Οι πιο υπερεκτιμημένες ταινίες όλων των εποχών

Ολο το βλεπω αυτο το θρεντ και λεω να πω και εγω τα δικα μου,αλλα προβλεπεται να φαω μπαν και ξυλο

πες ρε, απλα επιχηρηματολογησε να γινει και κουβεντα, οχι σαν 13 σελιδες ως τωρα και 3 σοβαρα ποστ ολα κι ολα!

Nα προσθεσω αλλη μια υπερτιμημενη ταινια,το ‘’[B]V For Vendetta[/B]’’ .Το ξαναειδα προσφατα δευτερη φορα,με το φοβο οτι το ειχα αδικησει,αλλα τωρα η αποψη μου ειναι χειροτερη.
Σε σημεια δυσνοητο,βαρετο,δεν ξερω το κομικ τι λεει,αλλα η ταινια με κουρασε.

Το νόημα της ταινίας είναι αρκετά απλό και άμεσο σε σχέση με το κόμικ του οποίο δεν είναι ξεκάθαρα υπέρ του V και αφήνει στον αναγνώστη να βγάλει μια δικιά του άποψη σχετικά με τον χαρακτήρα του.

Να πω την αλήθεια δεν περίμενα από σένα να πεις ότι η ταινία ήταν δυσνόητη και βαρετή, τα έχω ξανακούσει αυτά σαν επιχειρήματα ότι δεν είναι καλή η ταινία αλλά από γυναίκες κυρίως που θέλουν να βλέπουν ερωτικές κομεντί κυρίως. Φιλικά πάντα :slight_smile:

Ναι,προς Θεου,εκφρασου ελευθερα,δεν το παιρνω στραβα.
Απλα,πως να το πω,ειναι λιγο δηθενια,προσωπικη αποψη παντα.
Απο την πρωτη της προβολη,δεν κατορθωσε να με πεισει.
Μερικες φορες,προσπαθω να αντιμετωπιζω τις ταινιες,οπως τους πινακες ζωγραφικης,δλδ ρωτωντας τον εαυτο μου αν του καθεται καλα στο ματι.
Αυτη η ταινια,για να το απλοποιησω λιγο,δεν μου εκατσε καλα στο ματι.

Απλά ας είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί, για να μην το κάνουμε άλλο ένα θρεντ για ταινίες που δεν μας αρέσουν. Το να θεωρεί κάποιος μια ταινία υπερεκτιμημένη δεν σημαίνει ότι δεν του άρεσε κιόλας. Σημαίνει απλά ότι δεν συμφωνεί με την υπερ του δέοντως εκτίμηση που του έδειξε μια μερίδα ανθρώπων (και δεν εννοώ τους 3-4 κολλητούς που τους άρεσε ενώ σε μας όχι).
Δηλαδή είτε να έχει σαρώσει σε όλα τα βραβεία, όπως πχ το περσινό The Artist το οποίο μου άρεσε αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω πως σάρωσε τα πάντα μια αναχρονιστική ταινία, είτε να έχει γνωρίσει την πλήρη αποθέωση από τους κριτικούς, όπως πχ το Space Odyssey για λόγους που εξήγησα και σε προηγούμενο ποστ (προσωπικές απόψεις πάντα ε).

Δηλαδή δεν θεωρώ ότι το V For Vendetta είναι μια υπερεκτιμημένη ταινία γιατί δεν θεωρώ ότι έχει εκτιμηθεί παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε γενικά. Μια cool b-movie είναι και τίποτα περισσότερο. Δεν νομίζω ότι ακόμα και οι δημιουργοί του να θεωρούν ότι έφτιαξαν κάνα αριστούργημα, δηλαδή.
Άλλο δηλαδή ότι δεν άρεσε σε μας και άλλο ότι είναι υπερεκτιμημένη.

Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

(νιώθω λίγο σαν captain obvious τώρα, αλλά τέσπα)

συγγνωμη για ποιο hunger εγινε λογος στα αρχικα ποστ?

Κατ’ αρχας, ΛΙΓΑ για τον Leone & τον Eastwood για να μην γινει της πουτανας :p. Ειδικα για το “Once Upon A Time In America” δεν εχεις δικιο. Δεν βρισκω το παραξενο στο γεγονος οτι 2 σκηνοθετες, σκεφτηκαν το concept του “φτωχοπαιδου απο την Ιταλια που παει στην Αμερικη και αναγκαζεται να μπλεξει με τη μαφια μεχρι που γινεται Don”. Ενας ο κρατουμενος εδω. Επισης, ειτε το θελουμε ειτε οχι, ο “Νονος” ηταν η πρωτη τοσο μεγαλη γκανγκστερικη ταινια, και αναμφιβολα οι επιρροες της οσον αφορα την ατμοσφαιρα, το στιλ, τις ερμηνειες και τη σκηνοθεσια, ειναι παραπανω απο εμφανεις σε ΟΛΑ τα γκανγκστερικα φιλμ. Μην ακουμε τωρα παπαριες για τον Leone. Η τουλαχιστον ας μην φτανουμε σε σημειο να τον κατηγορουμε ως κλεφτη, τη στιγμη που εχει προσφερει ορισμενα απο τα μεγαλυτερα διαμαντια της 7ης τεχνης, και του το αναγνωριζουν ολοι αυτο. Το ιδιο ισχυει και για το Yojimbo και το concept του “σας γαμω τα πρεκια” τυχοδιωκτη.

Ον τοπικ τωρα, θεωρω ΤΡΟΜΕΡΑ υπερεκτιμημενο το “Inglorious Basterds”, το οποιο κουβαλησε τοσο hype, και τοσες υποψηφιοτητες και τοσα βραβεια που πραγματικα ειναι ν’ απορει κανεις με το που μπορει να φτασει το promotion.

Επισης, τρομερα υπερεκτιμημενες σαν ταινιες ειναι τα “Harry Potter”, και ο Radcliff, ενας απο τους πιο αδιαφορους ηθοποιους που εχω δει (για τα δικα μου γουστα). Και σε αυτην την περιπτωση δεν μπορω να κατανοησω το ολο hype που κουβαλανε.

Υπερεκτιμημενη θα μπορουσε να χαρακτηριστει και το “Brokeback Mountain” το οποιο ουσιαστικα εχτισε το ονομα του επειδη πηδιουνται οι καουμποηδες…

Υπερεκτιμημενη ταινια, με ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ promotion και ο “Τιτανικος”, που απλα κερδισε το κοινο με το ολο concept του που ηταν τρελα πιασαρικο σε ζευγαρακια.

Παραλληλα, ταινια αναξια του καστ της, των βλεψεων της, και της προβλης που πηρε, θεωρω και το “Mystic River”, αλλα αυτο εχει να κανει κυριως με το οτι ειμαι μεγαλος φαν του βιβλιου, ενω πολλοι απ’ οσους την ειδαν και την αποθεωσαν, ενδεχεται να μην το ξερουν καν. Παρ’ οτι ομως δεν καταφερε να με ανατριχιασει οσο το βιβλιο, μπορω να πω οτι περασα ομορφα βλεποντας την. (και 'νταξει οταν μιλαμε για Eastwood και Stargazer μιλαμε για τρελη φανατιλα)

Περνωντας τωρα σε σκηνοθετες, υπερεκτιμημενο ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ, αλλα καταπληκτικο στο να δημιουργει blockbusters θεωρω τον Spielberg, ενω υπερεκτιμημενος γενικοτερα ειναι ο Sonderberg.

Τελος, προσωπικα και σαν χαρακτηρας, οπου μυριζομαι πολλη κουλτουρα και ντεμεκ ψαγμενιλα ειδικα στις ταινιες, προτιμω να κοβω λασπη (πχ Κυνοδοντας). Λιγες ειναι οι ταινιες τετοιου τυπου που πραγματικα με ενθουσιασαν. Το ιδιο ισχυει και για τους σκηνοθετες τους.

Επισης, τις τρελα mainstream και εφετζιδικες ταινιες που προωθει κατα κορον το Hollywood εδω και καποια χρονια, που μπλεκουν και μπασταρδευουν με εναν εμετικο τροπο εκρηξεις και ρομαντζα, καυτα σορτσακια και ρομποτ, δεν τις αναφερω καν. Αν θελω να μπανισω το κωλι της Μεγκαν Φοξ, το κανω και χωρις τα ρομποτακια και τους φραντζομαλλιαδες γυρω γυρω.

:dunno:

Ωχ…ναι βασικα ειδα τις λεξεις “Λεονε” και “κλεφτης” και θολωσε το ματι μου. Επρεπε το disclaimer να το 'χεις γραψει απο πριν…ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ…:stuck_out_tongue:

Με κανετε να γραφω κατεβατα και δεν τα διαβαζει κανεις, μπομποι!:stuck_out_tongue:

:lol: Παντως βαθια μεσα μου ειμαι πεπεισμενος οτι αυτα που γραφεις για το χαβαλε για τον Λεονε και τον Ιστγουντ, καποιος καπου σ’ αυτον τον κωλοπλανητη τα εννοει και ανησυχω για το που οδευουμε ως ανθρωποτητα.

Νομίζω αυτό αποδεικνύει τελικά, το πόσο πραγματικά υποτιμημένη είναι αυτή η ταινιάρα. Ο περισσότερος κόσμος ή που θα το αφορίσει λόγω του ακραίου περιεχομένου του ή θα θεωρήσει ότι τα βραβεία που πήρε οφείλονται και πάλι στο ακραίο περιεχόμενο του.

Εγώ θεωρώ ότι τέτοια ανεπιτήδευτα και πραγματικά συγκινητικά μελοδράματα χτισμένα με τόσο αντισυμβατικό χαρακτήρα, δεν βγαίνουν κάθε μέρα.
Άσε που εκείνη τη χρονιά επισκιάστηκε εγκληματικά από την πίπα το Crash.

Μια και μ’ οδήγησε εδώ ο Τζιόπας, ν 'αναφέρω τον Κυνόδοντα.
Στην ουσία για εμέ, πρόκειται για μια ταινία η οποία χαρακτηριζεται από μια διηνεκή αύρα του δήθεν, που προσπαθεί σκληρά να έχει κάποιο νόημα και δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγει σε ένα νιανιά, κορεσμένο και ντεμέκ πράμα.
Η ταινία, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος λόγος που τη θεωρώ υπερεκτιμημένη. Ήταν και αυτές οι ΣΦΟΔΡΕΣ προσπάθειες συγκάληψης των οποιωνδήποτε λαθών πήγαιναν να βγουν δημόσια από από “αντιφρονούντες” πλευράς μέσων (που ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει arthouse κινηματογράφος στην Ελλάδα). Ως κίνηση με βρίσκει αντίθετο, όλοι να τρέχουν να την ονομάσουν ταινιάρα σώνει και ντε; Να εξυβρίζονται δημόσια όσοι λένε ότι δεν τους άρεσε; Ενώ κανονικά θα έπρεπε να γίνεται το αντίθετο, να ψέγεται δηλαδή η ταινία και να αφήσουν το χρόνο να αναδείξει τι ήταν; Σαν κάτι να θέλουν ηθελημένα να καλύψουν αλλά ας όψεται.

( παρακολουθωντας και τη συζητηση στο γαλλικο θρεντ) ενω ο αντιχριστος ξεφευγει απ το δηθεν… σορρυ φιλε, σκουπιδι απ τα εξαιρετικα λιγα, βασικα η 2η χειροτερη ταινια ολων των εποχων, ισοβαθμια με Human Centipede μονο κατω απο το Σαλο. Δεν ειναι αρτιστικ, δεν ενδιαφερει κανεναν η καλη φωτογραφια οταν αποτυπωνει αυτες τις αηδιες, ειναι ο ορισμος του δηθενιαρη σκηνοθετη που φτιαχνει μια σκληρη ταινια για να την πει στον κακο κοσμο. Εκτελεση στο Λαρς βον Τριερ χθες.

Τον κυνοδοντα απ την αλλη τον ειδα χωρις κανενα προβλημα. Σιγουρα δεν ειναι η ταινιαρα που την παρουσιαζαν ολοι, αλλα οχι κ ετσι…

Το θέμα δεν είναι το “κακή” αλλά το “υπερεκτιμημένη” εδώ.
Και ο Πολίτης Καίην με τον τρόπο του, παρ’ ότι ογκόλιθος καταλήγει υπερεκτιμημένος από μερικούς που σπεύδουν να τον χαρακτηρίσουν “αριστούργημα”, όχι επειδή τον κατάλαβαν, αλλά επειδή επιβάλλεται.
Για τον Τρίερ καταλαβαίνω τι λες απόλυτα. Σίγουρα είναι δήθεν (αν δεν ήταν εξ’ αρχής), ναι. Αλλά το ύφος του Αντίχριστου μου κάνει βρε μανάριμ, το θεωρώ άμπιεντ καλής κοπής. Και ναι, είμαι στη μειοψηφία αυτών που τους άρεσε.
Human Centipede δέχομαι τα περί χειρότερης ταινίας, γιατί πλην του Dieter Lasser δεν είναι και κανά διαμάντι, μάλλον μια απλή ταινία φρίκης τη λες. ΤΟ ΣΑΛΟ ΟΜΩΣ;;; ΤΟ ΣΑΛΟ;;;;;; http://www.youtube.com/watch?v=F922CdfO87U
Δεν αναλύω πως και τι, ούτε δικηγόρος, ούτε δικαστής. Αλλά όχι και χειρότερη ταινία ρε παιδιά. Ένα δε μ’ αρέσει το δέχομαι.
Oh God, the political correctness.

Ναι το κακη το εβαλα στη συζητηση ως αποηχο του γαλλικου θρεντ. Αν θυμαμαι καλα ομως ειχε παρει καλες κριτκες ο αντιχριστος οποτε παει και το “αντικειμενικα” υπερεκτιμημενη. Καλα σιγουρα καταλαβαινω οτι σου κανει και σεβαστο, αλλιως δε θα την υποστηριζες. Οπως εγω λατρευω το [B]Serbian Film[/B] π.χ το οποιο οι περισσοτεροι το κλασανε, οποτε οποιαδηποτε συζητηση για πολιτικαλ κορεκτνες φευγει απο το παραθυρο.
Για το εκτρωμα του Παζολινι δε θα εμπλακω καν :lol: Γιατι θα φευγουν κατι βαρετα σεντονια γεμτα βρισιδια. Ενα " δε μου αρεσει" θα το πω για αλλες ταινιες, αυτη κατεχει τον τιτλο της χειροτερης εβερ μετα βαιων και κλαδων.

εδιτ, ή τουλαχιστον της χειροτερης που εχω δει ποτε εγω.

να αναφερω οτι και εμενα μ αρεσε ο αντιχριστος.

True dat yo. Και εγώ είχα υψηλές προσδοκίες για το Σέρμπιαν αλλά το facepalm έφυγε με το κιλό. Θυμάμαι που το κατέβασαν από Νύχτες Πρεμιέρας και είχα ενθουσιστεί με το πόσο σόκιν θα 'ταν. Η απογοήτευση στα credits δεν περιγραφόταν.

Εχω ξαναπει την αποψη μου σε προηγουμενες σελιδες για το ποιες ταινιες θεωρω υπερτιμημενες,οποτε δεν επαναλαμβανομαι.
Απλα να πω οτι το ‘’[B]Serbian Film[/B]’’ δεν το εχω δει,διοτι μου φαινεται οτι το ολο gore που εχει θα ειναι πολυ επιτηδευμενο.