Πιστευετε στο Θεο ή οχι?

Θα ήθελα να ζητήσω απο τον karvou να επαναφέρει το ποστ με την άποψη του Isis που διέγραψε, επειδή θεώρησε πως είναι προσβλητική. Εγώ τουλάχιστον δεν πρόλαβα να τη διαβάσω, για να την κρίνω, ή να εκφράσω τη διαφωνία μου.
Απ’ ότι κατάλαβα, εξέφραζε απλά την άποψη του λέγοντας αφελείς εκείνους που πιστεύουν στον θεό. Δε θα λεγα οτι συμφωνώ προσωπικά με τον χαρακτηρισμό αφελής, έπειτα η ιδέα του “θείου” είναι αρκετά βαθιά και έχει επιδεχτεί ερμηνείες και ερμηνείες σε διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες. Γι’ αυτό όμως και γράφεται μια θέση σε ένα φόρουμ, έτσι ώστε αμα κάποιος διαφωνεί να εκφράσει και εκείνος με τη σειρά του τη διαφωνία του. Είναι μια θέση και πρέπει να τη σεβαστούμε. Και επιμένω πως μια άποψη πρέπει να αφήνεται στην κρίση του κόσμου πρώτα, απο τη στιγμή που δεν περιέχει προσωπικές προσβολές ή βρισιές (και εδώ στο φόρουμ έχω διαβάσει ΠΟΛΥ πιο ακραία πράγματα και επιθέσεις απο αυτό εδώ, τα οποία δε λογοκρίθηκαν, ή διαγράφτηκαν).
Τέλος, κρίνοντας και απο τα υπόλοιπα ποστ του Isis, και την σοβαρότητα που τα διακρίνουν (ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κάποιος ή όχι), εγώ τουλάχιστον θεωρώ πως κακώς αναγκάζουμε με την λογοκρισία να αποχωρήσει ένα αξιόλογο μέλος του φόρουμ.

Διαφωνώ με ο,τι λες, αλλα θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες
είχε πει ο Βολταίρος.

Μην αυτολογοκρινόμαστε στο τέλος παιδιά.

Παραφραζοντας ελαφρως ενα επιχειρημα του Richard Dawkins απ το “η περι Θεου αυταπατη” θα ελεγα οτι ο Θεος αν τελικα υπαρχει πρεπει να ειναι κατι τοσο τρομακτικα πολυπλοκο που μαλλον ξεφευγει απο οποιαδηποτε προσπαθεια αναλυσης,εστω και φιλοσοφικης!Δηλαδη πρεπει ο Θεος-συμφωνα με τα οσα πιστευει ο ανθρωπος-να ειναι παρων σε καθε σωματιδιο υλης οσο μικρο κι αν ειναι αυτο,σε καθε γωνια του συμπαντος,ταυτοχρονα να ακουει και να επεξεργαζεται τις παρακλησεις-δεησεις-ταματα-προσευχες που του γινονται απο καθε νοημον ον σε ολη τη Δημιουργια την ιδια ωρα που τιμωρει καποιους για τα αμαρτηματα τους ενω δημιουργει ζωη απ το μηδεν καπου αλλου και ισως και καποιο καινουριο ηλιακο συστημα.Επισης εκπληρωνει καποιες απ τις επιθυμιες των πιστων,κανει θαυματα,εμφανιζεται σε καποιους “εκλεκτους” και ολα αυτα την ιδια στιγμη.Πραγματι “θεος”,ο θεος.8O
Παντως ολοι λιγο πολυ ειμαστε αθεοι ως ενα βαθμο,αφου απορριπτουμε ως ψευτικους,θεους που αλλοι στον πλανητη μας πιστευουν ακραδαντα.Ποσο μαλλον στο αχανες συμπαν…:-k

Εγώ ποτέ δεν πίστευσα στις θρησκετικές μλκίες των κατοίκων του γαλαξία Ανδρομέδαμόνο ο θεός των Ελ υπάρχει για μένα:lol: ,

Εγω πιστευω,αν και τυπικα δε θα λεγα οτι ειμαι πιστος.Ειμαι σιγουρος για το οτι υπαρχει ψυχη αρε υπαρχει κατι ανωτερο.Δυο πολυ απλα παραδειγματα.

1ον,σκεφτειτε γιατι τρωτε?Γιατι πειναει το στομαχι σας.Γιατι κανετε σεξ?γιατι οι ορμονες σας το λενε.

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΥΤΕ ΜΟΥΣΙΚΗ?Προφανως το αφτι σας δεν εχει κανενα αδενα,η νευρο που να σας λεει οτι θελει ηχητικα κυματα,απτο mp3 πχ οπως το στομαχι σας οταν πεινατε.

2ον)Σκεφτειται οτι καποιος δολοφονησε τη μητερα σας.Εχετε δυο δολοφονους μπροστα σας.Σας λενε να επιλεξετε εναν απο αυτους να πεθανει.Ο ενας απο αυτους ειναι αυτος που δολοφονεισε τη μανα σας και ξερετε ποιος ειναι.Ποιον θα επιλεγατε?Αυτον που σκοτωσε τη μανα σας η τον αλο που σκοτωσε καποιον αλλον?Το να πεθανει οπιοσδηποτε απο ααυτους τους δυο,θα χει το ιδιο αποτελεσμα στο κοινωνικο σας περιβαλλον και στην κοινωνια γενικοτερα.Ποιον θα διαλεγατε?Μα φυσικα το δολοφονο της μανας σας(οπως και ο οποιοσδηποτε αλλος ανθρωπος).Εδω βλεπουμε πως υπαρχει το συναισθημα του μισους,το οποιο δεν ειναι εικονικο οπως το συναισθημα ή μαλλον η αισθηση της πεινας,αλλα πηγαζει μεσα απτην ψυχη σας.

Ελπιζω να σας βοηθησα με τις σκεψεις μου και οχι να σας μπερδεψα ακομα περισσοτερο:lol: :lol:

Nαι ειναι αιρετικοι οι Ανδρομεδιοι,οι Δρακονιανοι ειναι λιγοτερο σκοταδιστες και δογματικοι.:stuck_out_tongue:

Εγώ πιστεύω στον Χριστό…
ο θεός-ά είναι για τον καθένα το οτιδήποτε…
μπορεί να είναι ένας rock star,the girl next door, ο Βούδας,ο Αλλάχ οτιδήποτε…
ο Χριστός ήταν και θα είναι ένας…
δεν πηγαίνω στην εκκλησία…δεν τους γουστάρω μία τους παππάδες…και γενικά το όλο σκηνικό.
λαμόγια είναι όλοι τους…φασισταριά…βασιλικοί-χουντικοί…
όπως είπε και ένας τσάκαλος δεν θυμάμαι name ο καθένας πιστεύει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

και καπως ετσι η πιστη εγινε μπουρδελο:p :stuck_out_tongue:

Δε γινετε να πιστευεις με οποιον τροπο θελεις οσο ωραιο και αν σε ακουγετε.Η καθε πιστη εχει δικους της κανονες και δε μπορεις να κανεις εξαιρεσεις.

Αλλο η πιστη αλλο η θρησκεια Μπαουγκτση.

Πιστευε και μη ερευνα…:expressionless:

Πιστευε και μη , ερενυνα…:wink:

Μπορεί.

Πστ. Δεν εννοούν το Μαινάρδο.

Εννοούν τον Δάνη :wink:

Καλά ε, ο Δάνης είναι όντως θρησκεία :bow2: Θύρα 13.

Mπύρα 13???

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΝ ΘΕΟ…

Αν ο Θεος λεγεται James Hetfield, τοτε ναι, ειμαι θρησκος!!! 8)

Αρχίσαμε τις κατσαριδιές πάλι…WHY GOD WHYYYYYYYYYY??#-o #-o

γιατι φυσικα??

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. πραγματικα εχω μπερδευτει και ψαχνω καποιες απαντησεις… Οσοι απο σας απαντανε με βεβαιοτητα οτι υπαρχει/δεν υπαρχει, ποια ειναι τα επιχειρηματα σας ?