ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ

Ρε παιδιά οι Manowar δεν κάναν μαπα συναυλίες παλιά. Απλά το ζήσαμε αυτό σε κάποια φάση στα 90ς. Αλλιώς δεν θα γινόντουσαν και το όνομα που γίνανε.

Σωστο αυτο. Αλλα ο Quorthon εκανε κι εγραφε τα παντα, ο Ross the Boss δεν νομιζω να ειχε ιδιαιτερο συνθετικο credit.
Ειδες τι κανανε οι πανκηδες παρολα αυτα? 8)

Αν εξαιρέσεις ότι ο Ross έγραψε μερικά από τα πιο καυλωτικά solo στην ιστορία (προσωπική άποψη πάντα)… :slight_smile: :slight_smile:

Ίσα ίσα. Τουλάχιστον στα credits ο Ross αναφέρεται ως συνδημιουργός σε πολλά από τα τραγούδια της περιόδου του.

Πολύ σωστό. Αυτό δείχνει πόσο πολύ αγάπησε, κατάλαβε και ενστερνίστηκε τη μουσική των Manowar και από απλός οπαδός καταξιώθηκε ως συνθέτης στο χώρο του έπικ. :slight_smile:

Ναι άκουσε manowar και είδε το φως το αληθινό, μέχρι τότε έγραφε κάτι παπαριές.

I know some people believe the change of style for BATHORY, in terms of the music and lyrics around 1988-1990, happened because we must have got turned on from Manowar. That’s another total misconception. I have never owned a Manowar record. And I don’t give a fuck if people believe that either. Not that it matters though.

[…]

In 1986-1988, BATHORY had a drummer who was heavily influenced by Manowar. He didn’t enjoy any other type of metal, but he was somehow sold on Manowar. It wasn’t like we decided to copy what they were doing. However, the typical heavy Manowar beat (σημ.: αναφέρεται στα drums) seemed to perfectly suit my new ideas for lyrics at the time.

[…]

The heavy Manowar beat that this one-time BATHORY drummer came up with one day in the rehearsal place, is a Manowar contribution. But I wonder if that’s enough to be called a source of inspiration or influence.

Για τα black του έχω ήδη εκφραστεί κάποιες σελίδες πριν. Αν τσεκάρεις θα καταλάβεις ότι δεν εννοούσα κάτι αρνητικό για τα πρώτα (κάθε άλλο…).

Τώρα για το αν oι επιρροές από Manowar μένουν στο drum beat, είναι περιττό να σχολιάσει κανείς. Κι επειδή είναι όλοι λίγο μυγιάγγιχτοι σ’ αυτό το θρεντ, δεν εννοώ ότι ξεπατικώνουν Manowar οι Bathory (εννοείται πως όχι), αλλά νταξ, όχι μέχρι drum beat και τέλος…

Επίσης δεν περίμενα τον Quorthon (ούτε κανέναν άλλο) να πει τι θυμίζει η μουσική τους και κατά πόσο. Και οι Rush έχουν πει ότι δεν παίζουν prog αλλά heavy metal…:lol::lol:

Μην ξυνεις πληγες.

Για πες λοιπόν ποια κιθαριστικά μέρη και ποιες μπασογραμμές στο “Hammerheart” θυμίζουν συγκεκριμένα μέρη από MANOWAR.

Δεν αναφερόμουν κατ’ ανάγκη στο Hammerheart. Αλλά αφού το θες έτσι, αν ακούσεις την αρχή του Baptised in Fire and Ice (π.χ.) το μυαλό σου πάει σε μια μπάντα…:-k

To Blood On Ice το θυμάσαι; :wink::smiley:

[off-topic] Δεν μας τιμάει και πολύ που ο τίτλος του θρεντ παραπέμπει άμεσα σε ανήσυχο, ε;[/off-topic]

Όχι δεν το θυμάμαι, ποια μπάντα το έβγαλε? :-k

Ο cynic έγραψε για το “Blood.Fire.Death” και το “Hammerheart” και απάντησες ότι αυτό αποδεικνύει πόσο αγάπησε και κατάλαβε τους MANOWAR ο Quorthon και μεταφορφώθηκε από απλός οπαδός σε καταξιωμένο έπικ συνθέτη. Άρα στο “Hammerheart” αναφερόσουν.

Με το “αρχή του Baptised” πες μου ότι αναφερόσουν στο DRUM BEAT των πρώτων είκοσι δευτερολέπτων… ;’) Νομίζω πάντως οτι πέτυχες το ιδανικό κομμάτι για να φανεί η απουσία ιδιαίτερης σχέσης των δύο μπαντών εκείνη την εποχή.

Σειρα μου. Κορωνα, Μπαθορυ. Γραμματα Μανοβαρ.

Γραμματα. Nice. 8) Συνεχιστε.

Ναι, ακριβώς. Αναφερόμουν στο drum beat που παίζει η κιθάρα.

Επίσης το σχόλιο στο cynic είχε και χιούμορ, αλλά εδώ είμαστε σοβαροί και απόλυτοι ε; Επίσης τα συμπεράσματά σου δεν είναι η σκέψη μου. Έπικ είναι όλοι οι δίσκοι που αναφέραμε παραπάνω. Δεν ανάφερα κάτι για το πότε και σε ποιο δίσκο. Εκτός αυτού και πέρα απ’ την πλάκα, από τη στιγμή που έπαιξε το είδος που έφτιαξε μία μπάντα, το να μην τους ακούει είναι γελοιοδέστατο ψεύδος.

Αυτος ο φιλος του εγραφε και τους στιχους να φανταστω;:roll:

Ελα ρε παιδια τωρα,ο Q επισης ελεγε οτι αγνοουσε την υπαρξη των Βενομ μεχρι που αρχισαν να τον ρωταν στις συνεντευξεις.Που λογικα να το παρεις και ανεξαρτητα απο το αν επηρεαστηκε η οχι,εκεινη την εποχη ειχε παρε δωσε με κυκλους στους οποιους οι Βενομ ηταν πασιγνωστοι.Προφανως,καποιες δηλωσεις ηταν υπερβολικες και μερος του ολου ‘‘keep the legend pure’’.

Ηχητικα οι Bathory λανσαραν μια καινουρια τεχνοτροπια οποτε προφανως οταν τους ακους δυσκολο να κανει αμεση συνδεση το μυαλο σου με Manowar γιατι ειναι αλλο ‘‘αλλο πραμα’’,αλλο ηχοτοπι αλλα still,υπαρχουν καποια σημειακια που μπορεις να ακουσεις ακομα και αμεσο influence και το πιο ξωφθαλμο ειναι τα intros Bridge of Death/A Fine Day To Die.Η πχ The Sword με το Αιμα των Οχτρων επισης συνδεονται.

Ρε παιδιά, μόνο εγώ ακούω το Revelation και το Blood of my enemies συνεχώς στο Blood on Ice???
Ποιός drummer??

Εγώ θυμάμαι ότι όταν πριν χρόνια άκουσα για πρώτη φορά το Twilight of the Gods (πρώτη επαφή με Bathory), ήταν πραγματικά πάρα πολλές οι φορές που έλεγα "ωπ! Manowar ήταν αυτό!"
Είτε αυτό ήταν κάποιο break παιγμένο στο μπάσο, είτε κάποιο κιθαριστικό σόλο, είτε κάποιο drum beat (χεχε), είτε κάποιο ριφφ, είτε κάποια φράση στην ακουστική κιθάρα… και βέβαια δεν έχει νόημα να αναφέρω συγκεκριμένα σημεία. Γιατί όσο προφανές ήταν ότι αυτό που άκουγα είχε ΕΝΤΕΛΩΣ προσωπικό ύφος και ήχο, άλλο τόσο “φώναζε” η επιρροή από Manowar αν άκουγες προσεκτικά.
Δεν έχει νόημα να προσπαθεί κάποιος να αμφισβητήσει το πόσο επηρρεάστηκε ο Quorthon από τους Manowar. Ίσα ίσα που ο τρόπος που ενσωμάτωσε τα στοιχεία τους στη δική του φιλοσοφία και μουσική ήταν ένας από τους λόγους που οι επικοί του δίσκοι είναι τόσο σπουδαίοι.

Ω είναι μπροστά οι Bathory!

Τελικά θα πω κι εγώ δυο λογάκια… Τεράστιες μπάντες και οι 2, βέβαια οι Manowar στα 4 πρώτα ενώ οι Bathory σε όλη την πορεία τους.

Εμένα οι Bathory μου θύμησαν Manowar στο Blood On Ice περισσότερο. Σίγουρα επηρεάστηκε ο ψηλός από τους Αμερικανέζους και στα προηγούμενα, αλλά εκεί πραγματικά άκουγα ατόφια μέρη και κοψίματα που παρέπεμπαν απευθείας, χωρίς αυτό να είναι αρνητικό αφού μιλάμε για δισκάρα.

Κάτι που δε νομίζω να ανφέρθηκε, είναι αν σας επηρεάζει το γεγονός ότι ο Quorthon χρησιμοποιούσε drum machine. Αρνητικότατο για μένα…

Personally, I couldn’t give a fuck.