Καλά, κάτσε να σου πώ και εγώ για το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισα στα υπόλοιπα Αττικής:
Ένας χλεχλές της εφορευτικής σου έδινε τα ψηφοδέλτια σε πάκο με τον συριζα πάνω-πάνω και τη ΝΔ θαμμένη κάπου στο βάθος μεταξύ Κοινωνίας Καποδίστρια, Λεβέντη, Πειρατών, βάζελων κλπ…
Η κουτοπονηριά σε όλο της το μεγαλείο, μήπως και καμία γιαγιά χάσει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ… #-o
Πείτε και την παράβαση όμως για όσους τη χάσαμε.
Λες ο Γιάννης… που έχει βριστεί από σχεδόν κάθε αριστερό και αριστερίζοντα επειδή απλά είναι ψύχραιμος να αφήνει υπονοούμενο για μένα; #-o Καταλαβαίνεις τι διαβάζεις;
Aλλά θα ήθελες ε;
Έτσι σου έμαθαν να την ανιτλαμβάνεσαι τη δημοκρατία;
Υπάρχει διαφορά, προφανώς και υπάρχει. και το καμία που είπα ίσως ήταν και ατυχές, μιλούσα για την δεδομένη συγκυρία
Και είναι κατανοητό απόλυτα το σκεπτικό του συνειδητοποιημένου μποϋκοτέρ, και ίσως και να εκφράζει εν μέρει πολλούς εδώ μέσα.
Η διαφορά είναι μεγάλη, κυρίως κοινωνική, αλλά διακριτική και μακροπρόθεσμη. Μακροκοινωνικά δηλαδή, η ιδεολογία του καθένα επηρεάζει και επηρεάζεται με την κοινωνία, οπότε μόνο τσουβάλιασμα δε μπορούμε να κάνουμε.
Μιλώντας σκληρά πραγματιστικά όμως, τα μέτρα που θα μας επιβάλλουν τις επόμενες μέρες που θα έχουν την απόλυτη κυριαρχία με 180 έδρες, θα επηρεάσουν τους πάντες. Και αυτούς που τους ψήφισαν, και τα ζώα που λιάζονταν, και ανθρώπους με συνειδητοποιημένη σκέψη που δεν ψηφίζουν χρόνια, και πρώην πασόκους που ψήφισαν σύριζα. και τους πάντες γενικότερα.
Πάντως, το ότι έχει momentum ο σύριζα δε σημαίνει απαραίτητα ότι αλλάζουν οι κοινωνικοί συσχετισμοί. Η κύρια διαφορά θα φανεί στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση, όχι ότι ο πρώην πασόκος άλλαξε μυαλά… Οικονομικό στάτους άλλαξε.
Ησουν εκει ωρα και εβλεπες οτι ο συγκεκριμενος τα εδινε σε ολους ετσι ας πουμε ή απλα εκνευριστηκες που εψαχνες το ψηφοδελτιο της ΝΔ μεσα στα παρακμιακα;
Σε βρισκω λίγο υπερβολικό. Και στο εκλογικό κεντρο που ψηφισα εγω πανω-πανω σου έδινε της ΝΔ και του Συριζα ήταν προ-τελευταίο μαζι με της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και αυτό εγινε και σε μένα και στον αδερφό μου και στη μάνα μου)…δεν νομίζω να το έκαναν επίτηδες
Ωραία. Αυτό ήθελα, μία απάντηση πάνω σε αυτό που ρώτησα και την πήρα. Με κάλυψες. Και εγώ δε θα στενοχωρηθώ περισσότερο αν εκλεγεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε σχέση με το αν εκλεγεί η ΝΔ. Ίσα ίσα θα νιώσω κάποια ικανοποίηση - ανάμεσα στα δύο προτιμώ ασφαλώς το πρώτο. Απλώς, δεν καταλάβαινα πως όλοι, που εν τω μεταξύ ψήφισαν για πρώτη φορά στη ζωή τους τον σύριζα, μιλούν με τόση θέρμη για καλυτέρευση των συνθηκών και αποφυγή των νέων μέτρων χωρίς κάποια δικαιολογία. Το δέχομαι ότι είναι ώρα να αδράξουμε την ευκαιρία για καλύτερη διαβίωση, ένα ρίσκο είναι και αυτό που έπρεπε κάποια στιγμή να το πάρουμε, ίσως είναι η καλύτερη στιγμή να το πράξουμε.
Καταλαβαινω το σκεπτικο που οι περισσοτεροι περιγραφετε αλλα εμενα η αποψη μου ειναι οτι το ερωτημα των εκλογων ειναι πολυ πιο περιπλοκο απο το μετρα/οχι μετρα.Τα μετρα ειναι απλα μια συνεπεια και ως γνωστον δεν ξεκινας να αντιμετωπιζεις ενα προβλημα απο τις συνεπειες.Ειμαστε σε ενα καραβι που μπαζει νερα και αντι να κλεισουμε την τρυπα προσπαθουμε να πεταξουμε με κουβαδες το νερο εξω.Αν δεν αλλαξει η σταση και η νοοτροπια των πολιτων και των πολιτικων προσωπων στη χωρα μας δεν προκειται να παμε πουθενα και το Συριζα παρα τα οσα λεει την ιδια πολιτικη νοοτροπια που μας εφτασε εδω εχει.Στις πρωτες εκλογες σκεφτομουν σοβαρα να το ψηφισω αλλα σε αυτες δεν υπαρχει περιπτωση.Ακομα ομως και αν δεν το γουσταρω θα το ψηφιζα αν εδινε την παραμικρη ρεαλιστικη στρατηγικη για εξοδο απο την κριση.Γνωμη μου,αλλα το Συριζα πλεον το εχω τοπεθετησει στο ιδιο τσουβαλι με κομματα οπως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ(οχι απο αποψη ευθηνης για την σημερινη κατασταση προφανως).
Ας μη ξεχνάμε, τα μεγαλύτερα ποσοστά της χα ήταν στην επαρχία, εκεί που περιστατικά κασιδιάρη πιθανότατα τυχαίνουν αντίδρασης ‘καλά της έκανε’ και ‘μια χούντα μας χρειάζεται’.
Χωρίς διάθεση να υπερασπιστώ τον ΣΥΡΙΖΑ και τον οποιονδήποτε ΣΥΡΙΖΑ, ας δούμε λίγο τι συμβαίνει. Το πολιτικό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ και συγκεκριμένα ο Σαμαράς που θέλει με τόση μανία να γίνει πορδηπουργός, είναι απίστευτης ξεφτίλας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά εναπόθεσε τα όπλα του στα χέρια των πολιτικών του αντιπάλων και στην συνέχεια η ΝΔ τα χρησιμοποίησε παρέα με τις Γερμανές εταίρες μας και σία για να τον αποκλείσουν πολιτικά. Όταν η κατάσταση είναι τόσο ξεφτιλισμένη, οπου ακόμα και μετά από την παρούσα κοινωνική εξαθλίωση, κάποιοι παραμένουν στη στάση να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, ε σόρρυ κιόλας, αλλά αν ήμουν ο Τσίπρας (φτου φτου), δεν θα έβγαζα άχνα για τα σχέδια που πιθανότατα θα 'χα.
Αυτοί που ψήφισαν για πρώτη φορά αριστερά στη ζωή τους (ΣΥΡΙΖΑ πήγαν αυτοί λογικά, όχι κάπου αλλού), δύσκολα θα πείστηκαν βάση μιας επιχειρηματολογίας περί ευρωπαϊκής κλίσης προς τον προοδευτισμό και άλλα τέτοια που συζητάμε. Μακάρι δηλαδή, αλλά δεν το βλέπω. Ψήφισαν απλά αυτόν που είπε κάτι άλλο από τα ειωθότα. Αλλά ξέρεις τι είχε πει ο Βλαδίμηρος; “Θα συνεργαστώ και με το διάβολο αν χρειαστεί”.
[SPOILER]Μη δώσεις σημασία στην αντίθεση της αναφοράς του τελευταίου με την αίσθηση ρεφορμισμού που απορρέει από αυτά που λέω, έτσι;[/SPOILER]
Ναι ήμουνα γιατί έπιασα κουβέντα και με μία φίλη έξω από το κέντρο και είδα και άλλους να κάνουν την ίδια παρατήρηση. :dunno:
Και σε ξαναρωτάω, πιό άμεσα αυτή τη φορά: Έχεις διαβάσει τους κανόνες του φόρουμ και το γιατί κανείς γίνεται banned;
Τελευταία φορά που κοίταξα δεν είδα να αναφέρεται πουθενά ως λόγος “μειοψηφικές απόψεις”…
Όχι, λέω ότι θα είναι -δεδομένο- στο καράβι πασοκ-νδ, ίσως κουβέλης,μπορεί και καμμένος, και η χα πιθανότατα περνάει καμμένο… ενώ οι ευρωπέοι απαιτούν λέει υπογραφές τσίπρα.
Και σου ξαναλέω ότι δεν είπα εγώ ότι πρέπει να banαριστει κάποιος.
Στην τελική ποιος δίνει ένα σκατο για τους κανονες, αύριο μπορεί να φάω ban χωρίς κάποιο σοβαρό λογο, όλα είναι στην κρίσή των mods.
Το πιστέυω πως οι δανειστές θα πιέσουν τον Τσίπρα ακόμα και αν δεν είναι στην κυβέρνηση να αναλάβει δεσμεύσεις για να αποφύγουν να τον έχουν να παριστάνει τον αντιμνημονιακό ήρωα σε πλατείες και να δυσκολεύει τη ζωή της όποιας κυβέρνησης…
@rip noob: Όσοι mods γνωρίζω φαίνονται ψιλο-νορμάλ παιδιά και όχι ψυχάκηδες…