Εκλογές 2012

Κάτι που πήρε σήμερα το μάτι μου. Όχι πως μου φαίνεται περίεργο…:-k

http://www.alterthess.gr/content/dyo-proin-yparxigoi-tis-xrysis-aygis-symfonoyn-i-nea-dimokratia-typone-ta-fylladia-mas

Στον ψυχισμό του Τάσαρου μόνο ένα κόμμα ταιριάζει,

:lol:

Δηλαδή εσύ τόσο καιρό με θεωρούσες κομματόσκυλο της νεας δημοκρατίας?:lol::lol:
Το ένα αστείο πίσω απο το άλλο.Γαργάλα με.Τον εαυτό σου κοροιδεύεις?Κομματοσκυλο του λα.ο.ς. με θεωρούσε ο άλλος.Κρίμα που λογικά θα ψηφίσω νεα δημοκρατία.Χαλαρά όμως θα μπορούσα να ψηφίσω και τζήμερο.Βρείτε τώρα κανα επιχείρημα να κάνετε τον Τσίπρα πρωθυπουργό και αφήστε τους δον-κιχοτισμους.Α και πρωτο κόμμα στο choose4greece με είχε βγάλει δημοκρατική συμμαχία.Συνεπώς τα περι κομματόσκυλου ανήκουν στην κλασσική αντιπολίτευση δημοτικού που δεν έχει το παραμικρό περιεχόμενο.Προφανώς μερικοί θυμούνται χρυσές εποχές δημοτικού που μαζευόμασταν 5 άτομα να πειράξουμε έναν και όταν μας ρωτάγαν γιατί κοιτάζαμε τα σύννεφα.Μεγαλωστε λίγο ρε…(για τους 18αρηδες το λέω).

Δηλαδή δε πάς δημοτικό ακόμα? Εϊσαι σίγουρος?

Για να συνεχίζω να γράφω εδώ εχω αρχίσει να έχω αμφιβολίες.Αλλά όλα τα άλλα φορουμ είναι νορμάλ ρε γαμώτη δεν έχω να γράψω τίποτα εκεί.8)

Όχι αυτός,ο εργατολόγος.

Μου θύμισες και τον άλλον τον θεό τώρα,πωω

[quote=“Elric83,post:1917,topic:21271”]

οκ πάμε ένα ένα

1. Ναι, πρέπει να υπάρχουν εν έτη 2012 εγκλήματα γνώμης. Είναι εγκληματικό να δηλώνει κάποιος οπαδός ενός δολοφόνου. Ειναι εγκληματικό κάποιος να υποστηρίζει μια ιδέα που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία εκατομυρίων ανθρώπων, με χιλιάδες από αυτούς τους νεκρούς να είναι συμπατριώτες του. Μερικές γνώμες πρέπει να είναι εκτός από ηθικα και δικαστικά καταδικαστέες.
    2)Εγώ δε θα σου πω τι κάνουν αριστεροί που το παίζουν αντιεθνιστές, θα σου πω τι λέω εγώ που δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε αντιεθνιστής. Αρχικά θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι είναι σχήμα οξύμωρο να δηλώνεις έλληνας και χριστιανός μαζί. Αν δε το ξέρεις μπορείς να διαβάσεις κάποια πράγματα για να καταλάβεις το λόγο, δε θα στο αναλύσω εγώ εδώ.Θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως κάποιος είναι ανθέλληνας επειδή δεν είναι χριστιανός. Ίσως έχεις μπερδευτεί και θεωρείς ότι όποιος δεν ψηφίζεις χα-λάος-νδ-πασοκ είναι άθεος/ανθέλληνας/αριστερός/. Δε ξέρω πως τα έχεις στο μυαλό σου ειλικρινά, γιατί παρόλο που βροντοφωνάζεις έλληνας δηλώνεις και υποστηρίζεις το κίνημα που κατέστρεψε τον ελληνισμό :-k help me with that please!
    Last but not least, θα ήθελα να δηλώσω κατά των θρησκειών γενικότερα. Ζώντας όμως στην ελλάδα της ορθοδοξίας κι έχοντας ζήσει την προπαγάνδα και τον ψυχολογικό πόλεμο που γίνεται στους κάτοικους αυτής της χώρας από τους χριστιανούς, είμαι μέγας πολέμιος της συγκεκριμένης θρησκείας συγκριτικά με τις υπόλοιπες. και για το γμτ της υπόθεσης κάνε μια πρόσθεση με τα θύματα των χριστιανών και με τα θύματα των άλλων θρησκειών μαζί.[/QUOTE]

Πάμε ένα ένα? Που? Δεν είδα να απαντάς σε τπτ. Κοινώς tubeki_psilokommeno ή αλλιώς στρίβειν_δια_αλλαγή_θέματος. Έγραψες μόνο αυτά που ήθελες να γράψεις κεκαλυμένα. Ας τα δούμε λοιπόν.

1. Έγραψα [I]"Μου φαίνεται υπερβολικό αριστεροί που το παίζουν αντιεθνικιστές να είναι υπέρ όλων των άλλων εθνικισμών (Τουρκικού, Σκοπιανικού, Αλβανικού κτλ) πλην Ελληνικού και παρότι άθεοι υπέρ όλων των άλλων θρησκειών (Ισλαμ, Μάρτυρες του Ιεχωβά κτλ) πλην Ορθοδοξίας.[/I] και εσύ έγραψες ότι δεν είσαι… αριστερός ούτε αντιεθνικιστής! Μα το θέμα δεν είναι επί προσωπικού μιλάω γενικά - δεν θυμάμαι καν αν εσύ ή κάποιος άλλος έγραψε να χτίσουμε τζαμιά και να κλείσουμε εκκλησίες (οκ και να τις κάνουμε κάτι άλλο - it’s not the point). Όταν αριστερές “συνιστώσες” (να το θέσω κομψά!) είναι τατσιμιτσικώτσι με τους γκρίζους λύκους και τα ουράνια τόξα και σκίζουν τα ιμάτιά τους με τους εντός των πυλών απλά επιβεβαιώνουν αυτό που λέω. Μίλησα επίσης για τους… μουσουλμανομάχους (παλαιότερα… ΚΕΦΕμάχους κτλ) που δηλώνουν άθεοι και κόπτονται για το τι θα γίνει με τις Ορθόδοξες εκκλησίες. Παραδόξως βρίζουν όλη μέρα την ορθοδοξία γιατί άμα κάνουν τη μαλακία και βρίσουν το ισλάμ θα… βρεθούν αποκεφαλισμένοι σε κανένα χαντάκι και δεν θα τους αναγνωρίζει ούτε η μάνα τους. Βέβαια δεν ξέρω πως γίνεται αυτοί οι “δημοκράτες” και “φιλειρηνιστές” να κόπτονται για το… φιλήσυχο ισλάμ. Άλλο ένα δείγμα της υποκρίσίας τους?

2 - απάντηση σ’ αυτά που έγραψες. Κατά την άποψή σου πρέπει να υπάρχουν αδικήματα γνώμης. Μάλιστα. Ποια? Αυτά που θες εσύ. Πολύ ωραία! Αύριο θα πει κάποιος κάτι άλλο, τον τρίτο θα τον πειράξει κάτι διαφορετικό - κοινώς θα αρχίσουμε να σφαζόμαστε για να επιβάλλουμε να ΜΗΝ έχει δικαίωμα γνώμης ο άλλος! Κοινώς εμείς θα τον σκοτώσουμε (επιτρεπτό και νόμιμο!) αλλά τουλάχιστον θα του έχουμε αφαιρέσει το δικαίωμα στη γνώμη! Εντάξει καλά όλα αυτά αλλά γίνονται μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα, αν είσαι οπαδός πάω πάσο αλλά δεν διαφέρεις και πολύ από τον Μιχαλολιάκο…
Το να καθίσω να σου εξηγήσω την έλλειψη αμεροληψίας σου καθώς υπάρχουν εκατομμύρια θαυμαστές δολοφόνων σε όλο τον κόσμο αλλά δεν σε καίει και πολύ (μιας που βάζεις κλίμακα - πολύ δολοφόνος, λίγο δολοφόνος, για την ψυχή της μάνας του δολοφόνος κτλ) είναι νομίζω περιττό.

3 - μιας που δεν απάντησες στο 1 είπες να στρίψεις_δια_της_ταμπελας. Που ακριβώς δήλωσα Έλληνας και χριστιανός μαζί? Πουθενά. Απλά δεν είχες τι να γράψεις και πήρες μια πρωτοβουλία. Κίνημα που κατέστρεψε τον Ελληνισμό? Πότε ψήφισα ΠΑΣΟΚ και δεν το ξέρω?? :lol:

1. Σιγά ρε φίλε την προπαγάνδα που έφαγες. Σε λίγο θα μας πεις ότι σε στέλνανε με το ζόρι και στο κατηχητικό και σου απαγόρευαν τις προγαμιαίες σχέσεις… Το να μου πεις ότι κάποια στερεότυπα ξεκινάνε από την θρησκεία και τα κουβαλάει ο κόσμος μέσα του και τα μεταφέρει από γενιά σε γενιά - ναι αυτό ισχύει. Δες τι γίνεται στον μουσουλμανικό κόσμο, δες πως κάνουν προπαγάνδα οι μορμόνοι στην Αμερική που σου χτυπάνε την πόρτα κάθε μέρα και άσε τώρα την καραμέλα για την θρησκεία στην Ελλάδα. Μπροστά σ’ αυτούς, ο Άνθιμος θεωρείται σχολιαρόπαιδο…

μιλαμε για ακραιες καταστασεις, οχι αστεια.

οπως και να χει στ αρχιδια μας. εμεις τους δικους μας θελουμε να κρεμασουμε, δεν μας νοιαζει για τους αλλους.

Όταν σε βαφτίζουν μωρό,χωρίς να έχεις άποψη, όταν δεν σε θαβουν σε νεκροταφείο αν δεν είσαι βαφτισμένος, όταν στον στρατό δηλώνεις άθεος ή αλλόθρησκος βιώνεις από τους μεγαλύτερους ρατσισμούς (δεν μιλαω προσωπικά αλλά έτυχε να κανω φαντάρος με πολλους μουσουλμάνους), όταν στο σχολείο στα “θρησκευτικά” σου λένε πως “η μόνη αληθινή θρησκεία είναι ο χριστιανισμός” (αυτό είναι προσωπική εμπειρία γτ ειχα τσακωθει με τον καθηγητη για αυτόν ακριβώς το λόγο), όταν είσαι υποχρεωμένος να “αγιαστείς” στο σχολείο ή όταν πηγαίνεις με το σχολείο στην εκκλησία (και αν δεν πας σου βαζουν απουσία) ακόμα και όταν ένα ολόκληρο έθνος γιορτάζει την 25η Μαρτίου -ημερομηνία που κατα την επανασταση δεν συνέβη ΤΙΠΟΤΑ- μόνο και μόνο για να ταυτίζεται με τον ευαγγελισμό της Παναγίας τότε ναι…υπάρχει προπαγάνδα.

O νηπιοβαφτισμός είναι προτιμότερος από το να γεννηθείς μάρτυρας του ιεχωβά και να παρακολουθείς καθε βδομάδα τουλάχιστον 5-10 ωρες κυρήγματος φανατισμού,να μην βάζεις αίμα,να μην γιορτάζεις γενέθλια και να νιώθεις σαν την μύγα μες στο γάλα.Τώρα τι σου κάνουν νεκρό έχει τοση σημασία?Και πάλι όμως λογικό είναι.Εσύ πχ θες να μην είσαι μουσουλμάνος και να σε θάψουν μουσουλμανικά?Μετά θα έλεγες γιατι με θάβουν σε κάτι που δεν πίστευα.Στον στρατό είχαμε και τούρκους και ξένους και δεν είχαμε κανένα θέμα.Στο σχολείο ο θεολόγος λογικο είναι να στηριζει την επικρατούσα θρησκεία.Λες να σε διδάσκει κάτι και μετά να σου λέει ότι είναι ψέμματα?Οκ την εθνική εορτή ας την κάνουμε 30 Μαρτίου.Αυτό σε πείραξε?Και ο χριστός δεν γεννήθηκε 25 Δεκεμβρίου.Ε και?Οι ενστάσεις σου δεν είναι ουσιαστικές.Ποσες φορές πήγαινες εκκλησία το χρόνο?Εγώ που δεν γεννήθηκα ορθόδοξος έχω τραβήξει πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεσαι.Ας βρούμε επιτέλους τα πραγματικά αίτια της κρίσης.Δεν είναι ώρα να βγάζουμε τα απωθημένα μας.

Δηλαδή πρεπει οταν εισαι μωρό να βαφτιστείς οτιδήποτε; Και ποιος λεει ότι τα νεκροταφεία είναι μόνο για χριστιανους; (γτ προφανώς αν δεν σε διαβασει ο παπάς υπάρχει μια μυστική δυναμη που δεν σε αφήνει να μπεις κατω απο το χώμα). H δουλεια του θεολόγου είναι να μιλαει για ΟΛΕΣ τις θρησκείς χωρίς να παίρνει θέση (λεγεται ΘΕΟ-λογος όχι Χριστιανο-λόγος). Το θέμα δεν είναι η ημερομηνία της επαναστασης είναι ο εξαναγκασμός της ταυτισης με τον χριστιανισμό. Εκκλησία δεν πηγαίνω ποτέ γιατί δεν πιστεύω. Εσυ που πιστεύεις πόσες φορες πηγαίνεις; (ή μήπως είσαι και εσύ από τους όποτε-το-θυμάμαι-χριστιανούς;) Και προφανώς δεν έχω πρόβλημα με τη θρησκεία σαν θρησκεία αλλά με την εκκλησία (τον κλήρο δλδ) και την σταση του κράτους απέναντι στην εκκλησία. Γιατί ρε πούστη μου δεν γίνεται ο κόσμος να πεινάει και ο Σεραφείμ να πληρώνει εγγύηση 300.000 ευρώ για να βγει από την φυλακή. Την μισή περιουσία της να είχε δώσει η εκκλησία (χρηματα τα οποία και σαφώς δεν φορολογούνται) θα ειχαμε ξεπληρώει 10 δάνεια…και τεσπα επειδή το τόπικ είναι για τις εκλογές και εγώ βγήκα αρκετά οφ τόπικ δεν πρόκειται να σου ξανα απαντήσω για το θέμα της θρησκείας.Ουτως η αλλως ούτε προκειται να σου αλλάξω γνώμή ούτε εσύ προκειται να αλλάξεις τη δική μου. απλά είπα την άποψή μου :slight_smile:

Όχι αν δεν σε πάνε οι γονείς σου δεν βαφτίζεσαι.Εγώ δεν έχω βαφτιστεί.Στα νεκροταφεία έχει χώρο για όλους.Δεν είπε κανείς ότι είναι μόνο για χριστιανούς.Εγώ θρησκευτικά σε σχολείο δεν έκανα και όντως οι θεολόγοι πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλοι και να μπορούν να λύνουν και απορίες.Έχω ακούσει ότι υπάρχουν και μάγκες θεολόγοι.Όσοι είναι φανατικοί και μισαλλόδοξοι και απο μένα είναι φαουλ.Εγώ δεν πιστεύω (χωρις να απορρίπτω) την θεολογική προσέγγιση της Ορθοδοξίας.Άρα δεν πάω ποτέ Εκκλησία.Για δες το καθεστώς φορολόγησης των προτεσταντικών ομάδων στην Έλλαδα.Σχετικές πληροφορίες με φορολόγηση εκκλησίας http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=7755
http://www.ramnousia.com/2012/03/blog-post_1445.html#.T7VlsOh1Dxg
Και γω δεν πάω την υποκρισία πάντως γενικά και την τυπολατρεία…Και σίγουρα μπορώ να σούρω άπειρα για το ιερατείο…Για ιστορικούς και όχι μόνο λόγους στηρίζω τον θεσμό.Όταν θέλουμε γενικά να εξαφανίσουμε κάτι θα πρέπει να γνωρίζουμε με τι θα το αντικαταστήσουμε.

τη βρίσκεις με το να παραφράζεις αυτά που σου γράφουν και μετά να λες τη φράση tubeki_psilokommeno? οκ, νο προμπ.
είπες για το αν πρέπει να υπάρχει έγκλημα γνώμης. απάντησα. και ναι,προφανώς αυτό που απάντησα είναι η δική μου γνώμη και όχι η παγκόσμια αλήθεια. για μένα είναι κατάπτυστα μερικά πράγματα.μπορεί πχ κάποιος να έχει σαν γνώμη το “η παιδοφιλία γαμάει” (που είναι και επίκαιρο).για μένα αυτό είναι “εγκλημα γνώμης”. απλό είναι αυτό που λέω, 1+1=2.
Την ταμπέλα δεν την έβαλα εγώ επειδή πιάνουν τα χέρια μου και κάνω μερεμέτια, αλλά από το ύφος των ποστ σου γενικότερα κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα. όταν κόβεσαι για να υπερασπίσεις την άμοιρη ορθοδοξία που της την έχουν πέσει όλοι θα σε πω χριστιανό. αν θεωρείς ότι σε προσέβαλα με συγχωρείς, δεν ήθελα να πω τόσο βαριές κουβέντες.όσο αφορά το κίνημα που κατέστρεψε τον ελληνισμό προφανώς δεν εννοώ το πασοκ αλλά το χριστιανισμό.κάτσε να το διευκρινίσω γιατι θα ξαναπεις ότι δεν απαντάω
Για τη προπαγάνδα των ορθόδοξων με καλύπτει το ποστ του dmembra πάνω κάτω, απλά εγώ θα τα έλεγα λίγο πιο σκληροπυρηνικά. είναι οφτόπικ κουβέντα όμως όπως σωστά είπε οπότε το αφήνω εδώ.

πάμε στο δικό σου Νο 1 τώρα που δεν το απάντησα καθόλου και έκανα την παλαβή κατ’εσέ. όταν δε ξέρω κάτι δε μπορώ να απαντήσω και όταν δεν είμαι μέσα σε αυτές τις συνιστώσες που αναφέρεσαι δε θα κάτσω να απολογηθώ γιαυτές.απλό είναι αυτό που λέω πιστέυω. πάντως κι εσύ δεν απαντάς και πολυ σε αυτά που σε ρωτάνε ε? για να θυμηθούμε τι ρώτησα και τι απάντησες:

εγω δεν καταλαβαινω γιατι τοση αναλυση για τις εκκλησιες ενω εχει διπλα στο ονομα του ΔΕ ΝΑΜΠΕΡ ΟΦ ΔΕ ΜΠΙΣΤ?μπας και ειναι παραπλανητικο?:-k

Νταξει για καποιους πρεπει να λες και τα αυτονοητα. Τι να κανουμε.Ξεκιναμε:
Ειμαι κατα καθε εθνικισμου.
Ειμαι κατα καθε θρησκειας αλλα οσο δικαιωμα εχεις εσυ να πηγαινεις στην εκκλησουλα, αλλο τοσο εχουν και οι μουσουλμανοι να προσκυνανε το μουχαμετη τους.
Μηπως βλεπεις κανενα παροξυσμο στο να εχει το χωριο μου 4 εκκκλησαρες και μια τρυπα για ιατρειο?
Μην μπεις στο κοπο να απαντησεις , οι συζητησεις με χριστιανους ειναι βασανιστικες και ματαιες

Ανηκει [B]εδω[/B]
:roll:

Πρωτιά στη ΝΔ με 23,1% δίνει νέα δημοσκόπηση
Με αναγωγές των αναποφάσιστων και της αδιευκρίνιστης ψήφου, η εταιρεία εκτιμά ότι η ΝΔ θα συγκεντρώσει 26%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΠΑΣΟΚ 14,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,3%, το ΚΚΕ 5,8% και η Χρυσή Αυγή 4,8%.

Tι θα γίνει ρε γαμώτη…Πάλι εκλογές θα έχουμε?#-o

http://www.antinews.gr/2012/05/18/161890/

Γιατί πραγματικός ?αντιμνημονιακός είναι αυτός που φορτώθηκε τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Παπανδρέου στην πλάτη του, θυσιάζοντας το κομματικό και προσωπικό συμφέρον, με μοναδικό στόχο να κρατήσει ψηλά την ελληνική σημαία.

:lol::lol::lol::lol:

Jesus complex!

[B]Οι «γύπες» κατασπάραξαν τη χώρα [/B]
Μέσα στην πολιτική θύελλα που μαίνεται στη χώρα μας και την προκήρυξη των νέων εκλογών, πέρασε απαρατήρητο σχεδόν από τον ελληνικό λαό ένα γεγονός τεράστιας οικονομικής και πολιτικής σημασίας: την Τρίτη η κυβέρνηση Παπαδήμου πλήρωσε στο 100% της ονομαστικής αξίας τους ελληνικά κρατικά ομόλογα συνολικής αξίας 435 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο και τα οποία είχαν περιέλθει στα χέρια ακραία επιθετικών κερδοσκοπικών κύκλων που είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI.

Το τραγικό είναι ότι το 90% περίπου των ομολόγων αυτών βρίσκονταν στην κατοχή ενός κερδοσκοπικού οίκου ονόματι Νταρτ Μάνατζμεντ με έδρα στα νησιά Κέιμαν, ο οποίος είχε πληρώσει λιγότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τα ελληνικά ομόλογα-σκουπίδια στη δευτερογενή αγορά και την Τρίτη εισέπραξε περίπου… 400 εκατομμύρια ευρώ, βγάζοντας κέρδος… 300%!!!

Ο οίκος Νταρτ Μάνατζμεντ συγκαταλέγεται στους κερδοσκόπους που ονομάζονται «γύπες». Αυτοί ειδικεύονται στην αγορά ομολόγων που έχουν εκδώσει «κράτη-ψοφίμια», τα οποία απειλούνται με χρεοκοπία. Αγοράζουν τα ομόλογα σε εξευτελιστικές τιμές, γύρω στο 10%-25% της αξίας τους.

Στη συνέχεια εκβιάζουν αδίστακτα τα κράτη. Απαιτούν να τους πληρώσουν τα ομόλογα στο 100% της ονομαστικής αξίας τους (οπωσδήποτε πάντως πάνω από 70-80%) αποκομίζοντας υπερκέρδη. Αν οι χώρες αρνηθούν να πληρώσουν, έχουν πανίσχυρες και εξαιρετικά ειδικευμένες στον τομέα αυτόν ομάδες δικηγόρων και σέρνουν τα κράτη στα δικαστήρια επί χρόνια και χρόνια, κερδίζοντας πάντα τις σχετικές δίκες!

«Οι αγοραστές είναι βέβαιοι πως θα πάρουν τελικά τουλάχιστον τριπλάσια λεφτά ανά ομόλογο από τους ‘‘επενδυτές-κορόιδα’’ που συμφώνησαν ‘‘οικειοθελώς’’ στο ‘‘κούρεμα’’» γράφαμε στη σελίδα αυτή στις 9 Απριλίου, αναφερόμενοι στους κερδοσκόπους «γύπες». Δυστυχώς, οι εκτιμήσεις εκείνες επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο. Οι «γύπες» κατασπάραξαν την Ελλάδα και κέρδισαν 300% από το «οικονομικό κουφάρι» της!

Εγινε μια πολύ κακή αρχή. Ομόλογα αξίας 434 εκατομμυρίων ευρώ που υπάγονται σε ξένο δίκαιο και βρίσκονται στα χέρια «γυπών» πρέπει να πληρωθούν από τη νέα κυβέρνηση φέτος, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Κι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στον εφιάλτη που την απειλεί του χρόνου. Μέσα σε λιγότερους από τρεισήμισι μήνες (από τις 26 Μαρτίου ως τις 5 Ιουλίου του 2013 συγκεκριμένα) πρέπει να πληρωθούν τέσσερα μη «κουρεμένα» ομόλογα υπό ξένο δίκαιο που βρίσκονται στα χέρια επιθετικών κερδοσκόπων, συνολικής αξίας… 2 δισεκατομμυρίων ευρώ! Το 1,4 δισ. ευρώ μάλιστα πρέπει να πληρωθεί σε ένα… δεκαήμερο, στις 25 Ιουνίου και στις 5 Ιουλίου του 2013! Ο απόλυτος εφιάλτης… Υπάρχουν και χειρότερα όμως, τα οποία αποδεικνύουν πόσο εγκληματική από πολιτική σκοπιά πράξη ήταν η αποδοχή του αγγλικού δικαίου στα δάνεια που χορήγησε η ΕΕ στην Ελλάδα.

Τα δάνεια αυτά έχουν ρήτρες «διασταυρούμενης χρεοκοπίας (cross default)». Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι αν η κυβέρνηση δεν πλήρωνε το ομόλογο της Τρίτης, είχαν το νομικό δικαίωμα όλοι οι άλλοι κερδοσκόποι «γύπες» που κατέχουν ακόμη ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, να ζητήσουν αμέσως τώρα (!) την πληρωμή χωρίς να περιμένουν τη λήξη των δικών τους ομολόγων, ακόμη κι αν είναι ύστερα από δέκα χρόνια!

Στο ίδιο πλαίσιο, μπορούσαν και τα… κράτη της Ευρωζώνης να ζητήσουν να τους δώσουμε αμέσως τώρα πίσω τα… 100 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν δώσει ως δάνεια στην Ελλάδα και τα έχουν πάρει όλα οι ευρωπαϊκές τράπεζες! Αυτά προβλέπει το ξένο δίκαιο!

Ζήτησε η απελθούσα κυβέρνηση της Αθήνας γραπτές εγγυήσεις ότι τουλάχιστον οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης δεν θα συμπεριφέρονταν ως «γύπες» και δεν θα ζητούσαν πίσω τα δάνεια, αν η Ελλάδα δεν πλήρωνε τους κερδοσκόπους, αλλά… καμία κυβέρνηση δεν της έδωσε τέτοια εγγύηση! Υπέροχοι οι εταίροι της…

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ
«Νταηλίκια» χωρίς αντίκρισμα

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πληρώσει η κυβέρνηση τους κατόχους ελληνικών ομολόγων που υπόκεινται σε ξένο δίκαιο και αρνήθηκαν να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI, διαβεβαίωνε προ μηνός ως υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εχει διασφαλίσει την πλήρη στήριξη των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης στο θέμα αυτό, μας έλεγε. Αποδείχθηκε όμως ότι η κυβέρνηση τα «έσκασε» ωραία και καλά τα 435 εκατομμύρια στους αιμοδιψείς κερδοσκόπους που τα είχαν αγοράσει μάλιστα στο ένα τέταρτο της αξίας τους και έτσι έβγαλαν κέρδος 300% (!) «στην υγειά των κορόιδων» - δηλαδή του ελληνικού λαού. Οι Ευρωπαίοι εταίροι της κυβέρνησης την άφησαν γυμνή στις ορέξεις των κερδοσκόπων.

Του Γ. Δελαστίκ από το Έθνος

Ενδιαφέρουσα εκπομπή του Άρη Χατζηστεφάνου για τα “μιντιακά πραξικοπήματα”.Όποιος έχει όρεξη ας την ακούσει.

http://www.xstefanou.gr/podcast/11_05_2012.mp3