Δεν υπαρχει πιο ωραιο πραμα απ το φαι. Βασικα ελαχιστα πραγματα ευχαριστιεμαι περισσοτερο. Το να τσακιζεις οτι υπαρχει σε ακτινα 3 τραπεζιων ειναι ονειρο, ειδικα αν συνδυάζεται με γλυκισματα.
Επι την ευκαιρία, ειμαι απιστευτα γλυκατζης. Δωστε μου μια τουρτα σοκολατινα και θα κανω μαγικα! Σε 3 λεπτα θα την εξαφανισω!
Λοιπόν τέλεια συνταγούλα.Κι εύκολη γι αυτούς που τώρα ξεκινάνε.
Ψητό κατσαρόλας με ρυζάκι.
Παίρνουμε τις πριζόλες,τις ξεπαγώνουμε,τις ξεπλένουμε καλά και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι(μια κουταλιά της σούπας για κάθε μια),ένα μικρό σκόρδο κι ένα μκρό κρεμμύδι ψιλοκομμένα.Τα τσιγαρίζουμε για λίγο(ας πούμε 5-9’) και τα σβήνουμε με λευκό κρασί.Η συνήθης ποσότητα είναι ένα κουπάκι ελληνικού καφέ,αλλά εγώ βάζω 2-2,5.Κατόπιν ρίχνουμε νερό,τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας,βάζουμε ένα φυλαρακι δάφνης, άλατι(ή ένα κύβο) και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει στο 2.Το τσεκάρουμε τακτικά ώστε να μην πιει το νερό και κολήσει.
Όσο γίνεται το κρέας, ψιλοκόβουμε ένα δεύτερο κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε μια πιο μικρή κατσαρόλα μαζί με λίγο βούτυρο(1 κουταλάκι γλυκού) ή αντίστοιχη ποσότητα λαδιού για πιο υγιεινά.Τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά για λίγη ώρα(2-3 λεπτά) και μετά βάζουμε το ρύζι(1 φλυτζάνιή όσο θέλουμε).Το αφήνουμε κι αυτό να τσιγαριστεί λιγάκι και μετά ρίχνουμε νερό,στο ίδιο φλυτζάνι που χρησιμοποιήσαμε και για το ρύζι.2,5 φλυτζάνια νερό για κάθε φλυτζάνι ρύζι.Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά(στο 2),ρίχνουμε ένα κύβο,και το μισοανοίγουμε.Το τσεκάρουμε τακτικά και λίγο πριν πιει όλο το νερό,κλείνουμε τη φωτιά(για να μη μας γίνει λαπάς) αλλά αφήνουμε πάνω το ρύζι.
Το κρέας θέλει περίπου 1-1,5 ώρα στη συμβατική κατσαρόλα.Χύτρα δε ξέρω να χρησιμοποιώ:oops: και το ρύζι 15-20’.
Σλουρρρπ