Εχω δοκιμάσει τσέχικη κ πολωνική κ μου άρεσε τρελά yam,yam…Κατι κινέζικες μου το χαλάνε λίγο…
Αχα!!Δεν έχω φάει από αυτά!!!Αλλά αγαπάω κινεζική και μεξικάνικη…και γενικά είμαι ανοιχτόμυαλη στο θέμα του φαγητού…Αν και δεν χρειάζεται να έχω τόσο ανοιχτό μυαλό,όσο στόμα…χεχε
Όχι σοβαρα το λεω. Δε ξερω τι με επιασε εκεινη τη μερα.
Ποιος θα με καλεσει για φαι να θυμηθούμε το Πάσχα;
Mα τι ερώτηση…δε θα φάμε την Παρασκευή???
Tί συγκίνηση…Corps k Ang πρέπει οπωσδήποτε να φάμε μαζί…Κατι μου λέει οτι είμαστε soul mates:lol:
Να ναι δε το συζητάω…
Αυτα ειναι πολλα; Θα με κανετε να νιωθω ασχημα.:oops:
Κινεζικο ρουλζ. Αλλες κουζινες δεν εχω δοκιμασει.
Λοιπόν συνταγή από τη φιλική σας Κορπσέτα( τι πιθανότητες έχω να αρχίσω να θεωρούμαι η μαμά του φορουμ, αν συνεχίσω να γράφω συνταγές…?γκοντ…)
Πίτα(είναι και χειμώνας) με λαχανικα,τυρί και μπείκον…
Παίρνουμε μια ένα φύλλο σφολιάτας και το αφήνουμε να ξεπαγώσει καλά,χρειάζεται περίπου 2 ώρες αφού το βγάλουμε από την κατάψυξη.
Ξύνουμε διάφορα τυριά,αλμυρά και γλυκά τυριά και τα αναμειγνύουμε σε ένα μπολ(υπολογίστε 100 περ. από το κάθε τυρί ή όσο θέλετε).Εγώ βάζω kerrygold,emmental και παρμεζάνα.Αν κάποιος το θέλει πιο αλμυρό μπορεί να βάλει και κεφαλοτύρι ή άλλο αλμυρό τυρί της αρεσκείας του.improvise…
Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε 250γραμ μπεικον ψιλοκομένο και αν θέλουμε ενα μικρό κρεμμυδάκι,επίσης ψιλοκομμένο(εδώ πρέπει να πω ότι εγώ με κρεμμύδια ζω, γι’ αυτό βάζω παντού…) και τα τσιγαρίζουμε για λίγο.(2-5’)Δε χρειάζεται να προσθέσουμε λιπαρή ύλη( πχ βούτυρο ή λάδι), το μπεικον είναι αρκετά λιπαρό από μόνο του…Κατόπιν τα βάζουμε σ’ ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, για να τραβήξει τα λάδια.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας,ο καθένας μπορεί να βάλει ό,τι θέλει.Εγώ βάζω πιπεριες χρωματιστές και μανιτάρια.(υπολογίστε 1 κουτί μανιτάρια και από μισή έως μια πιπεριά από κάθε χρώμα).Δεν χρειάζονται πολύ ώρα βράσιμο.Μόνο για να μαλακώσουν και να ψηθούν πιο εύκολα,επειδή ειδικά η πιπεριά κρατάει και καλό είναι να μην τη νιώθουμε να κάνει κρατς κρατς μέσα στην πίτα.
Στραγγίζουμε τα λαχανικά και αφήνουμε να κρυώσουν.Μετά, στο μείγμα με τα τυριά προσθέτουμε το μπεικον και τα λαχανικα, και τα ανακατεύουμε καλά.Βάζουμε και γάλα(εγώ προτιμώ το εβαπορέ γιατί είναι πιο κρεμώδες,αλλά όχι τόσο λιπαρό όσο η κρέμα γάλακτος).Μισό κουτάκι φτάνει.Τα ανακατεύουμε όλα με το χέρι,σα να ζυμώνουμε, ένα πράγμα:).Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και διάφορα μυρωδικά όπως πχ θυμάρι ή βασιλικό ή ακόμα και αυτά της κνορ( νομίζω λέγεται νοστιμιά ή κάπως έτσι).
Ανοίγουμε σ’ ένα πυρεξ ή ταψί το φύλλο και το βρέχουμε λίγο με το γάλα.Ίσα ίσα.Απλώνουμε τη γέμιση να πάει σε όλο το μήκος και να μην είναι πολύ παχύ στρώμα.Κατόπιν πολύ προσεκτικά τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο,βάζοντας το μέρος που κλείνει η ζύμη από κάτω.Κλείνουμε και τις άκρες και το βρέχουμε με λίγο γάλα(αυτό φτιάχνει μια ωραία κρούστα).Το βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει (στους 180 βαθμούς για κάνα 10’) να ψηθεί.Το αφήνουμε στους 180 βαθμούς και το τσεκάρουμε τακτικά.Αν δούμε ότι κοκκινίζει απότομα το πάνω μέρος το σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο.Μόλις ροδίσει παντού είναι έτοιμο.Η ώρα ποικίλει από φούρνο σε φούρνο αλλά υπολογίστε 25-45 λεπτά.Μην ξεχνάτε να το κοιτάτε ε!!
Αυτάαα.
Άντε και σλουρπ
Υστερ(ι)όγραφο : Αν θέλετε βάλτε στο ταψί/πυρέξ ένα φύλλο λαδόχαρτο και από πάνω την πίτα για να μην κολλήσει παντού η ζύμη και σας βγεί η γλώσσα στο τρίψιμο μετά για να το καθαρίσετε…
Έχω φάει κινέζικα, μεξικάνικα, αργεντίνικα και παίζει και άλλα χωρίς να το καταλάβω…
Καυτερό ναναι κι
ότι να`ναι…
Στα σουβλατζίδικα της Ξάνθης με το που με βλέπουν ξέρουν ότι πρέπει στην πίτα να χώσουν μπόλικο μπούκοβο…
Κ αφού έκανε η corpsette την αρχή…συνεχίζω με μια πολύ νόστιμη κ γρήγορη συνταγή για εργένηδες που εφήυρα φοιτητρια:
Πίτσα με ψωμάκια τοστ (δεν είναι καμια εξαιρετική σύλληψη βέβαια:lol: )
Παίρνουμε ενα μεγαλόύτσικο ταψί(όσο μεγαλύτερο τοσο περισσότερο θα φάτε)
Βάζουμε ελάχιστο βούτυρο για να μην κολλήσει…
Στρώνουμε τα ψωμάκια του τοστ,προσεχοντας να μην αφήνουμε κενά…
Σε ενα κατσαρολάκι φτιάχνουμε σαλτσα ντομάτας¨:τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι,ρίχνουμε1 pumaro,1 πιπερια, ζαχαρη,κανέλα(λίγο)πιπέρι ,μπα΄χαρικά…κ αναλόγως πόσο μερακλήδες είστε βάζετε κ αλλα…Αφου βρασει την αφήνετε να κρυωσει κ τη ρίχνετε πάνω στα ψωμάκια…
Βάζετε οτι μαλακό τυρί θέλετε
Κόβετε γαλοπούλες,ζαμπόνια,προσούτα κ οτι άλλο έχετε προχειρο σε αλλαντικό απο πάνω
Πιπερίτσες(έχω αρχίσει να μιλάω σαν τον Μαμαλάκη)
Ελίτσες
Κρεμμυδάκια
μπλα,μπλα,μπλα (ελευθερο θεμα…)
…Και το ψήνετε στους 180 μέχρι να μην καεί…Στόχος μας είναι…
Ευχαριστώ για την προσοχή…Καλή επιτυχία κ καλή όρεξη!!!
Πωωωωω πρωινιατικα…Αρχισα να ζαλιζομαι παλι απο την πεινα.
Εφερε και η θεια ενα ταψι σαμαλι και παγωτο καιμακι που θα του αλλαξω ολα τα σινεμπλοκ ετσι και το πιασω στα χερια μου
Λοιπόν αυτή τη συνταγή της Λουνατικ μπορείτε να την κάνετε και με αραβική πίτα αντί για ψωμάκι του τοστ!!Θα σας αρέσει πολύ!!
Γινεται να μην ποσταρονται φωτογραφιες παρακαλω?
Φχαριστω
πες τα ρε μαλάκα,πες τα.
έχει γίνει στο στόμα μου τσαρούχι από καφέδες και τσιγάρα.
πεινάω ω ρε.
Και συνεχίζω ακαθεκτη…με μια φοιτητική -εργένικη συνταγή λέγεται ψαρονέφρι αλα lunatic…
1.Παίρνουμε ένα ταψί βάζουμε λίγο λάδι…
2.βάζουμε ντομάτουλες σε όλη την επιφάνεια
3.Βαζουμε το ψαρονέφρι απο πάνω…
4.ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη μουστάρδα σε σκόνη κ πιπεριες ψιλοκομμένες
5.Το ψήνουμε προσέχοντας να μην το κάψουμε
Φωτογραφίες δε βάζω για να μη μας πεθάνει κανείς…
Επανέρχομαι με γλυκά…και ΄κκκκκκκαλή σας όρεξη!!!
Λεπον.Επειτα απο απαιτηση του ειδωλου μου (ρουντολφ) ψαχνω να βρω κατι πολυ ψαγμενο για να μαγειρεψω.
Οπως μου ερχετε τωρα στο μυαλο θα ειναι κατι πολυ spicy.
Για επιδορπιο θα εχει βαφλες με παγωτο καϊμακι ή παγωτο μπανανα και αναλογως μερεντα ή σιροπι βυσσινο
το’χεις καταλάβει ότι έχεις έτοιμο το επιδόρπιο αλλά όχι το κανονικό φαγί α:-s
στείλε καμιά από δω να γλυκαθούμε:)
Καλο ακουγεται αυτο αλλα δε μ’ αρεσει το ψαρονεφρι. Θα το δοκιμασω με χοιρινη…
Αχ ναι ναι γλυκά!!!
Όπως αυτό το θεικό γλυκό, ο κορμός (επίσης γνωστό ως τούβλο, μωσαικό κλπ κλπ)
Σε μια μεγάλη γαβάθα(τι λέξη θεέ μου…)θρυμματίζουμε 2,5 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ.Λιώνουμε ένα τετράγωνο βιταμ στο μπρίκι και το ρίχνουμε στα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε να πάει παντού.Κατόπιν ρίχνουμε 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη άσπρη (δοκιμάζουμε-πρέπει να μας φαίνεται πολύ γλυκό γιατί θα πέσει η bitter από πάνω και θα σπάσει η γλύκα).Μετά ρίχνουμε κονιακ μισό ως ένα φλυτζάνι (ή και περισσότερο αν μας αρέσει η γεύση).Λιώνουμε 2,5 κουβερτούρες στο μπρίκι(βάζουμε και λίγο γάλα προκειμένου να μην κολλήσει)και τις ρίχνουμε στο μείγμα.Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και το βάζουμε σε μια φόρμα ή το τυλίγουμε σε λαδόχαρτο.4 ώρες στην κατάψυξη και έτοιμο!!Είναι το πιο τέλειο γλυκό και είναι πανεύκολο…
Υαmmy!!! btw το ξέρατε οτι υπάρχει γλυκό"εργολάβος"???Μου το είπαν σήμερα στο γραφείο κ δεν έχω σταμτήσει να γελάω απ το πρωί…:lol: :lol: Τί βγάζει ο άνθρωπος αν πεινάει…!!!:lol: