έμπαινε στην κυβέρνηση υπό όρους και κατάφερνε να διορθώσει πέντε-δέκα πράγματα.
Κατά τα άλλα, το άρθρο είναι εξαιρετικά γραμμένο και εκφράζει υγιείς και ενδιαφέρουσες απόψεις, αλλά προφανώς διαφωνώ στο σημείο περί χαιρέκακης πρόσκλησης. Η κωλοτούμπα των δύο κομμάτων, αν αξίζει απολύτως την κριτική όπως αυτή εκφράζεται, δεν παύει να αποτελεί θεμιτή καταγραφή της λαϊκής βούλησης. Η πρόσκληση για συγκυβέρνηση μπορεί να είναι καυτή πατάτα, αλλά η μαγκιά και η πολιτική εδραίωση, κατά τη γνώμη μου, είναι να την κρατήσεις στα χέρια σου.
Τέλος πάντων, δεν το προχωράω γιατί θα αρχίσουμε να γράφουμε σεντόνια και βλέπω ότι η γνώμη μου ενοχλεί.