Ήμουν σίγουρος, πριν καν ποστάρεις το λινκ.
Το είχα στα υποψιν και τώρα πάει σε προτεραιότητα, ευχαριστώ!
Άντε να παρουσιάσω και εγώ ένα βιβλίο για την ιστορία της Αμερικής:
Ο Μολώχ, μια κριτική ιστορία των ΗΠΑ (Karlheinz Deschner, εκδ. Κάκτος)
η αδερφή μου είναι σε (υπερκερδοφόρα) εταιρεία εδώ και 5 χρόνια κι έφτασε πλέον να παίρνει λιγότερα απ όσα έπαιρνε τον πρώτο της μήνα εκεί.
εγώ δουλεύω στον οτε 8 ωρες βάρδιες, είμαι συνεχώς μπροστά σε οθόνη υπολογιστή με ακουστικά στα αυτιά και το ποντίκι στο χέρι χωρίς προφανώς να παίρνω επίδομα και πληρώνομαι μισθο ανειδίκευτου εργάτη χωρίς να μου αναγνωρίζονται σπουδές, αγγλικά και γνώσεις πληροφορικής. δε λέω για μεταπτυχιακό και 2η ξένη γλώσσα, αυτά δεν τα ζήταγαν στην προκύρηξη. δείτε πόσα κέρδη είχε ο δύσμοιρος οτε το πρώτο τετράμηνο του 12.
αλλά είπαμε, τα κέρδη δικά τους, οι “ζημίες” στην πλάτη μας.
Και εδω έρχεται ο κλασικά άκυρος, και σας λέει οτι το βιβλίο εχει βγει και σε comic
Ε ναι,για να το διαβάσει και κανας Αμερικάνος…
κλαίω :lol:
«Κάθε χαρτονόμισμα του ευρώ που κυκλοφορεί στις χώρες της Ευρωζώνης, προέρχεται από την αντίστοιχη εθνική τράπεζα, ενώ “η εθνικότητα του νομίσματος” αναγνωρίζεται από το γράμμα που βρίσκεται στην αρχή του αύξοντα αριθμού που υπάρχει σε κάθε γνήσιο χαρτονόμισμα. Αυτά τα χαρτονομίσματα με αρχικό γράμμα το -Υ-, που πρόερχονται από την Ελλάδα, θα χάσουν αμέσως κάθε αξία» υπογραμμίζει με κινδυνολογική διάθεση η εφημερίδα
μετανοείτε:!:
^^μια μαλακία και μισή νομίζω ειναι αυτό.
ενώ όλα τα άλλα που λένε είναι σοβαρά
Ελα τώρα πές κ σύ είσαι ένας παρανοϊκός ναρκομανής :lol::lol::lol:#-o
η πραγματικότητα ξαναλέω είναι πως ο ιδιωτικός τομέας χρησιμοποιεί τους υπαλλήλους για πλουτισμό και όχι όπως στο δημόσιο που δεν ενδιαφέρονται για το κέρδος αφού ή θα δανειστούν ή θα φορολογήσουν επιπλέον για να βρουν τα χρήματα να πληρώσουν τον κόσμο (αυτό δεν είναι άδικο Κώστα; )
αν μιλήσουμε συγκεκριμένα για τον Κωτσόβολο (Dixons) και τον ισολογισμό του θα δεις πως έχουν τραβήξει μια προβλεψάρα 2.000.000? για πληρωμή αποζημιώσεων. Σε μια ελεύθερη αγορά το θεωρώ τουλάχιστον νόμιμο, όπως άλλωστε σε καλύτερες εποχές ήταν δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να αφήσει τη δουλειά του αν έβρισκε αλλού με καλύτερες αποδοχές. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να γίνεται υπό καθεστώς τρομοκρατίας, αλλά είτε με την παροχή των νόμιμων αποζημιώσεων, είτε δίνοντας πακέτα τα οποία θα προέτρεπαν κάποιον να αποχωρήσει οικειοθελώς.
η κατάσταση είναι λυπηρή, αλλά μια επιχείρηση αν μπαίνει μέσα θα πρέπει κάτι να κάνει και να περικόψει τα έξοδα. Η απόλυση προσωπικού θα πρέπει να είναι το ύστατο μέτρο. Αν μπορεί να λειτουργήσει με μειωμένο προσωπικό (χωρίς να πηδάει αυτούς που θα μείνουνε) δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να συντηρεί υπεράριθμους υπάλληλους οι οποίοι είχαν όλοι αντικείμενο όταν υπήρχαν λεφτά (πραγματικά ή μη). Είναι δηλαδή προτιμότερο να συνεχίσει ως έχει και να χάσουν κάποια στιγμή όλοι την δουλειά τους αν βαρέσει κανόνι; Σαφώς αν κάτι γίνεται εκτός του νόμιμου πλαισίου είναι κατακριτέο.
Και δεν μιλάω για κερδοφόρες εταιρείες που το κάνουν εκ του πονηρού χρησιμοποιώντας την κρίση ως δικαιολογία, αλλά για αυτές που έχουν πραγματικά πρόβλημα και προσπαθούν να κρατηθούν.
Δεν περιμένω να συμφωνήσουν πολλοί, αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Και να ξέρετε πως δεν μιλάω εκ του ασφαλούς καθώς και εγώ δουλεύω σε εταιρεία η οποία, και ζημιές γράφει και ανά πάσα στιγμή η διοίκηση της μπορεί να με θεωρήσει πλεονάζον προσωπικό.
Το τι πρέπει να γίνει πάνω από όλα το έχω ξαναγράψει και συνοψίζεται στο εξής: πρέπει ο έλληνας να αλλάξει νοοτροπία._
Το ποια πολιτική/οικονομική κατεύθυνση θα ακολουθήσουμε είναι δευτερεύον ζήτημα
Όλο αυτό που περιγράφεις είναι μία από τις πολλές ενδογενείς συγκρούσεις που γεννιούνται μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα και θα έπρεπε κάποια στιγμή να οδηγήσουν στην κατάρρευσή του, αν δεν είχε καταφέρει -μέχρι τώρα έστω- να χειραγωγήσει τόσο επιτυχημένα την εργατική (δηλαδή την υποτελή) τάξη.
Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, πρόσφατα μόλις η Hewlett Packard ανακοίνωσε τη πρόθεση για περικοπή 27.000 θέσεων εργασίας (που σε κάποιους μπορεί να μοιάζουν απλώς ένα νούμερο, αλλά για [U]εικοσιεπτά χιλιάδες ανθρώπους[/U] πρόκειται για έναν εφιάλτη).
Η εταιρεία-κολοσσός της πληροφορικής Hewlett-Packard, η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσχέρειες, ανακοίνωσε χθες ότι σχεδιάζει να περικόψει 27.000 θέσεις εργασίας, ή περίπου το 8% του εργατικού της δυναμικού.
Η πολυετής διαδικασία αναδιοργάνωσης της αμερικάνικης εταιρείας σχεδιάζεται να εξοικονομήσει στην μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών του κόσμου από 3 ως 3,5 δισ. δολάρια ως τα τέλη του 2014, ανέφερε η διοίκησή της σε ανακοίνωση Τύπου.
Η HP δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το σε ποιες χώρες ή μονάδες της πρόκειται να γίνουν οι περισσότερες από τις απολύσεις.
«Αν και ορισμένες από τις ενέργειες αυτές είναι δύσκολες διότι περιλαμβάνουν τις απώλειες θέσεων εργασίας, είναι απαραίτητες για να βελτιωθεί η εκτέλεση [των εργασιών της επιχείρησης] και να χρηματοδοτηθεί η μακροπρόθεσμη υγεία της εταιρείας», ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της Χιούλετ Πάκαρντ, Μεγκ Ουίτμαν.
Τα αποτελέσματα χρήσεως που ανακοινώθηκαν την Τρίτη αντανακλούν τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η επιχείρηση. Τα έσοδά της το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 3% στα 30,7 δισ. δολάρια σε σύγκριση με το 2011, ενώ τα καθαρά κέρδη από τις εμπορικές και βιομηχανικές της δραστηριότητες μειώθηκαν κατά 31%, και ανήλθαν σε 1,6 δισ. δολάρια από 2,3 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12887&subid=2&pubid=112869325
Επομένως και εγώ ευελπιστώ σε αλλαγή νοοτροπίας, αλλά μάλλον από εντελώς διαφορετική σκοπιά.
για να δοκιμαστεί ποιο σύστημα; και τι εννοείς ενδογενείς συγκρούσεις;
δεν έχω διαβάσει τον ισολογισμό της HP για να εκφέρω γνώμη σχετικά με το αν δικαιολογούνται αυτές οι απολύσεις
το μόνο σίγουρο
εντιτ: τώρα είδα το σπόιλερ
Ε, νομίζω με μια γρήγορη ματιά στις βασικές αρχές του διαλεκτικού και του ιστορικού υλισμού (που είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ήδη τις γνωρίζεις πάνω-κάτω) του Μαρξ, θα αντιληφθείς τι εννοώ.
Δεν υπάρχει ζήτημα “δοκιμής”, υπάρχει διαρκής διαλεκτική σύγκρουση και ανατροπή.
Για την ΗΡ, έβαλα spoiler.
έκανα εντιτ ε…
η HP είναι διαφορετική περίπτωση από την επιχείρηση με τους 10 υπαλλήλους. Για αυτή μια τέτοια πτώση σε κερδοφορία είναι βαρίδι για τις μετοχές της. Αυτοί που τις αγοράζουν προσβλέπουν σε μεγάλο μέρισμα αν δουν πως δεν αποδίδουν όσο περιμένανε ξεφορτώνονται τα χαρτιά και η τιμή πέφτει.
Δεν μπορώ να υπολογίσω τις συνέπειες αλλά σίγουρα μια τόσο μεγάλη πτώση σημαίνει μείωση ζήτησης προϊόντων άρα κάποιοι θα περισσεύουν πάλι…
Και ετσι 27.000 μενουν στο δρομο. Λυπηρο πραγματι.#-o
Και να μην περισσευουν, τους απολυεις και φορτωνεις απληρωτες υπερωριες στους υπολοιπους.
αυτοί* που έχουν αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας έχουν σαν στόχο την μέγιστη κερδοφορία την οποία έχουν τάξει στους μετόχους, αλλιώς πάνε κι αυτοί σπίτια τους. έτσι λειτουργεί το πράγμα θέλουμε δεν θέλουμε.
[SPOILER]http://www.youtube.com/watch?v=10nb-kjiJBw&ob=av2e[/SPOILER]