Κινηματογραφικό βαριέμαι

Χαχ, αν εξαιρεσουμε το οτι οι δυο ταινιες εχουν ενα mentally disabled ατομο ως βασικο χαρακτηρα, οι δυο ταινιες δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους :stuck_out_tongue:

Είναι brother movies!

Ιδιες και οι δυο με το Step Brothers σαν να λεμε!

Ε, το Rainman τονίζει λίγο περισσότερο το δράμα από το σπάσιμο κεφαλιών! :smile:

Γέμισαν τα σόσιαλ με εμετικά σχόλια νυκοκυραίων…
Ξυδάκι

Τα σχολια των νοικοκυραιων ειναι οντως εμετικα, και το καστινγκ ειναι επιεικως απαραδεκτο.

1 Like

Καλύτερα να κρίνεις το κάστινγκ όταν δεις την ταινία… In Nolan we trust

Δεν εχει επιβεβαιωθεί πάντως από πουθενά και εκτός αυτού ακούγεται πως θα παίξει άλλο ρόλο. Συγκεκριμένα τον Ελπήνωρ

Πολλά από τα σχόλια είναι βλακώδη και εμετικά αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως γίνεται αυτό να θεωρηθεί καλό casting (Για Αχιλλεα αν ισχύει εννοώ).

O Nolan μια φορά τις τελευταίες μέρες πετάει την μια μαλακία μετά την άλλη.

Δηλαδή; Κάνε μου μια σούμα πλιζ ρε συ γιατί βαριέμαι να ψάχνω

Ε καλά, από κάστινγκ έχουμε δει και χειρότερα. Το τρέιλερ πάντως μου άφησε μεικτή εντύπωση. Δεν μπορώ πχ να φανταστώ τριλογια του Άρχοντα με διαλόγους τέτοιου επίπεδου. Λίγο ακόμη και θα φωνάζει ο ένας τον άλλο έλα ρε bro .

Από την μια υπερασπίζεται τις πανοπλίες και συγκεκριμένα αυτή του “Batman” Αγαμέμνονα για την ιστορική τους ακρίβεια και από την άλλη λέει πως δεν ήθελε ορχήστρα στο soundtrack της ταινία επειδή δεν υπήρχε ορχήστρα στην Αρχαία Ελλάδα.

Υπερασπίστηκε το casting του Ραπερ Travis Scott συγκρίνοντας την ραπ κουλτούρα με τον τρόπο διασωσης της ιστορίας του Ομηρού προφορικά.

Το αποτελέιωσε με την σύγκριση των Ομηρικών επων με Marvel και DC.

Είπε και 1-2 ακομα κουλά αλλά μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή.

1 Like

Spiderman : my dad is coming home

(Κλεμμένο από Reddit αλλά γέλασα όταν το είδα)

3 Likes

Ναι φανταστικοι οι διαλογοι του Αρχοντα, ειδικα εκει που κανουν διαγωνισμο με ποσους εχουν σκοτωσει ο νανος και το ξωτικο :stuck_out_tongue:

Θα κρινω την ταινια γενικα μονο αφου την δω, αλλα μια πρωτη αποψη για το αν ενα casting ειναι καλο ή οχι ε νομιζω μπορουμε να την εχουμε. Οποιον βεβαια και να εχει για Αχιλλεα, τον prime Μπραντ δεν τον φτανει κανενας (!)

1 Like

Εκεί κατά την άποψη μου ήταν ελιτ καστινγκ και ελιτ ηθοποιοί. Peter O’Toole, Eric Bana, Kruger οπτασία, συμφωνώ για Brad Pitt εννοείται

1 Like

Αν και η αισθητική του τρεηλερ δεν μου αρέσει, η ατάκα για ραπ-σωδους φιλολόγους επιπεδου δημοτικού, καλά ειδικά οι διάλογοι που ακούστηκαν ορίζουν την ετεροντροπη, αλλά εννοείται δεν κρίνουμε από αυτό για μια ταινία, να πω πως τεχνικά βγάζει νόημα τέτοιο κάστινγκ για Αχιλλέα.

Από την άποψη πως η εμφάνιση του στην Οδύσσεια είναι μόνο στο κεφάλαιο της Νεκυιας, που παρουσιάζεται ως εντελώς αντίθετο της εικόνας του μυθικού ενδόξου ημίθεου βασιλιά, οριακά ως η ταπεινωμένη σκιά του.

Δεν έχω εμπιστοσύνη πως έδωσε τόση βάση βέβαια ο Νόλαν, ή ότι θα διατηρήσει τις αισθητικές του έργου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Αυτά, βαριέμαι στη δουλειά.

1 Like

Ομορφη γυναικα η Lupita αλλα δεν κολλαει στον ρολο της ωραιας Ελενης. :roll_eyes:

Το box office των 2-3 τελευταίων εβδομάδων στις ΗΠΑ έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πρώτον με το ξεκίνημα του Obsession, μια horror ταινια με budget ένα (1) εκατομμύριο δολλάρια που έκανε 17 εκ άνοιγμα και πλέον έχει φτάσει τα 148 εκ εισπράξεις παγκοσμίως, και χθες με το Backrooms επίσης horror με budget 10 εκ και άνοιγμα… 81 εκ !!! και οι 2 ταινίες σκηνοθετημένες από youtubers.

Και όχι μόνο αυτό αλλά και οι 2 ταινίες άφησαν χθες στην τρίτη θέση το Mandalorian που στην δεύτερη βδομάδα του όχι απλά έπεσε αλλά γκρεμοτσακίστηκε κανονικά με 70% πτώση και όπως όλα δείχνουν θα γίνει η δεύτερη ταινία Star Wars που θα χάσει χρήματα μετά το Solo.

Πάει να αλλάξει κάτι στον κινηματογραφικό χάρτη άραγε η τυχαίο γεγονός; Δεν ξέρω αλλά πολύ μου άρεσε και σαν να αφηνει κάποιες ελπίδες για το μέλλον.

6 Likes

Δεν εχει καμια σχεση βεβαια η αποδοση αυτων των δυο horror ταινιων με την πτωση του Mandalorian. Δεν πρεπει να υπαρχει ουτε ενας ανθρωπος στον πλανητη που να ειπε “α θα πηγαινα να δω το Star Wars αλλα θα παω να δω τελικα ενα low budget horror film”.

Η φαινομενικη αποτυχια του Mandalorian ηταν εντελως προβλεψιμη, αφου προκειται για ταινια που ακολουθει τηλεοπτικη σειρα (δεν υπαρχει ουτε μια ταινια αυτου του τυπου που να εχει κανει επιτυχια στην ιστορια του κινηματογραφου με εξαιρεση το Star Trek - αλλωστε σχεδον ολες βγηκαν ως τηλεταινιες), και μαλιστα μετα απο 3 χρονια απο την τελευταια σεζον της.

Το Mandalorian & Grogu ειναι πλεον παντως στα $265 μυρια, λογικα θα κλεισει με κατι παραπανω απο $300. Ως ταινια με πολυ χαμηλοτερο μπατζετ απο το ΣΟΛΟ, δε θα αποτελει τοσο τεραστια αποτυχια. Ασε που λογικα θα “βγαλει” πολλα λεφτα ακομα οταν ανεβει στο Disney+ , που ειναι και κομματι του μοντελου της Disney πλεον.

Λογικο ειναι αυτο που συμβαινει παντως. Ο κοσμος εχει βαρεθει τα ιδια franchise που αρμεγονται με εκατονταδες τροπους εδω και 15-20 χρονια. Οχι πως το Obsession και το Backrooms αποτελουν τιποτα φανταστικα πρωτοτυπες ιδεες, αλλα ειναι πιο ευκολο να “εντυπωσιασεις” με horror.

Το Mando αποτελει και ιδιαιτερη περιπτωση, αφου εφαγε τεραστιο πολεμο απο πολλες πλευρες βεβαια. Εγω στηριζω TV streaming βεβαια για το μελλον του Star Wars. Πηραμε το καλυτερο υλικο επι Disney στην τηλεοραση (Mandalorian, Kenobi, Ahsoka, Andor + animated σειρες).

1 Like

Δεν έχω δει ακόμη καμία από αυτές-ο Μάϊος είναι ο μήνας που οι αλλεργίες μου χτυπάνε κόκκινο και δεν είμαι για σινεμά, βασικά δεν είμαι για τίποτα.

Πρώτη σκέψη για το Backrooms, από την στιγμή που έχει πίσω την Α24 δεν προκαλεί πια έκπληξη. Και σούπα ταινία να είναι θα πλακώσουν όλοι να δούνε από FOMO και μόνο. Και οι πιο πολλοί θα αποθεώσουν. Τουλάχιστον οι τύποι της Α24 ως επί το πλείστον επενδύουν σε νέα σενάρια και δεν γυρίζουν sequels ή ακόμη χειρότερα remakes από ταινίες που δεν χρειάζεται να έχουν.

Η χρονική σύμπτωση με την παράλληλη πετυχημένη κυκλοφορία του Obsession εξηγείται από το γεγονός ότι οι ταινίες τρόμου είναι πια mainstream. Και πέρσι είχαμε πολλές πετυχημένες και εμπορικά και καλλιτεχνικά.

Στο Mandalorian θα πάνε ενδεχομένως οι fans και όσοι υπόλοιποι αποφασίσουν ότι θα δουν μια απ’τα ίδια και δεν τους πειράζει.

Όσο για εμένα ελπίζω να προλάβω στα θερινά να δω τον Τελευταίο Βίκινγκ όπου πρωταγωνιστεί η αδυναμία μου ο Mads και η υπόλοιπη Εθνική Δανίας.

1 Like

Στο Mandalorian λίγο πολύ είδαμε ένα διπλό επεισόδιο της σειράς, χωρίς ΚΑΜΙΑ ουσία και συνεισφορά στο universe. Ήταν διασκεδαστικό, αλλά πραγματικά εντελώς ανούσιο.