Grave New World…
Κοίτα αν και είναι προφανές ότι τρολλάρω, το δίκαιο είναι μνημονιακή σύνταξη 60 ευρώ και ΕΕΤΗΔΕ 450 ευρώ κάθε 2 μήνες. Αλλά να μην απαιτήσουν να με έχουν στο πλευρό τους.
Άμα είναι σε ευρώ δεν πειράζει…
Και οι άλλοι είναι τόσο μαλάκες που τους κόβουνε τα φάρμακα…βρεεεεεε που θα βρείτε πελάτες αν τους χάσετε κι αυτούς? :lol:
Τι ακριβώς σημαίνει φιλοευρωπαίος που πιπιλάτε συνεχώς οι ΝΔκράτες? Οι πολυταξιδευμένοι μας συνταξιούχοι? Οι χεσμένοι των μιντια και των Γερμανικών FInancial Times? Οι ξενοφοβικοί συντηρητικοί δεξιοί? Να σας χαιρόμαστε. Έχει διαφορά ο κοσμοπολίτης άνθρωπος από τον δούλο του φόβου και της ψευδοασφάλειας. Μια ματιά γύρω αρκεί για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα. Ακόμα και εδώ πέρα είναι μια ένδειξη προς τα που στρέφονται και κυρίως ποιοι είναι αυτοί. Δεν εννοώ για άτομα συγκεκριμένα, αλλά για τα αποτελέσματα του μικρού πολλ εδώ. Άλλη μια μέρα ψωροκώσταινας ξημέρωσε…
Τι να λέμε ρε, εδώ δεν μπαίνει βουλή η Φώφη. Περισσεύουν τέτοια μυαλά; Πόσο ανεύθυνα ψήφισε ο Έλληνας Θεέ μου…
παιδιά δεν γίνεται τα ρηπορτ του τοπικ να είναι περισσότερα από τα ποστ !
προσπαθήστε λοιπόν να κρατήσετε λίγο πολιτικό πολιτισμό (…), χωρίς χαρακτηρισμούς. λες και αν βρίσετε κάποιον σε ένα φόρουμ, θα αλλάξει κάτι
κ φυσικά δεν γίνεται όλοι να συμφωνείτε. διώξαμε τον damnation που ενοχλούσε πολύ κόσμο για τους λόγους που όλοι ξέρετε, αλλά παρακαλώ στα υπόλοιπα παιδιά που δεν συμφωνούν με την πλειοψηφία, αλλά είναι ευγενέστατα, να τους μιλάτε σε ένα ανάλογο επίπεδο.
Καλημέρα Γιάννη. Δεν είμαι το κατάλληλο άτομο που θα μιλήσει για πολιτική και θα κρίνει τις επιλογές του καθενός, δε νομίζω όμως ότι στην παρούσα φάση μας παίρνει να την λέμε ο ένας στον άλλον. Και εγώ δεν ψήφισα Σύριζα για τους λόγους που είχα αναφέρει και τους είπα και σε σένα. Από τον Σύριζα ζητούσα μία αφορμή για να με κάνει να τον ψηφίσω και ειλικρινά θα το έπραττα, αν το έκανε. Τα ψέματα και οι βαρύγδουπες υποσχέσεις των πολιτικών δε μου λένε τίποτα, τόσα χρόνια μες στα ψέματα ζούμε. Δεν ήθελα να βγει ένας Σύριζα που να πάρει τη θέση του Πασόκ, ούτε μία Νέα Δημοκρατία που έναν μήνα μας “βομβάρδιζε” με ανόητα σποτάκια και μας “έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου” ότι άμα δεν ψηφίσουμε μνημονιακή κυβέρνηση είμαστε ξοφλημένοι.!! Αυτό δεν λέγεται “νέα δημοκρατία” αυτό λέγεται “νέα τρομοκρατία” γιατί οι “φίλοι μας” φρόντισαν να επιστρατεύσουν κάθε μέσο για να μας πείσουν ότι έχουμε δύο επιλογές: ή αυτούς ή την χρεοκοπία και την πείνα.!! Τα μέσα τους πολλά: τα μμε, η λασπολογία και η κατά προσώπων επίθεση, ο εκβιασμός κατά του λαού, οι ψευδείς υποσχέσεις και οι υποσχέσεις για μια πιο μετριοπαθή στάση με ευνοϊκότερους όρους μνημονίου κτλ κτλ… Δεν πείθουν, μας έπεισαν μια και καλή με την προηγούμενη κυβέρνηση “σωτηρίας” - ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Όπως σωστά απάντησε και ο [I]Νameless[/I], όποιος και να έβγαινε θα αναγκαζόταν να πάρει τέτοια μέτρα ή παρόμοια μέτρα. Αναφέρομαι ξεκάθαρα στον Σύριζα. Τα μέτρα αυτά(που έχουν παρθεί ήδη), δυστυχώς, δε μας αφήνουν πολλά περιθώρια και ως επακόλουθό τους είναι να φέρνουν νέα σκληρότερα μέτρα. Οπότε θέλοντας και μη και παρά την καλή διάθεση που μπορεί να είχε (πραγματικά) ο Σύριζα να αντιμετωπίσει τα πράγματα, δε θα τα έβρισκε και τόσο εύκολα, διότι πρώτον, δεν είμαστε μόνοι μας, μας κυβερνούν ισχυρότερες δυνάμεις που αποφασίζουν για μας, και δεύτερον, δεν παρουσίασε κάποιο σοβαρό πρόγραμμα παρά υποσχέθηκε πράγματα που πρακτικά είναι αδύνατο να φέρει εις πέρας. Καμία σχέση με Πασόκ-ΝΔ, είναι τελείως άλλη περίπτωση αυτή.
Γι αυτό πήγαμε μπροστά σαν χώρα… :lol:
Το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης από την πλευρά των “νικητών” γίνεται με εξαιρετικούς ποδοσφαιρικούς όρους. Νικήσαμε - χάσατε κτλ. Και δυστυχώς ακόμα και εκεί γίνεται με όρους ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή επιπέδου ραδιοφωνικών ακροατών βραδινών εκπομπών.
Οι εκλογές αποτυπώνουν την εξής πραγματικότητα.
- Ακόμα και μπροστά στο φόβο μίας κυβέρνησης αριστεράς, η παραδοσιακή δεξιά δεν μπόρεσε καν να προσεγγίσει την αυτοδυναμία.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο κράτησε τα ποσοστά του αλλά τα ανέβασε περισσότερο πιάνοντας το μεγαλύτερο ιστορικά ποσοστό που έχει πάρει ποτε η αριστερά στην Ελλάδα. Από την άλλη, μάλλον το ότι δε σήκωσε το γάντι να απαντήσει ριζοσπαστικά στις προκλήσεις που του έγιναν και προσπάθησε να αγγίξει και τους “νοικοκυραίους” (επισκέψεις στη ΓΑΔΑ κτλ) του στοίχησε τη νίκη.
- Ο φασισμός είναι μία πραγματικότητα που δεν μπορούμε να κρύβουμε κάτω από το χαλάκι.
- Οι Έλληνες ψήφισαν εμφανώς κατά του παλαίού δικομματισμού και θα λάβουν κυβέρνηση των δύο αυτών κομμάτων. Να χαρώ δημοκρατικό σύστημα.
- Οι Έλληνες ψήφισαν εμφανώς κατά του μνημονίου και άκουσαν τον αυριανό πρωθυπουργό τους να λέει αμέσως ότι το μνημόνιο ισχύει κανονικά. Ξεχνώντας φυσικά στα προεκλογικά περίπτερα του κόμματος τη λέξη “επαναδιαπραγμάτευση”.
- Η επερχόμενη κυβέρνηση θα έχει απέναντί της όλα τα φτωχά κοινωνικά στρώματα ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές (μια ματιά στην κατανομή των ψήφων είναι εμφανής). Επίσης θα έχει απέναντί της την πλειοψηφία του δυναμικού πληθυσμού της χώρας (εργαζόμενοι και άνεργοι από 20 έως 50 χρονών).
- Η κοινοβουλευτική στήριξη που παρέχει σε ένα βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι αφορμή για ακόμα μεγαλυτερες κοινωνικές πρωτοβουλίες. Απεργίες, πορείες, διαδηλώσεις, αποχή από χαράτσια, “δεν πληρώνω” κτλ
- Τα χειρότερα έρχονται, κάθε στιγμή είναι μια υπέροχη ευκαιρία για νέες ήττες και νέες συντριβές
μα δεν γινεται ρε συ mule. οταν διαβάζεις εδω μέσα για ελλαδα που πάει μπροστά επειδή βγήκε ο πρώην της προσεχε-μην-σου-σ/βισση , να μην μιλάνε τα ναρκωτικά. δεν υπάρχει άλλη εξήγηση
και δεν νομίζω να έχασε η αριστερά(και δεν νομίζω να ενδιαφέρει τόσο). το οτι δεν ψήφισε καποιος τους θα μας πάρουν τις καταθέσεις, θα μας φέρουν το ευρό, θα μας κοντύνουν 3 εκατοστά το πουλί, δεν είναι και έκπληξη.και δεν είναι και ήττα
επίσης για τις δανικές ψήφους που λες, όταν μια κοινωνία βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση σταματάει σε ενα βαθμό να λειτουργεί με το παρελθόν και στο συναίσθημα(ε?!) στην κάλπη. ιδικά οσο περνάει ο καιρός αυτό θα γινεται πιο φανερό.οσο χαμηλώνει το επίπεδο διαβίωσης τόσο θα πεθαίνει το (πχ)πασοκαρα εως τον θάνατο.και τότε οι ψήφοι δεν θα ανήκουν πουθενά.
*δεν εχω πάει σε σχολή.
[B]μιχαλολιακος[/B]
[SPOILER]θα επεκταθούμε σε ολη την ελλαδα.σας το λεει ο μιχαλολιακος[/SPOILER]
[B]κολλητός φίλος ηλιας[/B]
[SPOILER]και εμείς θα επεκταθούμε στο μουνί της μάνας σου. σκέτο λιακος[/SPOILER]
*το [B][I]για νέες ήττες και νέες συντριβές[/I][/B] του απο πάνω ειναι μια πολύ ωραία φράση για οτι έρχεται
Επίσης μου άρεσε η κατηγορία της ΝΔ προς το Σύριζα που έλεγε ότι οι ψηφοφόροι και πολλά στελέχη του Πασόκ μετακομίσανε στον Σύριζα…και γι’ αυτό αυτοί θα κάνουνε συγκυβέρνηση με το ορίτζιναλ Πασόκ…και τώρα δεν απαιτείται η συμμετοχή του δεύτερου κόμματος!Μια ωραία πεταλούδα…
Μα αυτο ακριβως δεν πρεπει να γινεται!!!Καταντησαμε της εκλογες τη χαρα του οπαδισμου.Ουτε με το συναισθημα ειναι καλο να ψηφιζεις.Αμα εχεις νευρακια πιες ξυδι και μη ψηφιζεις ΧΑ.Επισης,στα αρχιδια σου.Ψηφιζεις με τη λογικη και αμα η λογικη σου λεει να ψηφισεις Νεα Δημοκρατια και μετα απο τεσσερα χρονια σου λεει ψηφισε Συριζα απλα καντο.Λες και ζουμε στη χωρα που το δεξι απο αριστερο απεχει καμια τεραστια αποσταση.Και ειδικα το ΠΑΣΟΚ,γνωστο και ως το κομμα που κατεστρεψε την Ελλαδα,ψηφιζεται σταθερα απο τους παππουδες και τις γιαγαδες που κοροιδευε ο Ανδρεας.
Οποιος και να κυβερνησει τα αποτελεσματα θα ειναι τα ιδια.Η διαδικασια που θα ερθουν θα αλλαξει λιγο.
Παιδιά το να λέτε πρόβατα αυτούς ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι προσβλητικό, όσο είναι να λέει ο Mule πως τον ΣΥΡΙΖΑ τον ψηφίζουν βολεμένοι δ.υ. και νέοι που παραπλανήθηκαν από τους αριστερούς στις σχολές τους.
Επίσης δεν έχει κανένα νόημα. Αν είναι κάθε φορά να σιχτιρίζουμε τι έβγαλαν οι κάλπες, τότε καλύτερα να κάνουμε ό,τι και στα εξάρχεια, να τις καίμε δηλαδή (χονδροειδής ειρωνεία -μη το απομονώσει σε κουότ κάνας εύθικτος).
Η γνώμη μου είναι ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ να έβγαινε πρώτος, το μόνο διαφορετικό που θα είχαμε θα ήταν να μια συμβολική (και οριστική) αποδοκιμασία των δύο κομμάτων αλλά στο προκείμενο, οι διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική οικονομία (και οι οποίες θα πρέπει να είναι κεντρικά σχεδιασμένες) δεν αναφέρθηκαν από κανέναν.
Επομένως μια ή άλλη είναι το πράγμα, το κλίμα στο πόντιουμ είναι ενδεικτικό μιας γενικευμένης κατάστασης πόλωσης και οργής στην κοινωνία και γενικώς θα ζήσουμε πολύ “όμορφες” μέρες στο μέλλον.
^^ συμφωνώ με την τρίτη παραγραφούλααα.
Και όλοι μαζί μετά κατηγορούσαν τον Σύριζα και τώρα δε θα τον παίξουνε. Ίσως, υπάρχει ένα ενδεχόμενο πασόκ-νδ να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό αυτού τόπου (όχι για να φάνε), αλλά θα δείξει, γιατί θα είναι και η τελευταία του πασόκ. Ο Σύριζα βγήκε κερδισμένος τελικά, ίσως με μια εξυπνότερη και πρακτικότερη πολιτική να κατάφερνε να πάρει και την πρωτιά. Η συνήθεια όμως νίκησε, τώρα θα σωθούμε…
Ο,τι ποιο σωστο εχει γραφτει.
Δεν είναι ακριβώς το ίδιο!
Δεν στηρίζανε τα μίντια το ίδιο τον Σύριζα και το ίδιο τη ΝΔ!Δεν στηρίζανε οι τροικανοί,τα μεγάλα συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού το ίδιο τον Σύριζα και το ίδιο τη ΝΔ!΄
Επίσης δεν είναι το ίδιο δοκιμασμένα τα στελέχη των δύο κομμάτων για να θεωρηθεί κάποιος κολλημένος με το Σύριζα!Άσε που οι περισσότεροι το ψηφίζανε για πρώτη φορά και ίσως για τελευταία αν δεν ικανοποιούσε τις προσδοκίες τους που μάλλον θα ήταν και το πιθανότερο!
Για να είσαι πρόβατο πρεπει να σου σφυρίζει και κάποιος τσοπάνης…και τσοπάνηδες υπήρχανε κυρίως από την μία μεριά!
Μωρέ μια χαρά τα λες αλλά δεν είναι το ίδιο ακριβώς. Όταν κάποιος πάει και ψηφίζει πάλι αυτόν που τον έχει φτάσει εκεί που τον έχει φτάσει τότε εγώ προσωπικά τον θεωρώ πρόβατο. Δεν έχει να κάνει με ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ… Αν μας είχε φέρει σε αυτήν την κατάσταση ο σύριζα τότε θα έλεγα πρόβατα τους ψηφοφόρους του σύριζα. Είναι απλή λογική (τουλάχιστον με το δικό μου σκεπτικό). Όταν κάποιος σε σκοτώνει δεν του δίνεις το μαχαίρι.
Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου ευχαριστούν την δημοκρατικότητα σας
Εσύ τελικά Μανοϊκός το έπαιζες (κατα το Μαοϊκός, δικής μου επινόησης, γουστάρεις; ) αλλά καραδεξιάρα του κερατά είσαι. Θελει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει. Λέω να φέρω την κουβέντα και στα περί βολέματος και να σε ρωτήσω άλλη μια φορά τι επαγγέλεσαι, αλλά εδώ δεν απάντησες σε 4 ποστς καρφιά σερί, θ’απαντήσεις τώρα; Ας δούμε και μια ηρωική στιγμή γενναιότητας:
Ραντεβού στο κάραβελ.
Έχω και το “κεντρικά σχεδιασμένες” ε, μην το προσπερνάς!
Για να είμαι δίκαιος, τον δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες που που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρώ ένα θετικό βήμα.
Ασφαλώς και δε διαφωνώ σε τίποτα από όλα αυτά.
Το μόνο που λέω είναι ότι ακόμα και αυτούς που πιθανόν να ψήφισαν εν μέσω ενός πλαστού διλήμματος παραμονής στο ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ (αν τελικά είναι αυτό που ζητάμε ως ελληνική κοινωνία) αλλά η αριστερά γενικότερα θα έχει την ευκαιρία να τους προσεγγίσει στο άμεσο μέλλον.
Βέβαια ασφαλώς και υπάρχει και η ηλικιακή διάρθρωση της ψήφου, όπως και η τοπική, δεν τα παραγνωρίζω αυτά.
Απλά και από ψυχολογικής καθαρά πλευράς, το να αποκαλείς κάποιον πρόβατο κατευθυνόμενο ιδίως σε πράξεις όπως η ψήφος μάλλον τον οδηγεί στο να ορθώσει υψηλότερα τείχη απέναντι στο νέο και το διαφορετικό.
ΒΑΝ παρακαλώ συζήτησε επί της ουσίας κ πρόσεξε λίγο το ύφος σου