Ναι μωρέ, ενηγουέη… δε θα εκφέρω γνώμη γιατί βαριέμαι…
Σύμφωνοι, αλλά στην απόξω είσαι κι εσύ ψηλούλη. Όλο θεωρία και μπλα-μπλα…
Έχω ξαναπεί ότι το εν λόγω δίλημμα είναι από τα πιο δύσκολα που χρειάστηκε ποτέ να απαντήσω στη μουσική. Το προσπαθώ εδώ και χρόνια, νομίζεις ότι είναι εύκολο να γίνει μέσα σε δυο ψωρομερούλες; Εσείς που έχετε αποφασίσει είστε οι τυχεροί. Για μένα πρέπει να προηγηθεί πολλή σκέψη. Και ψάξιμο. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ.
Bathory χωρίς δεύτερη σκέψη. Η αυθεντική σοβαρή επικούρα μακριά από τιγρέ κολάν
Και οι 2 μπάντες είναι τεράστιες… Δεν χωράει αμφιβολία!
Αλλά… Με manowar μεγάλωσα! Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις ανατριχιλες και το ξέφρενο κοπανημα στο άκουσμα των Thor, bridge of death, blοod of my enemies, mountains, dark avenger κτλ.
Τους bathory τους είχα ακουστά σαν όνομα, κ ήξερα και το one rode to asa bay από μια βιντεοκασσετα του metal invader. η αλήθεια είναι ότι δεν έκατσα να τους ψάξω, μέχρι που διάβασα ένα ποστ του dargaard για το hammerheart (thanx mate!) και από κείνη τη στιγμή ξεκίνησε το ταξίδι στο μακρινό βορρά!!!
Hammerheart, twilight of the gods, blood on ice & norland 1 έχουν πλέον γίνει αγαπημένα…
παρολ’αυτά η ψήφος μου θα πάει στους manowar γιατί όπως είπα κ πριν μεγάλωσα μ’αυτούς και τους αγάπησα και εκτός αυτού έχουν και το heavy metal στοιχείο που οι bathory δεν το χουν…
MANOWAR \m/
Στα “ποιοτικά”,ροκ,χιπικα και ευαίσθητα αυτάκια μου αυτό το τραγούδι είναι ίσως το μόνο που μου ξυπνάει ΕΠΙΚ αισθήματα και οποτε ακουσω ΜΕΤΑΛ το χωνω ρηπητ.
Και γενικα ειναι Υμνος
Αυτα απο εναν περαστικο8)
αυτό που εννοούσα με τη φράση θα κερδίσει η αντιμανογουορίλα είναι ότι θα σκάσουν ξέμπαρκοι και θα καταψηφίσουν μάνογουορ, όχι σώνει και ντε επειδή γουστάρουν μπάθορι, αλλά απλά επειδή οι θεοί φοράνε γούνινα εσώρουχα. Όπερ και εγένετο! Επίσης δε με νοιάζει να φάνε μπαν οι false ones, εδώ τους θέλω. Fighting the world λέμε 8)
Καλά από τπμ τζιμ δεν περίμενα τίποτα άλλο, εδώ δηλώνει οπαδός άλισ ιν τσέινς και νιρβάνα :lol:
Γαμάνε οι Alice In Chains και οι Nirvana αλλά είσαι off topic ακόμα και στα topic που σε εκφράζουν… ΓΕΛΟΙΕ!
Α ανέφερα μόνο τα γούνινα, ξεχάστηκα, απλά ειν τα πρώτα που μου ρθαν στο μυαλό σόρρυ… επιπρόσθετα οι μεν είναι μουσικά ΑΜΠΑΛΟΙ οι δε (Bathory φυσικά) είναι Ροναλντίνιοι… Οπότε Bathory και πάλι
haters σαυτό το θρεντ?? ποτέ:!:
Δεν είμαι hater απλά δε μ αρέσουν οι Manowar τί να κάνουμε… Δε νιώθω μίσος - ας βγάλουν τα γούνινα βρακάκια κι ας στήσουν κώλο όπου να ναι εγώ είμαι ανοιχτόμυαλος άνθρωπος - σέβομαι τις ιδιαιτερότητες
λίγα τα λόγια σας για aic.
στον dekay θα απαντήσω αργότερα. Δεν κοτεύω.
Jim δεν σε καταλαβαίνω. τι ενοείς σοβαρή επικούρα και τι σχέση έχουν τα κολάν?
Και αυτό με το μουσικά άπμαπαλοι? γιατί ο quorthon ήταν βιρτουόζος ξερωγώ
ακόμα και να τρολάρεις πάντως, δεν το κάνεις επιτυχημένα
Ναι αλλά ο Quorthon δεν είπε ποτέ π.χ. “Other bands play Bathory kill”… είχε έναν αυτοσεβασμό κ ένα χαρακτήρα ο άνθρωπος. Χωρίς να εννοώ ότι είναι κάνας βιρτουόζος ξέρωγω
Στα δικά μου αυτιά τέλοσπαντων στο Viking metal των Bathory βράζει πολύ περισσότερο το έπος μέσα του απ’τους Manowar που τους θεωρώ ελαφρά προσποιητούς. Έχω αρκετούς λόγους να μη μ αρέσουν οι Manowar όπως κ να χει, εσένα σ’αρέσουν κ θα διαφωνείς, έτσι ειν αυτα
Η αλήθεια είναι ότι όταν ακούς τη μουσική των bathory νιώθεις τον παγωμένο αέρα του βορρά στη μάπα σου… Μπορώ να πω ότι στον τομέα ατμόσφαιρας και το πως σε ταξιδεύει η μουσική οι bathory κερδίζουν στα σημεία!!!
Κοιτάξτε, είναι πολύ δύσκολο το ερώτημα… Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο το ερώτημα.
Θα προσπαθήσω να είμαι ειλικρινής, πρώτα απ’όλα με τον εαυτό μου. Το έπικ μέταλ είναι οι Manowar, όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, ψεύδεται εσωτερικά. Τα θεμέλια και πιθανότατα οι κορυφές τους ανήκουν. Τέλος.
Από την άλλη όμως, το ερώτημα όπως διατυπώνεται (και το μελέτησα) ζητάει κάτι παραπάνω. Το Δέος είναι Ιδέα κύριοι, είναι το Μεγαλείο και ως τέτοιο, πρέπει να παραμένει ανόθευτο. Οι Manowar έβαλαν ως πρόταγμά τους τον Conan και την Valhalla αλλά κάπου παραστράτησαν. Βασικά δεν παραστράτησαν, τα κάνανε σκατά και πουτάνα όλα. Μου είπαν ψέμματα, πώς το λένε; Ο Κόναν απαγορεύεται να αναλώνεται σε ποζεριλίκια, τέλος. Είμαι όσο αυστηρός επιτάσσει το ίδιο τους το έργο.
Όταν πιάσουμε τον Quorthon όμως, δεν υπάρχει τίποτα να πεις. Χαμηλώνεις το κεφάλι και σιωπάς μπροστά στον γίγαντα. Το σχόλιο που αναφέρθηκε, ότι ήρθαν οι Vikings και πιάσαν τα ηλεκτρικά όργανα είναι απολύτως αληθές. Αυτός ο τύπος όρισε την τρουΐλα και μαζί και το Δέος. Να το θέσω αλλιώς. Δεν μπορώ να κοιτάξω τα εξώφυλλα των Hammerheart/Twilight και να μην σταθεί λίγο ο εγκέφαλος και να αφεθεί. Ακόμα και οι αποτυχημένες δουλειές του Quorthon δεν σε προσβάλλουν, νιώθεις ότι οι επικές δουλειές του είναι ατόφιες, ανόθευτες και αθάνατες.
Στους Manowar, ο τουρισμός που αναφέρθηκε είναι εύστοχο σχόλιο. Είναι κάτι που παραβλέπεται εύκολα γιατί ακριβώς μιλάμε για τιτάνιες συνθέσεις, new york ξε-new york, κάτι έκανε κλικ τότε. Αλλά. Εφόσον ξεκαθαρίσαμε ότι ειδικά για το έπικ τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά από μια απλή ακαδημαϊκή ή παρεΐστικη προσέγγιση και ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ, στην ζυγαριά μπαίνουν όλα. Ε, ο Quorthon ζυγίζει πιο πολύ από τον DeMaio.
Bathory.-
Μιας που έβαλα να ακούσω το blood on ice, πραγματικά, πόσο manowar είναι το the sword??
επίσης θα πω “τα λεγα εγώ”
Τιναυτα ρε μαλακες;Νομιζα πως το ροψκινγ.γρ φορουμ ηταν πλεον ετοιμο να υποδεχτει στους κολπους του τη Μητερα Των Μαχων και κατι τετοια με διαψευδουν.Μεγαλωσατε πια,δεν ειστε 12 χρονων να ανοιγετε το βιβλιο μονο για να κοιτατε τις εικονιτσες.Στο κειμενο ειναι η ουσια.Εσυ δευτερε για να λες τους Manowar [U]μη αυθεντικη[/U] επικουρα ποσο εχεις περασει και δεν εχεις ακουμπησει απ’το ειδος;Μηπως να αρχισεις να ακους SunnO οπου τα πραγματα ειναι πιο απλα και χωρις πολλες νοτες;
Παντα ήθελα να σου πω οτι βγαίνει καλό δήθεν με σανό,αντικατοπτρίζει και το ευρύτερο είδος αντικειμενικά νομίζω8)
Για ποιον το λες αυτό??:-k
για το ότι ο quorthon έχει ξεσηκώσει manowar. (πράγμα λογικό, αφού Αυτοί δημιούργησαν το είδος)