Πολυ καλοι ειναι οι Anekdoten
πανεμορφο prog
Eν Πλω - Εν Πλω ( 1989 )
[CENTER][/CENTER]
Όταν ο Σαδίκης και η παρέα του καταφέραν να βγάλουν σε 1000 μόνο αντίτυπα έναν δίσκο που περιείχε τους κόπους της μπάντας που υπήρχε από το 84, ούτε οι ίδιοι θα φανταζόντουσαν πώς γράφαν έναν από τους καλύτερους και πιο επιδραστικούς δίσκους στον χώρο του ελληνόφωνου χώρου άλλα και όχι μόνο. Η συνταγή τους ήταν το πάντρεμα των new wave ήχων των 80’ς μαζί με την παραδοσιακή ελληνική μουσική. Το προφίλ της μπάντας ήταν ιδαίτερα χαμηλό καθώς λίγα πράγματα ήταν γνωστά για αυτούς. Όταν τα 1000 αντίτυπα του “Εν Πλω” εξαντλήθηκαν, δεν εκμεταλλεύτηκαν τις πολύ καλές κριτικές στον τύπο και δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται να τυπώσουν περισσότερα. Κι ακόμη, δεν τους απασχολούσαν οι συναυλίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αγγελάκας διασκευάζει μετά από τόσα χρόνια το κομμάτι Χωρίς Κανόνα.
[CENTER][/CENTER]
Ο Δήμος Ζαμάνος αυτοκτόνησε πριν λίγα χρόνια ενώ οι 3 τελευταίοι έφτιαξαν τους ‘’Επόμενη Κίνηση’’, κυκλοφορώντας και τον ομώνυμο δίσκο στην Fm Records το 1997. Tο 1994 ο Ντίνος Σαδίκης κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του cd, από την δισκογραφική εταιρεία του Μύλου, με τίτλο “Μολυβένιες Iστορίες”.
Στο άλμπουμ περιέχεται και η διασκευή του κομματιού των Εν Πλω “Χωρίς Κανόνα”, το οποίο τραγουδάει ο Δημήτρης Καφούσιας. Το 2005 κυκλοφόρησε και τον δεύτερο προσωπικό δίσκο με τίτλο ‘’Το Γέλιο των Πολλών’’
Aλλά επειδή άλλοι τα λένε καλύτερα από μένα:
Συγκρότημα σταθμός.
Μία μπάντα φάντασμα, ίσως ότι καλύτερο έχει υπάρξει στην ελληνική ροκ σκηνή.
Μία από τις σημαντικότερες μπάντες που έχει να επιδείξει η ελληνική ροκ σκηνή είναι και οι Εν Πλω. Οι Εν Πλω είναι μία ιδιόμορφη περίπτωση μπάντας, η οποία από τα στενά και περιορισμένα μουσικά δρώμενα της δεκαετίας του '80, πέρασε στην συνείδησή μας και έγινε μύθος που εξακολουθεί να στοιχειώνει τις καρδιές με τρόπο μαγικό.
Η μπάντα έγραφε πολύ καλή μουσική συνδυάζοντας το ροκ με τις παραδοσιακές ελληνικές φόρμες αλλά και τη ρεμπέτικη μουσική. .
Ο δίσκος αυτός και όχι άδικα θεωρείται από τους σπανιότερους και σημαντικότερους δίσκους της ροκ σκηνής…
( rocking.gr )
Το album θεωρειται στο εξωτερικο ενα διαμαντι του new wave ακομα και για τα underground δεδομενα. (λες και ηταν ποτε πολυ εμπορικο!!!).
πραγματικα αξιζει να το εχετε.
( hidden diaries )
Αν ο όρος “εναλλακτικό ελληνικό ροκ” σήμαινε ποτέ κάτι, αυτό νομίζω ότι είναι οι Εν Πλω. Όμως, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μοιάζουν σαν μια υπόσχεση που τελικά πήγε χαμένη (1). Πόσο μπορεί να επηρέασε τα μουσικά πράγματα της Ελλάδας κι εντέλει πόσο σημαντικό για την ελληνική μουσική είναι ένα γκρουπ που ακούστηκε από τόσο λίγους; Μπορεί εγώ και λίγοι ακόμη να αγαπάμε τους Εν Πλω περισσότερο από άλλους πιο επιτυχημένους εμπορικά, όπως τις Τρύπες ή τα Ξύλινα Σπαθιά, αλλά καταλαβαίνω πολύ καλά ότι οι Τρύπες είναι σαφώς επιδραστικότερο γκρουπ, άσχετα αν η επίδραση αυτή ξοδεύτηκε κυρίως στη λογική των εταιριών “να κυκλοφορήσουμε κάτι σαν τις Τρύπες, ροκ με ελληνικό στίχο, επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο”.
(mic.gr)
[QUOTE=ellanor;312221]AFI - Decemberunderground (2006)
Μιλάμε για δισκάρα όμως. Rock/punk σχήμα οι AFI, απο τα κορυφαία κατά τη γνώμη μου συγκροτήματα του είδους αυτή τη στιγμή στην Αμερική. Αυτός είναι ο τελευταίος τους δίσκος, ο οποίος μάλιστα σημείωσε τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ, με τέσσερα ως τώρα singles. Και εδώ που τα λέμε, είναι όντως τόσο καλός. Αναρωτιέμαι, πόσος κόσμος τους γνωρίζει στην Ελλάδα?
Rancid - And Out Come The Wolves (1995)
Άλλη δισκάρα απο δω, απο τα κλασικότερα και σημαντικότερα punk άλμπουμ των '90ς απλά. Δύναμη και πολλά πιασάρικα σημεία ταυτόχρονα, το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους γουστάρουν Bad Religion. Εξάλλου (και) οι Rancid είναι απο τα συγγενικά τους συγκροτήματα, της ίδιας αμερικάνικης punk σκηνής των ‘90ς, και ανήκουν και αυτοί στην Epitaph records. Όσοι δεν έχετε ακούσει Rancid, κάν’ τε μια αρχή με αυτόν τον δίσκο!
Και τα δύο συγκροτήματα μου αρέσουν πάρα πολύ.AFI έχω ακούσει περισσότερα τραγούδια και μπορώ να πω με σιγουριά οτί είναι πολύ καλό συγκρότημα αν και τα 2 τελευταία δε μ’άρεσαν και τόσο.The Boy Who Destroyed The World,The Nephilim,God Called In Sick Today…ωραία κομμάτια.
Τους Rancid τους ΠΑΩ περισσότερο όμως επειδή δεν είχαν την ίδια εμπορική κατάληξη με τους πρώτους…Ο δίσκος που προτείνεις είναι άνετα ο καλύτερος τους ενώ ο μπασίστας τους είναι ΘΕΟΣ !!!
Θα πρότεινα τώρα τα 3 πρώτα CD των Offspring (ειδικά με το Ignition είμαι συναισθηματικά δεμένος) αλλά θα το αφήσω για άλλη φορά.Κρίμα που το “inxay…” ήταν η αρχή του τέλους της παλιάς εποχής…(και οι ΑΦΙ είχαν επηρεαστεί από τους Offspring…Ακούστε το We Bite την διασκευή που κάναν σε Misfits από live έκδοση.)
Οι NOFX pop τραγούδια δε νομίζω να έχουν.Τώρα εσύ μπορεί να άκουσες κανα “All Outta Angst”,ή κάποιο παρόμοιο…ο τελευταίος δεν αξίζει πολύ.Αντίθετα όλα τα άλλα έχουν πολλά να πουν (σε μένα τουλάχιστον π.χ. The War On Errorism ή Pump Up The Valuum ).Συνηθίζουν πάντως να έχουν ska και jazz σημεία στα τραγούδια τους…
Pop punk εννοούσα. Άλλωστε αυτό παίζουν. Όπως και οι Rancid με κομμάτια όπως το Ruby Soho από τον δίσκο που είπε ο έλλανορ.
[QUOTE=Epitaph;312519]
Θα πρότεινα τώρα τα 3 πρώτα CD των Offspring (ειδικά με το Ignition είμαι συναισθηματικά δεμένος) αλλά θα το αφήσω για άλλη φορά.Κρίμα που το “inxay…” ήταν η αρχή του τέλους της παλιάς εποχής…(και οι ΑΦΙ είχαν επηρεαστεί από τους Offspring…Ακούστε το We Bite την διασκευή που κάναν σε Misfits από live έκδοση.)
πωπω το ignition θυμαμαι το χε ενα παιδι στο σχολειο σε σιντι και το εγραψα σε κασσετα (νομιζω ακομα δεν αντιγραφαμε σιντι) και ειχα βγαλει ασπρομαυρες φωτοτυπιες ολο το βιβλιαρακι,και ειχα καθησει μετα και το χα χρωματισει με μαρκαδορους!!γαμω!!!
καλα φοβερο αλμπουμ
johnny was a hero
so what did you expect
ain’t no fucking hero
i’m just trying to survive myself
καπως ετσι δεν πηγαινε??
θυμαμαι και ενα κομματι τους παιζωταν σε μια ταινια με τον charlie sean που ειχε απαγαγει την κορη “καποιου” και επεφτε τρελο κυνηγητο!!!
προτεινω τα: roots-sepultura
the razor’s edge-ac/dc
Pop Punk οι ΝΟFX δεν παίζουν…Το κύριο χαρακτηριστικό του Pop Punk που τo διαχωρίζει από τα άλλα παρακλάδια του punk είναι ότι ο στίχος των τραγουδιών μιλάει για αγάπες και μπλα μπλα μπλα…Οι NOFX από την άλλη έχουν ελάχιστα τέτοια τραγούδια!Αποτελούν μειονότητα κατά τη γνώμη μου.Anyway το τι είναι το κάθε συγκρότημα λίγη σημασία έχει.
[quote=“signal-05,post:646,topic:2790”]
ακριβώς έτσι πήγαινε
Δεν υπάρχει είδος σ’ ολόκληρη τη μουσική σκηνή που να χωρίζεται από τα υπόλοιπα από τους στίχους του.
¶σχετα αν τυχαίνει μερικά είδη να έχουν κοινή στιχουργική θεματολογία.
Αυτό ξέρω εγώ γενικά, ότι δλδ κάθε διαχωρισμός με βάση τους στίχους εκτός από αφελής είναι και λάθος.
Για τους NoFX ιδιαίτερα, δεν μπορώ να πω κάτι
Αντιπαράδειγμα:
“White Metal” : Stryper,Trouble,Pantokrator…
Δεν ξέρω αν είναι χαζός ή όχι αλλά θέλω να μου εξηγήσεις τι κοινό μουσικά (εκτός από το ότι έχουν μικρά σε διάρκειας τραγούδια) έχουν οι Ramones με Green Day και NoFX…Αν μου πει κάποιος τι εννοεί λέγοντας pop punk θα καταλάβω.Γιατί στα αυτιά μου αυτά ειναι 3 διαφορετικά συγκροτήματα(Μουσικά)…
EDIT : Για να μην συνεχίσω τα οφ-τόπικ :
Γι’ αυτό και δε θεωρούμε το white metal παρακλάδι του metal
Δε θα πω τους Saviour Machine white metal αλλά gothic.
Όσο για το άλλο,γενικά βάζουμε τον όρο pop από μπροστά όταν έχουμε πιο έυπεπτα τραγούδια, με ευκολες μελωδίες, πιο radio-friendly κτλ
Woe δεν μπιλίβ μι !!! Νόου Εφ εξ ρίλι ίσεντ αι ρέντιο-φρέντλι μπαντ! έχουν κάνει τόσα πολλά για να μην τους παίζει το MTV από το 1994 που το punk έγινε πιο mainstream.ok byeee άμα είναι κάνουμε άλλο τόπικ για τους NOFX !
Aκριβώς αυτό με το radio friendly. Και γενικά όλη αυτή η φάση με αυτά τα γκρουπς περισσότερο είναι κοντά στο ποπ παρά στο πανκ. Πανκ ήταν οι Varukers, οι Dead Kennedys, οι Misfits, οι The Damned, oi Exploited και άλλοι τόσοι. Γκρουπς όπως οι NofX κλπ το μόνο που διατηρήσαν από τα χαρακτηριστικά του πανκ, ήταν το πανκ ροκ των Ramones ή των Bad Religion έτσι όπως το παίξαν οι Offspring και το κάναν ακόμα πιο γλυκανάλατο και εύπεπτο. Όχι ότι είναι κακό αυτό ( όπως είπα και εμένα μου ακούγονται ευχάριστοι οι Nofx στα πιο παλιά τους ), απλά να τοποθετούμε τα πράγματα στην σωστή τους βάση. Όχι και πανκ. Eίπαμε.
και συμφωνω και διαφωνω
θα μπορουμε να δεχτουμε την μουσικη των nofx σαν punk rock το οποιο διαφερει απο το punk των dead kennedys
οπως διαφερουν τα τοσα ειδη στο μεταλ
δηλαδη πανκ θα το πω σε καποιον ασχετο
πανκ ροκ σε καποιο που ακουει
Δηλαδή οι Misfits έχουν δέσπεπτες μουσικές φόρμες/μη γλυκανάλατα τραγούδια??NOFX πίστεψε με έχω ακούσει τόσο που μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι δεν είναι ούτε RAmones ουτε Offspring…Προφανώς για να βάζεις Offspring και NOFX στο ίδιο τσουβάλι δεν έχεις ακούσει και πολλά.Απλά δες τι βγάλαν και τα δύο συγκροτήματα,τι πωλήσεις έχει κάνει ο καθένας κ.λ.π. τέτοια.Και μη μου πεις ότι το “Kill the poor” & “California Uber Alice” είναι πιο εύπεπτα από το “Seperation Of Church And Skate”…Anyway δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με αυτό το θέμα.
Σίγουρα αλλά όπως είπα καλό είναι να τοποθετούμε τα πράγματα στην σωστή τους βάση. Eίναι σαν να λες ότι οι Him (με τους οποίους κανένα πρόβλημα δεν έχω επίσης) παίζουν heavy metal. Γενικά το ίδιο λέμε νομίζω. Κάπου εδώ κολλάει αυτό που είχες πει:
γενικα αλλο να κοιτας να βγαζεις μουσικη που να αρεσει στο ειδος σου
και αλλο να κοιτας να βγαζεις μουσικη που να αρεσει στο mainstream κοινο!
ούτε στο ίδιο τσουβάλι τους έβαλα, ούτε είπα ότι έχω ακούσει τα πάντα από τα τελευταία των ΝoFX. Αναφερόμουν όμως στην σχολή που ανήκουν. Εσύ δλδ βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τα κομμάτια των Dead Kennedys που ανέφερες που ανήκουν (ίσως) στον καλύτερο πανκ δίσκο όλων των εποχών (και έναν από τους καλύτερους δίσκους γενικά δλδ) με τους NoFX?
Τα συγκεκριμένα τα βάζω στο τσουβάλι με τα εύπεπτα.Όμως τα θεωρώ πολύ διαφορετικά τα δύο συγκροτήματα.Για μένα είναι εύπεπτα αυτά τα 2,αλλά μάλλον επειδή δε θα βγει άκρη ποτέ έτσι αρκεί αυτό
Δεν έχω δει ΠΟΤΕ να γίνεται χαμός για έναν δίσκο NOFX από mainstream κοινό.Δηλαδή δε βλέπω τον ποπ τύπο (το λέω για αυτόν που ακούει κάθε φορά ότι είναι στα τοπ charts) να πάει να αγοράσει δίσκο NOFX.Αντίθετα οι δίσκοι των Green Day πουλάνε τρελά,το MTV τους παίζει τρελά και μπορείς να τους ακούσεις να σιγοτραγουδάνε Green Day.Βέβαια ούτε οι Guttermouth πουλάνε πολύ αλλά είναι pop punk…Άρα που βρίσκεταιη διαφορά?Στο attitude.To attitude των NOFX κατά ένα μεγάλο μέρος συνοψίζεται στο τραγούδι αυτό…
Kick back watch it crumble
See the drowning, watch the fall
I feel just terrible about it
That’s sarcasm, let it burn
I’m gonna make a toast when it falls apart
I’m gonna raise my glass above my heart
Then someone shouts “That’s what they get!”
For all the years of hit and run
For all the piss broke bands on VH1
Where did all, their money go?
Don’t we all know
Parasitic music industry
As it destroys itself
We’ll show them how it’s supposed to be
[B]Music written from devotion
Not ambition, not for fame
Zero people are exploited
There are no tricks, up our sleeve
Gonna fight against the mass appeal[/B]
We’re gonna kill the 7 record deal
Make records that have more than one good song
The dinosaurs will slowly die
And I do believe no one will cry
I’m just fucking glad I’m gonna be
There to watch the fall
Prehistoric music industry
Three feet in la brea tar
Extinction never felt so good
If you think anyone would feel badly
You are sadly, mistaken
The time has come for evolution
Fuck collusion, kill the five
Whatever happened to the handshake?
Whatever happened to deals no-one would break?
What happened to integrity?
It’s still there it always was
For playing music just because
A million reasons why
Ον τόπικ :
Black Flag - Damaged
Χμ, ισχυει.
Γενικα ο ορος pop-punk πρωτοξεκινησε απο τους Buzzcocks που εβαλαν αρκετες μελωδιες και ρεφραινς και γενικα ειχαν εναν πιο “γλυκο” ηχο. Αναλογη μπαντα υπηρξαν (αργοτερα βεβαια) και οι Social Distortion.
Συγκροτηματα σαν τους NOFX, Offspring κτλ.,αν κι εχουν αρκετα catchy σημεια, δεν τα θεωρω ουτε παραδοσιακα punk (με την εννοια των Dead Kennedys) ουτε ομως και pop-punk καθως γρατζουνανε αρκετα…
Παίζει να`μαι το μόνο άτομο που γουστάρει Soulfly, αλλά δεν του αρέσει το Roots…
Aπό Sepultura θα πρότεινα τα εξής μνημεία του thrash:
Beneath The Remains
Chaos A.D.
Aν και γενικά ότι έβγαλαν μέχρι και το Chaos A.D. θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα, αυτά τα δύο νομίζω είναι η καλύτερη αρχή για όποιον θέλει να τους ψάξει…
Παραγγελιές δέχεσθε? Λοιπόν θέλω να μου προτείνετε 2-3 cd που να είναι σε στυλ Zeppelin με τις folk,blues,jazz επιρροές πιο έντονες.Ακόμα θέλω τους καλύτερους δίσκους blues γιατί θέλω να αρχίσω να ακούω!
Τέλος θέλω folk rock καθαρό όμως χωρίς άλλες επιρροές.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΥΓ:Δεν ξέρω αν πέταξα καμιά πατάτα(ή και πολλές) αλλά όποιος κατάλαβε τον εκλιπαρώ να μου προτείνει!