Μην σκοτώνεστε παιδιά,δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.Σε καμιά 10ετία το πολύ η ΝΔ δεν θα έχει ψηφοφόρους,είτε γιατί οι περισσότεροι θα χουν αποδημήσει εις τόπους χλοερούς πλήρεις ημερών,είτε γιατί θα τους έχουν κόψει συντάξεις και φάρμακα και θα αποδημήσουν αναγκαστικά.
Ο αποπάνως έχει πολύ δίκιο. Εγώ μικροπολιτικά στην ελλάδα αυτό περιμένω πλέον.
Ζητώ συγνώμη γιατί ούτε την πόλωση θα αποφύγω ούτε διάλογο για το μέλλον (γελάμε) θα κάνω…
οκ αρχηγέ, δε θα κάνω και γενικεύσεις τοτμΓΟΥΑΤ??
Μην γενικεύεις και εσύ με τις συριζαίικες δικαιολογίες, ξέρω πολλούς νέους ανθρώπους που ψήφισαν ΝΔ σιχτιρίζοντας ακριβώς για να μην βγεί πρώτο κόμμα ο συριζα.
Σνομπάρεις τις δημοσκοπήσεις (που ούτως ή άλλως με νόμους της στατιστικής είναι πολύ ακριβείς), στήνεις επιχείρημα στο ότι αυτό που λέω δε βασίζεται σε 100% σκληρά αδιάσειστα στοιχεία και μετά επιχειρηματολογείς με βάση γνωστούς σου.
τελείωσε αυτή η κουβέντα για μένα. Πάμε να δούμε τι θα θερίσει ο αντωνάκης με αυτά που έσπειρε…
η απλή λογική λέει πως μπορεί να είναι πρόβατα τόσο οι μεν όσο και οι δε. για διαφορετικούς ίσως λόγους, αλλά το ίδιο πρόβατα. οπότε θα έπρεπε μάλλον να μην αρκεστείς στο να αποκαλείς πρόβατα μόνο τους μεν, άλλα κι όσους εκ των δε βελάζουν.
επίσης, επειδή πονάνε τα μυαλά μας με το θέμα χρυσή αυγή, μια άλλη απλή λογική λέει πως ενας δολοφόνος/τρομοκράτης/γουατέβερ, όταν βάσει στοιχείων είναι τέτοιος, αλλά το μεν κράτος δεν τα εκμεταλλεύεται ώστε να τον θέσει εκτός νόμου και προ των ευθυνών του, για να μπορεί να τον χρησιμοποιεί ως παρακρατικό μηχανισμό και οι μεν πολίτες δεν γνωρίζουν πράγματα επειδή ζουν μεταξύ μπουρδέλου, καφενείου και τιβί - ενώ άλλοι που τα γνωρίζουν τα αποδέχονται γιατί νιώθουν ζεστασιά κοντά τους, δεν είναι αρκετός λόγος ώστε να σεβαστούμε τη ψήφο τους επειδή έπρεπε, βάσει των συνταγματικών νόμων (αυτών που έχουν ακόμα κάποια ουσία), να μην μπορούν να ψηφιστούν και ως εκ τούτου οι πολίτες να μην μπορούν να τους ψηφίσουν. μια για πάντα λέω να μας παρατίσετε στα (χρυσά) αυγά μας οι δημοκράτες που σέβεστε την ψήφο στη χρυσή αυγή, μπορούν να δηλωνουν ό,τι γουστάρουν, αλλά τα τελευταία 30 χρόνια δε δηλώνουν μόνο, αλλά πράττουν κιόλας. αν αυτοί που τους ψηφίζουν συμφωνούν με αυτά που κάνουν οι χρυσαυγίτες, ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΑΣ, και το 99% να είναι, πρώτα θα απολέσουμε τη “δημοκρατικότητά μας” και μετά την απλή (αλλά όχι τόσο κοινή) λογική.
Τι έχει το ύφος μου; Σε κάθε ποστ του ο Mule πετάει και μισό κιλό ειρωνεία, η δική μου σε πείραξε; Κι επί της ουσίας συζητάω, τόσο καιρό οι πολιτικές του θέσεις δεν φανέρωναν ποτέ τάχα μου ταύτιση με της νέας δημοκρατίας (που μην ξεχνάμε έχει ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για την σημερινή κατάσταση, ως γνωστόν φταίει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ) και μέχρι πριν λίγες μέρες προσπαθούσε να μας κάνει λιανά οτι ο νεοφιλελευθερισμός δεν ανήκει στην δεξιά. Καλό είναι να είμαστε ειλικρινείς σ’αυτά που λέμε (εκτός κι αν υπάρχει η περίπτωση η ανειλικρίνεια να είναι το βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής μας στάσης οπότε κάτι τέτοιο δύναται ακατόρθωτο και πάω πάσο :)).
εμένα με πειράζει μόνο το στιφάδο το βράδυ
στο έγραψα κ στο πμ: έρχονται ρηπορτ κ όχι αδικαιολόγητα. στο επόμενο θα αρχίσουμε πάλι με τους πόντους. απ’ότι βλέπω μπορείς να μιλάς και σαν άνθρωπος. κάνε το συχνότερα
Εντωμεταξύ δεν θα πρεπε να ξεχνάμε και το 39% της αποχής ε,το οποίο είναι καθοριστικότατο…Κατανοώ εν μέρει κάθε ψήφο προς-σχεδόν-κάθε κατεύθυνση(είτε λόγω διαμαρτυρίας,είτε λόγω φόβου,είτε λόγω ιδεολογίας,είτε λόγω έλλειψης παιδείας και βασικής ιστορικής γνώσης).Το να μην πάει να ψηφίσει όμως ένα τόσο μεγάλο ποσοστό,επειδή προτίμησε να κάνει την ζωάρα του στις παραλίες ή επειδή βαριόταν ή και επειδή “είναι όλοι σκατά”,ενώ διακυβεύονται τόσα,ε αυτό δεν το καταλαβαίνω και δεν το δικαιολογώ.[-X
χοκαμ, είναι στ’ αλήθεια όμως όλες κι όλες αυτές οι επιλογές για να μη ψηφίσει κάποιος;
Χαίρω πολύ. Τότε με την ίδια λογική όλοι οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα γιατί πιστεύουν αυτά που τους λέει το κάθε κόμμα και το ψηφίζουν. Αυτό που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω με πιο σκεπτικό κάποιος βγαίνει στους δρόμους, πάει στο Σύνταγμα και κατασκηνώνει, δηλώνει “αγανακτισμένος”, βρίζει, κάνει, ράνει και μετά πάει και ψηφίζει αυτόν που τόσο καιρό έβριζε. Είτε αυτός είναι ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε Σύριζα. Ε, εγώ αυτόν θεωρώ πρόβατο.
Οποιος δεν πηγε να ψηφισει χθες δεν θα εχει κανενα δικαιωμα να παραπονεθει για ο,τι συμβει.Εξαιρουνται βεβαια οι λογοι υγειας!
Στον δικό μου κύκλο πάντως όσοι δεν ψήφισαν το έκαναν γιατί δεν είχαν λεφτά να μετακινηθούν. Και μένα η ψήφος μου βγήκε 80 ευρουλάκια, έτυχε να τα έχω. Άλλοι δεν τα είχαν…
“επιλογες” ? μηπως εννοεις αιτιες/προφασεις ?
και μεις πηγαμε παραλια, αλλα ριξαμε και τη ρημαδα την ψηφο, 10 λεπτα πηρε…
Ξεχνάτε επίσης τους μετανάστες. Τους Έλληνες μετανάστες εννοώ που δουλεύουν/σπουδάζουν στο εξωτερικό. Σκεφτείτε τα τελευταία δύο χρόνια πόσες χιλιάδες Ελλήνων έφυγαν και παραμένουν (φυσικά) στους εκλογικούς καταλόγους.
στο προηγούμενο ποστ σου έγραψες αυτό
Αν μας είχε φέρει σε αυτήν την κατάσταση ο σύριζα τότε θα έλεγα πρόβατα τους ψηφοφόρους του σύριζα.
το οποίο έρχεται σε λογική αντίθεση με αυτά που έγραψες στο παρόν ποστ. το σκεπτικό σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό νεοδημοκρατικού πληθυσμού είναι ότι βολεύτηκαν κάπου κάπως κάποτε από το κόμμα, οπότε ελπίζουν πως το ίδιο θα συμβεί και τώρα. οι άλλοι που δε βολεύτηκαν, ίσως φοβήθηκαν (για διάφορους λόγους) να ψηφίσουν κάτι άλλο ή ελπίζουν πως θα βολευτούν τώρα ή τους μάγεψε η ρητορική του σαμαρά.
νιρ1, επιλέγεις να ψηφίσεις ή να μην. απότε είναι επιλογή, η οποία προφανώς βασίζεται σε κάποιες αιτίες ή προφάσεις.
Δηλαδή εσύ δεν πιστεύεις πως αν ψηφίζεις με φόβο (το φόβο που σου πλασάρουν τα ΜΜΕ) ότι είσαι πρόβατο;
Μα δεν έρχεται σε αντίθεση! Το ίδιο πράγμα είπα:-k
Είτε αυτός είναι ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε Σύριζα
Προφανώς και όχι.Υπάρχουν 1000+1 λόγοι για να μην ψηφίσει κάποιος.Το θέμα είναι αν θεωρεί κάποιος πως είναι σημαντικότεροι απ το να ψηφίσεις.Σίγουρα θα επικαλούνταν κάποιοι και λόγους ιδεολογίας.Πιστεύω όμως ότι οι περισσότεροι δεν το έκαναν έχοντας κάποια συγκεκριμένη πολιτική σκέψη.
Ναι μόνο που για να εγγραφείς σε κατάλογο ετεροδημοτών και να έχεις δικαίωμα να ψηφίσεις εκεί, έχεις μία προθεσμία η οποία λήγει σε ανύποπτο και άκυρο χρόνο πριν ανακοινωθούν εκλογές.
Επίσης κάλπες ετεροδημοτών δεν στήνονται εαν δεν συγκεντρωθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός ψηφοφόρων. Για παράδειγμα ο δημότης Γρεβενών που μένει Άγιο Νικόλαο δεν παίζει να ψηφίσει ως ετεροδημότης με την καμία.
Η δεύτερη πρόταση δείχνει πως δε θεωρείς πρόβατα τους ψηφοφόρους του σύριζα, ο οποίος μπορεί να μη σε έφερε εδώ, αλλά νομίζω δέχτηκε αρκετούς από αυτούς που σε έφεραν εδώ. οπότε ίσως είναι λίγο πρόβατο κι ο ίδιος ο σύριζα, ίσως και οι ψηφοφόροι του.
Αυτό που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω με πιο σκεπτικό κάποιος βγαίνει στους δρόμους, πάει στο Σύνταγμα και κατασκηνώνει, δηλώνει “αγανακτισμένος”, βρίζει, κάνει, ράνει και μετά πάει και ψηφίζει αυτόν που τόσο καιρό έβριζε. Είτε αυτός είναι ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε Σύριζα. Ε, εγώ αυτόν θεωρώ πρόβατο.
Εδώ ανοίγεις το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορείς να θεωρήσεις κάποιον πρόβατο. Πριν είπες για εκείνον που ψηφίσε αυτόν που τον έφερε σε αυτό το σημείο, τώρα λες και γι’ αυτόν που είναι ανακόλουθος, ασχέτως αν ψήφισε αυτούς που τον έφεραν εδώ που είναι.
κατά τ’ άλλα, πιστεύω πως αυτός που ψηφίζει με φόβο είναι φοβισμένος όχι πρόβατο. ο φόβος είναι αντανακλαστικό συναίσθημα, αυτοματοποιημένη αντίδραση που αν έρθει στο συνειδητό θα σταματήσει να είναι φόβος.
οκ, δεκτό αυτό. απλώς καλό είναι να ξεκαθαρίζονται αυτά γιατί δεν είναι κατανοητό από όλους πως κάποιοι δε δέχονται να ψηφίσουν βάσει άλλων κριτηρίων (έστω και εσφαλμένων), κι όχι επειδή ήθελαν να κολυμπήσουν 5 λεπτά περισσότερο.
Οι εκλογές θα ξαναγίνουν σε κανα εξάμηνο, σε κανα χρόνο, σε δύο χρόνια το πολύ. Οπότε πάρχει χρόνος για τη συμπλήρωση αίτησης και την εισαγωγή στις λίστες.
Εδώ έχεις δίκιο. Πάντως για τα μεγάλα αστικά κέντρα ο θεσμός του ετεροδημότη ισχύει κανονικότατα και με μεγάλη επιτυχία. Γλυτώνεις χρόνο, χρήμα και ψυχικό κόστος.