Πιστευετε στο Θεο ή οχι?

Αυτό! Και τώρα… :lock:

αυτο…οτι μπορει αν εξηγηστει με φυσικα φαινομενα δεν το θεωρω οτι ειναι δημιουργια του θεου…οτι δεν εξηγειται ακομα μπορει και να το αποκαλουμε “θεο”

Lock το θρεντ και μην σπαμμαρετε ο καθενας μπορει να πιστευει οπου θελει

Και να στο θέσω απλά. Αν υπήρχε θεός, ο Shagrath δεν θα φορούσε γουνάκι!

Αν υπήρχε θεός τα σουβλακια δεν θα ειχαν θερμιδες…

…και αν δεν υπήρχε σατανάς, δεν θα μπλεκόταν ποτέ το καλώδιο του τηλεφώνου…

Δύο πολύ απλά points.

1. Περί Θεού:
  1. Περί Σατανά:

Λοκ.

Όχι…
Δεν πιστεύω σε ένα θεό που έπλασε τον άνθρωπο, τον δελεάζει να φάει ένα φρούτο και έπειτα τον τιμωρεί και παίζει μαζί του για χιλιετίες μέχρι να τον “κρίνει” οριστικά.
Ο θεός (μιλώντας για τον συγκεκριμένο θεό) δελέασε τον άνθρωπο να φάει το φρούτο. Όταν βρίσκεσαι σε ένα μέρος με άπειρα δέντρα και ένα δέντρο είναι αυτό της αμαρτίας και στο υποδεικνύει τότε σε δελεάζει. Και φυσικά τα περί τεσταρίσματος της πίστης είναι πίπες. Αν δεχτούμε ότι ο θεός ήθελε να τεστάρει την πίστη του ανθρώπου κατ’ αυτόν τον τρόπο τότε αυτόματα δεχόμαστε ότι παίζει μαζί του.
Επίσης μου φαίνεται τρελό να πιστεύω σε ένα θεό, του οποίου η ύπαρξη εξαρτάται απ’ τον “αντίπαλό” του. Γιατί προφανώς ο θεός χωρίς το διάβολο δεν έχει αξία, γι’ αυτό και σε όλη αυτή την ιστοριούλα ο διάβολος συνεχίζει να υπάρχει. Αν δεν υπάρχει ο διάβολος που μας ωθεί στην αμαρτία, τότε τον θεό δεν τον έχουμε ανάγκη γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα απ’ το καλό (και συνεπώς δεν ορίζεται και καλό). Διότι ο θεός υποτίθεται μαχόμενος για το καλό θα πρεπε να είχε εξοντώσει το διάβολο. Γιατί δεν το κάνει; Είτε γιατί αδιαφορεί, είτε γιατί δε μπορεί. Αν υποθέσουμε ότι αδιαφορεί τότε δεν τον ενδιαφέρει το κοινό καλό. Αν υποθέσουμε ότι δε μπορεί, τότε δεν είναι παντοδύναμος. (Υπάρχει φυσικά και η επιλογή του ότι θέλει να παίξει μαζί μας.)
Επιπλέον δε μπορώ να ακολουθήσω ένα θεό που υποστηρίζει ότι μου χει δώσει την απόλυτη ελευθερία του να πράξω όπως θέλω, ενώ με εκβιάζει. Η ελευθερία αυτή θα οριζόταν εφόσον οποιαδήποτε επιλογή μου δεν είχε συνέπειες. Στην προκειμένη περίπτωση όμως μπορώ μεν αν θελήσω να μην ακολουθήσω τον θεό, αλλά θα σαπίσω στην κόλαση. Με λίγα λόγια μου λέει ψέματα στα μούτρα μου, ή δεν έχει καταλάβει ο ίδιος τι σημαίνει ελευθερία.
Στα ίδια τα ευαγγέλια υπάρχουν πολλές αντιφάσεις με απόψεις που συχνά δε συμβαδίζουν καν με την χριστιανική ηθική, ιδιαίτερα του παύλου. Αυτό σε συνδυασμό με τη γνωστή ανάγκη του ανθρώπου για ένα χέρι βοηθείας εξ ουρανού, ανώτερου, για τις στιγμές που τίποτα γήινο δε μπορεί να τον βοηθήσει, αλλά και του ότι όλως τυχαίως μια τεράστια έκταση γύρω από τη γη επιβεβαιωμένα δεν κατοικείται, παρόλη την ύπαρξη τόσων και τόσων πλανητών, “άχρηστων” για το έργο του θεού (το οποίο είναι τάχαμου η κρίση), δείχνει ότι ο χριστιανισμός είναι καθαρά μια ανθρώπινη επινόηση.
Τέλος, ως θρησκεία έχει ένα μεγάλο ελάττωμα που απωθεί: το γεγονός ότι μηδενίζει την αξία της ζωής στη γη ως ΖΩΗΣ και την χαρακτηρίζει ως βίο, ως περίοδο κρίσης του ανθρώπου για να ζήσει τελικά την πραγματική του ζωή. Για ποιό λόγο κάποιος υποψήφιος νεοφώτιστος που δεν έχει δεχτεί από μικρός πλύση εγκεφάλου να πιστέψει σε έναν τέτοιο θεό, έχοντας έστω και λίγες αμφιβολίες για την ύπαρξή του, αφού αυτός δεν έχει δώσει σημάδι ζωής εδώ και πολύ καιρό (και φυσικά τα τότε “σημάδια” είναι προς αμφισβήτηση αν όχι προς διάψευση) και να ρισκάρει κάτι τέτοιο;
Αυτά και πολλά κλισέ ακόμα έχω στο μυαλό μου, αλλά πλέον το όλο θέμα δε μπορώ να το αντιμετωπίσω παρά μόνο με κλισέ. :stuck_out_tongue:

αυτό ισχύει με όλα. πρέπει να ξέρεις πως είναι να είσαι με παρέα για να δεις τη μοναξιά και το αντίστροφο. πρέπει να υπάρχει μέρα για να καταλάβεις τη νύχτα κλπ. δεν καταλαβαίνουμε την αξία κανενός χωρίς το αντίθετό του. και το χρειάζονται όλα, ακόμα και κάτι υπεράνω του ανθρώπου, αλλιώς είναι απλησίαστο. κι αν δεχτείς την ύπαρξη κάποιου ανώτερου όντος που δεν αντιλαμβάνεσαι, η συγκεκριμένη κατάσταση βοηθάει πολύ στο να το κατανοήσεις/αντιληφθείς.

Συμφωνω με καποια πραματα, αλλα σε αυτο που κουοταρα, πες μου ρε μαν…

υπαρχει εστω και μια περιπτωση που αν κανεις μια επιλογη, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ? Τις συνεπειες της επιλογης σου θα τις αντιληφθεις ειτε μακροπροθεσμα , ειτε βραχυπροθεσμα, ειτε αυτες ειναι μικρες , ειτε μεγαλες.
ειναι αξιωμα πιστευω.

Επισης ναι παιδια μου, οπως ειπα και στο αλλο θρεντ, αυτη και αλλες θεωριες απο πολλους επιστημονες που ειναι βαμμενοι ΑΘΕΟΙ (γκουχ Χοκινγκ γκουχ) και παλευουν με νυχια και με δοντια να αποδειξουν, οτι δεν υπαρχει θεος, μπορει να αποκλειουν την υπαρξη του θεου οπως τον μαθαμε απο τη Βιβλο, η την υπαρξη του Αλλαχ ή και γω δεν ξερω ποιανου αλλου. Ομως δε μπορουν να αποκλεισουν οτι γενικα υπαρχει κατι ανωτερο απο μας.

Ρε Tojara τι ακυρα ειναι αυτα που πετας μαν. Δεν κανουμε προσυλητισμο εδω, συζητηση κανουμε. Αμα θες μπαινεις και διαβαζεις τα ποστ του θρεντ. Αμα θες τους δινεις σημασια. Αμα δε θες, δεν τους δινεις σημασια. Τι παει να πει “ο καθενας μπορει να πιστευει οπου θελει”? βαλαμε το μαχαιρι στο λαιμο σε κανεναν?

Όχι ακόμα, αλλά σιγά σιγά ας ανησυχούν μερικοί.

^ qft :!:

δε νομίζω ότι οι Χόκινγκ αυτού του κόσμου αρνούνται ότι υπάρχει κάτι ανώτερο από εμάς. λέγονται φυσικοί νόμοι, γι’ αυτούς κάνουν λόγο.

χαιρω πολυ ρε WRETCH οτι μιλανε για αυτο.
Εγω μιλαω για ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ

κι εγώ χάρηκα, Δημήτρη.
μπορείς να πιστέψεις ότι μας έχουν φυτέψει αν θες

:stuck_out_tongue:

τι σημασία έχει;

wretch :stuck_out_tongue:

Δημήτρη η μόνη ανώτερη οντότητα είναι ο θεός μέσα μας. Ο καζαντζάκης στην ασκητική τα λέει όμορφα. Αν σώνει και ντε πρέπει να βρούμε ανώτερη οντότητα μπορούμε να συμφωνήσουμε πως είναι ο Wino 8)

Πιστευω γιατι μου εχει μιλησει και τον εχω ακουσει

εγώ πιστεύω στον θεό…Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ.!!

επίσης…:

George Carlin - Η θρησκεία είναι παραμύθι

THERE IS NO GOD, NEVER WAS.!!

αυτος πιστευει σε μενα???:stuck_out_tongue:

παντως μεγαλη παπαρια αυτο που ειπε ο hawkings…ναι μεν ο νομος της ελξης ειναι ο λογος που δημιουργηθηκε το συμπαν,αλλα ποιος η τι ειναι ο νομοθετης???ας μας απαντησει σε αυτο καλυτερα

παντως οσες πιθανοτητες υπαρχουν να υπαρχει θεος(και οταν λεω θεος,εννοω ανωτερη δυναμη οχι ντε και καλα καποιος απτις θρησκειες),αλλες τοσες ειναι για να μην υπαρχει…επειδη ζουμε σε εναν κοσμο απιστευτο που τα παντα ειναι δυνατα,απλα δε μπορεις να ξερεις

το καλο που του θελω… να μην υπαρχει :stuck_out_tongue: