Παναγιώτη που αναφέρεσαι?Σε κανένα Unplugged?Ή κάτι έχασα?:-s
Όπως όλοι, ακούω κάποια άλμπουμς, ίσως να τα λιώνω αν μου κάνουν “κάτι” και λαμβάνουν στη συνείδηδή μου μια κάποια θέση. Τυχαίνει όμως κάποιες φορές να ακούω κάποιο ξανά μετά από καιρό και να νιώθω λες και ακούω άλλο άλμπουμ, σαν να είχα χάσει όλη την ουσία κάποιου δίσκου και να την βρίσκω ξαφνικά μετά από 1000 ακροάσεις. Χωρίς να σημαίνει πως δεν μου άρεσε από την πρώτη φορά.
Πλέον είμαι θύμα του Houses of the Holy.Πάντα μου άρεσε αλλά το έβαλα χτες και…έχω μουρλαθεί.
Παλιότερα μου είχε συμβεί το ίδιο με Pantera,είχα λιώσει τους δίσκους τους, παρρόλα αυτά κάποια στιγμή ξέθαψα και κόλλησα τόσο άσχημα για κάνα χρόνο που τους θεωρώ πλέον από τις αγαπημένες μου metal μπάντες.
Ναι ρε, το Unplugged των Νirvana εννοούσα. Εκανα την πουτανιά να το παίξω μυστήριος και να μην το πω καταμουτρα
Εγώ τώρα ακούω το Bathory το πρώτο. Ξανασυναντηθηκαμε ούτε και γω ξέρω μετα από πόσα χρόνια, χωρίς να φοράει κασέτα με το λογότυπο προσεγμένα γραμμένο πάνω της. Το ανέφερε κάποιος σε ενα θρεντ και μπαμ, καρφί το έβαλα να παίζει στο you tube. Παλιά ίσως και να γούσταρα περισσότερο τα 2 επόμενα τους, αλλά με βάζατε τώρα να διαλέξω ένα, σίγουρα το πρώτο θα ήταν. ΡΟΚ Ν ΡΟΛΛ ρε, και άσε τους μαυρομεταλλους να λένε τα δίκα τους
το μεσημερι ειχα πεσει για υπνο για καμια ωρα και ειδα οτι ειχα παει σε λαιβ των primordial.και τωρα καθομαι και χαζευω αποσπασματα απο το all epires fall.
λιγες μουσικες με αγγιζουν τοσο πολυ,οσο αυτες των ιρλανδων.τι ψυχη γαμωτο.
πρεπει να τους δω οπωσδηποτε τον νοεμβρη.
υ.γ αυτο το θρεντ μου βγαζει κατι σαν μουσικο “βαριεμαι…”
μπορεί κάποιος να μου δώσει τον ορισμό του προοδευτικού μέταλ?
γιατί το ρωτάω αυτό… Βλέπω κάθε τόσο μπάντες που κοτσαρουν τον όρο progressive γιατί η μουσική τους είναι τεχνική κ δύσκολη στο παίξιμο!
αλήθεια, αυτό είναι το προοδευτικό στη μουσική? Να παίξεις μια κλίμακα στα 15.000bpm??? έχω τις αμφιβολίες μου!!!
αυτό το ποστ γράφτηκε υπό την ακρόαση του εκπληκτικού the perfect element pt 1.
Προφανής απάντηση νομίζω.Βασικά πιστεύω ό,τι χρησιμοποιείται ο όρος με την έννοια που του δώθηκε όταν πρωτοχρησιμοποιήθηκε στα 70s για να περιγράψει τους Genesis,King Crimson,Yes κτλ.Προοδευτικές μπάντες για τότε αλλά και με υψηλή τεχνική να τις χαρακτηρίζει.
Το ίδιο πέρασε και στην metal μουσική και χρησιμοποιείται χάριν ευκολίας στο να περιγράψει το που κυμαίνεται ο ήχος των συγκεκριμένων μπαντών.
Από την άλλη οποιαδήποτε μπάντα γέννησε έναν ήχο ή έκανε κάτι πολύ ανανεωτικό και πρωτοποριακό είναι προοδευτική προφανώς αλλά δεν είναι progressive (rock/metal/συμπληρώστε ό,τι θέλετε).
Δεν ήταν προοδευτικοί οι Velvet Underground, oι Stooges, oι Zeppelin, o Hendrix, oι Sabbath, oι Priest, oι Ramones? Σϊγουρα. Aργότερα οι Venom, oι Helhammer, oι Voivod,οι Possessed? Προφανώς.Αλλά δεν είναι progressive μπάντες.Απλά και όμορφα.
Χμ… Καλά τα λες, όμως ποια είναι τότε η διάφορα του progressive metal από to technical metal δηλαδή για παράδειγμα, γιατί λέμε οι coroner παίζουν technical thrash metal και oχι progressive thrash metal??
βασικά το πρόβλημα μου δεν είναι στις ταμπέλες, είναι ότι ο όρος progressive με την έννοια που χρησιμοποιείται είναι λάθος!!!
Περίεργο που αναφερθηκαν οι Bathory, μιας και θα εβαζα να ακουσω το καλυτερο τους που δεν ειναι αλλο απο το Twilight Of The Gods. Το οποιο αν ειχε καλυτερο ηχο και αληθινα τυμπανα, θα ηταν απο τα μεγαλυτερα αλμπουμ που βγηκαν ποτε. (Και καλυτερα φωνητικα) :D. Ακομα θυμαμαι ενα καλοκαιρι πριν 15 χρονια νομιζω που το αγορασα σε κασσετα και μετα σε cd φυσικα. Επισης, στα φοιτητικα μου χρονια, εκατσα ενα βραδυ και εβγαλα στην κιθαρα ολα τα υπεροχα ακουστικα σημεια.
κατα τ’άλλα ,θα συμφώνησω με τον Παναγιώτη .
Το πρώτο γαμεί και δέρνει. rock ‘n’ roll ,vodka ,αλητεία,ηχογράφηση στο σπίτι και έχουμε τον παππού του [I]“Deathcrush”[/I].
αγαπημένο με διαφορά …τα επικά είναι άλλη ιστορία.
Ναι τυπικά δε διαφωνώ, απλά το point ήταν πως σε μια τόσο επιδραστική μπάντα όσο οι BATHORY που με τους έξι πρώτους δίσκους έφτιαξαν το μισο ακραίο metal και το μισό επικό, δεν αλλάζεις τίποτα. Οπότε χαριτολογώντας, ακόμα και το ότι ο Vvornth έπαιξε τα τύμπανα στον δίσκο, είναι η ΥΨΙΣΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Ε ναι, κάτι αντίστοιχο με τα φωνητικά στους Cathedral… Δεν τα αγγίζεις. Απλώς κάποιες φορές φαντάζεσαι πόσο διαφορετικό θα μπορούσε να είναι κάτι που είναι ήδη κορυφή.
Για το Into Glory(που ισως ειναι το μονο επικο αλμπουμ που κοιταει στα ματια Twilight/Hammerheart)θα ειχε νοημα να γινει αυτη η κουβεντα γιατι εχει τοσο φλατ παραγωγη που σιγουρα θα επωφελειτο απο διαφορετικο ηχο.