Mule θεωρείς ότι η αριστερά είναι μια “παιδική” αρρώστεια κι ότι θα πρέπει να “ενηλικιωθούν” όσοι βρίσκονται σε αυτό το στάδιο εξέλιξης του ανθρώπου;
Μου θυμίζεις τους φανταστικούς συνομιλητές/παλιούς συμμαθητές στα editorial του Χρονόπουλου στο χαμερ, αλλά στο πολιτικό.
Και για το “πρόβλημα” με τους κάτω των 25 που ψηφίζουν συριζα τι “λύση” προτείνεις;
Αλλά φαντάσου που έχει φτάσει η ελληνική κοινωνία, τα νέα παιδιά της να αποτελούν “μία καλή δεξαμενή ψήφων όχι μόνο για τον συριζα αλλά και για την ΧΑ.”
Όσο κι αν δηλώνεις libertarian the American way, πολιτικά αυτές οι απόψεις είναι αυστηρή δεξιά.
Ενώ τα ελληνικά του φύρερ σκίζουνε.
"…το μέγα πρόβλημα που λέγεται λαθρομετανάστες που αντιμετωπίζεται με τρόπο ολιγαρκή τουλάχιστον."
Μπορεί να υπερασπίστηκα το δικαίωμα στην αποχή, αλλά αυτό το 39% είναι αδικαιολόγητα υψηλό, αποκλείεται να απείχαν όλοι αυτοί για ιδεολογικούς λόγους. Βέβαια, μην ξεχνάτε πόσος κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει και δεύτερο ταξίδι στην επαρχία μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για να ψηφίσει στον τόπο καταγωγής του (επειδή βαριόταν να κάνει δήλωση για να ψηφίσει ως ετεροδημότης βέβαια) και όλους αυτούς που έχουν φύγει στο εξωτερικό τον τελευταίο καιρό.
Και κάποιες γενικές παρατηρήσεις.
Αν στις πρώτες εκλογές υπήρχε έστω και το παραμικρό ελαφρυντικό, πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους ψηφοφόρους της χα. Η ελληνική κοινωνία είναι σε μεγάλο βαθμό σάπια και αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολλούς τρόπους και σε όλα τα επίπεδα. Και ξεκινάω με αυτό γιατί κατά τη γνώμη μου είναι το σημαντικότερο.
Ο άντρας Σαμαράς (αυτός που δεν καταδεχόταν να στείλει επιστολές κάποτε) δήλωσε ότι θα τιμήσει τις υπογραφές του. Welcome to the twilight zone και στα σικουελ των μνημονίων.
Ο συριζα είχε μια ιστορική ευκαιρία να βγει πρώτο κόμμα (αν και είναι εξαιρετικά απίθανο αν θα μπορούσε να κάνει “αριστερή” κυβέρνηση χωρίς να καταφύγει σε λύσεις συνεργασίας με καμμένο ή πασοκ), αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω κανένα ενδεχόμενο για το μέλλον. Μπορεί σε έξι μήνες να πέσει η κυβέρνηση και αν έχει κάνει σωστή αντιπολίτευση να πιάσει 40%, μπορεί να κάνει τελείως λάθος διαχείριση της δυναμικής του και να πέσει στο 15%, όλα είναι πιθανά.
Το πασοκ είναι ένα κόμμα-ζόμπι που δεν πεθαίνει ποτέ. Όπως έλεγε και ένας φίλος “ένα φάντασμα με ζιβάγκο πλανιέται πάνω από τις κάλπες”. Ο Βενιζέλος που θέλει οπωσδήποτε τον συριζα στην κυβέρνηση για να χαντακωθούν όλοι μαζί θα κάνει μια ωραιότατη κωλοτούμπα χτίζοντας το προφιλ κόμματος ευθύνης και καταγγέλοντας τον ανεύθυνο συριζα ότι νοιάζεται μόνο για να κυβερνήσει και όχι για το εθνικό συμφέρον. Αναμενόμενα πράγματα.
Το κκε έτσι όπως πάει θα παλεύει για την είσοδό του στη βουλή. Αλλά δεν πειράζει, θα συνεχίσει να εξαντλεί την ανοχή του στους φασίστες (άλλωστε αυτοί σύμφωνα με την Παπαρήγα θα βάλουν γραβάτα και θα γίνουν καλά παιδιά τώρα που θα μπουν στη βουλή), γιατί το πραγματικό πρόβλημα είναι ο σύριζα και οι αναρχικοί.
Ετοιμαστείτε για σκληρή δεξιά, αστυνομοκρατία και τους καρακρατικούς της χα να κάνουν αυτά που δεν μπορεί η ελ.ας.
Και επειδή δυσκολεύομαι πολύ να το δεχτώ, το γράφω ξανά. Η βουλή έχει 18 νεοναζί που χρηματοδοτούνται με δημόσιο χρήμα, έχουν βουλευτική ασυλία και πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση. Αυτό το πράγμα ομολογώ ότι δεν περίμενα να το ζήσει η γενιά μου. Το διαβάζαμε στα βιβλία στο σχολείο και λέγαμε αμάν τι έγινε τότε. Ήρθε η ώρα να το δούμε και με τα μάτια μας. Καλό κουράγιο σε όλους.
Τέλος θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συντοπίτες μου στον δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης που σχεδόν διπλασίασαν τα ποσοστά της χρυσής αυγής σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.
Μάλλον παρερμηνεύεις αυτά που γράφω. Στο πρώτο σχόλιο έβαλα τους ψηφοφόρους του Σύριζα ως παράδειγμα αν μας είχε φέρει σε αυτή την κατάσταση ο Σύριζα. Αυτό δεν σημαίνει πως και για τους λόγους τους οποίους ανέφερες αλλά και για άλλους ότι δεν θεωρώ μερίδα αυτών των ψηφοφόρων πρόβατα.
Εδώ ανοίγεις το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορείς να θεωρήσεις κάποιον πρόβατο. Πριν είπες για εκείνον που ψηφίσε αυτόν που τον έφερε σε αυτό το σημείο, τώρα λες και γι’ αυτόν που είναι ανακόλουθος, ασχέτως αν ψήφισε αυτούς που τον έφεραν εδώ που είναι.
Δεν λέω για κάποιον που είναι ανακόλουθος. Μάλλον δεν ήμουν εγώ σαφής. όταν είπα
[I] Είτε αυτός είναι ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε Σύριζα [/I] δεν αναφερόμουν στον “αγανακτισμένο” ψηφοφόρο αλλά στο “αυτόν που τοσο καιρό έβριζε”. Δηλαδή σε αυτόν που τον έφερε στο σημείο να είναι αγανακτισμένος.
κατά τ’ άλλα, πιστεύω πως αυτός που ψηφίζει με φόβο είναι φοβισμένος όχι πρόβατο. ο φόβος είναι αντανακλαστικό συναίσθημα, αυτοματοποιημένη αντίδραση που αν έρθει στο συνειδητό θα σταματήσει να είναι φόβος.
όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά ίσως, εν τέλει, να μην παρερμήνευσα εγώ αυτά που έγραψες. ίσως αυτά που έγραψες να μην εκφράζουν σωστά αυτό που θες να πεις.
στο παραπάνω κουώτ χρησιμοποιείς “αν” + υπερσυντέλικο (ΑΝ δεν κάνω λάθος :!: ). το σχήμα αυτό δείχνει το υποθετικό αποτέλεσμα (“θα έλεγα πρόβατα τους ψηφοφόρους του σύριζα”) ενός γεγονότος το οποίο δε συνέβη (“Αν μας είχε φέρει σε αυτήν την κατάσταση ο σύριζα”). εκφράζει δηλαδή το μη πραγματικό. στην περίπτωσή μας ότι δεν μας έφερε ο σύριζα σε αυτήν την κατάσταση και γι’ αυτό δε λες τους ψηφοφόρους του πρόβατα. αν δεν ήθελες να εκφράσεις το παραπάνω, θα έπρεπε να το έχεις γράψει διαφορετικά.
ισχύει αυτό εδώ??
[B]
Η σύζυγος του Μιχαλολιάκου? ξαδέλφη της Λιάνας Κανέλλη!
[/B]
Η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτής Β? Αθηνών, Ελένη Ζαρούλια είναι ξαδέρφη της? Λιάνας Κανέλλη! Τουλάχιστον έτσι δήλωσε η ίδια στο ραδιοσταθμό «Ιόνιο FM».
Η κυρία Ζαρούλια μάλιστα έδωσε λεπτομερείς περιγραφείς για τις σχέσεις της με την βουλευτή του ΚΚΕ, όταν όμως ήταν μικρές.
«Με τη Λιάνα Κανέλλη κάναμε αναγκαστικά παρέα σε μικρότερες ηλικίες γιατί είναι μακρινή συγγενής μου. Είμαστε μακρινά ξαδέρφια. Όταν ήμασταν παιδιά παίζαμε στην άμμο στην παραλία στη Βουλιαγμένη με την αδερφή της, τον πατέρα και τη μητέρα της.
Προέρχεται από ένα μεγαλοαστικό περιβάλλον και όλα αυτά που λέει είναι παραμύθια» υποστήριξε η σύζυγός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, ενώ σχετικά με την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στην… εξαδέλφη της, σαφώς υποστήριξε τον πρώτο καθώς όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χ.Α. βρισκόταν σε άμυνα.
Ποιοες συριζαιικες δικαιολογιες μωρε, στα παπαρια μου για τον συριζα. Εγω σου λεω τι βλεπω στην επαρχια που ζω χρονια. Προφανως και ψηφισαν και νεοι που δεν ηθελαν πρωτο κομμα το συριζα αλλα για τι ποσοστα μιλαμε στον καθε χωρο? απλα αυτο “Αν δεν μπορεί με 23% ανεργία (50% στους κάτω των 25)…” κτλ δεν στεκει.
Κατα την αποψη μου οι Ελληνες ηθελαν να ξεφυγουν απο τις δυο δυναμεις,Ν.Δ και Π.Α.Σ.Ο.Κ και τελικα τα εκαναν ετσι ωστε να φανε στη μαπα και τους δυο σε μια ενδεχομενη συνεργασια τους.
Επισης.εβγαλαν Χρυση Αυγη με τα ιδια ποσοστα,αρα οι δικαιολογιες περι του οτι καποιες μεριδες τις κοινωνιας ψηφισαν Χ.Α για χαβαλε και χωρις να ξερουν μαλλον καταρριπτεται καθ’οτι για μενα φαινεται το οτι το εκαναν συνειδητα τελικα.
Αρα τα ιδια σκατα,αρα μνημονια και περικοπες ,αρα δεν δεχομαι κανεναν να διαμαρτυρεται.Ολοι ξερουν τι σκατα ψηφιζουν,αρα ας το βουλωσουν κι ας μην ψηφιζαν Καμμενο και Σαμαρα,
Επισης,δεν ξερω αν ειναι δικη μου εντυπωση,αλλα ο Τσιπρας οταν μιλαει τοσο με αυτα που λεει οσο και με τον τονο της φωνης του μου θυμιζει υπερβολικα Ανδρεα Παπανδρεου.
Επισης αν και τον ξαναψηφισα,εχω και απο αυτον παραπονα…
Κοινως σκατα!
Επισης,αν και παιζει να προσβαλλω μερικους(sorry Mule,απλα αυτη ειναι η αποψη μου),εχω βαρεθει στην Ελλαδα τους δεξιους που δεν λενε να βαλουν μυαλο με τιποτα!Και για μενα ,για να μην παρεξηγηθω,δεξιοι ειναι κια οι ΠΑΣΟΚτσηδες,αλλα αυτους δεν τους παιρνω και πολυ στα σοβαρα πλεον!!