Αν και δεν ακουω τετοιου ειδους μουσικη(ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ,ΕΛΑΦΡΟΛΑΙΚΑ,)θελω να εξομολογηθω οτι πριν μερικα χρονια για 3 μερες ακουγα Πλουταρχο(ειχα ντερτια κ καημο).Υπαρχουν ρεμπετικα που μου αρεσουν παρα πολυ.Επισης υπαρχουν στιγμες,λιγες βεβαια,που ψηνομαι να ακουσω Καζαντζιδη,Μπιθικωτση(αυτο το χωμα ειναι δικο τους κ δικο μας,βρεχει στη φτωχογειτονια,που’ναι τα χρονια…και τετοια!)
Κάποτε άκουγα φανατικά …Νταλάρα…ωχ …έρχονται ντομάτες,ηρεμία μάγκες!
Τώρα εκσπερματόνω βλέποντας τον Ρέμο να φορά φοσφορίζουσα μπλούζα Black Sabbath, τον Σαρμπελ να φοράει Motorhead, και άλλα τέτοια παραδείγματα.Δικαιωμά του του καθενός να φορά ότι θέλει, απλά κάνω χιούμορ με το γεγονός ότι όλοι το παίζουν ροκάδες.
Originally Posted by nodi View Post
Χμμμμμ για πες μου ομως ποσοι απο εδω μεσα εχουν κατσει να ακουσουν dance,pop,rnb ή hip hop χωρις να ειναι προκατιλημενοι (αν βεβαια εχουν κατσει να ακουσουν σοβαρα τπτ απο αυτα τα ειδη )? Δεν ειναι ολα χαλια μερικα α3ιζουν . Τωρα να λεει καποιος την γνωμη του χωρις να δικιολογει μου φενεται πως δεν 3ερει και τα λεει στην τυχη.
Φιλε nodi… το θεμα με τα ειδη που προανεφερες ειναι οτι δεν στοχευουν στη μουσικη κ δεν εχουν κυριο πυρηνα τους την μουσικη.το κατι διαφορετικο. κυριος αξονας του R&B, Hip Hop ειναι οι στιχοι,το μυνημα που περνανε. στην Pop (και λεγεται pop απο το Popular…) θεμα ειναι να ειναι αρεστο σε οσο περισσοτερους γινεται…αρα κατι απλο κατι συνηθισμενο…κατι που στο αυτι του ροκα/μεταλλα/αλτερνατιβα/τζαζιστα δεν θα πει και τπτ…
η dance ειναι για χορο…το λεει κ η λεξη.οχι για να τη βαλεις σπιτι να αραξεις κ να ακουσεις…
εξηγησε μου γιατι εμεις οι “στενομυαλοι” οπως λες να κατσουμε να ψαξουμε τετοια ειδη ενω το ενδιαφερον μας επικεντρωνεται στη μουσικη καθαυτη και μονο.
Originally posted by Mule
λίγο καιρό στο φόρουμ και έχει διαβάσει και άλλα ποστ μας το καταλαβαίνει έυκολα αυτό.
Παρ΄ολα αυτά έχουμε την άποψη που έχουμε για τα σκυλάδικα. Το πρόβλημα με τα σκυλάδικα είναι πως είναι στο σύνολο τους “αγοραία” και για αυτό δεν ασχολούμαι. Μιλάω για σκυλάδικα, όχι για λαϊκά, έτσι; Έχω γνωρίσει προσωπικά μουσικούς που πάιζουν στα σκυλάδικα για το μεροκάματο και μου λένε πως τα σιχαίνονται. Δεν θα βρείς σε άλλο “είδος μουσικής” τέτοια αποστροφή για αυτό από τους "μισθοφόρους"μουσικούς που το πάιζουν.
Επίσης έχω ακούσει άνθρωπο που “συνθέτει” σκυλάδικα να απολογείται σε παρέα μουσικών που του την έλεγαν για αυτά που γράφει λέγοντας “τι να κάνω ρε παιδιά, αφού αυτά θέλουν να ακούν, αυτά γράφω για να κάνω σουξέ”
+10000
Ακούω μόνο σκυλάδικα. Ντρέπομαι όμως να παραδεχτώ οτι ακούω μέταλ.
τωρα τυχαινει κ ακουω το Soft Machine - Third…ντρεπομαι που το λεω…αλλα σε ειδα μεσα κ ετσι το ειπα το μυστικο μου.
Μπραβο ρε Καρβου για την Πεγκυ Ζηνα ,φανταζομαι ειχες παει στο live με τον Τερζη ε? εγω ειχα παει στην πρεμιερα των παραστασεων
Ρε καμελ αυτά που γράφεις είναι τελείως γενικά.
Πρώτον κάνεις δεν είναι στενόμυαλος αν δεν ακούει η ακούει κάποια συγκεκριμένα είδη μουσικής. Αυτό είναι τελείως άσχετο. Στενόμυαλος για μένα είναι αυτός που τραβαει μια γραμμή και λέει «μέχρι εδω έχουμε καλή μουσική και από δω και πέρα κακή» κα κάνει διαχωρισμούς ανάλογα με το είδος και δεν βλέπει τον κάθε καλλιτέχνη/συγκρότημα ξεχωριστά.
Τώρα για αυτά που λες:
προφανώς η κάθε μουσική έχει την δικια της αισθητική και την ακούς για αυτό που είναι, δεν παίρνεις από κάθε μουσική το ίδιο πράγμα, η μάλλον παίρνεις το ίδιο με άλλο τρόπο.
Όπως θα ακούσεις τζαζ για την μουσική έτσι θα ακούσεις hip hop για τον στίχο. Δεν καταλαβαίνω προς τι ο διαχωρισμός. Όσο για την ποπ, μήπως στο ροκ/μεταλ δεν υπάρχουν μουσικοί που στηρίζονται σε ένα πιασαρικο ρεφρέν η δεν είναι αρκετά συνηθισμένοι και «εύκολοι» ?
Η στην τζαζ δεν υπάρχουν τραγουδίστριες που είναι πολύ κοντά στην ποπ με κομμάτια που δεν είναι καθόλου «δύσκολα» για κάποιον που δεν έχει μεγάλη επαφή με τη μουσική?
Αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται επίτηδες προκειμένου να γίνουν αρεστοί αυτοί οι καλλιτέχνες σε πολύ κόσμο. Μπορεί απλά αυτό να γουστάρουν να κάνουν.
Και παρόλο που δεν έχω σχέση με την ηλεκτρονική μουσική έχει τύχει να ακούσω μουσικούς που κατατάσσονται στην dance και να έχω κάτσει να τους ακούσω σπίτι μου και να γουστάρω.
Με λίγα λόγια κάνεις ένα διαχωρισμό ανάμεσα στους ακροατές χωρίς να υπάρχει λόγος που δεν μπορώ να τον καταλάβω .
Απο μονη μου συνηθωσ δεν ακουω αλλα λογω τησ αδερφης μου ακουω παπαριζου και πεγκυ ζηνα.Ο Μακροπουλος ποιος ειναι?
Kαλό είναι να μην εξισώνουμε αυτά τα πράγματα με τα σκυλλάδικα…
χμ,από “σκυλάδικα” με αρέσουν μερικά άζματα του notis
Επ θρησκεια ο Νοτης, δεν αγγιζουμε.
Αντε μωρε με τον καραγκιοζη. Ειπε κει 1-2 δυο καλα κομματια στα αρχαια χρονια και νομιζει οτι καποιος ειναι…
νομιζα πως ειχα απαντησει σε τουτο το τοπικ. τεσπα φυσικα και ΔΕΝ ντρεπομαι, για κανενα ειδος μουσικης που ακουω δεν ντρεπομαι, ειτε ειναι Rap ειτε ειναι Pop ειτε οτιδηποτε. και ναι γουσταρω Νοτη Σφακιανακη αν και δεν εχω ουτε ενα δισκο του και δεν εχω ασχοληθει τοσο οσο θα θελα. χτες παντως ακουγα Στρατο Λασκαριδη και το Ανεστησες Τον Πεθαμενο … τσεκαρετε το profile του για μουσικη κλπ στο www.myspace.com/stratoslaskaridis …
Δεν το καταλαβες μαλλον:) η μονη ταυτιση που εγινε ειναι Πλουταρχος=ελαφρολαικα.Απο κει κ περα υπαρχουν και οι τελειες,τις οποιες χρησιμοποιω οχι τυχαια.Απλα το ανεφερα οτι ακουω κ αυτα.Thats all…
ALL HAIL TO PLANETMAN TASOS BOUGAS
α ναι…ξεχασα και μητροπανο.φωναρα και λαικαρα ο ανθρωπος
κριμα που αρρωστησε και ηθελα να τον δω λαιβ ρε γαμωτο!!!
Ρε παιδιά ο μητροπάνος δεν έχει να κάνει με σκυλάδικα. Δεν έχει θέση εδώ μέσα. Ο μητροπάνος ειναι respect απλά.
Ον τοπικ: εγώ ακούω Βίσση ε. Μερικά κομμάτια, ειδικά απο τα πιο παλιά της, είναι πολύ ωραία.
Ε και Ρουβά εννοείται. επειδή είναι μανουλομάνουλο. αχ, ειμαι ρουβίτσα, τι να κάνω. :roll:
εννοειται οτι δεν εχει να κανει με σκυλαδικα…απλα τον αναφερω,επειδη εχει γενικευτει περισσοτερο το θεμα και προκειται γενικα για τραγουδια,μουσικες και τραγουδιστες που χουν να κανουν με μπουζουκι…
εδω εβαλαν καζαντζιδη και μπιθικωτση…
ΟΚ τότε