Εκλογές 2012 Β' Γύρος

Έπος οι δηλωσεις του στα τσιμπούκια ανήμερου, ακόμα γελάω :lol:

αλλά: http://www.youtube.com/watch?v=8DYje57V_BY

Αγροτες, συνταξιουχοι(γεροντικη ανοια) και νοικοκυρες επελεξαν ΝΔ.
Στους δε αποφοιτους δημοτικου εκανε θραυση ο Σαμαρας.
Με τις υγειες μας

Και μεγάλο μέρος των δημόσιων υπαλλήλων ψήφισε συριζα ε? Να τα λέμε κι αυτά…

Όπως και του ιδιωτικού.

Εκεί νομίζω πως το περιμέναμε.

Να απαγορεύσουμε στους ανω των 50 να ψηφίζουν και να αφήσουμε την Αννα Δούρου να σώσει επιτέλους την χώρα.

Κοτζαμ “σύστημα Ακη” ειχε,κατι θα ξερει.

Ε ρε γλεντια

που δεν το περιμέναμε δηλαδή ρε συ φωστήρα; Κάνεις σχόλιο για τον δημ.τομέα ενώ και ο ιδιωτικός τομέας ήταν σχεδόν ίδιος

Eίπα πουθενά τίποτα άλλο ρε γίγαντα?

Άστο ρε shadowking,αφου δεν το χεις. Η νδ έχει 6% περισσότερο στον δημόσιο από τον ιδιωτικό. Σου λέει τίποτα αυτό?

Οικιακά,συνταξιούχοι και αγρότες η δεξαμενή. Μπράβο. Οι αμόρφωτοι η δεξαμενή (και για το πασοκ). Μπράβο.

Ξέρουν πολύ καλά πού απευθύνεται η τρομολαγνεία τους και ο λαϊκισμός τους.

Με ένα infographic η ακτινογραφία μιας κοινωνίας… Γίνονται όλα ΤΟΣΟ φανερά!!

Προς Floydized, [spoiler]σε έχω δει πολλές φορές να αναθεματίζεις την αμορφωσιά, θα πάρω την ελευθερία να πω ότι την αντιπαθείς πολύ περισσότερο από μένα από αυτά που γράφεις κατά καιρούς. Είμαι σίγουρος επίσης ότι δε μπορείς να δεις πόσοι κολλημένοι άνθρωποι βρίσκονται στο 50+ (που σημαίνει και 60+,70+,80+) με τα μπλε/πράσινα (το ίδιο είναι) γυαλιά που φοράς αυτή τη στιγμή.

Το ότι ως νέος μορφωμένος άνθρωπος ψήφισες ΝΔ (εσύ ή όποιος νέος μορφωμένος κλπ) δεν αναιρεί το γεγονός ότι μαζί σας ψήφισε η πλειοψηφία των βολεμένων, και των ανήξερων (ήπιο) η/και κολλημένων ανθρώπων. Και αν έχεις αντίρρηση, πες μου σε παρακαλώ αν φαντάζεσαι κανά παππουδέλι που έχει να δει αλφάβητο από το '50 να ψηφίζει Τσίπρα.[/spoiler]

εσυ εχεις βαλει οτι ψηφισες πασοκ και μιλας για τον Ακη;

το πραγματικό πρόβλημα είναι πως οι αμόρφωτοι, οι αγρότες, τα παπούδια και οι γυναίκες τους το ρίχνουν νδ ή ότι εδώ και μια πεντηκονταετία αυτοί που υποτίθεται μάχονται για τις ασθενείς κοινωνικές τάξεις (συμπεριλαμβανόμενων των παραπάνω) δεν έχουν μπορέσει στο ελάχιστο να τις πείσουν να κεντράρουν καλύτερα;

Καταρχάς συγγνώμη αλλά κανείς δεν είπε πως ψήφισα ΝΔ.Και πρώτος απ’όλους εγώ ο ίδιος.

Εν συνεχεία εγώ στα 19 μου αυτήν την στιγμή απέχω πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ από το να ταυτιστώ,να υποστηρίξω αυτό που τόσο πολύ ακούγεται,την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία.Για πολλούς λόγους,όταν μεγαλώσω δεν ξέρω τι θα κάνω.

Αλλά πραγματικά,βαλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει,πέρα ότι για μένα ο Συριζα είναι ένα πολιτικό μόρφωμα με έναν αστείο-για μένα πάντα-ηγέτη ο οποίος έκανε καριέρα από τις καταλήψεις,ασπάζεται ένα πρόγραμμα που ειλικρινά ανάθεμα και αν ξέρουν οι ίδιοι τι λένε.Να πω ότι πρότασσε μία νέα προοπτική,έθετε την εθνική ανεξαρτησία(ναι,δεν την λενε μονο χρυσαυγήτες) γενικά είχε ένα στιβαρό πρόγραμμα με κάποιες θέσεις ρε παιδί μου.
Εδώ από το 2008 και μετά έχει αναγκαστεί και έχει αλλάξει άρδην την πολιτική του.Από κει που ήταν ένα σύμπλεγμα από διάφορες συνιστώσες όπου ο καθένας είχε το δικαίωμα είτε να βλέπει τον κομμουνισμό να έρχεται,είτε να την παίζει με αντάρτικά πόλεων κτλ πλέον έχει κάνει στροφή πολλών μοιρών και πρέπει να παρουσιάσει κάτι σοβαρό για να διακυβερνήσει την χώρα.Και προφανώς ότι έχει μπει μεσα μεγάλο μέρους του σάπιου ΠΑΣΟΚ είναι αλήθεια,είτε συνδικαλιστές,είτε διάφορα “μυαλά”.Να τα ξερουν οι 20αρηδες αυτα…
Για μένα τώρα αρχίζει και διαμορφώνεται ο Συριζα.Τον τελευταίο καιρό είναι λίγο πασοκ,λίγο θάλασσα και το αγόρι μου,και το αστείο είναι ότι βλέπω άτομα στην ίδια ηλικία με μένα,όπως η Ράνια πιο πίσω,να τον υποστηρίζουν…

Και πλέον τι βλέπουμε από διάφορους υποστηρικτές του Τσίπρα;Να ευαγγελίζονται ότι αυτούς τους ψήφισαν οι νέοι(πραγματικά περίμεναν κατι άλλο;;)και ότι οι 50αρηδες και πανω,σάπιοι συνταξιούχοι και οι αμόρφωτες νοικοκυρές το έριξαν ΠΑΣΟΚ.
Μπράβο,όχι μπράβο είχαμε τους άλλους να κράζουν τους 1.000.000 και βάλε(κατι τετοια νουμερα λεγαν)δημοσίους υπαλλήλους που τα ξύνουν ασυστόλως,πλέον έχουμε τους άλλους που βγάζουν κάποιους άλλους σάπιους και βολεμένους συλλήβδην.

Και όμως η πολιτική δεν αλλάζει έτσι,ούτε πάντα “ολα στους δρόμους κρίνονται” όπως θα πουν μερικοί για να μετριάσουν την πιθανή απογοήτευση τους με τα αποτελέσματα.Το μισό και βάλε ποσοστό ψήφισε,σε τέτοιους καιρούς ναι,την παραμονή της χώρας στο ευρώ και και και.Και αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ούτε βολεμένοι ούτε κατι.Ας μην πέφτουμε σε στερεότυπα.Η μόνη “αριστερή” δύναμη,που κατά βάση προβάλει τον κρατισμό και γενικά μια θεωρία(ή κάτι τετοιο τέλος πάντων αν μπορείς να το πεις θεωρια αυτο που προβάλλει)που έχει εφαρμοστεί πολλά χρόνια πριν,είναι ο Συριζα.Που και αυτός να σχημάτιζε κυβέρνηση δεν θα ήταν δυνατό να κάνει τίποτα μα τίποτα παραπάνω.Ω ναι.Εκτός αν έπαιρνε τα ρίσκα του αιώνα,έπαιζε ο Αλεξάκης με την ασφάλεια της χώρας και την διεθνή απομόνωση και τα έβγαζε πέρα.
Αντι ο καθένας να τους κατηγορεί ως αμόρφωτους και άνεργες νοικοκυρές που είναι μόνο για τα σπίτια τους,ας βάλουν κάτω τον κώλο τους και να σκεφτούν τι-πως-γιατί.

Εκτός αν τους δολοφονήσουμε όλους.

Πολιτικη δεν γίνεται ούτε στα ίντερνετ,ουτε αν κανουμε share καμιά κατάσταση του Μπαξεβάνη ουτε τπτ.Στο χωριο μου στο Δίστομο,7 μερες μετά την επέτειο της Σφαγής το ποσοστό της ΧΑ αυξήθηκε.Ας δουμε ρεαλιστικά τι συμβαίνει,τι θελουμε να γινει με αυτην την χώρα(γιατι δεν ειναι μονο η οικονομία)γενικά ας προσπαθήσουμε να βλέπουμε τις αποχρώσεις.Το πολιτικό κατεστημένο ακόμα δεν έχει αλλάξει,απλώς έπεσε το ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς δεν είμαι υποστηρικτής της πολιτικής του μνημονίου αλλά ειδικά τώρα είναι μία περίσταση όπου τα πράγματα στην Ευρωπη αρχίζουν και δρομολογούνται διαφορετικά.Δεν ξέρω πως έχουν στο μυαλό τους οι ψηφοφόροι την κυβερνητική πολιτική του Συριζα,αλλα προφανώς και εαν έβγαινε κατι τέτοιο θα έλεγε και θα ξεκινούσε επαφές στην Ευρώπη.Αλλο το αν θα τον παίρναν στα σοβαρά ή όχι.

Μια παρατήρηση έκανα ρε! Έλεος! Αυτό που ήθελα να δείξω με αυτό ήταν ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι του πασοκ πήγαν εκεί! Όλοι δηλαδή οι βολεμένοι, το ότι η νδ έχει τόσο στο δημόσιο είναι απόλυτα λογικό, που είναι το περίεργο?

Παρατηρώ ότι τελικώς οι συνταξιούχοι (οι οποίοι τεκμαίρεται ότι είναι οι πιο ηλικιωμένοι) έχουν το χαμηλότερο ποσοστό ψηφοφόρων ακροδεξιάς και θα το απέδιδα στο γεγονός ότι μάλλον θυμούνται καλύτερα από όλους τον Β? Παγκόσμιο και λοιπά μελανά σημεία της ιστορίας. Συνεπώς, κακώς οι «δημοκράτες» νέοι θέλετε να τους κλειδώνετε στα σπίτια τους την μέρα των εκλογών.

Αν όσοι κρίνεται με υποτιμιτικά σχόλια κάποιους που ψήφισαν κάτι που δεν σας αρέσει αν δεν ψηφίσατε ΧΑ τότε πρέπει να κάνατε λάθος…

Αν είστε δημοκράτες τότε να δέχεστε την γνώμη του λαού χωρίς υποτιμητικά σχόλια γιατι πολλών απο εδω μέσα οι γονείς-αδέλφια ειναι αμόρφωτοι, αγρότες κτλ…

Δεν μπορείτε να ξέρετε τι θα κάνατε εσείς αν είσασταν στην θέση τους γιατι φαντάζομαι όλοι μας κάποια στιγμή στην ζωή μας φοβηθήκαμε (είτε δικαίως είτε αδίκως) και κάναμε πράγματα που ίσως να μην έπρεπε…

Το πιο δύσκολο όταν το παίζεις δημοκράτης ειναι να σεβαστείς την γνώμη του άλλου…

Κι αμα πολλων απο δω μεσα οι γονεις-αδερφια ειναι αγροτες και αμορφωτοι(βαζω κιε τους δικους μου μεσα) σημαινει οτι πρεπει να το βουλωνουμε και να μην κρινουμε την ψηφο τους; Μεθαυριο θα βγαινουν στον Λαζοπουλα ομως αυτοι και θα λενε παλι οτι ολοι ειναι λαμογια και προδοτες της χωρας και θα μουτζωνουν την Βουλη και διαφορες αλλες τετοιες απολιτικ πιπες.
Λες κι εμεις δεν φοβομαστε, ζουμε πανω σε ενα ουρανιο τοξο και τρωμε ζαχαρωτα

Βλέπω είμαστε και κοντοχωριανοί ας πούμε… στο γαλαξίδι πάντως που υποτίθεται είναι καλύτερα τα πράγματα δεν είναι. Βλέπεις τι ψηφίζει ο κολλημένος, να λέμε την αλήθεια, να μην κρυβόμαστε. Όλοι γραπωμένοι στο κόμμα που ψηφίζουν αυτοί και οι πρόγονοί τους, χρόνια, χωρίς δείγμα νοητικής επεξεργασίας.

Εσύ μπορεί να βλέπεις αστειότερο το συριζα από τους 2, εγω θα λεγα ότι ως προς την γελοιότητα κυμαίνονται στο ίδιο μήκος, αλλά με πολύ λιγότερη σαπίλα και πιο ανθρωπιστική τάση. Στους τυφλούς τον μονόφθαλμο, τι να κάνουμε…

Από την άλλη, είναι στατιστικά αδύνατο να παίρνεις 30% και να μην έχεις μέσα σου κατάλοιπα σάπια. Δεν αλλάζει ο πληθυσμός σε μια μέρα. Όλοι στην ίδια κοινωνία ζούμε.

Αυτά που ευαγγελιζόμαστε πάντως, είναι αριθμοί. Νούμερα. Δεν είναι απαραίτητα το ραπόρτο των χωριών μας. Τα βλέπουμε. Οι απόφοιτοι δημοτικού ψήφισαν νδ. Αυτοί που πήγα στα σχολιά κάτι χρονάκια παραπάνω σύριζα. Πόσο πιο απλό?

Πολιτική γίνεται παντού, και η κοινωνία αλλάζει και από στόμα σε στόμα. Και με το σέαρ του Μπαξεβάνη θα λεγα. Τέλοσπάντων δεν είναι εκεί το θέμα.

ΥΓ:Δεν ήθελα να σε προσβάλω μ τη νδ, έτσι κι αλλιώς για χάρη της κουβέντας υπέθεσα ό,τι υπέθεσα. για να γίνει διάλογος

Βικ Βέγκα: Προφανώς θυμούνται και τι ψηφίζουν από τα 18 τους, δυστυχώς.

Αλλό το κρίνω οτι έκανε λάθος και άλλο το κρίνω υποτιμητικά.

Φαντάζομαι οτι καταλαβαίνεις την διαφορά, αν δεν την καταλαβαίνεις δεν πειράζει καλή καρδιά!

Φασιστικό θα ήταν να μην τις κρίναμε, γιατί εκεί είναι η λοβοτομή. Το ότι τραβάμε τα μαλλιά μας με την βλακεία δε σημαίνει ότι δε την αποδεχόμαστε, αλίμονο. Δε θα δείρουμε όποιον δεν νιώθει με τα κριτήριά μας.

Φυσικά δε μπορούμε να ξέρουμε τι θα κάναμε αλλά αυτό δε μας εμποδίζει να πούμε κάποια πράγματα. Είναι σαν να λες να σταματήσουμε να τρώμε επειδή πεινάνε στην Αφρική. Υπάρχουν κάποιες εξηγήσεις για το τι ψηφίζει ο άνθρωπος αλλά όχι και πλήρη δικαιολόγηση.

Μπάι δε γουέι προσωπικά έχω σόι σχετικά αμόρφωτο (με εξαίρεση τους γονείς μου), έχω δει πράγματα και μιλάω

Και οι φασίστες φοβούνται ρε μεγάλε, είναι το πρωτοσυναίσθημά που τους ωθεί να κάνουν ό,τι κάνουν. Όταν κρίνεις κάτι αρνητικά, δεν το υποτιμάς κατά κάποιο τρόπο?