Ακριβως δεν βγαζει νοημα οτι ο νομος της βαρυτητας αποδυκνυει οτι το τιποτα μπορει να γινει κατι???
50-50 δηλαδή.
Συμφωνω με τον βεντερ στα περι του θεματος αυτου,ολο αντιφασκει ο χριστιανισμος.
Και ποιος είναι ο δημιουργός του νομοθέτη και ο δημιουργός του δημιουργού και πάει λέγοντας. Αν ακολουθήσουμε αυτη την λογική θα πρέπει να δεχτούμε οτι κάτι/κάποιος δημιουργήθηκε από το τίποτα. Εγώ πιστευώ πάντος ότι είμαστε πολύ μακριά για να κατανοήσουμε τον κόσμο που ζούμε και σίγουρα η απαντηση δεν βρίσκεται σε καμιά μυθολογία κανενός λαού.
Βασικα αν υπαρχει,την κατσαμε.:?
Προφανώς. Είναι η επέκταση των παραπάνω στον χριστιανισμό. Αλλά ο θεός ως ΘΕΟΣ θα πρεπε να ταν η εξαίρεση. Άλλωστε, πριν του γυρίσει την πλάτη ο διάβολος με την παρέα του ο θεός δεν είχε αξία;
Άλλωστε τα χει πει και ο πραγματικός θεός
Όλα αυτά είναι πιθανότητες. Το αν “πιστεύεις” ότι υπάρχει κάτι όμως είναι απλά προαίσθημα. Και αν θυμάμαι καλά εσύ δεν είσαι αγνωστικιστής, κάπου λες ότι πιστεύεις
Εγώ είμαι άθεος επειδή θεωρώ ότι γενικότερα η έννοια θεός είναι δημιούργημα του ανθρώπου. Κάτι ανώτερο μπορεί να υπάρχει, όχι όμως κάτι ανώτερο που μας δημιούργησε. Γιατί δεν εξηγείται η δημιουργία του και μετά πάει αλυσίδα. Όσο “κατώτεροι” και να μαστε, η ανθρώπινη λογική πιστεύω είναι αρκετή για να κατανοήσει το γεγονός ότι κάποιο δημιούργημα απαιτεί και κάποιο δημιουργό.
Θα μου πεις με το να χρεώνεις τη δημιουργία του σύμπαντος στην τύχη δε λύνεις αυτό το πρόβλημα, δεν δεσμεύεσαι όμως και με κάτι που δε βγάζει νόημα.
Κατά την γνώμη μου,το να στηρίζεις ότι υπάρχει θεός,ή τουλάχιστον το να προσπαθήσεις να το στηρίξεις,είναι μάταιο.Ο άθεος έχει την προφανή εξήγηση ότι από την στιγμή που δεν έχει εμφανιστεί με κάποιο τρόπο μπροστά του,θεωρεί ότι δεν υπάρχει…
Το να ερωτάται ο πιστός ‘αν όχι ο θεός,τότε ποιος δημιούργησε το σύμπαν?’,δίνει το έδαφος στον άθεο να του απαντήσει ‘το σύμπαν το δημιούργησε το ίδιο ον που δημιούργησε τον θεό’.
Δηλαδή το Τίποτα.Ο Θεός υπάρχει από πάντα.Γιατί δεν έχω δικαίωμα εγώ να στηρίξω ότι το σύμπαν και τα συστήματά του υπάρχουν από πάντα?Αν αυτό με κάνει πιστό στο σύμπαν,ας είναι… (Δεν πιστεύω ότι το σύμπαν υπήρχε από πάντα,πιστεύω ότι για κάτι για το οποίο δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα,δεν προσπαθούμε να αναπτύξουμε θεωρίες και νόρμες)
Από εκεί και πέρα,ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει,και το σέβομαι αυτό.Δεν προτίθεμαι να επιτεθώ ή να ασελγήσω πρακτικά σε κάτι με το οποίο απλά δεν συμφωνώ (ακόμα και αν απεχθάνομαι τον τρόπο με τον οποίο κινείται).
Όμως θέλω να διατηρήσω το δικαίωμά μου να πιστεύω ότι η θρησκεία,και κυρίως ο Χριστιανισμός και ο Μωαμεθανισμός είναι Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΠΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.Το μεγαλύτερο ψέμα.Η μεγαλύτερη απατεωνιά,άπειροι πόλεμοι,άπειροι βασανισμοί,πακτωλός αξιών αγαθών και χρημάτων έχει σπαταληθεί στο όνομα ενός ανύπαρκτου όντος,το οποίο συνέχεια ζητάει αναγνώριση,χρήματα,και φυσικά αφιέρωση χρόνου.
Προσευχές,τάματα,κεράκια,ψωμάκια…
Έχουν στήσει ένα πολύ καλοστημένο παιχνίδι,με το οποίο μας πουλάνε αέρα…ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΝ ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟ!!!
αυτή είναι η γνώμη μου
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Θεός(-οι). Ο Θεός κατα την ταπεινή μου γνώμη είναι ένα δημιουργήμα του ανθρώπου για να μπορεί να εξηγεί αυτά που δεν κατανοεί. Επίσης οι άνθρωποι δημιούργησαν τους θεούς γιατί έχουν την ανάγκη να εξαρτηθούν από κάτι και να εναποθέσουν όλες τους ελπίδες σε αυτό όταν τα βρίσκουν δύσκολα
Η “ανώτερη δύναμη”, που ακούγεται από πολλούς, κατα τη γνώμη μου είναι μόνο η φύση:hippy::hippy:
Κατα τη γνωμη μου, αν καποιος πιστευει στον Θεο, εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο την οικογενεια. Αν εχει μεγαλωσει με θρησκους γονεις (προσοχη, θρησκους, οχι θρησκοληπτους) τοτε το πιθανοτερο ειναι να πιστεψει και το ιδιο το παιδι ασχετα με το αν θα πηγαινει εκκλησια κλπ…πολλες φορες αν υπαρχει θρησκευτικος φανατισμος στην οικογενεια τοτε τα αποτελεσματα θα ειναι μαλλον αντιθετα…τα ερεθισματα που λαμβανουμε σαν μικροι παιζουν ρολο στον αν πιστευουμε η οχι. σπανια καποιος διαλεγει σε μικρη ηλικια ετσι δεν ειναι?
Τωρα αν αργοτερα στην πορεια της ζωης του καποιος αλλαξει (να αρχισει να πιστευει δλδ η΄το αντιθετο) και παλι εξαρταται απο διαφορα ερεθισματα η΄γεγονοτα που θα παρουσιαστουν στο ατομο. μπορει ενα ονειρο, ενα ατυχημα, ενα οτιδηποτε να μασ κανει να αναθεωρησουμε.η αληθεια ειναι οτι δεν καθεται κανενας να ψαξει στο ασχετο αν αυτο που πιστευει ειναι το σωστο…
Μεγαλωσα οπως οι περισσοτεροι ελληνες, χωρις καμμια ακραια επιρροη, σε οποιαδηποτε κατευθυνση. Και καποτε, καποτε περασα την κριση αναζητησης κ δεν ειχα ιδεα αν πιστευω.
Και τελικα κατεληξα οτι πιστευω. Καθαρα επειδη μου αρεσει κ επειδη ειναι επιλογη μου. Και επειδη ηρθαν πολλες ωρες, γαμημενα δυσκολες που το επιβεβαιωσαν. Και επειδη αγαπαω πολυ για να μην υπαρχει κατι τωρα-μετα-παντα (γουατ;). Και επειδη καταλαβα οτι ειναι θεμα απολυτα προσωπικο κ καθολου γενικευμενο!
Και καπως ετσι απερριψα τις θρησκειες, με την εννοια οτι διαφωνω με την ιδεα των μαζικα κ αυστηρα προσδιορισμενων πιστευω, αλλα τις δεχομαι σαν φιλοσοφιες ζωης. Και ο χριστιανισμος μ’αρεσει σαν φιλοσοφια (αγαπη παντου, γιε). Απερριψα κ την εκκλησια γιατι ειναι η γενικευμενη εκφανση της θρησκειας σε ολο της το μεγαλειο. Απερριψα τα σφιχτα δομημενα “πρεπει-δεν πρεπει” του χριστιανισμου για τον αποπανω λογο (φιλοσοφια vs θρησκεια). Μπραβο στον κυριο Χωκινγκ για τη μελετη του. Αλλα μου φαινεται αλλο θεμα -εξαιρετικα ενδιαφερον, αλλα διαφορετικο. Γαληνη.
Το ότι η πίστη σε βοηθάει σε δύσκολες στιγμές βέβαια δεν είναι επιχείρημα υπερ της.
Είναι γνωστό ότι αποτελεί το καλύτερο (ψευδο)-ψυχοφάρμακο
και γιατί έλκονται 2 μάζες;
Γιαπ. Συμφωνω.
Χμ, ιν μαι ποιντ οφ γιου δεν μπορουν να υπαρξουν επιχειρηματα υπερ-κατα, ο καθεις μας το βλεπει αλλιως κ ετσι μου φαινεται κ πιο σωστο.
Βεντερ ειπες κατα λαθος τους πλασιμπο θρησκεια!
λόγω των μαγνητικών πεδίων που δημιουργούνται από τα ηλεκτρικά φορτία (πρωτόνια/ηλεκτρόνια)
Όχι. Ούτε Θεός ούτε ανώτερες δυνάμεις ούτε πέη κυανά. Και να δούμε πότε θα σταματήσει η ανθρωπότητα να αναρωτιέται γι’ αυτά τα πράγματα.
Eγώ πιστέυω στην θεική φύση του ανθρώπου και οτι αυτή η φύση είναι μέρος της εξελιξής του. Το μυαλό έχει τη τάση να τα ξεχωρίζει όλα (ανώτερα-κατώτερα / ζωικά - πνευματικά) ενώ στην πραγματικότητα είναι όλα ένα. Αρα, το όποιο θεικό στοιχείο δεν βρίσκεται στο μυαλό του καθενος μας αλλά πέρα απο αυτό. Οπότε για να βρεις την όποια ανώτερη φύση σου θα πρέπει πρώτα να απαγκιστρωθείς απο οποιαδήποτε νοητική εικόνα κουβαλάς για τα θεία (ή σου έχουν βάλει).
και γιατί έλκονται δύο αντίθετα φορτισμένα σωματίδια?σε αυτό δεν έχει απαντήσει ούτε η φυσική νομίζω
Όταν αναλύεις τα πάντα (που αυτό κάνει η σύγχρονη επιστήμη) καταλήγεις πάντα σε ερωτήματα του τύπου “το αβγό έκανε τη κότα ή η κότα το αβγό”.
Και γιατί τα πρωτόνια και τα ηλεκτρόνια έχουν ηλεκτρικά φορτία και γιατί κι αυτά έλκονται; Γιατί το spin προκαλεί μαγνητισμό;
Το γιατί δύο μάζες έλκονται ακόμη δεν έχει αποδειχθεί. Υπάρχουν πλήθος θεωριών, όπου άλλες καταρίπτονται σε ακραίες συνθήκες (π.χ. μέσα σε μαύρη τρύπα) και άλλες υπάρχουν απλά για να υπάρχει μια θεωρία που εξηγεί τα σημεία στα οποία αποτυγχάνει η γενικευμένη θεωρία της σχετικότητας (superstrings). Όπως κι αν έχει, η βαρυτική δύναμη είναι μάλλον ανεξάρτητη των ηλεκτρικών φορτίων του πρωτονίου και του ηλεκτρονίου. Αλλά και πάλι, δεν είναι αυτό το point μου.
Από ότι βλέπω, ο otinane το έπιασε αμέσως το point μου.
Το point μου είναι πως όσο κι αν προσπαθήσει ο Χόκινγκ να βγάλει κανένα φράγκο, πουλώντας πιασάρικα βιβλία, το γεγονός παραμένει ένα. Η επιστήμη απαντάει στο “πώς” και τα υπαρξιακά ζητήματα του ανθρώπου αφορούν το “γιατί”. Είναι απαντήσεις σε 2 τελείως διαφορετικά ερωτήματα, συνεπώς κανένα από τα 2 δεν μπορεί να ακυρώσει το άλλο και για αυτό μερικοί από τους μεγαλύτερους κβαντοφυσικούς ever, πίστευαν σε κάποιο Θεό και δεν είδαν ποτέ κανένα παράδοξο στην πίστη τους.
Γενικα γελαω με τους αδαεις ανθρωπους που δεν πιστευουν στην υπαρξη του Θεου/Ενος/Πηγης, απλα γιατι τους τον εχουν ‘‘αποδωσει’’ ως τον μπαρμπα με τα ασπρα γενια που θα κατσει να ασχοληθει με το αν εισουν καλος ή κακος στη ζωη σου και αναλογα θα σου φερθει στα επιπεδα που θα πας μετα απο αυτη τη ζωη.
Αλλες δουλειες δεν εχει, με σενα θα καθεται να ασχολειται, μαλακα ανθρωπε. :lol:
Νο offence προς τους ‘‘αθεους’’, but still αδαεις…