Δεν θέλω να γίνομαι σπασαρχιδης αλλά μπορεί κάποιος να μου δώσει τον ορισμό της ιστορικής μπάντας??
εγώ θεωρώ τις υπόλοιπες μπάντες του πολ ιστορικες γιατί έχουν πολλά χρόνια παρουσίας στο χώρο, είναι από τους πρωτεργάτες και έχουν επηρεάσει μπάντες όπως οι doomsword!
Καριόλια, πάλι στη μέση με βάλατε. Συνηθισμένα τα βουνά όμως.
Guardians of the Flame προφανώς.
Κατά τ’ άλλα έχουν όντως, χονδρικά, τόσους αξιόλογους δίσκους, αλλά δε με ρίχνουν στα τέσσερα ούτε με απειλή όπλου προσαρμοσμένου σε strap on (γιατί δικό του πουλί ο DeFeis ούτε στον ύπνο του. Μόνο ο Jack είχε και μάλιστα αλογίσιο. Τα χουμε πει αυτά).
Ακόμα κι ο Τσουκαλάς θα ντρεπόταν που χρησιμοποίησες αυτό το επιχείρημα για τους… Virgin Steele.
Ε δε χρειάζεται μια μπάντα να δημιουργήθηκε στα 80’s για να είναι ιστορική. Αν υπήρξε μια μπάντα που επηρρέασε τον καθαρόαιμο επικό ήχο την προηγούμενη δεκαετία, αυτή ήταν οι DoomSword. Άρα κάλλιστα μπορούν να χαρακτηριστούν ως η τελευταία μέχρι στιγμής, από ιστορικής άποψης, πολύ σημαντική έπικ μπάντα.
Δεν είναι επιχείρημα αυτό. Και το Into Glory Ride με το Warlord ξεκινάει! Και τέλος πάντων εν έτει 1983 συγχωρείσαι λίγο να ανοίγεις τον επικότατο δίσκο σου με αντι-επικό κομμάτι (ειδικά όταν δεν είναι τόσο γκέη και γενικά κομματάρα). Ή τέλος πάντων όταν μετά έχεις κομμάτια όπως το Guardians, το Redeemer, το Burn the Sun και το I Am the One. Και βασικά όταν έχεις Jack Starr στην κιθάρα, διάολε.
Κατά τ’ άλλα
[SPOILER]Love is for dreamers, love is for believers
Love is for losers, love is for suckers[/SPOILER]
Warlord διοτι εβγαλα ολη την εφηβικη ηλικια με τα τραγουδια τους να παιζουν σε καθημερινη βαση.Επι ευκαιριας,εκτος απο τις προαναφερθεντες μπαντες-μεγαλεια,αξιζει μια αναφορα σε Heavy Load,Longing’s Past/Enchanter,Thunder Rider,Wizard,Attacker και αρκετες αλλες που ειναι μια κατηγορια πιο κατω (οχι σε θεμα ποιοτητας παντως)