Πιστευετε στο Θεο ή οχι?

Δεν ξερω και πολλα, αλλά μια μερα ειχα ρωτησει εναν φυσικο να μου πει την γνωμη του για την δημιουργια του κοσμου, και μου ειχε πει πως ολα ξεκινησαν απο το φως. Και επειδη ο Θεος ειχε πει " Εγω ειμι το φως" καπως ετσι ξερω γω, ε μαλλον ο Θεος ειναι πισω απο ολα. :-k #-o

θρεντ σταρτερ…πλλλακα με κανεις?

σιγα μην πιστεψω και στον Βαλβερδε.

Στον Μήτρογλου όμως?

Νεμεθ…

lLock και ban αντε μας τα πριξατε με τα σπαμ θρεντς

Να’τος ο elmarad και παλι !! Να τον ακουτε !! Εμφαση στα εντονα γραμματα !!

Γρακχο, οταν μου ελεγες γιατι δεν καθομαι να αναλυσω τι και πως, πρωτα απ’ολα θα εκανα αναφορα και εισαγωγη στον εσωτερισμο.
Αν ο κοσμος θελει πραγματικα να εξελιχθει και οχι να καταστραφει εξελισσοντας την τεχνολογια, θα πρεπει να στραφει στον εσωτερισμο για απαντησεις. Δυστυχως η Δυση κοιμαται ορθια σε τετοια θεματα, πνιγμενη σε εναν ακρατο υλισμο που εχει εξαλειψει το πνευμα.

Τωρα με βαση τα μπολντ του μεσσαιου κομματιου μπορεις να κανεις και τη συνδεση για ποιο λογο οι πολιτικες μου ιδεες δεν περιεχουν την εννοια των ταξεων και των συμμαχων-αντιπαλων στον κοινωνικο ιστο, αλλα μονο την εννοια των συνειδησεων.

Και τελος, για ακομη μια φορα ο elmarad ειναι εγκυρος και σωστος μιλωντας για τον Kυκλο και την βαθυτερη σημασια του.

Έχεις κάποιο παράδειγμα γι’ αυτό?

Τα λέγαμε και στο θρεντ για την μεταθάνατο ζωή ε? 8) Άντε έλεγα και έγω, τσάμπα θα πάει τόσο κείμενο? :stuck_out_tongue: ¨Εχεις δίκιο στο ότι δεν μπορούν να ανατπυχθούν αυτά στα πλαίσια ενός θρεντ, θέλει προσωπική μελέτη και αναζήτηση από τον καθένα…
Γιαυτό που λές για την τεχνολόγια να προσθέσω και τη σύγχρονη εξειδίκευση, που “σπάει” την γνώση σε κομμάτια ασύνδετα μεταξύ τους και δεν δίνει την δυνατότητα στο άτομο να αποκτά σφαιρική γνώση.
Αυτό που έβαλα σε μπολντ σε ποιο θρεντ το συζητάτε? Γιατί αυτό που λές μου ακούγεται πολύ κοντά σε αυτό που έχω κατα νου και εγώ για δομες-κοινωνίες κλπ. :slight_smile:

Παραδειγμα για ποιο πραγμα ? Δεν καταλαβα τι ρωτας ακριβως.

Γενικα σε διαφορες κουβεντες περι πολιτικης. Ισως στο ‘‘ιδεολογικες συζητησεις’’ (?). Δεν θυμαμαι ακριβως.

Για την εξέλιξη/μετάβαση σε ένα ανώτερο επίπεδο μέσω του πνεύματος και της συνείδησης και όχι της ταξικής ανάλυσης/σύγκρουσης.

ελμαραντ, δεν κατάλαβα χριστό στην πρώτη παράγραφο. δεν κατάλαβα ποιες θεωρείς εξωτερικές επιστήμες και πώς η ενασχόληση με αυτές οδήγησε στον υλισμό. ούτε και κατά ποιον τρόπο αναφέρεις τον αποκρυφισμό ως επιστήμη (με τη σημερινή έννοια της επιστήμης). γάμα την πτυχιακή και δώσε μου τα φώτα σου :stuck_out_tongue:

σε πολλα απο τα επιστημονικα ερωτηματα που διαβασα για σωματιδια υλη σπιν κτλ η κβαντομηχανικη δινει απαντησεις απλα χρησιμοποιει μοντελα που ο μεσος ανθρωπος δεν καταλαβαινει γιατι ο μεσος ανθρωπος καταλαβαινει τους κανονες της κλασικης μηχανικης που δεν αρκουν για να εξηγησουν τετοιου και αλλου ειδους ερωτηματα. Γι αυτο η εξηγηση ξεκινησε απο το οτι το ηλεκτρονιο γυριζει γυρω απο το πρωτονιο σε σταθερη τροχια το μοντελο Bohr δηλαδη που σημερα η κβαντομηχανικη δεν το χρησιμοποιει αλλα χρησιμοποει κυματοσυναρτησεις χαμιλτωνιανες και αλλες τετοιες επιστημονικες θεωριες ως εργαλεια. Και για να μην μπερδεψω θα σας πω απλα πως η κλασικη δεν εξηγει οχι επειδη αντικρουεται με την κβαντομηχανικη αλλα επειδη αποτελει κομματι του γενικου συνολου που ακουγεται κβαντομηχανικη. Επισης διαβασα κατι που καποιος ειπε οτι οι πιθανοτητες δεν εχουν να κανουν με την επιστημη η κατι τετοιο. Παντελως λαθος καθως στην πιθανοτητα στηριζομαστε για να χτισουμε την κβαντομηχανικη. Και μην ξεχνατε οτι καθε νομος και θεωρημα εχει πιθανοτητα να ειναι λαθος. Την μικροτερη την εμφανιζει μαλιστα το θεωρημα διατηρησης της ενεργειας. Η επιστημη με την κβαντομηχανικη και την στατιστικη μηχανικη εξηγει με διαφορα μοντελα πολλα πραγματα που εδραιωνονται και απο το πειραμα αρα γινονται νομοι. Θεωριες υπερχορδων κτλ απλα δεν εχουν επιβεβαιωθει πειραματικα γιαυτο και δεν χρησιμοποιουνται ως επισημη αποψη.

Ε οχι ακομη φυσικα, δεν εχει υπαρξει τετοια κοινωνια που να εξελιχθηκε με αυτο τον τροπο στη συγχρονη ιστορια. Αλλα δεν υπαρχει ουτε κοινωνια που να εξελιχθηκε με τον αλλο τροπο. Αλλιως τι ? Εδω θα ημασταν ακομη μετα απο τοσα χρονια να πλακωνομαστε μεταξυ μας κανοντας μια τρυπα στο νερο ?? Και αυτο ειναι που πρεπει να μας προβληματισει και να στραφουμε στον πρωτο δρομο.
Βεβαια τωρα που το σκεφτομαι, ναι εχω παραδειγμα, αλλα για κοινωνια πολλα εκατομυρια χρονια πριν, που ξερω οτι δεν θα το δεχτεις.

ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
φιλαρακο ακου αυτο :
εγω στην αρχη πιστευα στον θεο και σε δαιμονες οπως αυτοι εμφανιζονταν στο Doom II : Hell On Earth. Μετα πιστευα στον θεο αλλα απο την αλλη , ειχα την αντιληψη οτι μια φορα ασχοληθηκε με τους ανθρωπους (ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ) και μετα σταματησε να ασχολειται μεχρι την “ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ”… Επομενως σταματησα να πιστευω στις βοηθειες του ΘΕΟΥ και τις προσευχες και ειχα την πεποιθηση οτι οι ενεργειες μου ειναι αυτες που μετρανε.
Τωρα ομως ειμαι σε ανωτερο σημειο πνευματικα και τελευταια μου θρησκεια (η αυτο που εγω πιστευω τελος παντων) ειναι η SATAN GESTAPO 666.

ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΛΩΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ ΜΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΦΑΖΕΣΤΕ

Κοίταξε.

Το σίγουρο είναι ότι δεν έχω καμία επαφή με τις πηγές που έχεις εσύ. Εϊμαι όμως και σχεδόν βέβαιος ότι ούτε εσύ έχεις μεγάλη επαφή με την ταξική ανάλυση και τον ιστορικό και διαλεκτικό υλισμό ειδάλλως το bold ούτε που θα είχες διανοηθεί να το γράψεις.

Εκτός αν ακόμα έχουμε κοινωνίες που να στηρίζονται σε δούλου/δουλοπαροίκους ή έστω αν υπάρχει φεουδαρχία. Αλοίμονο, σαφώς και έχουν εξελιχθεί οι ανθρώπινες κοινωνίες μέσω της πάλης των τάξεων.

Από κει και πέρα η ατομική βελτίωση μέσω του εσωτερισμού και της διαρκούς αναζήτησης μια ανώτερης πνευματικής κατάστασης δεν είναι κάτι που απορρίπτω -χωρίς φυσικά να ισχυρίζομαι ότι το έχω προσπαθήσει ποτέ.

Θα το δεχτώ αν είναι τεκμηριωμένο με κάποιο αντικειμενικό τρόπο.

Κάνεις πλάκα ή είσαι ηλίθιος;

έντιτ
Λολ, Κρις είναι προφανές ότι δεν πάει σε σένα μαν!

ΦΙΛΕ δεν κανω πλακα για τιποτα, εκτος λιγο απο το σημειο που λεω για το Doom II…
προσπαθησα να κατεβασω καπως τους τονους…δε χρειαζεται να βριζουμε και να γινομαστε κι αλλο φασιστακια απ οτι ειμαστε :):slight_smile:

Λοιπόν δικαιολόγησε γιατί με είπες φασίστα, ή αλλιώς σκάσε.

Δεν ειπες οτι “πρέπει να ξεριζωθεί και το τελευταίο ίχνος μεταφυσικού και θεοκρατικού τρόπου σκέψης”?
αυτο φασισμος δεν ειναι ? η κανω λαθος ?

Ε λάθος κάνεις ρε φίλε.