ronie
November 30, 2007, 2:25pm
corpsette:
Λοιπόν τέλεια συνταγούλα.Κι εύκολη γι αυτούς που τώρα ξεκινάνε.
Ψητό κατσαρόλας με ρυζάκι.
Παίρνουμε τις πριζόλες,τις ξεπαγώνουμε,τις ξεπλένουμε καλά και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι(μια κουταλιά της σούπας για κάθε μια),ένα μικρό σκόρδο κι ένα μκρό κρεμμύδι ψιλοκομμένα.Τα τσιγαρίζουμε για λίγο(ας πούμε 5-9’) και τα σβήνουμε με λευκό κρασί.Η συνήθης ποσότητα είναι ένα κουπάκι ελληνικού καφέ,αλλά εγώ βάζω 2-2,5.Κατόπιν ρίχνουμε νερό,τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας,βάζουμε ένα φυλαρακι δάφνης, άλατι(ή ένα κύβο) και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει στο 2.Το τσεκάρουμε τακτικά ώστε να μην πιει το νερό και κολήσει.
Όσο γίνεται το κρέας, ψιλοκόβουμε ένα δεύτερο κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε μια πιο μικρή κατσαρόλα μαζί με λίγο βούτυρο(1 κουταλάκι γλυκού) ή αντίστοιχη ποσότητα λαδιού για πιο υγιεινά.Τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά για λίγη ώρα(2-3 λεπτά) και μετά βάζουμε το ρύζι(1 φλυτζάνιή όσο θέλουμε).Το αφήνουμε κι αυτό να τσιγαριστεί λιγάκι και μετά ρίχνουμε νερό,στο ίδιο φλυτζάνι που χρησιμοποιήσαμε και για το ρύζι.2,5 φλυτζάνια νερό για κάθε φλυτζάνι ρύζι.Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά(στο 2),ρίχνουμε ένα κύβο,και το μισοανοίγουμε.Το τσεκάρουμε τακτικά και λίγο πριν πιει όλο το νερό,κλείνουμε τη φωτιά(για να μη μας γίνει λαπάς) αλλά αφήνουμε πάνω το ρύζι.
Το κρέας θέλει περίπου 1-1,5 ώρα στη συμβατική κατσαρόλα.Χύτρα δε ξέρω να χρησιμοποιώ:oops: και το ρύζι 15-20’.
Σλουρρρπ
Ετσι!!αυτα ειναι !!Οχι Βεφα και μ@λ@κιες…
Αντε καλέ…τιβι και μπούρδες…ναι ellanor πεινάω πάλι…
Και ναι με καφρίλες…πάντα με καφρίλες…και ποδιά!!!
ellanor
November 30, 2007, 2:33pm
Θα έλεγα τώρα τι διαστροφική σκέψη πέρασε απο το μυαλό μου, που είπες ποδιά, αλλά τέλος πάντων…
Θέλουμε κι άλλες συνταγές, ε.
ellanor:
Θα έλεγα τώρα τι διαστροφική σκέψη πέρασε απο το μυαλό μου, που είπες ποδιά, αλλά τέλος πάντων…
Θέλουμε κι άλλες συνταγές, ε.
όχι να πεις!!!we re all FOR perversion!!
Lunatic
November 30, 2007, 3:00pm
:lol: :lol: Xαχα!!Είναι τόσο στανταρ οι φαντασιωσεις των ανδρών που εμπλέκουν ποδιές και μαγείρεμα… Οι καφρίλες δε μου πολυ κολλάνε…:-k
tolkki
November 30, 2007, 6:13pm
Kι εγω ενα μικρο σκεμπεδακι εχω.Σε σχεση με τον Κρονο μικρο ειναι.Εμενα μου φαινεται γιατι ειμαι κοντος για τα κιλα μου
fenia1
November 30, 2007, 10:00pm
Τι είναι σκεμπεδάκι?? :-s
OxiOlga
November 30, 2007, 11:13pm
corpsette:
Παίρνουμε τις πριζόλες,τις ξεπαγώνουμε,τις ξεπλένουμε καλά και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι(μια κουταλιά της σούπας για κάθε μια),ένα μικρό σκόρδο κι ένα μκρό κρεμμύδι ψιλοκομμένα.Τα τσιγαρίζουμε για λίγο(ας πούμε 5-9’) και τα σβήνουμε με λευκό κρασί.Η συνήθης ποσότητα είναι ένα κουπάκι ελληνικού καφέ,αλλά εγώ βάζω 2-2,5.Κατόπιν ρίχνουμε νερό,τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας,βάζουμε ένα φυλαρακι δάφνης, άλατι(ή ένα κύβο) και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει στο 2.Το τσεκάρουμε τακτικά ώστε να μην πιει το νερό και κολήσει.
Όσο γίνεται το κρέας, ψιλοκόβουμε ένα δεύτερο κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε μια πιο μικρή κατσαρόλα μαζί με λίγο βούτυρο(1 κουταλάκι γλυκού) ή αντίστοιχη ποσότητα λαδιού για πιο υγιεινά.Τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά για λίγη ώρα(2-3 λεπτά) και μετά βάζουμε το ρύζι(1 φλυτζάνιή όσο θέλουμε).Το αφήνουμε κι αυτό να τσιγαριστεί λιγάκι και μετά ρίχνουμε νερό,στο ίδιο φλυτζάνι που χρησιμοποιήσαμε και για το ρύζι.2,5 φλυτζάνια νερό για κάθε φλυτζάνι ρύζι.Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά(στο 2),ρίχνουμε ένα κύβο,και το μισοανοίγουμε.Το τσεκάρουμε τακτικά και λίγο πριν πιει όλο το νερό,κλείνουμε τη φωτιά(για να μη μας γίνει λαπάς) αλλά αφήνουμε πάνω το ρύζι.
Το κρέας θέλει περίπου 1-1,5 ώρα στη συμβατική κατσαρόλα.Χύτρα δε ξέρω να χρησιμοποιώ:oops: και το ρύζι 15-20’.
Σλουρρρπ
Μμμμ… πολυ νοστημη η συνταγη ειδικα στο σημειο με τις μπριζολες…ς φτιαχνω κι εγω ετσι…
ον τοπικ: εγω ειμαι το μπεεεε της παρεας…
εγω παντως σαν κτηνος… ετσι εξηγουνται και τα λιγα κιλα παραπανω που εχω…
η κοιλιά και το στομάχι, κυρίως όταν θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι πλαδαρά και προτεταμένα: Έκανε σκεμπέ από το πολύ φαΐ. || στομάχι σφαγμένου ζώου από το οποίο παρασκευάζεται πατσάς. [τουρκ. işkembe -ς με αποβ. του αρχικού άτ. φω
Angmar
November 30, 2007, 11:23pm
Και γω 65 κιλα ειμαι. Εχω ομως καλο μεταβολισμο.
corpsette:
Σλουρρρπ
Να τρωω ξερω. Να μαγειρευω οχι. Επαθα καταθλιψη. Γεια.
OxiOlga
November 30, 2007, 11:46pm
Πρεπει να μαθεις γιατι αν δεν μαγειρεψεις τι θα φας…
ολο απ εξω??? οκ σε πειλαζω…
Banette
November 30, 2007, 11:50pm
Μια καθολου, μια σαν κτηνος…
ifrit
December 1, 2007, 1:42am
Τρώω σαν άνθρωπος πιστεύω.
Περνάω περιόδους που δε τρώω σχεδόν καθόλου, και άλλες που ξεσκίζομαι.
Το ρεκόρ είναι:
-Ένα μπωλ κρεατόσουπα
-Ένα πιάτο γίγαντες με λουκάνικα
-Ένα μεγάλο κομμάτι γαλακτομπούρεκο
Διάλειμμα
-Αρνάκι φρικασέ
Διάλειμμα
-2 πιτόγυρα
Διάλειμμα
-2 πιτόγυρα (αγκαίν)
Στομαχι, κοιλια…
Γενικοτερα οταν φουσκωνει παραπανω απο το κανονικο!
Angmar
December 2, 2007, 2:00pm
Το ‘‘δε βερυ μπεστ οβ’’ το χα κανει το Πασχα που μας περασε. Από το μεσημέρι ως το βράδυ εφαγα 5 φουλ γευματα με αρνια και ιστοριες γι’ αγριους. Συν ενα κολατσιο με γλυκισματα (αν θυμαμαι καλα). Μου λεγαν ολοι οτι θα παθω τπτ. Τετοια λαιμαργια δε με ειχε ξαναπιασει.
Lunatic
December 3, 2007, 10:57am
Έλα ρε???Υπερβόλα:lol: …Το πιο ακραίο pour moi ξύπνησα ένα πρωί και πεινούσα σα γουρούνι οπότε έφαγα 2 κρουσαν κ μια τυρόπιτα με΄1lt milko…Περιτό να πώ οτι μέχρι το βράδυ ήμουν ανάσκελα…:lol:
Λοιπον,εγω τρωω παρα πολυ αρκει να μαρεσει το φαγητο.
Δηλαδη καθε φορα που τρωω πιτσα ειμαι αναμεσα σε 1.5-2 πιτσες
Αχ αχ αυτά δεν είναι τπτ…έχω κάνει εγώ λουκούλεια γεύματα…χμμ ελπίζω και της Παρασκευής να είναι ένα από αυτά…
Σλούρπ…
Επίσης while we re on the subject…ποιός ψήνεται να αρχίσει να δοκιμάζει διεθνή κουζίνα??