Πολύ πρόστυχο ακούστηκε αυτό.
Ontopic προσθέστε και το ντεμπούτο των Psicomagia στα δικά μου.
Πολύ πρόστυχο ακούστηκε αυτό.
Ontopic προσθέστε και το ντεμπούτο των Psicomagia στα δικά μου.
Από 30 άλμπουμ τα 2 είναι μέταλ εκ των οποίων το ένα είναι το…Enforcer …MEGA Facepalm …ήμαρτον ρε παιδιά, ήμαρτον. Πόσες “και καλά” προοδευτικές παπαριές, ελεινές αντιγραφές δλδ, στύλ Deafheaven κλπ περιέχει η λίστα? Επειδή κάποιοι έχουν απαίδευτα αυτιά δεν φταίμε εμείς να βλέπουμε άδεια ποπ μουσική στο τοπ 30, βάζουμε και MTV αν είναι έτσι.
Δεν ζήτησα balance για το balance, απλά δεν εκπροσωπείται ένα τεράστιο κομμάτι του rocking που είναι το μέταλ (αλήθεια τι φοβία είναι αυτή…), εκτός κι αν θεωρείτε πως ότι έχει παραμόρφωση είναι μέταλ…άντε καλή χρονιά τώρα
Σε παρακαλώ matia μόρφωσέ μας λιγάκι. Εμάς τους απαίδευτους. Ω μέγιστε ψαγμένε.
ω ρε μάτια μου(χα.τι ωραίος που είμαι.) και εγώ μεταλας ειμαι, αλλά δεν είδα και πολλές μεταλ κυκλοφορίες που να είναι καλύτερες απο αυτές τις λίστας. οι προγκ δίσκοι καλά έκαναν και μπήκαν, οι Hard rock αν και μερικές απο αυτές δεν είναι του γούστου μου, το ίδιο. μόνη ένταση το κλατς που ήθελε πιο κάτω. υπάρχουν καλύτεροι φετινοί δίσκοι.
αλλά αμα η αναλογία και του γούστα αυτών που ψηφίζουν είναι προς κάποιες πλευρές, είναι μεγαλύτερη, τι να κάνουμε? δεν γίνεται και αλλιώς. άντε να βάλουν και άλλους 2 τίγκα μεταλαδες να γράφουν.κλαιν.
οι λίστες είναι για την φάση. πλέον μαθαίνουμε για την τελευταία μπάντα στο καρακας απο μόνοι μας.
Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι υπάρχει κανένα balance και σίγουρα δεν είπε κανείς ότι έγινε προσπάθεια εκπροσώπησης όλων των ειδών, απορώ που κάνετε συζήτηση για τέτοια.
Η κατάσταση έχει ως εξής: Αυτά τα άλμπουμ ψηφίστηκαν από τους συντάκτες, αυτά βγήκαν, simple as that. Αν υπήρχε ένας metal συντάκτης ακόμα μπορεί να υπήρχε ένας metal δίσκος ακόμα. To ίδιο και για πανκ, και για μεταλκορ και για ό,τι θες. Οι δίσκοι που είχαν καθολική αποδοχή στα πλαίσια των συντακτών ήταν αυτοί που βγήκαν και πιο ψηλά.
Ως γνωστόν, ο μόνος σωστός και μη κάφρικος τρόπος να κρίνεις μια λίστα την εποχή της μεγάλης υπερπληροφόρησης, είναι με βάση το τι είναι μέσα στη λίστα και όχι με το τι λείπει.
Και ως γνωστόν (πάλι), ένας δίσκος κρίνεται γι’ αυτό που είναι και όχι γι’ αυτό που θα θέλαμε να είναι ή με βάση τα προσωπικά γούστα.
Με βάση τα προσωπικά γούστα φτιάχνεται η λίστα του καθενός. Με βάση τα γούστα των τριάντα συντακτών του ρόκινγκ φτιάχνεται η λίστα του ρόκινγκ. Αν πιστεύεις ότι οι συντάκτες είναι αξιόπιστοι σε αυτά που ακόυνε, τότε η λίστα είναι αξιόπιστη, δεν περιμένεις να δεις τι λείπει για να την κρίνεις. Αν δεν τους θεωρείς αξιόπιστους στις προτάσεις τους, την προσπερνάς τη λίστα ως αναμενόμενα κακή, χωρίς να σου κάνει εντύπωση που είναι κακή. Αν, πάλι, τα είδη και τα μουσικά ρεύματα που ακούν τα θεωρείς σκουπίδια ή μέτρια, πάλι δεν έχει νόημα να δεις τις προτάσεις τους. Τέλος, αν συμπίπτουν τα γούστα σου μόνο με έναν ή με δυο-τρεις, βλέπεις τις λίστες μόνο αυτών.
Η σειρά δεν έχει και τόση σημασία, όπως μου ερχόντουσαν κοινώς…
Mαλλον δεν ακουσες πολυ metal φετος, τοτε. Δεν το λεω για κακο και γω αλλες χρονιες ειχα πεσει στ αυτια ελαχιστες καινουριες κυκλοφοριες. Απ.λα νομιζω φετος ειχε καλο πραγμα σε διαφορα ειδη…
Νταμν, ο καλύτερος δίσκος είναι εκτός συναγωνισμού αφού κυκλοφόρησε την τελευταία βδομάδα του 2012?
CIRCLE TAKES THE SQUARE:[B]decompositions volume number one[/B]
Οπότε έχουμε και λέμε:
1.RED FANG:[B]Whales and Leeches[/B]
2.CULT OF LUNA:[B]Vertikal[/B]
3.BLACK ANGELS:[B]Indigo Meadow[/B]
4.MIDAS FALL:[B]Wilderness[/B]
5.KVELERTAK:[B]Meir[/B]
6.ATOMS FOR PEACE:[B]Amok[/B]
7.OATHBREAKER:[B]Eros Anteros[/B]
8.SAVAGES:[B]Silence Yourself[/B]
9.BOMBINO:[B]Nomad[/B]
10.LEPROUS:[B]Coal[/B]
11.GOATESS:[B]Goatess[/B]
12.TOUCHE AMORE:[B]Is Survived By[/B]
13.YOUN SUN NAH:[B]Lento[/B]
14.KURT VILE:[B]Wakin On a pretty daze[/B]
15.PSICOMAGIA:[B]Psicomagia[/B]
16.NICK CAVE:[B]Push the sky Away[/B]
17.MANIC STREET PREACHERS:[B]Rewind the Film[/B]
18.KYLESA:[B]Ultraviolet[/B]
19.HIGH PRIEST OF SATURN:[B]High Priest of Saturn[/B]
20.SHINING:[B]One One One[/B]
Και μια εκπληκτική γαλανόλευκη δεκάδα:
1.LUCKY FUNERAL:[B]Find your Soul in Beautiful Lunatics[/B]
2.UNIVERSE217:[B]Never[/B]
3.DESPITE EVERYTHING:[B]The Dawn Chorus[/B]
4.ΚΟΡΕ ΥΔΡΟ:[B]Απλές Ασκήσεις Στον Υπαρξισμό[/B]
5.AGNES VEIN:[B]Soulship[/B]
6.HOSTAGE:[B]Control Through Fear[/B] (ep)
7.MELENTINI:[B]Explosions Around, The Desert Inside[/B]
8.ΛΗΘΗ:[B]Λήθη[/B]
9.WARDRUM:[B]Messenger[/B]
10.FAITHREAT:[B]Faithreat[/B]
παίζει κα αυτό. αλλά απο κάμποσα της λίστας.(και της δικιάς μου), δύσκολα θα έβρισκα καλύτερο σε μεταλ κυκλοφορίες. βγήκαν ωραία πράγματα φέτος.που θα τα ακουω για καιρο. οχι απλα για το 13.τεσπα δεν βγάζει κάπου ολο αυτό. καλά να είμαστε και ας ακούει οτι γουστάρει ο καθένας. οι λίστες είναι για τον χαβαλέ.
καλη χρονια
Nαι ρε κλαιν!
Αντε καλη χρονια!
Οι λίστες μου προκαλούν ψυχαναγκαστικές διαταραχές. Λατρεύω να βλέπω τις λίστες των άλλων αλλά όταν έρχεται η ώρα να κάνω μια δικιά μου νιώθω το απόλυτο χάος.
Anyway, 3 λίστες για φέτος επειδή μπορώ! Εννοείται πως δεν υπάρχει σειρά σε καμία από τις λίστες.
Η πρώτη περιλαμβάνει τις αγαπημένες κυκλοφορίες και είναι η εξής:
[B]James Holden - The Inheritors
Boards Of Canada - Tomorrow’s Harvest
Forest Swords - Engravings
Ulver - Messe I.X-VI.X
Nine Inch Nails - Hesitation Marks
Cult Of Luna - Vertikal
The Ocean - Pelagial
Clutch - Earth Rocker
Heaven’s Basement - Filthy Empire
Biffy Clyro - Opposites
Queens Of The Stone Age - Like Clockwork
The Blackwater Fever - The Depths
The Bevis Frond - White Numbers
Monster Magnet - Last Patrol
Samsara Blues Experiment - Waiting For The Flood[/B]
Αν μου βάζαν το πιστόλι στον κρόταφο θα 'λεγα οτι το Earth Rocker είναι η κυκλοφορία της χρονιάς. Πάμε παρακάτω.
Μια λίστα μόνο με punk. Από μελωδικό/pop punk μέχρι grind/screamo, τα πάντα όλα:
[B]Circle Takes The Square - Decompositions Volume Number One
The Dillinger Escape Plan - One Of Us Is The Killer[/B] (ναι εγώ τους θεωρώ punk)
[B]Culo - My Life Sucks and I Could Care less
Oathbreaker - Eros Anteros
Autistic Youth - Nonage
Blank Pages - Blank Pages
Criminal Damage - Call Of Death
Crusades - Perhaps You Deliver This Judgment With Greater Fear Than I Receive It
Touche Amore - Is Survived By
Criaturas - Espiritu De Libertad
Selfish - Life Has No Vacant Time
Burial - Renegade
Bad Religion - True North
Youth Avoiders - Youth Avoiders[/B]
Και πάμε στην τρίτη και ίσως σημαντικότερη λίστα.
Κυρίως οι Αθηναίοι και οι Θεσ/νικείς σίγουρα θα το 'χετε καταλάβει εδώ και αρκετά χρόνια μιας και σχεδόν κάθε βδομάδα γίνεται κάποιο live στις πόλεις σας. Εγώ φέτος όμως το 'νιωσα στο πετσί μου.
Ελληνική punk σκηνή που λέτε.
Punk με την ευρύτερη έννοια, με όλα μέσα. Δεν ξέρω τι μπορεί να ευθύνεται για την τόσο μεγάλη και υπερ-αξιόλογη παραγωγή δίσκων τα τελευταία χρόνια, πάντως πραγματικά αναλογικά με μπάντες/πληθυσμό, τουλάχιστον στην Ευρώπη ίσως έχουμε την καλύτερη σκηνή.
Όσοι από 'δω μέσα ασχολείστε με το άθλημα, συνεχίστε με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη και μη μασάτε.
Στην λίστα:
[B]Λήθη - Λήθη[/B] ε αυτό πρώτο, ναι
[B]Incognita Sperans - Incognita Sperans[/B] δεν είναι punk αλλά δεν πειράζει
[B]Conspiracy Of Denial - Conspiracy Of Denial
Despite Everything - The Dawn Chorus
Dirty Wombs-Gutter - Split
Πανδημία ? Μοντέρνα Πανούκλα
Cut Off ? Sick Of This Life
Αρχή Του Τέλους ? Πτώση
Ruined Families ? Blank Language
Lifewreck - Demo[/B]
Bonus τα πατριωτάκια [B]Era Of Fear[/B] για να παινέψουμε και το σπίτι μας.
Γενικώς αυτό που μου έμεινε αυτή τη χρονιά, αυτό που θα θυμάμαι δηλαδή, είναι η ποιότητα και η δύναμη της ελληνικής punk σκηνής. Και για να είμαι ειλικρινής δεν είναι μόνο το punk, είναι και το stoner και το sludge/post metal/rock το ακραίο metal και γενικώς πολλοί ήχοι απλώς τυχαίνει και παρακολουθώ κυρίως το punk.
Θα το ξαναπώ, όσοι από εσάς ασχολείστε με τη μουσική, παίζετε σε μπάντες κλπ, και δε μιλάω προφανώς μόνο για punk αλλά για οτιδήποτε, μην τυχόν και τα παρατήσετε. Εφ 'όσον αγαπάτε αυτό που κάνετε, συνεχίσετε να παίζετε μουσική. Να τολμήσω να πω πως η ελληνική punk σκηνή ζεί κάτι ανάλογο με τις χρυσές μέρες του '80 ή θα με πείτε υπερβολικό; Ας με πείτε, δε με πειράζει. Τώρα ίσως είναι και καλύτερα γιατι τα ζούμε μπροστά στα μάτια μας και τα αυτιά μας.
Αυτά.
Καλή μας χρονιά και καλά να περνάμε
Ωραίος ο Grym! Σίγουρα ζούμε την τρίτη χρυσή περίοδο της ελληνικής underground σκηνής, και όπως ακριβώς είπες, είναι πραγματικά τεράστια ευκαιρία για όλους μας να την βιώσουμε στο πετσί μας. Να την ζήσουμε τώρα ακριβώς που συμβαίνει:)
Η δική μου λίστα με σειρά προτίμησης για το 2013 είναι η παρακάτω:
[B]1. Touche Amore - Is Survived By (USA)
2. Circle Takes The Square - Decompositions: Volume Number One (USA)
3. Ruined Families - Blank Language (GREECE)
4. Belgrado - Siglo XXI (SPAIN)
5. Proxy - Something We’ve All Seen Before (CANADA)
6. Blank Pages - Blank Pages (GERMANY)
7. Conspiracy Of Denial - Conspiracy Of Denial (GREECE)
8. Despite Everything - The Dawn Chorus (GREECE)
9. Ice Age - You’ re Nothing (DENMARK)
10. Deafheaven - Sunbather (USA)
11. Nuclear Spring - Nuclear Spring (USA)
12. Criminal Damage - Call Of Death (USA)
13. Youth Avoiders - Youth Avoiders (FRANCE)
14. Bad Religion - True North (USA)
15. Modern Life Is War - Fever Hunting (USA)[/B]
Για να είμαι ειλικρινής όμως η τελευταία θέση θα μπορούσε επίσης να παίξει σε κάτι μεταξύ comadre, night birds, black gust ή/και κάποια ελληνικής κυκλοφορίας.
Από κει και πέρα για τα ελληνικά ο Grym τα είπε όλα. Ελάχιστα θα είχα να προσθέσω!
Ναι, ωραία τα είπε ο Grym! Εμένα η λίστα μου έχει ως εξής. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να ακούσω πολλά πράγματα που ήθελα, αλλά δεν πειράζει.
[U]Full-lengths[/U]:
[B]Ulver "Messe I.X-VI.X"
Iceage "You 're nothing"
Conspiracy of Denial "Conspiracy of Denial"
Λήθη "Λήθη"
Agnes Vein "Soulship"
Runied Families "Blank language"
Universe 217 "Never"
Sadhaka "Terma"
Despite Everything "The dawn chorus"
Πανδημία "Μοντέρνα πανούκλα"
Queens of the Stone Age "… LIke clockwork"
Orphaned Land "All is one"
All Pigs Must Die "Nothing violates this nature"
Furor “Blind faith revolver”[/B]
[U]EPs[/U]:
[B]Sarabante "Έρμαια των καιρών/Under the shadows"
Nuclear Spring “Nuclear Spring” 7"
Inhuman Poison "Inhuman Poison"
Overpower "Overpower"
Terrible Feelings “Backwoods”[/B]
[U]Split albums[/U]:
[B]Mass Culture/Fields of Locust split LP
Dirty Wombs/Gutter split LP
Kratzer/Kvazar split LP[/B]
Από εκεί και πέρα μου άρεσαν και [B]Ζωή Τάχα[/B], [B]Cut Off[/B], [B]Head Cleaner[/B], [B]Faithreat[/B], [B]Lucky Funeral[/B],[B] Wreck Age[/B].
Απογοήτευση με Alice in Chains, Carcass, New Model Army, περίμενα περισσότερα.
5 χρόνια σ αυτό το μάταιο φόρουμ, το μόνο που κάνω είναι να επαναλαμβάνω σε διάφορες εκδοχές αυτά που λέει ο γκρυμ στο ποστ του. Σήμερα αισθάνομαι πιο ευτυχής.
Όσο για το την προτροπή του, ας είναι σίγουρος πως καλύτερα να πεθάνουμε παρά να τα παρατήσουμε, τα χει διδάξει αυτά ο θείος ο λέμυ άλλωστε.
Αν και άκουσα αρκετές φετινές κυκλοφορίες δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα από κάποια. Το 12 ήταν αρκετά ανώτερο. Δεν πειράζει ανακάλυψα κατά τη διάρκεια της χρονιάς αρκετά διαμάντια του παρελθόντος…
Μου άρεσαν:
[B]arctic monkeys – am[/B] (με είχαν χαλάσει με το προηγούμενο αλλά αυτό έγινε αμέσως αγαπημένο)
[B]forest swords – engravings[/B] (το απόλυτο soundtrack του φετινού χειμώνα στο αυτοκίνητο. δεν βγήκε καθόλου. εξαιρετικό)
[B]arcade fire – reflektor[/B]
[B]darskside – psychic[/B]
[B]kanye west – yeezus[/B]
[B]agnes vein – soulship[/B] (τα παιδιά γαμάνε απλά)
[B]minor mine – out of heaven[/B] (και άλλοι δικοί μας. σε διαφορετικό στυλ αλλά φοβεροί και αυτοί)
[B]monster magnet – last patrol[/B] (απροσδόκητη επιστροφή)
[B]deerhunter – monomania[/B]
Και μια 20αδα απο μενα …η αληθεια ειναι οτι τα τελευταια της υπαρχει η πιθανοτητα να αλλαξουν, καθως παιζουν πολλα που δεν τα εχω προλαβει.
Με αλλα λογια, ας δουμε τι καναμε αυτους τους 12 μηνες.
Aπο κει και περα, ωραιους δισκους (ειτε λιγοτερο, ειτε περισσοτερο), που δε θα τους κατετασσα, ωστοσο, στα καλυτερα, ακουσαμε απο τους αειθαλεις The Ex, απο τους Crusades και απο τους Comadre, ενδιαφερουσα δουλεια απο το Thurston Moore στο ομωνυμο Chelsea Light Moving, οι Polvo εβγαλαν συμπαθητικο δισκο παροτι δε συνεχισαν στα επιπεδα του προηγουμενου, σχετικα καλοι δισκοι και τα Soviet Soviet, Beastmilk, κατι ψιλα αποκομισαμε κι απο τους Bevis Frond, Obits και Disappears, ενω χρειαζεται αρκετος χρονος για μενα για να χωνεψω δισκους σαν τα Circle Takes The Square, Deafheaven.
Και μια λιστα 7"/ΕPs:
Προφανως, απο την ελληνικη σκηνη δεν επαιξαν μονο τα οσα ξεχωρισα στις λιστες μου. Απλως, αυτα ειναι περισσοτερο κοντα στα ακουσματα μου και στα υπολοιπα δε θεωρω οτι μπορω να εχω τοσο εμπεριστατωμενη αποψη …οι γνωστοι/αγνωστοι των ελληνικων χτυπηματων, ωστοσο, τυγχανουν της απολυτης εκτιμησης μου και της ελπιδας για ακομη καλυτερες μερες.
Συνολικα, η χρονια ανηκει ολοκληρωτικα στο post-punk, του οποιου το revival που ξεκινησε καποια χρονια πριν εχει μια ανεξελεγκτα ανοδικη πορεια.
That’s all folks. Και του χρονου.
καλή και ενημερωμέν ηλίστα:wink:
Άντε και μία 20άδα από 'μένα.
Ειδική μνεία σε μερικά που είτε κόπηκαν στις λεπτομέρειες είτε δεν τους είχα αφιερώσει αρκετές ακροάσεις για να μπορώ να τα βάλω στην 20άδα.
[B]Stryper[/B] - No More Hell To Pay
[B]Leprous[/B] - Coal
[B]Black Sabbath[/B] - 13
[B]Audrey Horne[/B] - Youngblood
[B]David Bowie[/B] - The Next Day
[B]Riverside[/B] - Shrine Of New Generation Slaves
[B]Find Me[/B] - Wings Of Love
[B]Saxon[/B] - Sacrifice
[B]Arrayan Path[/B] - IV: Stigmata
[B]The Winery Dogs[/B] - The Winery Dogs
Περισσότερα περίμενα από [B]Fates Warning[/B] και [B]Tad Morose[/B] χωρίς να κυκλοφορούν κακούς δίσκους αμφότεροι. Δεν με έπεισε το νέο [B]Stratovarius[/B] ενώ και το “The Holy Empire” των [B]Warlord[/B] μετά από έναν αρχικό ενθουσιασμό έχει αρκετούς μήνες να επισκεφτεί τα ηχεία μου. Οι [B]Queensryche[/B] (με τον LaTorre) έδειξαν κάποια καλά στοιχεία σε ένα άνισο συνολικά album ενώ απογοητεύτηκα από [B]Metal Church[/B] και [B]Vicious Rumors[/B] με τεράστιο πόνο μια και προσκυνάω τις '80s-early '90s δουλειές τους ειδικά των πρώτων.
Τοπ 15, σε σχετική σειρά προτιμησης
Kvelertak, Meir
Alter Bridge, Fortress
Amorphis, Circle
Riverside, Shrine of the New Generation Slaves
Cult of Luna, Vertikal
The Blackwater Fever, The Depths
Steven Wilson, The Raven that Refused to Sing
The Virginmarys, King of Conflict
Kylesa, Ultraviolet
Deafheaven, Sunbather
Universe217, Never
Monster Magnet, Last Patrol
Tesseract, Altered State
Heaven’s Basement, Filthy Empire
Amaranthe, The Nexus
Επίσης υπήρξαν αρκετές πολύ δυνατές κυκλοφορίες που θα μπορούσαν άνετα να ήταν στη λίστα αποπάνω, χωρίς σειρά προτίμησης
Alice In Chains, The Devil Put Dinosaurs Here
Boysetsfire, While a Nation Sleeps
Clutch, Earth Rocker
Gris, A l’Ame Enflammee
Enforcer, Death by Fire
Long Distance Calling, The Flood Inside
Lost Society, Fast Loud Death
Oranssi Pazuzu, Valonielu
Poisonblack, Lyijy
Samsara Blues Experiment, Waiting for the Flood
Soilwork, The Living Infinite
Ξεχωριστή αναφορά στο υπέροχο For Now I am Winter του Olafur Arnalds που παίζει σε άλλα επίπεδα.
[spoiler]
Κι επειδή μαζεύτηκαν ήδη πολλά, μερικά από τα αλμπουμ που έπαιξαν ή παίζουν αρκετά, αλλά χάνουν σε λίγες ή περισσότερες λεπτομέρειες είναι εκείνα των Amon Amarth, The Answer, Arctic Monkeys, Audrey Horne, Avenged Sevenfold, Black Sabbath, Children of Bodom, Dark Tranquillity, DevilDriver, Dream Theater, Evile, Five Finger Death Punch, Korn, Lucky Funeral, Michael Monroe, Motorhead, MyGrain, Paramore, Stratovarius, Stone Sour, Tarja, Volbeat και White Buffalo.
Πέρασαν και δεν ακούμπησαν, τα Crashdiet (λιγότερο) και Megadeth και Mercenary (περισσότερο).[/spoiler]